Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban

Paweł88888888

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pan Maciek
Opublikowano

yyy ???. Każda skrzynka ma swój kod, każda skrzynka jest inna. 100 skrzynek ma specjalne kody które nazwano "honey boxami", zaprogramowali te boxy tak, że tylko boty je zbierają. Nie wiem co tu jest związanego z proxy ale może...

Honeye swoją drogą też są ;)

wydaje mi się żę Proxy nie ma tu znaczenia,

pewnie się myle ale myśle że to może być tak że mają jakiś skrypt który "przeglada" nam dziennik w DO, i jeśli zauważy że np. strasznie regularnie wpada nam urka , gg czy pd, że co określony czas pada ten sam alien , i jeszcze codziennie o podonych godzinach, to .... baanik <_< ale to tylko moje luźne przypuszczenia :P

Wystarczy skrypt przeglądający adresy IP z jakich się logujesz... i porównujący je z proxy botów :D

Antistelath, AdBot, IBot, KBot, UDOBot, Master Tool, DO Tool, Kekrava... To wszystko używa proxy!

Gość Pan Maciek
Opublikowano

zgodzę się z wami ale co mi powiecie jak jest uruchomiony własny serwer na kompie :) wtedy nie ma mowy o proxy....

=.= I tak używasz proxy do połączenia się z serwerem gry :D

Opublikowano

A możecie mi wytłumaczyć do czego te proxy? Ja myślałem, że to jest tak Udobot---->Server udobota(udobot.com)------>Główny serwer DO tak jak by normalnie z kompa się logować tylko innego (w tym przypadku udobot serwer) Lub Udobot---->Darkorbit w przypadku własnego kompa :huh:

Opublikowano

Na mój gust to prędzej jest tak PC-> Serwer udobota-> serwery proxy-> DO. Gdyby udobot łączył się bezpośrednio przez swój serwer namierzenie bociarzy byłoby dziecinnie łatwe. Wystarczyłoby banować ludzi łączących się z serwera Udo. Dlatego twierdze że odpalanie udo na swoim serwerze ze swojego kompa jest nieco bezpieczniejsze. Tak na chłopską logike xD

Opublikowano

No to fakt ale przecież proxy jest miliony więc jak oni banują ? :unsure:

Widzą przez jakie IP łączy się gracz z klientem gry.

IP udobota to: 184.82.34.46 <- jeśli takie IP wejdzie do gry wtedy konto zostaje zbanowane.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Gość Pan Maciek
Opublikowano

A możecie mi wytłumaczyć do czego te proxy? Ja myślałem, że to jest tak Udobot---->Server udobota(udobot.com)------>Główny serwer DO tak jak by normalnie z kompa się logować tylko innego (w tym przypadku udobot serwer) Lub Udobot---->Darkorbit w przypadku własnego kompa :huh:

W tym co opisałeś to proxy jest serwer udo...

Widzą przez jakie IP łączy się gracz z klientem gry.

IP udobota to: 184.82.34.46 <- jeśli takie IP wejdzie do gry wtedy konto zostaje zbanowane.

1. Wądpię, by proxy było stronkom, bo było by to banalne do wykrycia! (chodź w sumie możliwe xD)

2. Co do teori z własnym serwem patrz pkt. 1 (chodź sprawdzę na nowym koncie :) )

Opublikowano

To był uproszczony opis :D juz poprawiam serwer udo-> proxy-> klient DO :)

Ja boce na swoim serwerze na 2 kontach DO odkąd zamknęli Udo i nie dostałem bana a boty chodza prawie 24/7 ;)

Troche uciążliwe jest tylko codzienne sprawdzanie kodów paczek ;)

PS. z tego co sprawdzałem bot łączy się z grą z mojego ip ;)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

To był uproszczony opis :D juz poprawiam serwer udo-> proxy-> klient DO :)

Ja boce na swoim serwerze na 2 kontach DO odkąd zamknęli Udo i nie dostałem bana a boty chodza prawie 24/7 ;)

Troche uciążliwe jest tylko codzienne sprawdzanie kodów paczek ;)

PS. z tego co sprawdzałem bot łączy się z grą z mojego ip ;)

A można wiedzieć jak sprawdzałeś?

Opublikowano

Bo ustawiłem sobie własny serwer proxy i wszystko co wychodzi z mojego PC musi przez owo proxy przejść... Czy loguje sie do kienta czy przez bota adres wyjściowy jest ten sam. Nie wspominając że serwer udobota stoi u mnie... 48h bocenia a Bigpoint ssie ^^ polecam lekturę

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Witam, mozecie mi wyjasnic na czym polega BAN? BO nie moge sie zalogowac na konto a nic mi nie przychodzi na meila, wpisuje normalnie haslo nick i dochodze do momentu gdzie jest wybor serwerow, klikam na polska1(tam mam glowne konto gdzie bocilem:) i pokazuje RAPORT O BŁEDACH, ale kiedy powtorze to wszytsko i klikne na polske 2 to mnie normlanie tam loguje, Czy to BAN? na bocie nei latalem z 4 dni.

Opublikowano

Zastanawia mnie tylko jedno kiedy wylaczono UDObot to ja przestalem bocic i teraz po paru dniach dostaje bana, to mi wlasnie nie pasuje;/

Opublikowano

Ta masz racje ten skrypt jest niby taki dobry a jakos wszyscy sie na forum skarza ze ich zbanowali;/ Za kazda tura banowania tek jest:) ale mam nadzieje ze mnei odbanuja:)

Opublikowano

WYTLUMACZCIE MI JEDNO JEZELI DOSTALEM BANA AUTOMATYCZNIE POWINIEN DO MNEI DOTRZEC MEIL Z INFORMACJA O BANIE, BO NIC DO MNEI TAKIEGO NIE DOTARLO A NIE MOGE SIE ZALOGOWAC;/

Opublikowano

Caps off...

Ja też nie dostałem maila bo polski support brzydko mówiąc się opier***a. Dopiero po napisaniu do szwabskiego dostałem odpowiedź że dostałem bana za bota... Polski odpisze Ci pewnie po tygodniu jak wytrzeźwieją ;)

Opublikowano

yyy no ja sie chyba zachlastam:D nie latalem na bocie od kad go wylaczyli i tu nagle BAN a w poprzedniej turze nawet mnei nie chwycili;/

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...