Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zagralbym na takim privie jakim kiedys byla tiveria. Stalka - szmaragd

Bojowy - syrek . Taki system ulepszen zawsze mi sie najbardziej podoba.

Zeby latwo o skile bylo a ciezki exp i eq zeby latwo bonowac bylo czyli tak jak na tiverii ( a nie dropienie zmianek/dodan) z ulepkami wszystkimi na kazdy item zeby dt chodzic.

Edytowane przez Wreav
Opublikowano

Pomysł na serwer HARD ( już drugi ale tamten został niezauważony):

-max 99lvl ewentualnie podniesiony do 110

-staty do 95/90

-zbroje to nic więcej jak Stalka>nieb. stalka lub hwang

-bronie to bojowy>syriusz i w razie update syriusz>i tu stare dobrze Nam znane epiki(tasak,śmiercio itp.)

-biżuteria to sądze że zwykłe eq smoka lub te z pl zależy od głosu ludu

-wierzchowce to tradycyjne z pl+może jak mi wyjdzie to system mega wierzchowców tylko troche inny niż na pl.

-pety z pl

-skille to myśle że 10ku, a ku(tzn. instrukcje) z wszystkich metinów nawet do 3 sztuk. a dalej sie pomyśli czytane co 3h a zwoje egzo i rady pustelnika dostępne z bossów jak i z misji biologa.

-ulepszacze standardowe z pl

-nowe mapki: myśle że katakumby, komnata smoka oraz baronówny, może jeszcze wieża wygnańców, oraz jakaś na niższy lvl i może znajde jeszcze jakiś dunegon. Oraz mapa do dropu z metinami na którą można wbić dzięki zasuszonej głowie(dostępnej z ripera, oraz z szkat biologa). Tutaj nie wiem także czy dodawać nowe mapy z pl (te góry grzmotu utp.)

-bonusy myśle że 3 wartości np. hp ma w tabeli 5 wartości to zostanie to mniej więcej tak ustawione lv1:2000 lv2:2500 lv3:2500 lv4:3000 lv5:3000

-kostiumy oraz te nowe fryzy (typu irokez itp.) to jak dla mnie opcjonalnie, mogę to dodać aczkolwiek dla mnie jest to lekka głupota.

-questy: myśle że ten system by był rozbudowany a questów byłoby niemało a nagrody byłyby przydatne w rozwoju postaci

-kd: myśle że max+5 dropiące z bossów jak i metinów 55+ ewentualnie ulepszanych.

-co do expu to myśle że wbicie lvl nie sprawiałoby trudności ale też nie zajeło by 2 dni.

-co do konia to myśle że albo misja która standardowo daje 1 lvl konia dałaby 11 (tzn 20 dzikich łuczników) a dalej to już się pomyśli.

Prosze o szczere opinie mojego planu. Pozdrawiam

kazello lubi to
Opublikowano

Moim wymarzonym serwerem jest virtual i nic tego nie zmieni ;p

Po za tym pogralbym sobie na hardzie/mediumie tak dla odmiany.Cos w stylu old school 2008r.

Z tym,ze lekko edytowany.Bronie na 75 z rajdow,av2,biolog bez limitu.Exp podobny lub taki sam jak na avalonieV2 tj do 75 leci szybko a pozniej trzeba sie troche pomeczyc.Zwiekszony resp metinow,zmianki u npc,wbudowany bs.Jednym slowem polski shiro2 :)

Srij9JT.png

Opublikowano

Wymarzony serwer? xD

- bs dozwolony

- bonusy maxymalne

- pety (nowe modele) z systemem ewolucji

- wierzchowce (stare modele)

- brak 6-7

- brak 6 skila

- dungeonów około 30-35

- u npc eq do kupienia do 75lv +9 all

- mapy z pla (do 99lv)

- ksiazki poli itp. w shopach

- max lv. 300/350

- stabilny serwer, bez bugów

- bronie w miare dobre modele (nie robione w paincie)

- 3 królestwa

- eventy co 2 dni

.Pestka. i Lili3 lubią to
Opublikowano

No to tak.
Serwer powinien być:
Super hard zmienione wszystki misje i mapy i wgl.
Exp mniejszy o 9-10 razy.
Max level 50.
Inne bronie całkowicie,
By ten level wbijało się w miesiąc ale za to miało się szacun.
Żeby u kowala było 100% na ulepszenie i bez ulepszaczy ale za to droogie bardzo ulepszenia.

mrsg.png

Opublikowano

Gdyby stworzyli Tiverie s2 to byłby dla mnie - i nie tylko serwer marzeń ;)

~Wybaczcie ,że nie rozpisałem się co i jak ale chyba każdy wie z czego składa się owy serwer .

