Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z maszyną wirtualną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

piszę z prośbą doświadczonych entuzjastów informatyki i metina. Mam problem mianowicie, na serwerze na którym gram zablokowali (?) możliwość grania na maszynie wirtualnej na serwerze. Szukałem po różnych forach tematów jednak nie jest tego zbyt wiele. Udało mi się znaleźć informację, że administracja serwera może całkowicie wyłączyć możliwość grania na maszynach wirtualnych. Czy jest to możliwe? Jeśli tak to czy jest sposób aby to obejść? Dodam, że korzystam z wirtualki przez Hyper-V jeśli ma to jakieś znaczenie.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Było już o tym. Pisałem wtedy, że ciężko będzie to obejść bez bardzo dokładnej analizy i spatchowania klienta, co nie jest niewykonalne, ale na tyle trudne i czasochłonne, że żaden amator tego nie zrobi. A z kolei pros nie podzieli się czymś takim dla sportu, spędziwszy długie godziny, a może i dni nad tematem, zdając sobie sprawę z potencjału takiego rozwiązania. Tak to w każdym razie widzę.