Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

📌 Jakie gry, jakie działy? Ty decydujesz! [RESTRUKTURYZACJA FORUM]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć społeczności!

Po niedawnym rozpoczęciu procesu restrukturyzacji forum, chcemy, aby każdy z Was miał realny wpływ na jego przyszły wygląd i funkcjonowanie. Pracujemy nad odświeżeniem i unowocześnieniem układu kategorii oraz działów, zwłaszcza w sekcjach związanych z grami.

Dlatego zapraszamy Was do zgłaszania swoich propozycji:

📝 Co możesz zaproponować?

🔹 Nowe działy – Jakich gier lub typów gier brakuje na forum? Może są popularne tytuły, które zasługują na osobną kategorię?
🔹 Kategorie tematyczne – Czy widzisz potrzebę stworzenia nowych kategorii (np. „Gry mobilne MMORPG”, „Retro gry”, „Gry VR”)?
🔹 Usunięcie przestarzałych działów – Które działy Twoim zdaniem są już nieaktywne i niepotrzebne?
🔹 Propozycje połączenia działów – Czy któreś działy można połączyć, aby lepiej uporządkować forum?

💬 Jak zgłaszać pomysły?

Napisz w tym temacie:

• Proponowany dział / kategoria (lub ten do usunięcia)
  • Krótki opis lub uzasadnienie – dlaczego warto dodać/usunąć/połączyć?
  • (Opcjonalnie) Jakie poddziały lub tematy powinny się tam znaleźć?

📅 Czas na zmiany!

Wasze opinie zbieramy do 1 maja 2025. Po tym czasie opracujemy nowy układ działów, uwzględniając jak najwięcej Waszych sugestii.

Zróbmy razem z MPC jeszcze lepsze miejsce dla graczy! 🚀

Dziękujemy za zaangażowanie!
Ekipa MPCforum

K3bson3r lubi to
Opublikowano

Może nie do końca na temat, ale warto by było zobaczyć sugestie, które wiszą od kilku lat w dziale https://www.mpcforum.pl/forum/611-sugestie-dotyczace-forum/, dodatkowo sprawdzić te do zrealizowania i wprowadzić to co użytkownicy od dawna chcieli. 

Odnośnie działów, to raczej poszedłbym w kierunku, że:

• Dodać osobne działy do najbardziej popularnych gier w zakresie MMO i zacząć je promować, 
  • Oddzielić dział Inne MMO i połączyć do z kategorią Inne gry, 
  • Rozdzielić VIA WWW na osobną kategorię i dać może wyróżnik, 
  • Rozwinąć kategorię gier mobilnych - mocno trendujące są wśród wielu starszych użytkowników forum gry mobilne i popularne tytuły jak np. Clash of Clans, 
  • Kateogria Elekotrnika zrobić tak, żeby nie było w niej Discord i Teamspeaka, a zamiast niej dział z komunikatorami, gdzie myślę, że fajnie by było rozwinąć dział Discord na publikację swoich botów, sprzedaż botów i inne, 
  • Dział w zakresie propgramoania też fajnie rozwinąć z podziałem na języki, jezyki do gier, programowanie gier, www, sklepów i innych elementów, 
  • Rozwinąć sekcję luźnych pogaduszek, które niegdyś cieszyły się giga popularnością, 
  • Rozwinąć dział Mu Online, który jako jedyny utrzymywał przez ostatnie lata MPCForum i dodać może coś dla obcokrajowców, aby chętniej dawali swoje prezentacje serwerów, 
  • Wprowadzić kategorię testową w której będą się pojawiały nadchodzące tytuły gier, aby sprawdzić czy przetrwają próbę czasu - niegdyś zrobiliśmy tak z Pokemon GO, który okazał się złotym strzałem i w premierę był popularniejszy od Metina, 

A tak to też proponuję skupienie się na newralignczych częściej UI/UX i ogólnym działaniu forum. Podrasować lekko design, wprowadzić nowości, lepsze czytanie tematów, odświeżanie i inne. 

Piss.

Marchwj, _dave, Dush i 1 inny lubią to

k4L2ZMS.png

Opublikowano (edytowane)

Dział handel do gry rust chodzi o skiny jeśli można 😄 rust jest jedną z najpopularniejszych gier na steamie a handel skinami też jest tam konkret 

Edytowane przez marcin9994PL
Hooltras i _dave lubią to
Opublikowano (edytowane)

Bardzo miło słyszeć o zmianach i próbie rewitalizacji forum, które znam od najmłodszych lat!

Proponuję stworzenie osobnego działu w sekcji gier sieciowych przeznaczonego dla serii Forza (Forza Motorsport oraz głównie Forza Horizon). Forza Horizon w szczególności ma ogromną bazę polskich graczy, uważam że takie forum przyciągnęłoby sporo z nich, biorąc pod uwagę, że na ten moment większość z tych osób nie ma alternatyw poza zamkniętymi grupami na fb.

Subfora, dzięki którym ten dział powinien zainteresować internautów, to moim zdaniem:

Handel (handel profilami Forza, tzw. "Boostowanie profili" oraz handel w Auction House), wspólne granie, poradniki. 

Jestem zaznajomiony z tematem, bo sam siedzę w społeczności Forza Horizon od ponad sześciu lat. Jestem przekonany, że takie sub forum w odpowiednim wykonaniu oraz przy odpowiednim SEO byłoby w stanie bez problemu przyciągnąć sporą ilość użytkowników związanych z Forzą, którym poza często trudno wyszukiwalnymi, ograniczonymi i zamkniętymi, niedostępnymi dla każdego grupami fb, brakuje porządnej alternatywy.

Ponadto, jeśli zajdzie taka potrzeba, myślę że sam mógłbym podjąć się pomocy z kształtowaniem działu przeznaczonego tej serii gier. Po tak długim czasie spędzonym przy grze oraz społeczności Forzy (Polsko oraz angielskojezycznej) posiadam doświadczenie oraz całkiem sporą wiedzę na temat tego, co się "sprzedaje".

Edytowane przez adusniek
_dave lubi to

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Siemanko, jako iż taki temat powstał, to chciałbym zaproponować rozszerzenie działu od serii GTA.

Aktualnie Seria GTA - Publikacje Serwerów forum nie są podzielone na wersje GTA, a mieszają się tam serwery z GTA 5, Multi Theft Auto, czy SA:MP.
Warto byłoby podzielić dział od GTA na te 3 platformy, a nawet GTA 5 podzielić na ALT:V, FiveM, czy RageMP.
W dziale od GTA jest też trochę pusto, więc proponuję rozszerzyć to na te platformy, a na dodatek, podzielić to na:
Reklamy serwera, zasoby do pobrania, pomoc w programowaniu, poradniki i dodatkowy dział (nie musi być) do wspomagaczy (cheaty).

Myślę, że wystarczająco wyczerpałem temat i trochę ożywi to dział z serii GTA.

_dave lubi to
Opublikowano

Fajnie że coś się zaczęło dziać na tym forum, z mojej strony jedyne co mnie tu interesuje to dział Metin2. Ale jest bardzo zaniedbany.

Przede wszystkim proponowałbym zrobienie tego działu bardziej czytelnego z głównej strony bo teraz żeby coś wyszukać to trzeba skakać po kilku pod forach co jest bardzo denerwujące a fajnie by było jakby z głównej strony było widać to wszystko co jest poukrywane głębiej. Podzielić to po prostu na jakiejś bardziej widoczne z głównej strony kategorie i zaraz by było przyjemniej dla oka 🙂 Plus oczywiście porządki ze starymi nieaktywnymi tematami.
pozdrawiam Largo 🙂

_dave lubi to