Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut] Koniec Problemów Z Aktualizacjami !

MrOverevo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz problem z aktualizacjami Runes Of Magic?!

:rolleyes:

Jak wszyscy wiemy, Patcher RoM nie ściąga z maksymalną prędkością naszego internetu.

Lecz niektórzy mają też problem ogólnie z patcherem (np. nie ściąga się wcale)

Teraz to już nie problem, ponieważ możemy ściągnąć aktualizacje ręcznie!

Link z aktualizacjami:

To jest ukryta treść, proszę

Osobiście polecam ściągnąć jeszcze program FlashGet, dzięki któremu aktualizacje będą nam się szybciej ściągały.

Po ściągnięciu aktualizacji włączamy je (najlepiej najpierw przenieść je do oddzielnego folderu). Po zainstalowaniu wszystkich powstaje plik patchlog.txt, którego wrzucamy do folderu z grą i zamieniamy ze starym plikiem.

U niektórych może powstać problem z plikami .dll (powstaje tylko wtedy jak mamy ściągnięte trochę patcherem i wrzucamy nowy patch ręcznie) wtedy wchodzimy na stronę:

To jest ukryta treść, proszę

i w wyszukiwarce wpisujemy brakujący w naszym systemie plik. Ściągnięte pliki .dll wrzucamy do C:/WINDOWS/system32/

Pozdrawiam MrOverevo ;)

Opublikowano

Masz odemnie + przydatny poradniczek :)

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

KossQ taki post następnym razem skończy się warnem . Tutek dodaje do spisu :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

@UP

Pewnie już sobie poradziłeś, bo ja mam słabą orientacjęxD ale może Ci się przyda:

W prawym dolnym rogu okna z którego odpalasz RoM (nie z folderu tylko plik Runes Of MAgic.exe) i potem tam masz wersję.

Załóżmy, że masz wersję 3,0,1,2192en to tej aktualki już nie ściągasz tylko te wyżej czyli masz 3.0.1.2192en to ściągasz te z większym numerem.

Opublikowano

Powiem wam że wystarczy poczekać ;p mi się patchowało 1.5h i normalnie mogę już grać:) mam neta4mb/s i szło mi z max szybkością

@

No wiem ;p ja już myślałem że walne ;p myślałem że zacznę ściągać te aktualizacje ręcznie :PP

Tak wgl. masz + mi by się przydało :)

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo. Nie pobrałeś wszystkich aktualizacji.

Aktualizacje mają dwa numerki tak jakby, czyli załóżmy, że masz wersję 3.0.3.2237en to masz ściągnąć aktualizację 3.0.3.2237en to 3.0.3.xxxxen w miejsce x wstaw wersję tak jakby o krok nowszą.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam nieco inny problem z aktualizacjami :x

przepalił mi sie stary dysk, na nowym mam 200 mb wolnego na dysku C:/ a na dysku G mam roma(slim) + 4.5GB wolnego, a jak chcem zainstalować aktualizacje to wyskakuje że mam za mało wolnego na C:/ ;/ i co mam teraz zrobic? :<

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

No jak co? masz za mało miejsca... Aktualizacje ostatnio zajmuja 300mb+ więc usuń niepotrzebne rzeczy albo kup seagate barracuda 1tb xD

Mój dysk się przejarał :x miałem seagate`a i to dziadostwo bo z czarnej serii :x (wszystkie wysiadały b. szybko)

Teraz kupilem nowszy dysk ale nim dojdzie (ok. piątek-pn) to troche poczekam a tu mam dużo miejsca tylko że na C jest minimalnie bo cała partia ma 5GB :<

P.S. aktualizacje mam pobrane ważą 25 i 35 MB tylko nie da sie ich zainstalować :X

Edit : doszedł mi nwe dysk :) teraz moge norm grac

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Heh jak pobrałem z tąd patcha to mi sie texturki nie wgrały ^^ musiałem na nowo roma instalować

Nie wiem czy to wina tej stronki ale efekty fajne ^^

Opublikowano

Ale niektórzy tak jak ja mogą mieć niezbyt dobrego neta tak jak ja ściąga się max 45kb/s a więc może się komuś przydać.

mi pobiera ok 600 kBps czyli nie jest źle :)

a co do stronki - jest napisane ze wylacznie w razie problemow z patcherem

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...