Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ogólnie to zacznie nietypowo ... 

Jak to jest ze co chwile wchodza jakies nowe serwery easy/medium/hard postoja z 2/3 tygodnie przy dobrych wiatrach i padaja .. ;/ oczywiscie nie mowie tu o wszystkich serwerach.

Niech zbieze sie w koncu jakas dobra ekipa ktora ma doswiadczenie a nie za przeproszeniem "samouki z hamachi ..;/" i zrobi taki serwer który podejdzie kazdemu .. w ciagu tygodnia potrafi opublikowac sie 5 serwerow i co ? 1/2 dzien co chwile doss .. jesli wytrzyma zostaje na nim 200 osob. Pewnie zaraz beda komy w stylu sam sobie zrob taki serwer .. ! Ale przeczytaj to jeszcze raz i wtedy to napisz ... Głownie w tym temacie chodzi o to aby ktos wreszcie pomyslal. Daje sobie reke uciac ze jak zebralo by sie na prawde kilka dobrych osob ktore sie na tym znaja i poswiecili by na ten serwer troche czasu wyszlo by takie cacko ze szok .. 1 A DOBRY !  Hmm jak ja to widze ? Wedlug mnie ten serwer powinien wygladac tak:

1. Podstawa jest dobra maszyna i zabezpieczenie aby nie rozje***li serwera zaraz przy starcie.

2. Nie jakis Hard .. moze i duzo ludzi gra na takich serwerach ale po czasie to sie jednak nudzi .. ten ciagly exp w 1 i tym samym miejscu. Najlepiej polaczyc eas/medium w taki sposob iz... exp bylby pod medium tak aby nie wbic w tydzien max lvl'a ale tez nie w rok.. po prostu na lajcie zeby milo sie expilo i mialo sie radoche z lvl'i a ulepszacze, kasa itd. niech bedzie bardziej w takim stylu ze idziemy sobie wlasnie poexpic dropi tam troche ulepszaczy + reszte z metkow i bossow .. i nie tak ze 1 metin na mapke i wyzywanie sie ze ktos ksuje jak to bywa z regoly na bossach. 

3. Jakis konkretny system ulepszen .. tez nie ze po 20 broni i zbroi itd .. np. jesli 250 lvl bylby max to jak na 80 jest syrek nastepna bron byla by na ten 95 a pozniej to juz co 15/25 lvl'i a wartosci tych broni przy ulepszaniu dac wieksze.

4. Nie zasmiecac serwera zbednymi gownami typu:

-masa wierzchowcow .. i tak kazy walczy na 1 .. zrobic z 5/7 jakis konkretnych i koniec !

-zbedne dodatkowe um .. typu cos jak poli tylko ze np czytamy ku aby dostawać dodatkowe ataki .. 

5.

-Ad.4 Zamiast smieci dodac duzo rajdow na singla czy tam w pt (na rozne lvl'e) aby nigdy sie nie nudzilo .. nie chce sie nam juz expic na zwyklej mapce to mozemy sobie zrobic rajd gdzie bedziemy miec exp, drop, kase, zabawe i przyjemność z pożytecznym.

-Dodac troche tych mapek aby nie zamulac przez miecha na 1 .. bo to nudzi najbardziej ;/ 

-Nie robic mapek z metinami ... zwyczajnie jest zwykla mapka do expa i tam normalnie sensowe metki i nie 2 na krzyż  tak aby nie trzeba bylo przez miecha dropic 1 ulepszacz a jego cena przechodzila by ludzkie pojecie.

-z bossami moglo by byc juz trudniej np. do zrobienia z syrka+9 na hmm jakas tam bron +0 trzeba ulepszacze w takim stylu: sa potrzebne nam 3 rozne .. 1 dropi z moobow na mapce ktora odpowiada lvl'i broni 2 dropi z metkow na tej samej mapce i 3 dropi z bosa takze na tej mapce. Nikt by sie od razu nie wykoksal a zrobienie tego troche by trwalo  :) (wiadomo tez ze nie tydzien...)

