Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A mi się marzy taki hard/medium total conversion. 

Wyobraźcie sobie gre o mechanice metka w świecie środkowoeuropejskiego fantasy.
Wszędzie zamki, ruiny całkiem mroczny klimat.

Wojownik jako Najemnik

Szaman jako Mag
Ninja jako Łotr
Sura jako Zarażony
ew. Likan / Wilkołak 

Historie też można niezłą sklecić. 

Że były sobie 2 królestwa, nagle jeb deszcz meteorytów (Metinów) (np. równolegle ze wschodnią stroną świata czyli normalnym metinem)
Wojna, super mutująca choroba z metków (sura i likan).

Totalna konwersja!

Kurcze! Kiedyś to zrobię :D 

A poza tym to denerwuje mnie system sklepów. 
Wszędzie są albo standardowe sklepy (czyli boty) albo jeszcze gorsze sklepy offline. 
Nie można zrobić całkowicie wirtualnego targowiska? coś jak Path of Exile.

mca.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim wymarzonym serwerem gry Metin2 była by stara PandoraMT2 sprzed kilku lat. Teraz to już nie to samo.

Opublikowano

Najlepszym i wymarzonym serwerem była Ethana.eu(Nie ta po aktualizacji). Szkoda, ze padła i nie ma podobnego serwera teraz :(.

Jeśli ktoś wie, zna podobny, prosiłbym o podesłanie, bo nie mogę znaleźć nic ciekawego.

Opublikowano

Wymarzony serwer? Stara revoria.eu przed update 220lv.

-nie za szybki exp

-ulepszacze z dungeonów, a bossy i metki z map to tylko alternatywa.

-żeby is dało się kupić za yangi lub ulepy zdobyte podczas gry

-dobry balans postaci

-3 poziomy ulepszeń a nie sranie się od +0 do +9

-kd +5

-bronie 75 z ripa, nie koniecznie tylko ze szkaty

-przyjemna atmosfera

-brak faworyzacji

Pamiętam ciągle na********nie się po 2h na spotach bo ktoś z gildii expi ;D

ps: ktoś ze starej revori ? pw

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Coś jak MexiliaMt2 s1 <3

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano (edytowane)

Nadszedł taki okres w Metinie, że cała jego magia została wywrócona do góry nogami. Patrząc na serwery typu Balmora s3, która jest absolutnym fenomenem pod względem technicznym, to jednak Metin2 wkracza w zbyt bajkowy świat. Fajnie, że wszystko idzie do przodu ale u mnie na zawsze pozostanie sentyment do Metina o wschodnich klimatach w jakiego zacząłem grać kilka lat temu. Moim wymarzonym serwerem był by serwer, który wyglądałby tak jak kilka lat temu bez zbędnych pierdół i zrzeszałby całą polską publikę Metina.

Edytowane przez Szymczu
gracz555 lubi to
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

SpotlineMT2 to był przegenialny serwer. Teraz wszystko jest pod kasę i nie można grać normalnie na dłuższą chwilę.

Np. Taka samia to już kompletnie zabija urok metina, bo dodaje milion dodatków i nie da się połapać co i jak.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

+2k ludzi
0 offline shopów
0 nowych broni
zablokowany SB
Zablokowane rózne cheaty/skrypty
250lvl
Sporo biologa
max 30k HP
dużo eventów
max kd +5, ew. 6
0 kd na luda, i tych nowych
0 dodatków, ubrań itp
3-4ch by było o soty walczyć
Drop troszkę więcej niż na PL

Metin5 S2, Wracaj :/ Byłeś idealny, aż do momentu kiedy dodałeś bronie, i Kinder party się zrobiłlo z tego serwera :)
Kto jest zatym żebym stworzył  zk kims taki serwer, :) Dopiwsywać się, Czekam

Opublikowano

a co powiecie na serwer z max 75lv bez zadnych nowych zbroi broni bez groty  z nowymi   questami  typu biolog i misjami fabularnymi z odswiezona grafika starych zbroi i miast ?

