Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy w planach zrobić taki serwer, tylko z domieszką Belenusa. :)

Niedługo ruszają prace nad serwerem.

Byleby nie wchodziły bony na max i skille żeby się wbijało ku od instruktorów i będzie dla mnie super :-)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie do społeczności.

Misja na wbijanie lvl konia.

Potrzebny medal, standardowo idziemy do stajennego a ten mówi nam, żeby zabić np metin czerni czy zazdrości oraz nie tylko, względnie od lvl konia. Będą też do zabicia bosy, których na co dzień nikt nie bije bo nie ma nic z nich ciekawego.

Misje robimy co 4 godziny, a szansa na wejście to 100%

~` hard.

Edytowane przez Metin2-Poland

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Zagralby ktos na serwie z 2008 ? Bez kostiumow, wierzchow itd na broniach truta koniec stalka jako ostatnia systemie ulepszen. Max lvl 99 hard xD

taki serwer nie ma sensu, nie zarabiał by sam na "siebie" 

Opublikowano

No to teraz ja zadam pytanie.

Wolicie serwer pvp bez expa czy taki zwykły z expem?

pvp z bardzo szybkim expem ale serwer bez dużej ilości epików i z małym lvlem

Opublikowano

Ja wam pokażę trochę abstrakcyjny serwer:

Stara gwardia pamięta FinaLongju. Włoski (chyba) serwer hard. Niczym się nie różnił od innych serwerów prywatnych poza 2 znaczącymi szczegółami:

-po pierwsze wszystkie ulepki z PLa były wymagane (w takich samych ilościach do tych samych rzeczy)

-po drugie u npc były szkaty boss'ów: poczynając od wodza orków (najtańsza szkata, bo chyba za 150k była) aż to ripera (ta chyba za 5kk ale pewności nie mam). Poza tymi były też szkaty 9ogonów, żółwia, króla, zjawy itp (po 2kk-3kk)

Na serwerze grało mnóstwo osób.

Do czego zmierzam? Gdyby powstał taki sam serwer (czyli też u npc poty, dodania i zmianki bonów, bronie na 30, zbroje do 34, tracze do 41, szkaty, a exp/drop/yangi tak jak na typowym hardzie) lecz unowocześniony.

Zrobić:

-max lvl np. 250 (zanim zaczniesz hejtować dzieciaku to powiem ci, że hard oznacza trud grania czyli wolno się wbija max lvl i eq. Hard nie oznacza, że max lvl może być tylko 99-120 lvl)

-dodać nowe bronie/zbroje itp (to samo co linijkę wyżej: w hardzie chodzi o to żeby eq było ciężko wbić, a nie żeby mało było broni)

-dodać nowe mapki

SYSTEM ULEPSZEŃ: tak samo jak bronie na 65, zbroja na 66 z tym, że w każdym epiku 3x więcej tych ulepek będzie potrzeba czyli np. w zbroi na 90 potrzeba będzie 3x ogon węza z +, a na np. 150 aż 27 ogonów z +. Po co dodawać nowe ulepki i moby do mapek skoro można użyć tych co już mamy tylko po prostu je wzmocnić?

Co by to dało? Po prostu stary dobry serwer, z klimatem z PL'a ale z nowościami. Moim zdaniem byłby to serwer, który "łączy najwięcej upodobań" graczy: stary klimat z privów, bardzo opłacalny handel ulepek z PL'a i mnóstwo nowości!

Opublikowano

Dobra. to teraz moja kolej :D

Chciałbym zrobić dla was server PvP.

i tu się zaczynają schody:

Zacznijmy od utrzymania serwera:

ItemShop czy "Dotacje"?

Dużo zbrojek jak na np. HammerMt2 czy mniej (mam na myśli 5/6)?

System Ulepszeń czy wszystko pro u npc?

Ulepszacze czy brak?

Jeśli tak to dropione na dungeonach czy np. z każdego moba?

I jak możecie to piszcie dodatki jakie chcielibyście ujrzeć na serwerze. Wszystkim z góry dziękuje za pomoc :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

UP

Jak dla mnie serwer pvp taki jak global tylko wiadomo ze prawie wszystko za free i łatwe do zdobycia do tego te wszystkie dopalacze itd.

Co do utrzymania serwera to czasowe fryzy kostiumy pety wierzchy do lansu + dodać jakąś nowa jedna mapkę (usunąć te 4 z globala) do zrobienia tego eq 105 i żeby na nią wejść trzeba przepustkę z isa jeśli i to mało można dodać system vip który da nam tam +x% do hp i do obrażeń.

Opublikowano

UP

Jak dla mnie serwer pvp taki jak global tylko wiadomo ze prawie wszystko za free i łatwe do zdobycia do tego te wszystkie dopalacze itd.

Co do utrzymania serwera to czasowe fryzy kostiumy pety wierzchy do lansu + dodać jakąś nowa jedna mapkę (usunąć te 4 z globala) do zrobienia tego eq 105 i żeby na nią wejść trzeba przepustkę z isa jeśli i to mało można dodać system vip który da nam tam +x% do hp i do obrażeń.

Hmm.. Ulepszanie Stalka -> Niebian -> Zbrojka 105?

A co myślisz o innych wyglądach zbrojek? ;)

nlcEZxg.png

Opublikowano

Dobra. to teraz moja kolej :D

Chciałbym zrobić dla was server PvP.

i tu się zaczynają schody:

Zacznijmy od utrzymania serwera:

ItemShop czy "Dotacje"?