6. Eq do expa .. po co robic bezsensowne sety .. chyba lepiej expic w zwyklym eq .. Moim zdaniem zwykla truta i max kd +5 bylo by ok a nie jakies +7/8/9 No ale jesli juz to po prostu zrobic tak ze z truty robi sie pozniej bron na 150/170 truta v2 i tyle, a co do zbrojki to nie wiem z boga np jakiegos hwanga co ma bon na potwory czy cos .. o tym decyduje tworca serwera  :)

7. Jak up, kd ... po jakiego chu** robic jakies kd +8/9 120% na woja, itd lol ? czy tam kd luda.. zwykle kd +5 i tyle.

8. Wyrownane DMG kazdej postaci a nie ze BM, Archer beda kazdego skladac .. kazda postac musi miec taka sama szanse body, wp itd. 

9. IS, NPC

-IS... Tam powinny znalesc sie same podstawowe rzeczy, tak aby serwer sie utrzymal, ale tak aby nie bylo sytuacji ze koles wbija dota 200 zl i ma to co czlowiek ktory gra z miecha .. tam powinny znalesc sie same pd, rekawice na x ilosc dni za odpowiednia cene. Jesli ktos chce szybko expic to sobie wykupi dodatkowe pd itd. a nie eq ! P.S. wszystko z is powinno dac sie zdobyc w grze, raz trudniej raz latwiej ... 

-NPC... u npc powinny byc tez najbardziej potrzebne rzeczy w odpowiedniej cenie. Zreszta to takze zostaje dla przemyslenia tworcy.

Jesli by to podsumował to mozna powiedziec tak. Aby wreszcie powstal 1 dobry serwer musiala by sie zebrac na prawde dobra ekipa ktora miala juz kiedys serwer i wie gdzie popelnila blad .. tak aby ludzie zostawali na serwie i ciagle przybywali nowi gracze .. Kazdy sie moze wypowiedziec co go tak szczerze wkur***a na serwerach i czego mu brakuje ...  :) Aby powstal taki serwer na prawde trzeba by bylo zrobic nie 1 ankiete .. ale podstawa jest dobry sklad ktory by sie za to zabral  :) na ten moment mozna sobie bylo pomarzyć o takim serwerze ale kto wie moze i za niedlugo ktos takie cos zrobi  :) 

Pozdrawiam i sorki za bledy nie mialem mocy juz do robienia: ś, ż itd.

P.S. Prosze bez hejtow bo to i tak nic nie da  :) To tylko moje zdanie i kazdy moze sie inaczej wypowiedziec.

Chłopie. Zajebisty pomysł, ale kto taki serwer zrobi. Większosc adminów to dzieci w wieku 15 lat. Jakby się udało taki serwer zrobić to byłby hit, ale musialby być typem medium. Zrób go sam ( NA SERIO MOWIE). Pozdro

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czesc co sadzicie o stworzeniu serwera Apokalipsa MT2. Max lvl 99 (pozniej zwiekszony) raty Easy/Medium. Do 65 easy bardzo szybko w pare godzin. Od 65 do 75 wolniej ale w jeden dzien mozna 75 wbic. Od 75 do 80 potem od 80 do 86 od 86 do 90 od 90 do 95 i od 95 do 99 exp bedzie stopniowo utrudniany. U npc wszystko! zmianki kamienie duchowe roski autopoty szkatulki rippera all co mozna miec! Wkoncu to easy. Skille wbijamy z 17 na G. Na start serwera odrazu zsyp Metinow. W dt 3 kowale kazdy inny ale ulepszac mozna tylko raz. Ulepszcze tylko perly. U npc zbroej do 61 z wyskoim plusme. Ale nie +9. Bronie tez do 65 z plusem. Drop ittemkow w grze odrazu +6 albo +7. Z bojowego tryton itp. z truty nowy miecz apokalispy (taki jak runiczny na concordi).

W tydzien kazdy by te +80 powbijal i wtedy serwer pro do PVP :) Zagralibyscie na takim czyms? :) Nie ma w Polsce jescze serwera 99lvl EASY/MEDIUM to bylaby nowosc!

duzo nowowsi np. 7 pietro dt bez mobow tylko metki :) radio w grze i wgl prooo

ZKSiak lubi to
Opublikowano

Mi marzył by się serwer Easy na którym nie muszę się męczyć z expem oraz z dropem nie chodzi też o to żeby w 1 dzień max poziom i full eq pod pvp nie tędy droga ale serwer Na którym maksymalny poziom osiąga się w np. miesiąc ekwipunek też no tak żeby nie było trudno z dropem ulepszaczy , zbalansowane klasy unikalny wygląd broni , zbroi oraz skilli

Opublikowano

Witajcie nie wiedziałem gdzie napisać więc piszę tutaj.

