Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana właściciela MPCforum - ogłoszenie oraz plany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Użytkownicy,

Z dniem 15.04.2025 zostałem nowym właścicielem MPCForum. Choć dla wielu ta platforma to przeszłość, dla mnie – to miejsce, w którym zaczynałem swoją drogę zawodową. Zakup forum był decyzją sentymentalną, ale jednocześnie pragmatyczną: chcę sprawdzić, czy da się przywrócić temu miejscu realną wartość i życie.

Nie składam obietnic bez pokrycia. Nie zamierzam też robić rewolucji. Forum będzie ewoluować stopniowo – w sposób przemyślany i uporządkowany.

Zmiany i działania

1. Usunięcie reklam.

Wszystkie reklamy zewnętrzne oraz skrypty śledzące zostaną usunięte. Wyjątkiem będą artykuły sponsorowane, których publikacja wynika z wcześniej zawartych umów. Umowy te zostaną w pełni uszanowane do końca ich obowiązywania.

2. Możliwość odbanowania kont.

Każdy użytkownik, którego konto zostało zablokowane w przeszłości, może złożyć wniosek o odbanowanie. Sprawy będą rozpatrywane indywidualnie.

3. Naprawa uszkodzonych funkcji.

Trwają prace nad przywróceniem pełnej sprawności forum – zarówno od strony technicznej, jak i organizacyjnej.

4. Aktualizacja szaty graficznej.

W planach są niewielkie zmiany w wyglądzie forum. Zachowamy jednak jego dotychczasowy charakter.

5. Nowe działy i uporządkowanie istniejących.

Forum zostanie rozbudowane o nowe sekcje. Istniejące działy będą zaktualizowane i dostosowane do obecnych realiów.

6. Otwartość na współpracę.

MPCForum jest otwarte na współpracę z innymi projektami, społecznościami i serwerami. Współpraca może obejmować m.in. wymianę użytkowników, wspólne akcje promocyjne i integrację treści. Zainteresowane podmioty prosimy o bezpośredni kontakt z administracją.

7. Rekrutacja do zespołu forum.

W najbliższym czasie zostanie otwarta rekrutacja do zespołu wsparcia – w tym na stanowiska moderatorów. Szukamy osób odpowiedzialnych, aktywnych i zaangażowanych.

🎯 Kierunek: Społeczność graczy

Forum zawsze było silne dzięki społeczności graczy. Dlatego pierwszym etapem odbudowy będzie ponowna aktywizacja działu Metin2 – historycznie najaktywniejszej części MPCForum. Ten segment posłuży jako fundament, ale nie zamierzamy się do niego ograniczać.

📢 Wsparcie dla twórców serwerów Metin2

Każdy właściciel serwera, który opublikuje porządną, profesjonalnie przygotowaną prezentację swojego projektu, może liczyć na:

bezpłatną promocję na fanpage’u MPCForum, kampanię reklamową skierowaną do dawnych fanów forum – w pełni opłaconą przez nas (dobra baza do pozyskania trochę dawnych graczy mt2).

Ponadto, deweloperzy aktywni na forum – niezależnie od prywatnych relacji – otrzymają dodatkowe wsparcie promocyjne (dodatkową płatną reklamę do moich grup mt2), o ile będą regularnie publikować treści i wykazywać się zaangażowaniem.

🛡 Nowa ranga: Dev Metin2

Wprowadzamy nową rangę dla osób tworzących projekty na scenie Metin2 – Metin2 Dev.
Ranga dostępna jest dla wszystkich aktywnych deweloperów – niezależnie od poziomu zaawansowania projektu.

Nasze forum wymaga uporządkowania i nowego podejścia. Mamy jasny plan działania i krok po kroku będziemy go realizować. Bez zbędnych deklaracji. Bez chaosu.

Administracja będzie egzekwować porządek, a jednocześnie wspierać każdego, kto wnosi realną wartość do społeczności.

Z poważaniem,

Nowy Team MPC

Say., LujekV2, VqLx i 18 innych lubią to
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jestem pełen podziwu, że wyłożyłeś taką kasę na projekt, który nie wiadomo czy się zwróci. Sam proponowałem kwotę, ale również pod kątem inwestycyjnym - mimo to, dobrze, że wreszcie odejdą śmieciowe reklamy i ktoś spróbuje tchnąć życie w to forum. Mam tylko nadzieję, że w dobrym kierunku, a nie złym. 

W razie czego jestem dostępny do pomocy technicznej 😉

k4L2ZMS.png

Opublikowano

W najbliższych dniach mogą występować problemy z forum oraz czasowe braki w dostępie. Trwają pracę również na serwerze forum. 

Opublikowano

Dobrze, że ktoś to kupił ze względu na wartość sentymentalna. Może pójdzie to w dobrą stronę 🙂 powodzenia! 

Zarax lubi to

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano
25 minut temu, toxic0.0 napisał:

Czy będzie możliwość zmiany nicku? 

dodam do listy dalszych zmian

Opublikowano
10 minut temu, Escoria napisał:

Miejmy nadzieje, ze mpc nie zostanie miejscem do przesadnej reklamy samii. ☠️

Dostaniesz 1 do 1 taką samą reklamę jak Samia czy jakikolwiek inny projekt tutaj jeśli tylko spełnisz wymagania i wrzucisz prezkę na MPC. 