#rein

Opublikowano (edytowane)

Wymarzony serwer:
- medium
-max lvl 105 (wbijanie max lvl w 2 tygodnie, przy expieniu 4 h dziennie)
-dwa sety broni i zbroi (te standardowe syriusz- śmiercio, święty-tasak itp)
- jeden set biżuterii
- brak petów, systemów energii i innego syfu
- brak miliona map ( tylko te podstawowe typu av1/av2 i jedna nowa od 100 poziomu)
- kilka dungeonów (DT, WW, Beran- Setao, katakumby)
- W sklepach roski, pomoc boga smoków, rady pustelnika, zwoje egzo, przetopy itp
- wbijanie skili to standardowo przy czym drop ku/kamyków z metinów
- sporo questów
- mini eventy (np drop czegoś tam i wymiana na nagrodę lub drop szkat blasku itp)
- bony ( dwa poziomy np 10% i 15% abs)
- ogarnięty Team
- 6-7 bon lecz bez bonów na klasy(potwory, hp, staty, i wiadmo trzeba było by tez dodać jakieś tam badziewie żeby nie było za łatwo)
- ulepszacze tylko na epiki.
- koń na start bojowy a dalej normalnie medalami
- broń na 30lvl od kapitana
- ulepszanie kd do +5 35% na klasy
- aby pvp nie trwało w nieskończoność tylko seria skili i koniec.
- hmmm i to wszystko co był na old schoola'ch. Gdyby ktoś chciał stworzyć taki serwer bym mógł pomóc od strony gry czyli wyłapywać bugi dopowiedzieć to o czym zapomniałem napisać bo jak wiadomo wszystko wychodzi jak już się za coś zabieramy. Niestety jako technik bym się nie sprawdził, jak bym potrafił sam bym taki serwer postawił.

Edytowane przez benioomt2
Opublikowano

Szukacie fajnego oldschoolowego serwera? Zapraszamy tutaj ;)

To jest ukryta treść, proszę

Jebie cie na leb ? prezentacje masz gdzie indziej i ten serwer jest tylko zrobiony pod is pety kurwa wszystko w is

`Quake lubi to

40117680099074104760.gif                                                 

Opublikowano (edytowane)

Szukacie fajnego oldschoolowego serwera? Zapraszamy tutaj ;)

To jest ukryta treść, proszę

Chyba nie wiesz co to old school gamoniu... Czy kiedyś były pety i inne śmieci na metinie?? Odpowiedz sobie na to pytanie...

Edytowane przez benioomt2
Opublikowano

Cześć, chcę założyć old-schoolowy serwer metina, czyli coś takiego jak stare chinole - 0 petów, drop i exp trochę lepszy, 0 nowych itemów, tylko to co było na globalach w tamtym czasie. Co powiecie na taki serwer? Oczywiście dedyk 24/7

Opublikowano

Cześć, chcę założyć old-schoolowy serwer metina, czyli coś takiego jak stare chinole - 0 petów, drop i exp trochę lepszy, 0 nowych itemów, tylko to co było na globalach w tamtym czasie. Co powiecie na taki serwer? Oczywiście dedyk 24/7

Jak będziesz robił takiego serwera to mogę Testerem jak coś pisałem ci na PW

Opublikowano

Ktoś chętny byłby?

Opublikowano

Właśnie szukam takiego serwera tylko że nie harda a lekkiego miedium.

ezj18z.jpg

Grałem na: PL s1 (monastyr), SurfaceMT2 (2012r), EruriS, Balmora, MoltenMT2, SpotlineMT2, NewLongju2, EdoriaMT2, 4Death, Laneris, Eterial

Opublikowano

no mozesz zrobic dobry pomysl

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zakładaj zakładaj ;) tylko jak nie umiesz to nie próbuj nawet ;) A jak potrafisz to zabieraj się do roboty na pewno zagra sporo osób.