Co wy na to aby połączyć serwer Tinesha z serwerem Aline2 i dodać kilka usprawnień?

(Oczywiście bez tych błędów co były na Aline2)

Wiem że te dwa serwery zostały prawdziwym graczom i miłośnikom serwerów easy / pvp w sercach.

Więc czemu by ich nie połączyć? Co o tym myślicie?

xXue. i imagus lubią to
Opublikowano (edytowane)

Najlepszy serwer byłby taki jak pare osób już tutaj pisało (easy-medium/pvp):

-----LVL:

- Max lvl 99-105* (do 70 easy, potem niech się zaczynają schody)

* Klasyczny biolog co 1sek (max co 15min)

----- Epiki:

- Ze stalek jedna zbroja (szmaragd)

- Z broni 65 po jednej broni (święty, tryton itd)

- KONIECZNIE BEZ EPICKIEJ BIŻUTERII!

-- Ulepszacze:

- Perły od handlarza (po odpowiedniej cenie)

- klasycznie Brochy, które dropić będą w atlantydzie lub PO 1 Z RIPPERa (bo po co 1000 nowych ulepszeń, aż głowa boli spamiętać skąd to wszystko dropi)

----- Czas na serwerze:

- WOJNY !!!!!! (NAJWAŻNIEJSZY PUNKT TUTAJ) - wojny zawsze były klimatyczne, oprócz nachrzaniania w mieście liczyłby się też zespół - to by było super.

- NPC wyposażone (zmianki, k.duchowe itd) - BEZ 6/7!! I super byłboy jakoś wymyślić sposób na BS (wiem, że raczej nie możliwe), żeby mozolne bonowanie ręczne dawało potem frajdę w pvp, a nie każdy full eq na BS i rura (bony o najniższych wartościach usunąć, ale zostawić jakiś zakres, żeby każdy nie miał identycznego eq)

- DT (kiedyś wyprawy na DT miały swój klimat, fajnie by było jakby też było jakieś nawiązanie z KLASYCZNYM DT)

----- Handlarze (reszta):

- Zbroje do 61 +9 (stalki niech jakoś dropią z metinów - łatwo, ale żeby cos trzeba było zrobić żeby mieć)

- Bronie do 61 (bronie 65 tak samo jak i stalki - bardzo prosto, lecz nie u handlarza)

- KONIECZNIE BEZ ZWOJU POWROTU STATUSU! (chcesz łatwy exp, graj WP, chcesz PVP, graj BM)

- Rosy u handlarzy (BM może być troszke mocniejszy w PVP kosztem expa, ale to co się dzieje ostatnimi czasy na serwerach to jest śmiech)

----- Skille:

- Od 17 pkt od razu na G (wbicie tych 55 książek od instruktora nie jest żadnym problemem, lecz po co to...)

- 1 kamień do P

PROSZĘ NIECH OGARNIĘTY ADMINISTRATOR, KTÓRY POŚWIĘCI CZAS NA SERWER I BĘDZIE SIĘ NIM ZAJMOWAŁ ZROBI COŚ TAKIEGO, A ZAPEWNIAM, ŻE LUDZI BĘDZIE PEŁNO :)

Wiele ludzi już ma dość miliona branzoletek, tysiąca petów i wierzchowców, broni z painta. Każdy tęskni za prostotą połączoną z nutką tej łatwości i przyjemności jaką dawał PRIV, a nie dawał PL :))

Edytowane przez ZKSiak
xXue. i lajkon12 lubią to
Opublikowano

Jak dla mnie jednym z najlepszym privów był aline wersja 1 czyli tinesha ale wersja 2 też spoko ale te bugi;/

Opublikowano (edytowane)

1. Serwer hard z nutą medium.

2. 55 ku do G, kamole standard.

