Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Silnik Graficzny Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ok! czy da się zrobić grafike jak w gothic czy coś...

Wystarczy rozpakować pliki ETC i locale. Tam siedzą obrazki. Rozpakowując też inne pliki możesz zmienić szerkość i ich pozycje. Ponadto musialbys przepakowac pliki z gothica i musialyby sie zgadzac...

Opublikowano

Wystarczy rozpakować pliki ETC i locale. Tam siedzą obrazki. Rozpakowując też inne pliki możesz zmienić szerkość i ich pozycje. Ponadto musialbys przepakowac pliki z gothica i musialyby sie zgadzac...

A masz możliwość pomóc mi w tym małym projekcie chce zrobić swoją gierkę a nie znam się na C++ więc zrobię na kanwie metka ze free ;D

Opublikowano

2@uP:

Nie gadaj chłopie bo jak nawet rozpakujesz etc i locale i podmienisz obrazki to jakie ??? Powierzchowne !

Myślę że twój projekt jest wykonalny ale tyko z świetnymi programistami i grafikami, bo metin i tak zostanie metinem, gdyż tekstury np. podłoża, postaci trzeba by było zmienić na te z innej gry.

I jeszcze coś. Jak chcesz wygląd postaci, boni itp. tylko (ale zrozumiałem że ci o "nową gre chodzi"... żart) to w pliku pc i pc2.

Myślę ,że sobie nie poradzisz ale tak naprawde nikt nie robił nigdy z metka innego RPG czy MMOG :P

Ale próbuj chłopie, chociaż lepiej nową grę zrobić xD żart.

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

2@uP:

Nie gadaj chłopie bo jak nawet rozpakujesz etc i locale i podmienisz obrazki to jakie ??? Powierzchowne !

Myślę że twój projekt jest wykonalny ale tyko z świetnymi programistami i grafikami, bo metin i tak zostanie metinem, gdyż tekstury np. podłoża, postaci trzeba by było zmienić na te z innej gry.

I jeszcze coś. Jak chcesz wygląd postaci, boni itp. tylko (ale zrozumiałem że ci o "nową gre chodzi"... żart) to w pliku pc i pc2.

Myślę ,że sobie nie poradzisz ale tak naprawde nikt nie robił nigdy z metka innego RPG czy MMOG :P

Ale próbuj chłopie, chociaż lepiej nową grę zrobić xD żart.

Jak tekstury z gothic to na lozie przez gomana tekstury podłoże i inne potem tylko interface

Opublikowano

@UP x3

Myślisz, że robienie gry jest proste? Zapewnię Cię, że takie nie jest... Pomijając oczywiście prawa autorskie itd.

Jeśli miałbym zamiar stworzyć grę nie wymagającą ŻADNYCH opłat to prawa nie są ważne bo to tylko w przypadku komercji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...