Dużo zbrojek jak na np. HammerMt2 czy mniej (mam na myśli 5/6)?

System Ulepszeń czy wszystko pro u npc?

Ulepszacze czy brak?

Jeśli tak to dropione na dungeonach czy np. z każdego moba?

I jak możecie to piszcie dodatki jakie chcielibyście ujrzeć na serwerze. Wszystkim z góry dziękuje za pomoc :)

1) itemshop

2) duzo zbrojek

3) u NPC all

4) exp przez pvp

5) na start 100lv

6) pakiet VIP w IS tzn dostęp do lepszych itemow + lepszy exp nad glową VIP 

S9Oac.jpg

7) automatyczny event na jakies mapie zeby cos sie działo :P

Opublikowano

Hmm.. Ulepszanie Stalka -> Niebian -> Zbrojka 105?

A co myślisz o innych wyglądach zbrojek? ;)

Jak dla mnie tylko coś naprawdę wypasionego mogło by zamienić te nowe zbrojki 105 albo po prostu stworzyć nowy wygląd stalki/hwanga z dodatkowymi efektami specjalnymi. Gdzieś widziałem stalkę mieniącą się w 3 kolorach czarny/fioletowy/czerwony wzbogacony o latające błyskawicę wokół stalki zamiast iskier.

Opublikowano

Wiecie może czy w czerwcu/ lipcu ma startować jakiś poważny serwer HARD, który nie ma jeszcze zapowiedzi na mpc?

Cradosmt2 :)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Niech ktoś zrobi serwer bardzo podobny do tiverii z odpowiednią reklamą i będzie tam 2k typa bez problemu. Ten serw to byl rozpierdol.

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie tylko coś naprawdę wypasionego mogło by zamienić te nowe zbrojki 105 albo po prostu stworzyć nowy wygląd stalki/hwanga z dodatkowymi efektami specjalnymi. Gdzieś widziałem stalkę mieniącą się w 3 kolorach czarny/fioletowy/czerwony wzbogacony o latające błyskawicę wokół stalki zamiast iskier.

tą zbrojke na 105 z bety też by się pewnie przydało zmienić. Prawda ? :D

Może zrobić taką troszke pompke na serwerze ? :p

Edytowane przez LikeWeed

nlcEZxg.png

Opublikowano

Co jak co ale dla mnie najlepszym serwerem był DivineWorld. Zagrał bym Sobie na reaktywacji aczkolwiek wątpię, że coś takiego będzie miało miejsce.

1-01-800x200.jpg

Opublikowano

Fajny serwer byłby taki że bez żadnych ulepek do dropienia takich wyjątkowych. Broń max święty i syrek itd czyli 90. Bony po max. Level max 120. Ulepszacze na sryka itd byłyby u handlarki za odpowiednią ilość kasy. Tak samo perełki powiedzimy, kd tak samo. 6/7? Nie wiem to już zalezało by od graczy. Ale taki serwer byłby spoko. :P

Opublikowano

Tiveria s2 lub global w wersji easy lub easy/med :D I zabawiłbym tam długo nawet jeśli bym miał sam grać

@ Szukasz ekipy na serwer moze? Bo wpadamy na Verduna

1377531174-U173186.png

Opublikowano

2 najlepsze serwery jakie utkwiły mi w pamięci to:

- Draenor2

- Resthea

dlaczego?

Ponieważ były to serwery na których było dużo nowości, na Draenorze np. Pojawiły się "pety" oraz wiele ciekawych dungeonów. System ulepszeń również nie był za bardzo rozbudowany co mnie cieszyło gdyż męczy mnie robinie z syriusza pierdylion broni. Na Resthei urzekły mnie nowe mapy miast (było ich aż 8) oraz expowisk, serwer był kapitalny do tego były bronie na np 100lvl która do wytworzenia nie wymagała syriusza+9 tylko dropiła z różnych mobów.

Podsumowanie:

Jeżeli połączyć nowe mapy z Resthei oraz ich kapitalny ubogi system ulepszeń, nowe itemy na większe lvle z nowymi mapami Draenora2, systemem osiągnięć, petami, dungeonami, rajdami to wyszedł by projekt wszechczasów jeżeli dodać do tego dobrą reklamę to ten serwer miał by szansę w moim odczuciu żyć wiecznie, podwarunkiem, że co roku lub pół wychodził by s2/s3/s4 po czym był by łączony tak jak na PL.

HocusPocus! lubi to

Metin2 Astral - BlackLegend - Wojownik Mental - 71lvl

YT2Game - Senti - Sura BM - 99lvl

GSYT2 - Songo - Wojownik Body - 99lvl

OrientalMT2 - Songo - Sura WP - 120lvl

Airo - Songo - Sura WP - 82lvl

Balmora - Songo - Wojownik Mental - 79lvl

Syrian2 - Songo - Wojownik Body - 78lvl

GuerraMT2 - Songo - Wojownik Body - 112lvl

Insperia - Senti - Wojowik Body - 95lvl

Play Free - Songo - Wojownik Mental - 99lvl

Opublikowano

Akurat twoja prezka projektu wgl mnie nie zaciekawiła ponieważ takich serwerów jest teraz wiele a i tak żyją miesiąc może 2 i wielka reaktywacja aby znowu zarobić na is'ie