3. PORZĄDNA administracja.

4. Pełno rajdów, wyzwań i danżeonów.

5. Systematyczne eventy.

6. Dodania/zmianki z mobów, metinów, szkatułek.

7 Zwoje i rady ze szkat.

8. Nie duży system ulepszeń jednak cholernie trudny do zrobienia.

9. Nowy, autorski, ładny interfejs oraz okna logowań itd.

10. Skromny IS - to co potrzebne.

11. Duża ilość graczy, +1,2k

12. Nowiutkie pety oraz wierzchowce z bonusami.

13. Nowe mapy, lecz stare m1 oraz m2.

14. Całkiem nowe bronie, zbroje oraz biżuteria.

15. Od zajeb**** autorskich, nowych misji.

16. Ulepszacze na każdy item, jak na PL

Taki serwer i można grać ;)

Edytowane przez MarueS
DzorDzon lubi to

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Witam Was

Ostatnio przeglądałem sobie prezentacji serwerów i nie znalazłem nic ciekawego, więc postanowiłem pokombinować troche samemu nad serwerem(doświadczenie mam). Ale do rzeczy, chciałbym się dowiedzieć czy Wam jako graczom spodobałby się taki oldschoolowy medium który krótko opisze.

Max Lvl:99(prawdopodobnie nie zwiększany, oczywiście sura oraz szaman otrzymywałby po wbiciu 99 ostatniego skilla na M)

Raty

Exp: Ciężko mi podać dokładny przelicznik ale skupiłbym się na tym żeby to nie był największy problem na serwerze

Yang: Również dostosowane aby nie trzebabyło niewiadomo jak długo zbierać na zmianki itp.

Drop: tutaj ciężko mi się wypowiedzieć ale moge powiedzieć że bronie na 75 chciałbym zrobić jako taki rarytasik.

System ulepszeń:

W zasadzie 1 set wszystkiego

Bojowy>Syriusz

Stalka>Niebiańska

Podstawowe Biżu:Epickie biżu

Oczywiście na wszystkie epiki potrzebne smocze łuski i smocze szpony(dostępne oczywiście z smoka)

Co do podstawowego eq to myśle że standard (perełki na +6/7/8, małże oraz standardowe ulepszacze (bez nich gra jest taka troche nudnawa, czat nie żyje handlem)

Perły dostępne prawdopodobnie tylko z małży (tzn wędkarstwo) bądź dodane by były do handlarzy lecz w niemałych cenach(myśle że fajnie jest jak po jednym dniu gry ktoś ma całe eq+9 oraz fajnie też jak w DT metin by znikał zaraz po pojawieniu się a nie tak jak czasem bywa że na dt jeden metin 2 dni stoi, ale to tylko taka moja drobna opinia).

KD max+5 myśle że wartości dostosowane

Co do nowych map do expa to tylko Loch Pająków V3

Dungeony:

-Standardowo DT

-Komnata Smoka

-Komnata Pająka

-oraz jeszcze kilka na niskie lvl jak i wyższe

Co do nowości typu kostiumy, pety system alchemi itp. przeczytajcie sobie tytuł tematu to zrozumiecie że coś takiego nie ma zamiaru się pojawić na serwerze.

Wyjątkiem może być System Wierzchowców który jak dla mnie jest przydatny i nienajgorzej pasuje do Metina.

Przepraszam że nie jest to w formie graficznej lecz nie widzę sensu szukać grafika itp. jeśli niewiadomo czy taki serwer miałby powstać(pliki mam aktualnie zaczęte i moge zająć się wykańczaniem jeśli oczywiście gracze będą chcieli. Proszę o szczere opinie. Z góry Dzięki i Pozdrawiam

Dla Hejterów:

To jest ukryta treść, proszę

oryniuk i CrAyOnS lubią to
Opublikowano (edytowane)