80108503750670519906.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm. Marzy mi się serwer MIXOWY tzn. od 4funy do Harda

Zabrałbym się za taki, ale nie mam kompletnie pojęcia o tym xD.

4fun- nowosci typu kostiumy,pety, sety broni i zbroi tak po 5-6 setów, ale ulepszanie od razu na kolejny set

Pvp- 99% balans postaci, BM zrobiony na Tanka i opierający się na CD skilli, nie na poteżnym DMG, ninja z chmukri zbalansowana i ect..

Medium- System ulepszeń tzn % na ulepszenie

Easy- Itemy u handlarzy do stalek, mieczy na 75, maxymalny poziom

Hard- RATY. 2x jak na PL'u

Oczywiście IS ceny ŚREDNIEJ tak, aby płącac 50zł PSC starczyło na PETA + kostium/fryz, i np kolejne 20zł na fryz/kostium. + IS do expa bez limitu czasowego wszystko

Nagrody dla top 3. 1. Iphone 7s lub inny telefon typu s7 edge czy LG G5 (tak do 4 tysięcy złotych) 2. Konsola do gier PS4 PRO lub XBOX one S 2TB oczywiscie, 3 miejsce pełen sprzęt gameingowy klawiatura+słuchawki+fotel+podkładka i myszka. Do (2 tysięcy łącznie)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nadszedł taki okres w Metinie, że cała jego magia została wywrócona do góry nogami. Patrząc na serwery typu Balmora s3, która jest absolutnym fenomenem pod względem technicznym, to jednak Metin2 wkracza w zbyt bajkowy świat. Fajnie, że wszystko idzie do przodu ale u mnie na zawsze pozostanie sentyment do Metina o wschodnich klimatach w jakiego zacząłem grać kilka lat temu. Moim wymarzonym serwerem był by serwer, który wyglądałby tak jak kilka lat temu bez zbędnych pierdół i zrzeszałby całą polską publikę Metina.

Zgadzam się. Bajkowy świat pewnie nie bez powodu, Zachęca najmłodszych graczy dla których to jest normalne, a dla mnie to surrealizm.

Opublikowano

a co powiecie na serwer z max 75lv bez zadnych nowych zbroi broni bez groty  z nowymi   questami  typu biolog i misjami fabularnymi z odswiezona grafika starych zbroi i miast ?

Ja powiem, że wyższe eq to patologia. Co to za przeskok 75 truta-90 tryton. Tak to po jakiego *uja atla od 75?

Hmmm. Marzy mi się serwer MIXOWY tzn. od 4funy do Harda

Zabrałbym się za taki, ale nie mam kompletnie pojęcia o tym xD.

4fun- nowosci typu kostiumy,pety, sety broni i zbroi tak po 5-6 setów, ale ulepszanie od razu na kolejny set

Pvp- 99% balans postaci, BM zrobiony na Tanka i opierający się na CD skilli, nie na poteżnym DMG, ninja z chmukri zbalansowana i ect..

Medium- System ulepszeń tzn % na ulepszenie

Easy- Itemy u handlarzy do stalek, mieczy na 75, maxymalny poziom

Hard- RATY. 2x jak na PL'u

Oczywiście IS ceny ŚREDNIEJ tak, aby płącac 50zł PSC starczyło na PETA + kostium/fryz, i np kolejne 20zł na fryz/kostium. + IS do expa bez limitu czasowego wszystko

Nagrody dla top 3. 1. Iphone 7s lub inny telefon typu s7 edge czy LG G5 (tak do 4 tysięcy złotych) 2. Konsola do gier PS4 PRO lub XBOX one S 2TB oczywiscie, 3 miejsce pełen sprzęt gameingowy klawiatura+słuchawki+fotel+podkładka i myszka. Do (2 tysięcy łącznie)

Proste porównanie wrzuć owoce,warzywa,nabiał itd do blendera. Co się stanie? To samo będzie z takim serwem.

