Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerwania systemowe 100% zużycia procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od kilku dnia mam problem, a mianowicie, w losowych momentach sprzęt zacina się i totalnie nic nie mogę zrobić. Dzisiaj wyhaczyłem w menedżerze procesów, że właśnie proces "przerwania systemowe" zżera mi 100% mocy procesora. Używałem już takich komend:

To jest ukryta treść, proszę

wszystko mam aktualne, w między czasie niczego nie instalowałem : / nawet ściągnąłem malwarebytes do sprawdzenia czy to czasem nie jakiś wirus, ale czysto.  

Opublikowano
10 minut temu, dupdupdup napisał:

pobierz avast masz robaka w dupei

" nawet ściągnąłem malwarebytes do sprawdzenia czy to czasem nie jakiś wirus, ale czysto. " Dodatkowo skanowałem Windows defender

Opublikowano

Na początek prosta rzecz - uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem zniknął. Jeśli magicznym sposobem zniknął to problemem była funkcja Fast Startup.

Chciałbym wiedzieć kiedy problem wystąpił - Zmieniałeś coś w sprzęcie? Podpinałeś coś pod USB?

Przerwania Systemowe to w wielkim skrócie komunikacja OS -> Hardware. Częstym problemem tutaj to uszkodzone pliki systemowe/sterowniki sprzętu lub funkcja Fast Startup. Jeśli restart systemu nie pomoże:

• Odłącz urządzenia USB i podłącz je ponownie.
  • Pobierz
    i odpal skanowanie, następnie podeślij wygenerowane raporty FRST.txt i Addition.txt
  • Włącz Terminal/Powershell z prawami administratora i wklej komendę, podeślij wygenerowany plik Startup.txt (pojawi się na pulpicie):

Jeśli komenda zwróci jakikolwiek błąd to zainstaluj funkcję WMIC i odpal jeszcze raz pierwszą komendę:

Swifty i dupdupdup lubią to
Opublikowano

Fast Startup już dawno miałem wyłączone. 

Nic nie zmieniałem wszystko wygląda dokładnie tak samo od jakiś 6 miesięcy. 

Póki co wszystko działa. Wyszło na to, ze aplikacja od radeona błędnie wskazywała, że sterowniki są aktualne. Ściągnąłem "detect tool" i karta była o dwie aktualizacje wstecz. Po tym zabiegu problem zniknął *odpukałem w niemalowane*

Anhin lubi to