Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, miałem swój serwer minecraft na hostingu CraftHost, ale wygasł 2 dni temu i chcę się przenieść na nowy hosting bo crafthost zużywa za dużo zasobów. Miałem kupić serwer na hostingu 

To jest ukryta treść, proszę
, ale wszystkie serwery są zajęte, więc zastanawiam się nad: maxcraft (pakiet bez limitu), craftserve (pakiet diamond) i voxelhostem (pakiet Plantium).

Chciałbym więc się dowiedzieć jak dokładnie działa voxelhost, jeśli ktoś ma serwer na voxelu proszę o odpowiedź czy serwer jest wydajny i czy się opłaca.

Jeśli ktoś ma serwer na Pukawce lub CraftServe to niech napisze który hosting jest lepszy.

Opublikowano

Wszystkie te hostingi są współdzielone, więc radzę je omijać szerokim łukiem. Stostują one nieetyczne praktyki dla maksymalnego pomnożenia swoich zarobków, takie jak wsadzanie na jedną maszynę serwerów o łącznej wartości zasobów wielokrotnie przewyższającej fizyczne zasoby, usypianie serwera w momencie gdy jest on pusty(craftserve), sprzedawanie wielokrotnie wolniejszego dysku wykonującego zadania ramu zamiast prawdziwego ramu(voxelhost), czy nawet całkowite podawanie niezgodnych z prawdą informacji i fałszowanie wykresów(crafthost).

Dokładnie opisz swoje wymagania oraz budżet, mogę znaleźć dla ciebie odpowiednią ofertę.