Opublikowano
3 minuty temu, Hooltras napisał:

Dostaniesz 1 do 1 taką samą reklamę jak Samia czy jakikolwiek inny projekt tutaj jeśli tylko spełnisz wymagania i wrzucisz prezkę na MPC. 

Zróbcie tu jakąs strefe dla yoububerów, aby hostowali filmy na forum i na pewno to zrobi wam ruch na forum i może się zacznie coś więcej dziać. 

Lukazuki i Shazzy lubią to

Dog Grooming GIF by MOODMAN

Opublikowano

uuu Karolek, jak mi teraz zaimponowałeś 😄❤️ 

Chyba RIP Sharegon bedzie heheh 

Opublikowano

Fajnie. Musisz być być nieźle ustawionym gościem - sam byłem zainteresowany kupnem, jednak gdy zobaczyłem cenę wyjściową niewiele mniejszą od samochodu, to stwierdziłem, że nie ma sensu nawet z nimi negocjować... Mam nadzieję, że zszedłeś trochę z ceny bo nawet analizował to dla mnie znajomy z branży web developer i szczerze powiedział, że tylko szaleniec da za to 30 tysięcy.

Co do forum. No też fajnie, ale jak pójdziecie stricte w metka a już widać, że idziecie to forum nie zmieni swojego położenia. Kochani my już jesteśmy dorośli, boomerami, tylko tacy ludzie grają w tą grę (chociaż ja sam jestem z ery mc). Wprowadzacie rangę devmet gloryfikując tym społeczność jednego działu, ale niestety świetność działu mamy 6/7 lat za sobą, Tak, był kiedyś jednym z czołowych, ale te czasy już minęły. Dobrym pomysłem jest też zmiana silnika - IPS nie jest aktualnie w topie, zwłaszcza gdy fora poniekąd muszą być kompatybilne z discordem. 

Ogólnie spoko, ale trzeba pamiętać że to forum to nie mąka, a z gwna chleba nie zrobisz. My się jeszcze dowiemy co od was dostaniemy.

GL 🙂

Lukazuki i RikoDEV. lubią to
Opublikowano
14 minut temu, sk8erace1 napisał:

No też fajnie, ale jak pójdziecie stricte w metka a już widać, że idziecie to forum nie zmieni swojego położenia.

od czegoś musimy zacząć, mamy ograniczoną ilość osób a wszystkiego na raz nie da się zrobić, na pewno po mt w kolejności będzie minecraft

5 minut temu, sk8erace1 napisał:

... Dobrym pomysłem jest też zmiana silnika - IPS nie jest aktualnie w topie, zwłaszcza gdy fora poniekąd muszą być kompatybilne z discordem.

IPS nigdy nie było na topie jest to niszowy silnik, ale zmieniać na pewno nie będziemy zwłaszcza że wychodzi wersja 5, pewnie dodamy opcje logowania za pomocą discorda ale nie będziemy go promować jako medium, bo discord to komunikator a nie forum

Opublikowano

Mam nadzieje że nie planujecie zrobić resetu acc?  bo byłoby to naprawdę nie odpowiednie z waszej strony...

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich serdecznie oby ladnie smigalo i bez faworki pozdrawiam

Edytowane przez Saber1

Opublikowano
1 minutę temu, LamoK napisał:

Mam nadzieje że nie planujecie zrobić resetu acc?  bo byłoby to naprawdę nie odpowiednie z waszej strony...

czego mielibyśmy tak zrobić? wszystkie aktywne tematy, posty i konta zostają.

Opublikowano
4 minuty temu, Lukazuki napisał:

od czegoś musimy zacząć, mamy ograniczoną ilość osób a wszystkiego na raz nie da się zrobić, na pewno po mt w kolejności będzie minecraft

IPS nigdy nie było na topie jest to niszowy silnik, ale zmieniać na pewno nie będziemy zwłaszcza że wychodzi wersja 5, pewnie dodamy opcje logowania za pomocą discorda ale nie będziemy go promować jako medium, bo discord to komunikator a nie forum

Kurcze, nie będzie po prostu bezpieczniej i mordernistyczniej zmienić silnik chociażby na Discourse? Jeśli masz zaplecze techniczne to zrobisz to w jeden dzień i nie zaburzysz infrastruktury forum. Discourse posiada swój program do migracji. Jeszcze jest Flarum, ale to forum chyba jest za duże na niego no i nie ma oficjalnego programu do migracji.

Opublikowano
Teraz, Lukazuki napisał:

czego mielibyśmy tak zrobić? wszystkie aktywne tematy, posty i konta zostają.

Pytam z ciekawości, ponieważ nie jeden nowy administrator forum by stwierdził że trzeba zrobić reset acc żeby zacząć wszystko od nowa... 

Dlatego musiałem zadać to pytanie bo te posty ci ludzie co tutaj mają konta od tylu lat... po prostu by było szkoda wyrzucić to tak do kosza kawał Historii 😄 

Tak czy siak mam nadzieje że wam się uda zwrócić blask temu forum trzymam kciuki i powodzenia wam życzę 😄

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)