Opublikowano

Chętnie zagrałbym na diamondziemt2  tylko nie jakieś kotlety jak ostatnio od Persergii. Chodzi o diamonda jakiego zrobił Crive ;]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Mi marzy się serwer w stylu starych dobrych czasów Tibii, gdzie gra była walką o przeżycie ;D

Według mnie serwer wyglądałby w ten sposób; 

• Przy każdej śmierci byłby procent szans na drop przedmiotów z naszego ekwipunku (niezależnie od przyczyny śmierci)
  • Brak przypisywania przedmiotów do postaci
  • Osoba zabijająca, tak jak ma to miejsce na większości serwerów traciłaby rangę. (im niższa ranga tym większa szansa na drop eq) przy czym kiedy zabiłoby się kogoś, co kilka sekund dostawalibyśmy 1 dmg, żeby nie było możliwości wylogowania, przez 5 minut
  • Strefa non-pvp nie chroniłaby zabójcy przez pierwsze 5 minut. (nie mam pojęcia, czy jest to możliwe) ;v

Jeśli serwer z podobnymi założeniami wystartuje/istnieje, proszę o pw :D
Edytowane przez Warwick

1377531174-U173186.png

Opublikowano (edytowane)

mi się marzy taki 125-150 max lv, żadnych szarf, smoczej alchemii, aby bony wchodził max od razu (dostępność bonów 6 i 7 bez różnicy) ulepszacze dopiero od eq 50+ i to na +7/8/9 (standardowo perły itp) system ulepszania aby był (przykład 1.) bojowy-syrek-śmiercio (może coś ew. po tym) biżuteria nieb łzy - jakiś epik - ew. jeszcze jakiś 1

Edytowane przez keymyl
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim marzenie jest aby zagrać na serwerze hard/medium ( tak to określę ). Raty jak na PL, ulepszanie do 30-50 lvl jedynie za yangi i w miarę tanio, dodania i zmianki do wytworzenia u NPC z jakichś itemów lub po prostu za yangi do kupienia, ale drogo 1kk sztuka 5b również ale już np. za 300k (80% na wejście). Na start eq +0, do tego nieskończone potki hp, pe oraz szybkość ataku i ruchu, zwykły koń na start lub bojowiec do tego pelerynki nieskończone lub 5x 200 w stacku i do kupienia u NPC za np. 300k. Zmienione łowienie ryb na ilość kliknięć spacją. Zwiększony % ulepszenia przedmiotów o ~10%. Brak autopot, teleportacji, anty expa i innych dupereli. Magiczne metale dostępne z metinów ( od Tu-young )  i bossów ( od Umarły Rozpruwacz ) które zwiększają ulepszenie o 30%. W IS metale+ 100% ulepszenie.

Jeśli taki serwer istnieje to byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mnie o tym powiadomił.

Jeśli ktoś to przeczytał to daj znać klikając "Lubię to".

Opublikowano

U mnie troche inaczej. Coś na zasadzie starego PLa z 2010/2011 roku, ale dość ułatwiony i nastawiony głównie pod bicie się. No bo kto w tych czasach gra w metina, żeby dropić, dropić no i w międzyczasie... dropić. Każdy chce poświęcić troche czasu (mniej lub więcej, zależy od człowieka i jego możliwości) i pobić się czy to w m1, na spotach lub wojnach. Jakieś systemy typu łowienie czy górnictwo, które tylko zabierają czas, a nie ma z nich wiele dobrych rzeczy (sloty w biżuterii co prawda troche dają, ale tyle ile trzeba się czasem pobawić, żeby je dodać to aż śmieszne, a o łowieniu to już nic nie powiem :v)

żenada1 — kopia.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko czym charakteryzowała się Pandora. Nie podobały mi się prywatne serwery bez 6/7 bonu. Duża możliwość modyfikacji ekwipunku przez różny rozkład bonów 1-5 i 6/7. Występowanie na wojnie tanków, DPS-ów, eq z krytykiem itp. Maksowanie bonów w itemach nie przez chwilowe ich wbijanie. Nie można zobaczyć tego na serwerach typu Ravia, Balmora, gdzie w itemach bonem dobrym było wbicie np 2 maksymalnych bonusów. 

sygnatura02.png