Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Fantasticworld

Pastor.Cris

FantasticWorld Metin2 Private Serwer  

167 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy gra?e?/a? na serwerze TheNextLand?

• Tak
      78
    • NIe
      89
  2. 2. Czy podoba? wam si? serwer TNL?

• Tak, Bardzo mi si? podoba?.
      47
    • Owszem podoba? mi si?
      43
    • Nic nadzwyczanjego
      39
    • Nie, nie podoba? mi si? w ogóle
      38
  3. 3. Nowe pytanko: Czy zagracie na FW2 ?

• Jasne, ?e tak
      104
    • W?tpi?, mo?e tak
      35
    • Nie zagram na 100%
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fwlogo.png

Fantastic World Metin2 Private Server [ DEDYK ] [ PL ]

Witam serdecznie, otóż w najbliższy piątek wystartuje nowy prywatny serwer gry Metin2 - FantasticWorld, serwer ten jest drugą odsłoną serwera The Next Land MT2. Osoby, które grały na serwerze wiedzą, że warto tym bardziej, że wraca stary team, pliki przez cały ten czas a więc prawie 4 miesiące były non stop ulepszane. Gdy tylko pojawił się jakiś pomysł natychmiast był realizowany, i tutaj zwracamy się do was, do całej społeczności metin2, mamy już mało czasu, 1-2 października startujemy, potrzebujemy natchnienia, jeżeli macie jakiekolwiek pomysły podzielcie się nimi z nami, opisujcie swoje wymarzone serwery w tym temacie. Jeżeli chodzi o poziom trudności rozgrywki nię będzie on wysoki, nie będzie to też serwer EASY, choć kto wie, serwer nie jest zakładany pod zarobek, jednak IS powstanie, ceny nie będą zbyt wygórowane, nie zapomnijcie jednak, że aby serwer działał i się rozwijał trzeba go opłacać może i dla większości z was 500 zł miesięcznie nie jest dużym wydatkiem, nie zapominajcie o tym, że serwer powstanie z myśłą o was, jeżeli uzbieramy dostatecznie duża kwotę na opłacenie jednego serwera, i z miarą przypływu graczy a zarazem dochodów postawimy drugi serwer, tym razem już Longju, będzie on zupełnie darmowy i będzie się utrzymywał z dochodów jakie przyniesie FW.

Tak więc zapraszam serdecznie do gry, a was proszę o wypisywanie niżej swoich pomysłów. Najlepsze propozycje zostaną nagrodzone +'sikami i 5'teczkami.

EDIT: zapomniałem dopisać, że serwer nie będzie jakimś pierwszym lepszym shitem, włożyliśmy w niego mnóstwo pracy oraz czasu, zostały dodane nwoe mapy potwory ponad 200 nowych itemów, cały czas pod serwer pisane są również questy.

Nie jest to zapowiedź serwera, a raczej bardzo mizerny opis!!! Szukamy natchnienia na dalszy upgrade naszych plików, gdy wystartujemy w piątek zobaczycie na 100% większość z waszych rozwiązań i pomysłów.

PS: Posty nie na temat będą zgłaszane (...), nie potrzebny mi tu śmietnik

Pozdrawiam Pastor.Cris

235761444056892195480.gif

• Odpowiedzi 370
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ooo reaktywacja TNLa;] Bardzo mi to odpowiada, no to moje propozycje:

Nowe Potwory

Nowe Mapy

Odbugowane v2 atlantydy i zmieniony drop

Zupelnie nowe i edytowane te stare questy, glownei biolog

Nowe itemy ale zeby nei przesadzac z defem i bonusami bo potem przeszywa itp...

Nowe Metiny, bronie i zbroje to byloby na tyle odemnie

Opublikowano

No nareszcie jakis godny uwagi serwerek i na dodatek polski, jezeli chodzi o nowosci na serwerze to,

Drop w atlantydzie jak na pl'u, zmeinci drop w v2 zeby tak nie smicilo, mniejsze lagi etc, jezeli bedzie to serwer podobny do tnl'a to dodajcie do elit bossow i tych odrodzonych szkatulki bo ich nie maja a to jest banalne, proponuje wzorowac sie na serwerze NeverlasT czy tam NeverasT

@UP Double POST

lipny_abstract67.png

Opublikowano

nie robcie harda ... zrobcie cos w stylu starego sdlongju ... max lvl 120+ , duzo itemkow do robienia w dt. i bedzie git

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Do startu serwera musimy jeszcze zrobić parę rzeczy, nagrodziłem wypowiadających się w temacie +'sikami, obecnie ustaliliśmy, że do serwera zostaną dodane:

-Nowe kamienie dusz,

-Wydzielone nowe mapy i bossy z nowych potworów zostaną dodane ich szkatułki,

-Nadane dmg i inne wartosci nowym itemom,

-Nowe kamienie metin,

-Nowe misje (gra nie będzie opierała się na questach, wykonywanie ich będzie dobrowolne, questy zostaną przystosowane do expa oraz dropu, wysokie nagrody w yangach),

-Na serwerze max lvl to 127

-Drop w atlantydzie (v1 i v2) oraz na innych lokalizacjach w tym oczywiście na obydwóch poziomach Lochu Pająków zostanie wyedytowany,

-Itemy jakie dodano do tej pory:

*16 nowych hełmów,

*12 nowych tarcz,

*6 nowych pary KOLCZYKÓW,

*6 nowych naszyjniki,

*6 nowych bransoletek,

*5 nowych par butów

^Zbroje:

*Stalki - Szafirowe, Szmaragdowe i Tytanowe,

*Hwangi - Srebrny, Biały, Złoty, Królewski, Cesarski, Święty

^Bronie:

*Do klienta zostały już dodane do bazy również wystarczy nadać im wartości oraz nazwy.

Nadal czekamy na wasze propozycje, jeżeli macie jakiekolwiek zastrzeżenia co do ilości nowych itemów to walcie śmiało. Każda opinia się liczy, chcemy stworzyć serwer, który będzie odpowiadał jak największej liczbie graczy.

Opublikowano

A właśnie co do questów, niech będą różne, serwer musi być zróżnicowany pewne aspekty powinny być trudniejsze a inne mniej, np exp a drop itemów i drop yang, czy eventy i konkursy lub questy bony na i absy wszystko musi być dopasowane, im więcej nowości tym lepiej, gra na takich serwerach nigdy się nei nudzi, a gdy powstanie ten darmowy longju to juz w ogole bedzie super

lipny_abstract67.png

Opublikowano

Myślę, że powinna być zwiększona ilość slotów na kd w tych lepszych itemach ;D Nowe wyglądy skilli ... i może nowe bony tak żeby ten serwer mial to czego żaden inny nie ma.Pozdrawiam oczywiscie będe grał ;D

Moje wrażenia non stop odbiegają od wzorców,

a ludzie spierdalają niczym zając od wniosków.

Uciekają z rozsądku czy głupoty-nie mój problem.

Jeśli sam chcesz być taki lepiej nic nie mów proste.

Opublikowano

Zapomniałem dopisać, że trwają również prace nad klientem serwera, edytujemy klienta z 2010roku.

2xUP@ Nie mieliśmy raczej okazji się poznać, odszedłem z teamu po pierwszym miesiącu działalności TNL'a, nie miałem czasu, teraz mam go więcej;] Czasem wbijałem na priv postacie.

Opublikowano

P4T kolego ten serwer został wyłączony 3 miesiące temu, 1 lub 2 października startujemy z druga odslona, RELOAD

Opublikowano

Następna odsłona tego dennego servera. Spędziłem tam 25k minut, które straciłem z mojego życia. Może zagram ale to zależy od teamu jaki będzie tym razem zarządzał serverem. Widząc, że nuup Roy już spamuje to nie jest za dobrze ;d

217xz.jpg
Opublikowano

Ja bym proponował dodać takiego questa u rybaka :

Questa można brać co 1h polega on na tym że rybak chce od nas 15 karasi w zamian za to że da nam małża.

Według mnie jest to ciekawe ponieważ nie trzeba się będzie spieszyć z lvlami aby dropić małże tylko złowic 15 karasi lub innych ryb i ma się małża.

A także usunąć drop w v1 i v2 lochu pająków tych itemków +0 zostawić tylko te +4 bo czasami dropnie jakaś iglica+0 lub inny badziew.

Dobre by było też u handlarki dodać zamiast 1sztk dodania lub zmiany bonu dodać 10sztk odrazu tego na niektórych privach to jest stosowane. Do handlarki także dodać buty wiatru te na 30 lub 60 speeda aby nie było ludzi na sh. Także dodać zwoje powrotu aby nie używał nikt tp hacka.

Dodatkowo w cliencie ze edytować pliki pc/pc2 aby nie działał dmg hacka ani 1 hit.

U stajennego dodać questa który będzie wyglądał tak:

Dajemy stajennemu 10 ziół z łatwego lochu to dostajemy zwykłego konia.