Opublikowano

Witam, ogólnie to zacznie nietypowo ...

Jak to jest ze co chwile wchodza jakies nowe serwery easy/medium/hard postoja z 2/3 tygodnie przy dobrych wiatrach i padaja .. ;/ oczywiscie nie mowie tu o wszystkich serwerach.

Niech zbieze sie w koncu jakas dobra ekipa ktora ma doswiadczenie a nie za przeproszeniem "samouki z hamachi ..;/" i zrobi taki serwer który podejdzie kazdemu .. w ciagu tygodnia potrafi opublikowac sie 5 serwerow i co ? 1/2 dzien co chwile doss .. jesli wytrzyma zostaje na nim 200 osob. Pewnie zaraz beda komy w stylu sam sobie zrob taki serwer .. ! Ale przeczytaj to jeszcze raz i wtedy to napisz ... Głownie w tym temacie chodzi o to aby ktos wreszcie pomyslal. Daje sobie reke uciac ze jak zebralo by sie na prawde kilka dobrych osob ktore sie na tym znaja i poswiecili by na ten serwer troche czasu wyszlo by takie cacko ze szok .. 1 A DOBRY ! Hmm jak ja to widze ? Wedlug mnie ten serwer powinien wygladac tak:

1. Podstawa jest dobra maszyna i zabezpieczenie aby nie rozje***li serwera zaraz przy starcie.

2. Nie jakis Hard .. moze i duzo ludzi gra na takich serwerach ale po czasie to sie jednak nudzi .. ten ciagly exp w 1 i tym samym miejscu. Najlepiej polaczyc eas/medium w taki sposob iz... exp bylby pod medium tak aby nie wbic w tydzien max lvl'a ale tez nie w rok.. po prostu na lajcie zeby milo sie expilo i mialo sie radoche z lvl'i a ulepszacze, kasa itd. niech bedzie bardziej w takim stylu ze idziemy sobie wlasnie poexpic dropi tam troche ulepszaczy + reszte z metkow i bossow .. i nie tak ze 1 metin na mapke i wyzywanie sie ze ktos ksuje jak to bywa z regoly na bossach.

3. Jakis konkretny system ulepszen .. tez nie ze po 20 broni i zbroi itd .. np. jesli 250 lvl bylby max to jak na 80 jest syrek nastepna bron byla by na ten 95 a pozniej to juz co 15/25 lvl'i a wartosci tych broni przy ulepszaniu dac wieksze.

4. Nie zasmiecac serwera zbednymi gownami typu:

-masa wierzchowcow .. i tak kazy walczy na 1 .. zrobic z 5/7 jakis konkretnych i koniec !

-zbedne dodatkowe um .. typu cos jak poli tylko ze np czytamy ku aby dostawać dodatkowe ataki ..

5.

-Ad.4 Zamiast smieci dodac duzo rajdow na singla czy tam w pt (na rozne lvl'e) aby nigdy sie nie nudzilo .. nie chce sie nam juz expic na zwyklej mapce to mozemy sobie zrobic rajd gdzie bedziemy miec exp, drop, kase, zabawe i przyjemność z pożytecznym.

-Dodac troche tych mapek aby nie zamulac przez miecha na 1 .. bo to nudzi najbardziej ;/

-Nie robic mapek z metinami ... zwyczajnie jest zwykla mapka do expa i tam normalnie sensowe metki i nie 2 na krzyż tak aby nie trzeba bylo przez miecha dropic 1 ulepszacz a jego cena przechodzila by ludzkie pojecie.

-z bossami moglo by byc juz trudniej np. do zrobienia z syrka+9 na hmm jakas tam bron +0 trzeba ulepszacze w takim stylu: sa potrzebne nam 3 rozne .. 1 dropi z moobow na mapce ktora odpowiada lvl'i broni 2 dropi z metkow na tej samej mapce i 3 dropi z bosa takze na tej mapce. Nikt by sie od razu nie wykoksal a zrobienie tego troche by trwalo :) (wiadomo tez ze nie tydzien...)

