Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.. faktycznie jak sie czyta jest masa serwerow i rozne wymagania ,szanuje kazda wypowiedz ja znowu uwazam ze na serwie nie powinno byc hamstwa i syfuu co na niektorych ,,tak zachwalonych jest,, :angry: ja polecam Slaris2 :P w skrocie ; pod pvp . lv 255 exp do tego dobrze zgrany , nowe mapki , nowe bronie ,nowe zbroje, gm ok, mozliwosc tworzenia epikow w grze wiec nie pod is , fajne grupy ludzi ktorych pozdrawiam , eventy ox , zuo , konkursy z nagrodami itd ... kazdy wpadajacy z hakami zostaje usuwany xD wiec jest jak dla mnie tak jak trzeba .( byc moze o czyms zapomnialem ale mial byc to skrot hehehe) Pozdro dla was

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dobry serwer to serwer ciekawy. Nie wystarczy ustalić rat i handlarzy. Samo monotonne klepanie moobów jest idiotyczne i nudzące.

- Po pierwsze, na pewno musi być to dedyk 24/7.

- Powinna zostać wprowadzona fabuła, może i nie jakaś super ciekawa ale musi to być. Fabuła nie powinna być przewidywalna.

- Musi to być hard. Raty nie powinny przekraczać 10%, długa gra oraz dążenie do jakiegoś celu (czy to eq czy skille).

- Limit levelowy powinien zostać podniesiony do 110+ ale nie przekraczający 150.

- Stare questy powinny zostać usunięte oraz wprowadzone nowe, ciekawsze wyzwania oraz nagrody za nie. Także misje powinny być częste.

- U handlarzy warto jakby były rzeczy które łatwo zdobyć w grze. Lepiej jakby nie były to itemy od razu +9, ale także nie +0. KU też powinny być u NPC.

- Warto zwiększyć drop poszczególnych rzeczy, typu medali konnych, "trudnych" ulepszaczy czy broni na 30lv. Do dropu z moobów powinny zostać wprowadzone nowe itemki, np. 5 peletynek. Również drop z metków trzeba zmienić.

- Trudno by dedyk obył się bez IS. Ceny w takowym IS'ie powinny być dość tanie, zwiększyło by to liczbę kupujących. Nigdy nie należy dodawać tam zbroji, broni itp. Również powinien być dozwolony handel rzeczami z IS.

- Client powinien być dobrze dopracowany, wygląd groty z PL czy lv przy nicku umila grę.

- Wprowadzenie nowych rzeczy na serwer zwiększa jego zainteresowanie, są to np. bronie, zbroje na wysoki lv, moobki, mapy, metiny, czy również skille.

- Jako ostatnie wspomnę o zabezpieczeniach, powinny być one na wysokim poziomie. Działający system support oraz sprawny team też jest niezbędny.

Mam nadzieję że kiedyś powstanie serwer odpowiadający mojemu opisowi.

Pozdrawiam.

aa98433926034301b187916074dbadce.0.gif

I widziałem ich wodza: przybiegł, mieczem skinął

I jak ptak jedno skrzydło wojska swego zwinął;

Wylewa się spod skrzydła ściśniona piechota

Długą czarną kolumną, jako lawa błota,

Nasypana iskrami bagnetów. Jak sępy

Czarne chorągwie na śmierć prowadzą zastępy.

Opublikowano

Idealny serwer to serwer PvP (lvl, kasa, eq epickie +9 za darmo u npc oraz zwiększone bony) lub serwer na podobieństwo candy longju. Serwery hard sa idiotyczne granie na nich jest nudne i monotonne przez co nie na przyjemności z grania na nich.

Zgadzam się z Reiden'em przydał by się taki idealny klon CandyLongju tylko Polski bo na włoskim to się trochę trudniej gra questy itp. może kiedyś wyjdzie taki serwer ;)

Opublikowano

Dobry serwer to serwer ciekawy. Nie wystarczy ustalić rat i handlarzy. Samo monotonne klepanie moobów jest idiotyczne i nudzące.

- Po pierwsze, na pewno musi być to dedyk 24/7.

- Powinna zostać wprowadzona fabuła, może i nie jakaś super ciekawa ale musi to być. Fabuła nie powinna być przewidywalna.

- Musi to być hard. Raty nie powinny przekraczać 10%, długa gra oraz dążenie do jakiegoś celu (czy to eq czy skille).

- Limit levelowy powinien zostać podniesiony do 110+ ale nie przekraczający 150.

- Stare questy powinny zostać usunięte oraz wprowadzone nowe, ciekawsze wyzwania oraz nagrody za nie. Także misje powinny być częste.

- U handlarzy warto jakby były rzeczy które łatwo zdobyć w grze. Lepiej jakby nie były to itemy od razu +9, ale także nie +0. KU też powinny być u NPC.