Dajemy stajennemu 15 ziół z średniego lochu to dostajemy bojowego konia.

Dajemy stajennemu 20 ziół z trudnego lochu to dostajemy militarnego konia.

W cliencie zmienić aby:

Na handlu można było dać ponad 1kk.

Na tobole można było wystawić item za 1kkk+.

Aby można było mieć ponad 2kkk w eq ale to jest bodajże zmiana w mysql.

Aby nie było instrukcji tylko z mobów dropiły ku co jakiś czas tak samo jak rady pustelnika czy zwoje egzo na yt2.catv.net tak jest :>

Aby instruktorzy mieli fryzury u siebie tylko w mysql trzeba zmienić bo na cliencie pisze że dana fryzura jest na 35lv a w mysqlu jest na wyższy lv i mając 35lv nie da się jej założyć (tak jest tylko z fryzurami na 35lv)

To na tyle myślę że się spodoba...

Opublikowano

Zrobcie nowe lvl-e konia czyli ze po militarze mozna miec nowe wierzchowce tylko nie expic ich medalami tylko jakas misja na nie

I jeszcze dac drop malzy i kamieni duchowych w trakcie expa napewno bedzie sie milej gralo jednoczesnie expiac i zbieraja cenne itemy do ulepszena naszej postaci!

sygna2k.png

Sygnaturka wykonana przez 7mateol

Daj addwz.png to nic nie kosztuje, a może wiele zdziałać!

youtubelogoj.png

Opublikowano

bardzo fajnie sie zapowiada zobaczymy ale topka niech ma sie na bacznosci....Nadchodze...;D

upps47.jpg

Szukam Privka Hard,Medium jak masz coś ciekawego proszę napisz na PW

Opublikowano

Jeżeli chodzi o sam serwer nie będzie on trudny, nie będzie też on zbyt łatwy, wszystko jest zapięte, serwer powstanie na starych stabilnych pliczkach tnl'a będzie to zmixowany fun z hardem czyli w sam raz do gry, jak już napisał któryś z użytkowników wyżej będzie to zróżnicowany serwer, jedne rzeczy przyjdą wam łatwiej inne zaś będzie zdobyć trudno, będą to itemy wartościowe i bardzo poszukiwane. Jeżeli chodzi o questy, to nie spotkacie już zadań, które towarzyszyły wam dotychczas, będę one podobne jednak nie takie same, większość z nich zniknie lub zostanie zastąpiona przez ciekawsze questy. Oczywiście sama gra nie będzie opierała się tylko na zadaniach, zadbamy o to, aby wam się nie nudziło. Aby zdobyć nagrodę będzie się trzeba troszkę natrudzić, zapewniam, że nagrody są bardzo wygórowane;p;p Nie znajdziecie tu upominków typu 100S Czerwonych Potek czy Futro Wilka - Chyba, że itemy te przydadzą wam się w dalszym rozwijaniu swojej postaci. Nie będziemy się nad wami znęcać, mamy mnóstwo pomysłów na swój serwer, jednak to nie wystarczy dlatego prosimy o pomoc was, macie fajne pomysły na questy, ciekawą fabułę? Prosimy o tutki jeżeli takowe posiadacie, nie pogardzimy gotowcami, na serwerze znajdziecie naprawdę mnóstwo nowości. Wszelkie propozycje zostaną rozpatrzone.

Pomysły na questy - Wzór:

Nazwa:

Fabuła:

Tutaj opisujemy na czym quest ma polegać

Nagroda: Jakie nagrody

Opublikowano

widze ze coraz to wiecej osob przypomina sobie stare dobre czasy an tnl'u dobrze ze zdecydowaliscie sie na reaktywacje serwera no i te nowe mozliwosci mapy potwory itemy questy az slinka cieknie, z niecierpliwoscia czekamy na start.

Pomysl na quest:

zeby na kazdej mapce byly przepustki i np:

krwisty kamien robi sie z

krwi - ulepszacze: k. kamienia i 100 yang

lodowy kamien robi sie z

lodu - ulepszacze: k. kamienia i 100 yang

artefakt goblina np do osady trola czy jak tam sobie nazwaliscie mape robi sie z

cos zwiazen z trolami - ulepszacze: jakis item i 100 yang

itd... i np krew, lod czy jeszcze cos innego potrzebnego doz robienia przepustki altwo dostepne w sklepei czy z questa i 100% na ulepszenie i mozecie sobie wtedy dodac do is'a 100 przepustek na mapy w jednym peczku czy tam po 10 z kadego rodzaju i kasa sie kreci i nikt nie ebdzie anrzekal ze w grze nie mozna zrobic latwa kasa i nikt sie nie bedzie o to bil, dobre wyjscie dla leni nikt nie musi wiedziec ze ktos wydaje na przepustki;p

Opublikowano

widze ze coraz to wiecej osob przypomina sobie stare dobre czasy an tnl'u dobrze ze zdecydowaliscie sie na reaktywacje serwera no i te nowe mozliwosci mapy potwory itemy questy az slinka cieknie, z niecierpliwoscia czekamy na start.