6. Eq do expa .. po co robic bezsensowne sety .. chyba lepiej expic w zwyklym eq .. Moim zdaniem zwykla truta i max kd +5 bylo by ok a nie jakies +7/8/9 No ale jesli juz to po prostu zrobic tak ze z truty robi sie pozniej bron na 150/170 truta v2 i tyle, a co do zbrojki to nie wiem z boga np jakiegos hwanga co ma bon na potwory czy cos .. o tym decyduje tworca serwera :)

7. Jak up, kd ... po jakiego chu** robic jakies kd +8/9 120% na woja, itd lol ? czy tam kd luda.. zwykle kd +5 i tyle.

8. Wyrownane DMG kazdej postaci a nie ze BM, Archer beda kazdego skladac .. kazda postac musi miec taka sama szanse body, wp itd.

9. IS, NPC

-IS... Tam powinny znalesc sie same podstawowe rzeczy, tak aby serwer sie utrzymal, ale tak aby nie bylo sytuacji ze koles wbija dota 200 zl i ma to co czlowiek ktory gra z miecha .. tam powinny znalesc sie same pd, rekawice na x ilosc dni za odpowiednia cene. Jesli ktos chce szybko expic to sobie wykupi dodatkowe pd itd. a nie eq ! P.S. wszystko z is powinno dac sie zdobyc w grze, raz trudniej raz latwiej ...

-NPC... u npc powinny byc tez najbardziej potrzebne rzeczy w odpowiedniej cenie. Zreszta to takze zostaje dla przemyslenia tworcy.

Jesli by to podsumował to mozna powiedziec tak. Aby wreszcie powstal 1 dobry serwer musiala by sie zebrac na prawde dobra ekipa ktora miala juz kiedys serwer i wie gdzie popelnila blad .. tak aby ludzie zostawali na serwie i ciagle przybywali nowi gracze .. Kazdy sie moze wypowiedziec co go tak szczerze wkur***a na serwerach i czego mu brakuje ... :) Aby powstal taki serwer na prawde trzeba by bylo zrobic nie 1 ankiete .. ale podstawa jest dobry sklad ktory by sie za to zabral :) na ten moment mozna sobie bylo pomarzyć o takim serwerze ale kto wie moze i za niedlugo ktos takie cos zrobi :)

Pozdrawiam i sorki za bledy nie mialem mocy juz do robienia: ś, ż itd.

P.S. Prosze bez hejtow bo to i tak nic nie da :) To tylko moje zdanie i kazdy moze sie inaczej wypowiedziec.

Ellinor i CukierMiSpadl lubią to
Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

Siema

Czy dalej nie zmieniło się wam zdanie i szukacje oldscholowego priwa? ;D

Mam właśnie zamiar założyć owy :P

Itemy max do stalki ew.szmaragdowej max bronie na 80 lvl + 1/5bon dostępny w is (oczywiście 1/5 także dostępny w grze(lecz trudno by było go zdobyć ;p)

Co o tym sądzicie; D

Zagrałby ktoś na takim? ;D

Dużo nowych misji z nagrodami liczne eventy ;D OX
Exp pare razy wiekszy od PLa max lvl 99 ;D

Krótko mówiąc lepsza wersja Pla? :D

Podawajcie swoje opinie

Co do 1/5 bonow w is cena 2dodań równała by się doładowaniem 3.69 ;p to samo zmianki:D

Pozdrawiam i czekam na opinie :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano (edytowane)

Siema

Czy dalej nie zmieniło się wam zdanie i szukacje oldscholowego priwa? ;D

Mam właśnie zamiar założyć owy :P

Itemy max do stalki ew.szmaragdowej max bronie na 80 lvl + 1/5bon dostępny w is (oczywiście 1/5 także dostępny w grze(lecz trudno by było go zdobyć ;p)

Co o tym sądzicie; D

Zagrałby ktoś na takim? ;D

Dużo nowych misji z nagrodami liczne eventy ;D OX

Exp pare razy wiekszy od PLa max lvl 99 ;D

Krótko mówiąc lepsza wersja Pla? :D

Podawajcie swoje opinie

Co do 1/5 bonow w is cena 2dodań równała by się doładowaniem 3.69 ;p to samo zmianki:D

Pozdrawiam i czekam na opinie :D

beka,is też z pla?

Edytowane przez WSSH
FidgetPL i OreThemCat lubią to

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro