Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Autoit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę odświeżę, ale mam pytanie do tego poradnika . Jeżeli napisałem już ten pierwszy program, chociażby ' MsgBox ', to przy próbie compile w "tools" wyskakuję mi n/w komunikat:

Nazwa 'C:\program' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewn©trzne lub zewn©trzne,

program wykonywalny lub plik wsadowy.

>Exit code: 1 Time: 0.216

P.S.

Przez kliknięcie ppm. na ikonę w folderze, a następnie compile- działa wyśmienicie .

Zobacz, czy kompilujesz poprawnie.

W punkcie 2.3 TEGO tutka masz napisane jak to zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry tutek :rolleyes:

... no ale krytykując... nie jest tu pokazane nic za ciekawego <_<

Autorze za dużo się opisałeś!!! Czytać się nie chce!!! :P

Opublikowano

Nic większego się nie da w AutoIT? Oj, mylicie się, mylicie. AutoIT jest pisany w C++, można korzystać z bibliotek .dll a to już daje duże możliwości. Nawet Mario - niby prymitywna gra ale myślę, że pod kątem programowania to kawał dobrego spaghetti dla większości userów na forum. W AutoIT można zrobić bardzo dużo (o ile nie wszystko), wystarczy trochę wiedzy, chęci i wyobraźni :P

@down - No może racja... ale ciii! Nikomu nie mów! :D

Opublikowano

@2up.

Bo na tym polega tutorial. Żeby całkowicie wyczerpać temat i napisać to przystępnym dla każdego początkującego językiem.

Ty pewnie wolałbyś, aby był tu gotowy kod bez objaśnień, żeby go tylko skopiować i cieszyć się, że działa. Jak ktoś będzie chciał się nauczyć autoit to dobrze objaśnione tuty są najlepsze

@up.

... i pancernego kompa

Opublikowano

swietny tut, lepszy od przypietego. na pewno skorzystam z zakladkek bo szukalem tego:)

#include <NomadMemory.au3>

wytlumaczy ktos co to robi i jak wykorzystac dll?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...