- Warto zwiększyć drop poszczególnych rzeczy, typu medali konnych, "trudnych" ulepszaczy czy broni na 30lv. Do dropu z moobów powinny zostać wprowadzone nowe itemki, np. 5 peletynek. Również drop z metków trzeba zmienić.

- Trudno by dedyk obył się bez IS. Ceny w takowym IS'ie powinny być dość tanie, zwiększyło by to liczbę kupujących. Nigdy nie należy dodawać tam zbroji, broni itp. Również powinien być dozwolony handel rzeczami z IS.

- Client powinien być dobrze dopracowany, wygląd groty z PL czy lv przy nicku umila grę.

- Wprowadzenie nowych rzeczy na serwer zwiększa jego zainteresowanie, są to np. bronie, zbroje na wysoki lv, moobki, mapy, metiny, czy również skille.

- Jako ostatnie wspomnę o zabezpieczeniach, powinny być one na wysokim poziomie. Działający system support oraz sprawny team też jest niezbędny.

Mam nadzieję że kiedyś powstanie serwer odpowiadający mojemu opisowi.

Pozdrawiam.

Sprawdź to

http://www.mpcforum.pl/topic/260247-evonis/

Mój wymarzony?

Exp szybki, nie monotonny. Najlepiej, żeby było sporo nowych ciekawych questów, aby zredukować nudne siekanie mobów do minimum. Stalki u handlarzy, tanie ulepszanie, najlepiej bez ulepszaczy. 100% na ulepszenie, ale tylko normalnych itemów. Dodane epiki, i królewskie hwangi, o które zdobycie jest całkiem trudno. Graczy najlepiej średnio, aby nie lagowało masakrycznie m1, ale jednocześnie aby można było się z kimś pobić.

reggaesig.png

nie obchodzą mnie wasze rankingi + i -!

cavalosmt2 c;

Opublikowano

metin2 PL z rzeczami z isu mozliwymi do wydropienia ( dodanie bona zmiana bona etc ) to wymarzony serw :)

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Zgadzam się z Reiden'em przydał by się taki idealny klon CandyLongju tylko Polski bo na włoskim to się trochę trudniej gra questy itp. może kiedyś wyjdzie taki serwer ;)

Wejdz Sobie n hamachi SelvosMT2 haslo 12345 lub SelvosMT2-10 jak juz jest fulll Fajny

Opublikowano

Ja również czekam na EvoniS i to mój wymarzony serwer :) Ciekawe o której będzie client ^^

reyv1.jpg

Na Privach Posiadam Nicki:

Quarior

Pawel

NeGeD

Sykstus

Czasem Zdarzają Się Inne :)

Obecnie gram na: żadnym privie;x

Rey Mysterio

619

Opublikowano

Mój wymarzony serwer to taki gdzie raty serwera są identyczne jak na PL'u albo 2x większe. Item Shop w miarę tani a atmosfera na serwerze miła. Żeby grało dużo ludzi. Dużo nowych questów i zrespu metinów. Handlarze tacy sami jak na PL'u tylko KU u instruktorów za odpowiednią cenę. Zabezpieczenia najlepsze a wygląd broni zmieniony. ( broni, skilli, zbroi, handlarzy i nawet mobów )

sygnanu.jpg

Opublikowano

Jeden z dobrych serwerów

powinnien mieć dobrą fabułe od tego

zależy cała gra... , wbijanie bezsensownych poziomów to jest nudne o.O

Musi być ciekawa fabuła do misji ,a również

do całej gry.

Handlarze , raty to nie wszystko

musi być to serwer 24/7h

bez lagów

bez bugów

i oczywiście z dobrymi zabezpieczeniami

gra z hackami jest nudna (co wejdziemy na jakiś serwer odrazu z dmg czy tam z 1hk latają)

myślę że jeden z dobrych serwerów opisanych

będzie Eleonor (Evonis)

będzie to legenda

jeśli będzie wszystko tak jak opisane zostało na blogu...

Myślę że to wszystko.

Pozdrawiam,

Shrek & Bibix123

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Mi się podoba server " DragonMT2 ".

U Handlarzy nic nie ma zbroje na 1lv i bronie...Helmy na 21lv +9 i nic więcej i do tego jest tylko IS`. Mi się podoba.

