Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak Autoryzacji ze strony minecraft.net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem sobie pograć w MC od wielu lat nie grałem i zainstalowałem TLauncher, pewnie wiele osób kojarzy i korzysta.

Próbując wejść na jaki kol wiek serwer wyskakuje komunikat Brak Autoryzacji ze strony minecraft.net.

Czy ktoś wie o co chodzi? Minecraft zablokowało Launchery?

2LaT.gif

Opublikowano

Tlauncher to piracki launcher, a dołączanie na serwery wymaga autoryzacji konta z serwerami mojanga. Niektóre serwery celowo wyłączyły autoryzację z tymi serwerami aby umożliwić piratom dołączanie, ale zazwyczaj odstają one jakością od tych legalnych. Dodatkowo, tlauncher który aktualnie istnieje jest fałszywką zawierającą spyware, oryginał dostał pisemko od mojangu i został zamknięty. Zalecam zrobić kopię ważnych plików na pendrive/chmurze i wykonać formata.

Podstawowa zasada: jeśli chcesz zagrać w jakąś grę, kup ją zamiast ją kraść.

Opublikowano
8 godzin temu, Helios1993 napisał:

Tlauncher to piracki launcher, a dołączanie na serwery wymaga autoryzacji konta z serwerami mojanga. Niektóre serwery celowo wyłączyły autoryzację z tymi serwerami aby umożliwić piratom dołączanie, ale zazwyczaj odstają one jakością od tych legalnych. Dodatkowo, tlauncher który aktualnie istnieje jest fałszywką zawierającą spyware, oryginał dostał pisemko od mojangu i został zamknięty. Zalecam zrobić kopię ważnych plików na pendrive/chmurze i wykonać formata.

Podstawowa zasada: jeśli chcesz zagrać w jakąś grę, kup ją zamiast ją kraść.

TLauncher mam od wieków na pc i jakoś nic się nie działo do tej pory?

2LaT.gif

Opublikowano
2 godziny temu, Gumskull napisał:

TLauncher mam od wieków na pc i jakoś nic się nie działo do tej pory?

Właśnie to jest definicja spyware - ofiara nie ma świadomości że coś się dzieje, a twórca wiruska zyskuje na jego danych. Jest też możliwość że wcześniej korzystałeś z bezpiecznego oryginału.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Helios1993 napisał:

Właśnie to jest definicja spyware - ofiara nie ma świadomości że coś się dzieje, a twórca wiruska zyskuje na jego danych. Jest też możliwość że wcześniej korzystałeś z bezpiecznego oryginału.

Jakieś artykuły na ten temat?

@Edit

Nie trzeba, znalazłem sporo artykułów na ten temat, dzięki za ostrzeżenie.

Edytowane przez Gumskull

2LaT.gif