Witam WasOstatnio przeglądałem sobie prezentacji serwerów i nie znalazłem nic ciekawego, więc postanowiłem pokombinować troche samemu nad serwerem(doświadczenie mam). Ale do rzeczy, chciałbym się dowiedzieć czy Wam jako graczom spodobałby się taki oldschoolowy medium który krótko opisze. Max Lvl:99(prawdopodobnie nie zwiększany, oczywiście sura oraz szaman otrzymywałby po wbiciu 99 ostatniego skilla na M)RatyExp: Ciężko mi podać dokładny przelicznik ale skupiłbym się na tym żeby to nie był największy problem na serwerzeYang: Również dostosowane aby nie trzebabyło niewiadomo jak długo zbierać na zmianki itp.Drop: tutaj ciężko mi się wypowiedzieć ale moge powiedzieć że bronie na 75 chciałbym zrobić jako taki rarytasik. System ulepszeń:W zasadzie 1 set wszystkiegoBojowy>SyriuszStalka>NiebiańskaPodstawowe Biżu:Epickie biżu Oczywiście na wszystkie epiki potrzebne smocze łuski i smocze szpony(dostępne oczywiście z smoka) Co do podstawowego eq to myśle że standard (perełki na +6/7/8, małże oraz standardowe ulepszacze (bez nich gra jest taka troche nudnawa, czat nie żyje handlem)Perły dostępne prawdopodobnie tylko z małży (tzn wędkarstwo) bądź dodane by były do handlarzy lecz w niemałych cenach(myśle że fajnie jest jak po jednym dniu gry ktoś ma całe eq+9 oraz fajnie też jak w DT metin by znikał zaraz po pojawieniu się a nie tak jak czasem bywa że na dt jeden metin 2 dni stoi, ale to tylko taka moja drobna opinia). KD max+5 myśle że wartości dostosowane Co do nowych map do expa to tylko Loch Pająków V3 Dungeony:-Standardowo DT-Komnata Smoka-Komnata Pająka-oraz jeszcze kilka na niskie lvl jak i wyższe Co do nowości typu kostiumy, pety system alchemi itp. przeczytajcie sobie tytuł tematu to zrozumiecie że coś takiego nie ma zamiaru się pojawić na serwerze.Wyjątkiem może być System Wierzchowców który jak dla mnie jest przydatny i nienajgorzej pasuje do Metina. Przepraszam że nie jest to w formie graficznej lecz nie widzę sensu szukać grafika itp. jeśli niewiadomo czy taki serwer miałby powstać(pliki mam aktualnie zaczęte i moge zająć się wykańczaniem jeśli oczywiście gracze będą chcieli. Proszę o szczere opinie. Z góry Dzięki i Pozdrawiam Dla Hejterów:

Prawie nic nowego, strasznie podobny do pla tyle ze mniejszy lvl max. Najlepsze są serwery medium z lvlem max ok. 150 ;) Żeby dalo sie jakos fajnie ugrac to all postacie rowne w skillach (nie ze z chmury po 15k+) Wiadomo brak 6/7b i po 2 epiki z kazdego rodzaju. Do tego kostiumy, nowe wierzchowce i dungeony,dobra administracja oraz dobra reklama i cud serwer. Jak ktos chce to moge rozwinąc swoją opinie. Pozdro

Edytowane przez xSkiLL

Opublikowano

Prawie nic nowego, strasznie podobny do pla tyle ze mniejszy lvl max. Najlepsze są serwery medium z lvlem max ok. 150 ;) Żeby dalo sie jakos fajnie ugrac to all postacie rowne w skillach (nie ze z chmury po 15k+) Wiadomo brak 6/7b i po 2 epiki z kazdego rodzaju. Do tego kostiumy, nowe wierzchowce i dungeony,dobra administracja oraz dobra reklama i cud serwer. Jak ktos chce to moge rozwinąc swoją opinie. Pozdro

Powiem Ci szczerze że takiej opini się spodziewam jak i spodziewam się pozytywnych. Uwierz mi że jest grupa ludzi która miło wspomina metin2.pl rodem z lat 2008. Tego serwera bym raczej nie porównywał do metin2.pl ponieważ to co się teraz dzieje z pl to jest według mnie porażka, pewnie niedługo dodadzą system domów. Ale to taka moja opinia. Sam zaczynałem gre jeszcze dawno temu kiedy wszystko było tak zaj...edwabiste i bardzo mi brakuje tamtego metina, bez petów, kostiumów, fryzur, jakiejś alchemi, no i oczywiście bez stalek+7 za 4kk.

