Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zacząć Szamanem Smokiem:)

Fabian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w dzisiejszym poradniku przedstawię jak zacząć grę szamanem smokiem .

Poradnik jest w 100% mój zabraniam go kopiować na inne fora niż to a na to jeżeli zaznaczycie , że to mój poradnik

1. Zaczynamy grę tworzymy postać w statusie dajemy 2 w inteligencję i 1 w witalność (pż)

2.Expimy powoli na pieskach do 3 lvl potem wilki do 5 lvl

3.Idziemy po skille : wybieramy skille smoka i rozdajemy umiejętności tak: 2 w smoczy skowyt 1 w pomoc smoka i 1 w strzelający smok

4.Jak już wybraliśmy skille idziemy zrobić misję do biologa otrzymamy wachlarz +3 od teraz możemy bić kazdy rodzaj wilków

5.Wszystko dajemy w smoczy skowyt

6.jak już dobijemy 10 lvl możemy wybrać się do m2 na zaprzysiężone bierzemy tak po 2 grupki ( jeżeli mamy zbroje +3 )

7.Gdy już dobijemy 15 lvl zrobimy misję wszystkie uzbieramy z 50k więc spokojnie ulepszymy tarcze i czapke na +5

8.Gdy już zrobimy EQ to idziemy dalej expić na zaprzysiężone ale teraz bierzemy cały spot i tak do 22 lvl smoczy skowyt będzie już na pewno na M od razu można kupić 1 KU i przeczytać ^^ teraz dajemy all w pomoc smoka

9.Gdy już dobijemy ten lvl kupujemy (chyba , że dropliśmy) zbroję na 18 lvl i dzwon lub wachlarz na 20 lvl albo kupujemy +5/6 albo sami ulepszamy od razu robimy misje z Mi-Jung

10.Kiedy już mamy takie Eq idziemy na dzikusy i po 3 grupki powinniśmy dać radę i tak expimy do 30 lvl

11.Jak już wbijemy 30lvl warto się zaopatrzyć w jesionka bądź antyka :) i wędke od rybaka

12.Wtedy już mamy wędkę najlepiej ustawić FB na noc polecam Angelbota konfigurujemy go i łowimy

13.Następnie gdy już wstaniemy rano powinniśmy mieć od 5 do 10 małży sprzedajemy je i kupujemy więcej antyków i jesionków i ulepszamy na jak najwyższy +

14.Gdy mamy dobrą broń na 30 ściągamy Easy Metin2 od andrzejat12 i ustawiamy, żeby lurował sam grupki

15.Jak już miną 3-4h powinien być z 34 lvl wtedy kupujemy zbroje od 34 lvl na jak najwiekszy + i wybieramy się na orki

16. Gdy mamy zbroję z +7 to bierzemy spot jak mniej troszkę no to po 4-5 grupek i tak expimy do 36 lvl

17.Na 36 lvl wejdzie nam pomoc smoka na M wtedy możemy buffować na BO do 40 lvl

18.Potem możemy iść buffować np. do V1 , V2

19.W ten o to sposób zdobędziecie kasę ciekawe itemki i rangę

P.S. to mój 1 poradnik więc proszę nie oceniać bardzo surowo starałem się i to bardzo i liczę na + i 5*

Opublikowano

No jak pierwszy twój poradnik to bardzo ładnie opisane. ;)

Oczywiście się przyda gdy zacznę przygodę szmanem smokiem ^^

Bardzo dziękuję za TuTk'a na pewno mi i innym się przyda.

Pozdrawiam ^^

Opublikowano

Dodaj jakieś kolorki żeby ładnie tut wyglądał oraz możesz parę ss dać dla ozdoby ;] ale masz +

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Spoko poradnik, będę wiedział jak zacząć :) Leci + i 5.

Ziom, ale i tak to wszystko to coś więcej niż muzyka

Nie jointy, piwka czy nabita fifka

To sposób bycia bez zdobycia złotych gór

I sprzedania się jak dziwka

1420744981.jpg

Miłość, pokój, wzajemny szacunek!

No i oczywiscie...

Yhyhyhy!

