Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop ze stone czy z rudy – który system lepszy? 🤔  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Drop ze stone czy z rudy – który system lepszy? 🤔

• Drop ze stone – klasyczny system znany z wersji 1.8.8, gdzie wartościowe przedmioty wypadają bezpośrednio z kamienia.
      0
    • Drop z rud – system gdzie surowce wydobywane są bezpośrednio z rud.
    • A może połączyć oba systemy? 🤔

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim! 👋

Planuję otworzyć serwer Minecraft na wersję 1.18.2, skupiony na Wojnach Gildii, z 500 slotami dla graczy. Zauważyłem, że obecnie nie ma zbyt wielu serwerów na tej wersji z takim trybem i zastanawiam się, czy to dobry pomysł.

Serwer będzie posiadał autorskie pluginy oraz sektory, które będą fajnie dopracowane. Myślałem również nad systemem dropu ze stone, jak to było popularne na wersji 1.8.8, oraz jednocześnie zachowaniem obecnego systemu kopania z rud z wersji 1.18.2. Jak sądzicie – czy warto połączyć oba systemy, czy lepiej skupić się na jednym z nich? 🤔

Będę również potrzebował ekipy do zarządzania serwerem – moderatorów oraz administratorów. Dodatkowo, przed oficjalnym otwarciem planuję przeprowadzić beta testy serwera, podczas których będę potrzebował około 30 graczy do poszukiwania ewentualnych bugów oraz błędów. Pluginy były pierwotnie tworzone pod wersję 1.8.8, a teraz przechodzę na 1.18.2, więc konieczne będą dokładne testy i dostosowanie wszystkiego do nowej wersji.

Osoby, które wezmą udział w beta testach i będą aktywnie pomagać w szukaniu błędów oraz bugów, zostaną odpowiednio wynagrodzone! 🎁

Każdy, kto chce i jest chętny do jakiejkolwiek pomocy, jest mile widziany! 🫶 Proszę o kontakt na Discord: xPabloSS, tutaj w komentarzu pod postem lub poprzez prywatną wiadomość – na pewno się odezwę!

Będę wdzięczny za każdą opinię, sugestię oraz chętnych do pomocy przy projekcie! 🛠️😊

Edytowane przez xPabloSS
Opublikowano
13 godzin temu, xPabloSS napisał:

Cześć wszystkim! 👋

Planuję otworzyć serwer Minecraft na wersję 1.18.2, skupiony na Wojnach Gildii, z 500 slotami dla graczy. Zauważyłem, że obecnie nie ma zbyt wielu serwerów na tej wersji z takim trybem i zastanawiam się, czy to dobry pomysł.

Serwer będzie posiadał autorskie pluginy oraz sektory, które będą fajnie dopracowane. Myślałem również nad systemem dropu ze stone, jak to było popularne na wersji 1.8.8, oraz jednocześnie zachowaniem obecnego systemu kopania z rud z wersji 1.18.2. Jak sądzicie – czy warto połączyć oba systemy, czy lepiej skupić się na jednym z nich? 🤔

Będę również potrzebował ekipy do zarządzania serwerem – moderatorów oraz administratorów. Dodatkowo, przed oficjalnym otwarciem planuję przeprowadzić beta testy serwera, podczas których będę potrzebował około 30 graczy do poszukiwania ewentualnych bugów oraz błędów. Pluginy były pierwotnie tworzone pod wersję 1.8.8, a teraz przechodzę na 1.18.2, więc konieczne będą dokładne testy i dostosowanie wszystkiego do nowej wersji.

Osoby, które wezmą udział w beta testach i będą aktywnie pomagać w szukaniu błędów oraz bugów, zostaną odpowiednio wynagrodzone! 🎁

Każdy, kto chce i jest chętny do jakiejkolwiek pomocy, jest mile widziany! 🫶 Proszę o kontakt na Discord: xPabloSS, tutaj w komentarzu pod postem lub poprzez prywatną wiadomość – na pewno się odezwę!

Będę wdzięczny za każdą opinię, sugestię oraz chętnych do pomocy przy projekcie! 🛠️😊

Połączenie systemu dropu ze stone (z 1.8.8) oraz kopania rud (z 1.18.2) to ciekawy eksperyment może dać różnorodność rozgrywki ale warto przetestować czy gracze się w tym odnajdąP

xPabloSS lubi to
Opublikowano (edytowane)

Sektory to dobre rozwiązanie, bo skutecznie zmniejszają lagi. W razie potrzeby zawsze mogę zwiększyć liczbę slotów na serwerze. Tak naprawdę sam nie jestem pewien, czy na wersji 1.18.2 pojedynczy serwer uciągnie 500 graczy.

Discord: xPabloSS

Edytowane przez xPabloSS