CrAyOnS lubi to
Opublikowano

Powiem Ci szczerze że takiej opini się spodziewam jak i spodziewam się pozytywnych. Uwierz mi że jest grupa ludzi która miło wspomina metin2.pl rodem z lat 2008. Tego serwera bym raczej nie porównywał do metin2.pl ponieważ to co się teraz dzieje z pl to jest według mnie porażka, pewnie niedługo dodadzą system domów. Ale to taka moja opinia. Sam zaczynałem gre jeszcze dawno temu kiedy wszystko było tak zaj...edwabiste i bardzo mi brakuje tamtego metina, bez petów, kostiumów, fryzur, jakiejś alchemi, no i oczywiście bez stalek+7 za 4kk.

Osobiscie pomysl serwera przypadl mi do gustu, ale odstraszyl mnie max lvl mala liczba dungeonow i po 1 epiku. Kojarzy mi sie z plem. Osobiscie zaczynalem grac w 2008 roku więc wiem jak wtedy bylo xD Wez moją opinie pod uwagę ;)

Opublikowano

Jak ktoś chce to mogę zostać pomysłodawcą jakiegos powaznego serwera xD Mam wiele ciekawych pomysłow i myślę ze większosc z nich przyciągnie uwagę. Pozdro

Opublikowano

Osobiscie pomysl serwera przypadl mi do gustu, ale odstraszyl mnie max lvl mala liczba dungeonow i po 1 epiku. Kojarzy mi sie z plem. Osobiscie zaczynalem grac w 2008 roku więc wiem jak wtedy bylo xD Wez moją opinie pod uwagę ;)

Troszke jednak chyba źle mnie zrozumiałeś co do dungeonów, zamierzam ich zrobić akurat niemało i z dużym rozrzutem lvl'owym żeby taki 50lvl nie był znudzony. Co do max lvl myśle że to nie podlega w fazie startu serwera edycji, zupełnie jak ilość setów. Lepiej wytworzyć z trudem jeden no i go później wbić na 9 :) Osobiście kieruje mną idea metina rodem z lat 2008 lecz łatwiejszego pod względem expa, skilli oraz troche łatwiej o eq.

Opublikowano (edytowane)

Troszke jednak chyba źle mnie zrozumiałeś co do dungeonów, zamierzam ich zrobić akurat niemało i z dużym rozrzutem lvl'owym żeby taki 50lvl nie był znudzony. Co do max lvl myśle że to nie podlega w fazie startu serwera edycji, zupełnie jak ilość setów. Lepiej wytworzyć z trudem jeden no i go później wbić na 9 :) Osobiście kieruje mną idea metina rodem z lat 2008 lecz łatwiejszego pod względem expa, skilli oraz troche łatwiej o eq.

Tak, zle cie zrozumialem. To swietnie ze będą dungeony w sporej ilosci. Skoro lvl max i epiki beda sie zmieniac z czasem, to czemużby nie sprobowac :D Ale nie zmieniajcie ich po roku od wystartowania serwa, tylko co np 3 miesiące dodawac 5/10 lvli max zeby sie graczą nie nudzilo:-)

Edytowane przez xSkiLL

Opublikowano

Tak, zle cie zrozumialem. To swietnie ze będą dungeony w sporej ilosci. Skoro lvl max i epiki beda sie zmieniac z czasem, to czemużby nie sprobowac :D Ale nie zmieniajcie ich po roku od wystartowania serwa, tylko co np 3 miesiące dodawac 5/10 lvli max zeby sie graczą nie nudzilo:-)

Tutaj się z Tobą zgodze lecz znam przypadki gdzie po podniesieniu max lvl graczy zaczyna ubywać, ale to może wina administracji że nie potrafią interesującego update zrobić. Dzięki za opinie i Pozdrawiam lecz musze jednak na więcej poczekać

Opublikowano

Mój wymarzony serwer to :

Zbroje 80/90/100/110/120/130/140/150 +

Bronie nowe takich jaki żaden serwer nie ma :)

Easy/Medium

Max lvl 240

Wbija się go w 1 miesiąc lub dłużej :)

Nowe mapki .:)

Porządna administracja . :)

Fajnie ustrojony serwer :) ( Nowe m1 itp )

Super strona oraz forum . :)

Nowe rangi Na forum i na ts3 :)

Znacie taki serwer pisać :)

ErniKrzyzyk i suiyko lubią to
Opublikowano

1. Serwer hard z nutą medium.

2. 55 ku do G, kamole standard.

