Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie narzędzia na bazie istniejącej strony www do celów prywatnych • Guns of Glory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema,

Rozglądałem się gdzie mógłbym zamieścić takie pytanie i nie wiedziałem czy to się do końca kwalifikuje w oprogramowaniu sprzętowym czy bardziej pod strony www. Przechodząc do sprawy - gram bardzo aktywnie w gierkę mobilna Guns of Glory już od 7 lat i posiłkuję się często wszelkiego rodzaju narzędziami w excelu/kalkulatorami w celu zmaksymalizowania nagród z eventów.

Od dłuższego czasu korzystałem z kalkulatora Fakerally, dzięki któremu można szybko wprowadzić ilości posiadanych przedmiotów i na podstawie tego oblicza łączny posiadany czas jaki mamy dostępny do danej czynności (budowanie/badanie/szkolenie). Może wydawać się wam, że to śmieszne bo łatwo to obliczyć lub też użyć zwykłego kalkulatora ale proszę bez oceniania i uwierzcie mi - na tak duże ilości i tak częste potrzeby obliczenia tego - ta strona jest wielkim wybawieniem. Podobnie strona Skalkuluj. Ale dowiedziałem się, że ma być usuwana za niedługo.

A więc chciałbym poprosić o poradę/wskazówkę - Czy macie jakiś pomysł na sprowadzenie takiego kalkulatora do postaci jakiegoś programu, którego będzie można użyć po prostu z pulpitu? Pytam o taką możliwość docelową ponieważ często korzystam z emulatora na notebook'u i o ile z takim graniem ten notebook nie ma problemu tak gdy uruchamiam w dodatku dowolną przeglądarkę - robi się już problem z wydajnością.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ewentualnie jeśli ktoś ma zastrzeżenia i uwagę - gdzie mógłbym dokładnie ten post umieścić - śmiało piszcie - zmienię jego lokalizacje :).
Spoiler

image.pngimage.png

Edytowane przez Kuusmir