Opublikowano

Za dużo się nie napisałeś nie każdy chciał by maksować w smoczy skowyt nie zrobiłeś żadnych kolorków rozmiarów nie dostaniesz ani + ani -

Edit@

jak chcesz + to napisz jakie eq jakie bony itd

Edit2@

jakieś ne0 dało wam po - upy wyrównałem

sygnature.png

Opublikowano

ładny poradnik + leci

Wiele osób chce minusy. Ja zbieram + Daj Plusa nie bądź sknerus :P

Opublikowano

Hahah, nie zle. Wedruje minusik.

Widac ze pan ktory napisal ten ''tut'' nigdy nie mial doczynienia z prawdziwym szamanem tylko pieprzonym buffkiem ktorego sobie robil aby sobie pobuffowac swojego bez rozumnego wojownika mentalnego.

Po piersze, dajemy oczywiscie strzelajacy smok-->skowyt--->blogo/pomoc/talik.

I nie buffujemy jak zwykle smiecie, tylko sami fundamentalnie budujemy postac, a nie gniota ktory prosi o pt, zeby pobuffowac.

Tyle odemnie ...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Torak dałem mój sposób nie podoba się zrób swój tutorial chyba najpierw skowyt żeby samemu zarobić na itemki potem pomoc po to chyba są buffki nie ? Najpierw zarobimy potem pobuffujemy jest kasa jest exp więc czego jeszcze chcieć ? sam gram szamanem smokiem ale ja mam strzelaka na M zamiast skowyta , ponieważ strzelak jest bardziej dostępny pod względem KU :]

Opublikowano

Ja gram szamanem od dwoch lat więc nie wal farmazonów o.O

Ja zawsze gram to robię tak:

- Int do 90, potem pz i siła

Skille: 1 skowyt, 1 blogo, laduje do m1 w pomocy, potem do m1 w blogo, potem w skowyt, stzrelającego, talizma, i odbicie. I sie gra zak********

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

@UP jak grasz 2 lata to powinieneś wiedzieć , że ze skilli będziesz mało wyciągał i co chwila dead jak all w int :O to co podałeś to jest tylko dla buffka nic więcej jeżeli twoim zdaniem poradnik zły zrób swój :O

@paryfek skowyt jest najlepszy ponieważ biję najwięcej moobów więc mi nie gadaj , że to ch***** skill , ponieważ to najlepszy do expa dla szamana ^^

@Jok3r3k dzięki , że doceniasz moją pracę

Opublikowano

gówno a nie tut

opisane prawie jak dla każdej postaci z różnicą skilli i eq a reszta to tak samo

5 min roboty i mało przejrzysty

"Łatwiej zakochać się, nie kochając, niż odkochać, kiedy się kocha."

— François de La Rochefoucauld

Opublikowano

Ej powiecie dlaczego do bufowania innych każdy bierze smoka a nie lekarza przecież lekarz leczy dodaje ataku??

Bo smok ma 2 dobre skille do buffowania a healer tylko 1. Poza tym nie wiem jak mozna robic postac tylko do buffowania innych. Przeciez to tylko ciagle klikanie dwoch klawiszy. Nawet granie mentalem juz jest ciekawsze.

Opublikowano

Ej powiecie dlaczego do bufowania innych każdy bierze smoka a nie lekarza przecież lekarz leczy dodaje ataku??

Smoka daje krytyczne uderzenie tzn jak wejdzie kryt to podwaja atak fizyczny albo ze skili x2 np bijesz po 300 a jak wejdzie kryt to bijesz po 600

daje też szanse na uniknięcie ataków fizycznych

sygnature.png

Opublikowano

Smoka daje krytyczne uderzenie tzn jak wejdzie kryt to podwaja atak fizyczny albo ze skili x2 np bijesz po 300 a jak wejdzie kryt to bijesz po 600

daje też szanse na uniknięcie ataków fizycznych

Raczej na odbicie lub zmniejszenie obrazen.

Opublikowano

Co chwilę będę dedał? Hahaha -.-

Buffy dają w cholere dużo, jak ja np. expie w lesie to mi potworki po 1k, a włącze buffki i juz 200 i moge cały spot + kryt to jestem nie pokonany

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...