Pomysl na quest:

zeby na kazdej mapce byly przepustki i np:

krwisty kamien robi sie z

krwi - ulepszacze: k. kamienia i 100 yang

(...)

Bardzo dobry pomysł, czasem wydaje mi się, że większość użytkowników potrafi czytać w myślach, dziś identyczny pomysł przedstawiłem Spopiemu, jest on już w trakcie realizacji, a jeżeli chodzi o ciebie MuZzz., podoba mi się twój tok myślenia, czekam na dalsze propozycje, w tej chwili idę spać,w domu będę jutro ok 16. Mam do was drodzy użytkownicy ogromną prośbę, zasypcie mnie swoimi wypocinami, oczekuje do tej 16 mnóstwo przykładów i propozycji co do rozwiązań i questów, które mogę wykorzystać na FantasticWorld. Ludzie naprawdę się nie obrażę, nudzi mi się w domu, kończą mi się pomysły, ten serwer powstaje z myślą o was, doceńcie to... Wysilcie się trochę, jeżeli chcecie zobaczyć swoje rozwiązania na naszym serwerze, cieszyć się nimi i z nich korzystać wystarczy, że przedstawicie swój pomysł w kilku zwięzłych zdaniach. Wystarczy opisać swoją idee krótko, a zrozumiale, nic was to nie kosztuje. Zachęcam do współpracy, nagradzam +'sikami i 5'ąteczkami.

Opublikowano

Proponuję ustawić przy bramach strażników miasta , którzy by bronili miasta przed najazdami innych królestw.Oczywiście straznika miasta dało by się zabić, ponieważ miałby ustawiony lvl np 75. . Pomysł zaciągnięty z WOW`a ;p.

test12w.png

Opublikowano

Edytujcie Pliki "PC" zeby nie dalo uzywac sie dmg hackow i one killerow . wtedy napewno bedzie wiecej "normalnych" graczy.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Autorowi chodzi o prawie caly Team bo niektorzy byli niegodni powierzenia obowiazkow ...Rozdawali eq itp.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Patrze ze już tu kazdy dał pomysly na serwer to ja dam cos o bonach niech bede jak na serwerze ahrimania jest to harda ale bony ma jak serwer z ratami (500-800) i one bardzo ulatwaiaja gre! :

-do hp mozna miec nawet 5k

-do ropu yang nawet do 40% nie pamietam poniewaz juz tam nie gram

-do dropu przedmowtow mozna miec nawet 50% i 40% w dwuch itemach i juz wiecej sie nie trafi

-sa tam nowe bony np na lepsze dzialanie potkow,na nnu (niewrazliwy na upadek) i inne fajne bony

mozna jeszcze dac 15% na ludzi i na magie i na trutke z 20%

I jeszcze bony niech beda darmowe 5,6,7 nie ale te podstawowe 4 i zmiana ich tak lepiej na poczatku mozemy sobie zrobic bony i mamy dobry start poniewaz mamy duzo yang i ulepszaczy

A i jeszcze niektorzy pisza ze nie ma kamieni duchowych niech kamienie dropia w czasie expa ale tak dopiero od 60lvl po co wczesniej skill na p i to samo do malzy ponieaz lowienie jest bardzo nudne

sygna2k.png

Sygnaturka wykonana przez 7mateol

Daj addwz.png to nic nie kosztuje, a może wiele zdziałać!

youtubelogoj.png

Opublikowano

Postaną nowe Kamienie Dusz

* Trujący Kamień Dusz, Oszałamiający Kamień Dusz, Spowalniający Kamień Dusz

W nowych itemach zostaną dodane sloty, będzie ich max 6

Opublikowano

A ja się nie zgodzę z up, to ma nie być serwer easy, wiec musisz się trochę namęczyć aby zdobyć dobry item. Z tymi kd to jak będzie, będą one w broni czy w zbroi( or oddacie możliwość wkładania do innych itemów)? Jak do broni to nie ma sensu większość graczy będzie wkładała kd woja itp ale zawsze urozmaicenie ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...