3. PORZĄDNA administracja.

4. Pełno rajdów, wyzwań i danżeonów.

5. Systematyczne eventy.

6. Dodania/zmianki z mobów, metinów, szkatułek.

7 Zwoje i rady ze szkat.

8. Nie duży system ulepszeń jednak cholernie trudny do zrobienia.

9. Nowy, autorski, ładny interfejs oraz okna logowań itd.

10. Skromny IS - to co potrzebne.

11. Duża ilość graczy, +1,2k

12. Nowiutkie pety oraz wierzchowce z bonusami.

13. Nowe mapy, lecz stare m1 oraz m2.

14. Całkiem nowe bronie, zbroje oraz biżuteria.

15. Od zajeb**** autorskich, nowych misji.

16. Ulepszacze na każdy item, jak na PL

Taki serwer i można grać ;)

No to ponad 3/4 tych wymagań spełnia Helium2.pl

Bo to jest serwer medium z nutką harda. Nie ma tak, że ktoś się wybije w 1 dzień nad wszystkich. Wszyscy z lvlami lecą systematycznie i równomiernie.

System ulepszeń nie jest łatwy, musisz trochę się postarać, aby w przyszłości docenić swoje EQ, które będziesz miał. Bo co to za frajda na easy stal na +9 w jeden dzień zrobić? I co to za sens? o.O

Ani się nie wywyższysz nad innymi, bo oczywiście wszyscy mają stalki/hwangi +9, ani na wojnie nie pokoksisz, bo wszyscy mają to co Ty. Misje wszystkie się pisane od zera. Idzie kilka misji przez cały serwer.

Rozbudowany system talizmanów z imionami, no po prostu zobacz sobie :)

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Opublikowano

Według mnie najlepszymi serwerami u których grałem były :

Metin2 x -world , oraz Azmal.

To są serwery które na prawdę mnie wciągały. Teraz niestety niema takiego ,który tak samo by mnie wciągnął.

Oczywiście była reaktywacja Azmala, ale wiadomo ,że strasznie to olali..nawet forum nie było...a ludzi była masa;].

także mam nadzieję,że ktoś zabierze się jeszcze raz za Azmala, lecz doda małe poprawki ;)

Opublikowano

Najlepszy serwer to upadła paradisia : )

Przydałby się serwer, na którym są 4sloty na kd w broniach ;D

Opublikowano

Pamieta ktos Itanos?

The Best Server

Medium idealby

do 100 dość szybko. Od 100 zaczynaja sie dungeony i ciezkie expienie (nowe mapy na ktorych sa dobre expowiska,bossy,różnorodność w ulepszaczasz czyli drop z metków od 100 lvl i bossów)

Kto pamieta stary dobry itanos

;/

Opublikowano

Mój wymarzony serwer to: easy/medium (więcej easy) raty około 400-500%, 6/7 (tak 6/7 i ABS też), ze 3 dungeony na, które można iść solo, aby ubić bossa i 1/2 dungeony na które trzeba iść kilku osobową grupą, pety, wierzchowce, system ulepszeń (podobny jak na dragonmt2)ogarnięta administracja i taka, która coś robi i się na tym zna, około 1k luda (lub więcej). :)

Na takim serwerze najchętniej bym pograł.

AWLtTwd.png.b8c418cb383347077c6bdc09f70989cb.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to bym sobie pograł na takiej balmorze, tylko, że od nowa.

Teraz to...

Chodzi mi o exp taki jak na balmorze, 10 ku do G, tam chyba jest co 6h, bez egzo i bez rad pustelnika. Zmianki z metków, moobków, max lvl 99. I w ogóle. Teraz nie ma żadnego fajnego serwera, najebane wszystkiego na siłe, taka resthea naprzykład, hah 6 królestw, szkoda, że nie 20. I w ogóle te nowe mapki, itp. Mój komputer naprzykład tego by nie wytrzymał. Szkoda gadać... Wszystkie fajne serwery są już stare i nie opłaca się tam grać.