Exaner

pabloelvis lubi to
Opublikowano

Ja chce takiego serwa jak elyra staregoo harda. Takiego serwa co potrzebne sa ulepszacze i trzeba chodzic na dt ;d a co do dt to na 1respie z pieczeciami powinno dropic w h** pieczeci. Taak stary elyr to byl idealny serwer ;> moze ktos z elyra pamieta mnie nick Neris

fc0cf4bae9accc06.jpg

By LoxTix :D

Opublikowano

Wiecie jaki ja bym chciał Chinski cos jak csyt2 lub lsyt2 ktory znowu dziala ale niewiem jak dlugo teraz wiekoszc serwerow pada po miechu a tamte rok staly ;-)

Rep

Opublikowano

A co do serwera hamachi. Bardziej wolicie serwery full pvp (wszystko co potrzebne to u handlarzy) czy coś z expem (u handlarzy eq +9 ale do np. 50 lvla, a reszte można z łatwością wydropić, mowa tu o np. bojowym, stalce itd). Pytam się bo ostatnio same 4fun i nie wiem czy się nie znudziło. I nie wiem czy by się komuś chciało grać na serwerze hamachi, gdzie np. 65lvla można spokojnie wbić w około 1-2h? Oczywiście handlarze byliby bardzo dobrze dopasowani. Eventy byłyby często, żeby można było zdobyć eq. Niech ktoś wyrazi swoje zdanie :P. Bo jestem trochę niezdecydowany...

Opublikowano

hamachi no hamachi : pvp 4fun

dedyki : hardy, lekko zwiększone raty (pl = 0 serw = 1,5-2)

Tak najlepiej :)

@edit

albo tak jak up - drugie nl2 :D

ciekawe ile ludu tam by zagrało ^^

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Mój wymarzony serwer to taki na którym panuje kultura, a gracze szanują się nawzajem.

Między easy a hard - coś w ten deseń. Lubię tradycyjne itemy więc nie mogłoby być na nim hwangów, syriuszy itp.

Opublikowano

-Exp,drop i yangi gdzieś po 700% - 1000%

-Ulepszacze tylko na epiki np. na hwanga jakieś perły broszki itp..

-24/7 dedyk ;D

-Bronie i zbroje nie jakieś takie z 4story tylko np. dla sury święty, baron, brzegowe dla woja żółty zabójca smoka, zabójca niebiańskiego smoka dla ninj świetliki, strumyki dla szamana dzwon śmierci, leżak i dla all profesi oprócz szamana to syrek , śmiercio i niebiański.

-Atlantyda od 75 lvl, i żeby trzeba było zrobić questa jak na PL. Bez jakiś tam zombie landów lub troll landów.

-Oczywiście nic zbugowanego

-Na start 1 lvl eq i militar.

-1 kamień duchowy do P

-Jakieś bossy jak Silna Lodowa Wiedźma, Komendanci jak na PL, V3 atlantydy, żeby był w v2 pająków Król Pająków :D i inne

-Max lvl to tak do 120 lvl.

Dla mnie to by był cud server.

Pozdrawiam Rasiker1

Opublikowano

Dla mnie idealny serwer to byl SD Longju, marzy mi się żeby jeszcze na takim zagrać, czyli miałbybyć:

-Exp,drop i yangi gdzieś po 200% - 300%

-Ulepszacze tylko na epik, hwangi

-24/7 dedyk

-Bronie z metka a nie innych gier bo tu już psuje atmosfere, i żeby expiki miały dużo zwiększony DMG ale żeby też trudno było ich zrobić

-Na start 1 lvl eq i militar.

-1 kamień duchowy do P (i tak prędzej czy pozniej się wbije skille na P)

- z bossów dropią perły potrzebne do ulepszania broni na epiki itp

- no i lvl tak moze ze 120 max

The past has gone

Opublikowano

Ja szukam jakiegoś Medium lub coś przerobionego na maxa...

Co do Medium to ciągle chciałbym zagrać na Onyxi ,ale ciągłe spóźnienie ze startem.

Co do przeróbki na maxa to w 3 dupy zajebisty jest Hybrids ,ale nie za bardzo chce mi się tam grać ze względu na to ,że już pewna ilość osób osiągnęła 70+ :(

Czekam jakby było to możliwe na Hybrids S2 ;p

:) Tego mi potrzeba hihihi

hersygna.png
Opublikowano

Gralem na wielu serwerach i dobijalem 98 stal +9 ale hwang sie nie da ;/ gram teraz na 4fun/pvp nawet fajne ale w polsce jest malo takich dedykow tureckie sa bardzo dobre Mekan2 MT2EXTREME a nie jakies Evenye co na pl lepiej idzie exp :D

1342827233-U293663.jpg
Opublikowano

Tak, najlepszy był SDLongju...;>

Jooe, tylko żeby właśnie się wbijało kamykami te skille ;)

Pamiętam jak się grało, nieźle musiałem się namęczyć żeby wbić 90, a potem 99, a nie mówię już co 120 :>

Musiałem z 4 miesiące grać, a nie miałem all eq epickiego i tego 120, bo niestety serwer upadł jak to wprowadzili :(.

Jak bym miał sprzęt i wiedzę do tego... :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Wyposiem się o jakim ja marze privie ;P

Staty takie jak na PL

u handlarzy lepsze items. do fms +4

na początek 25 lvl ;] i konik 1 lvl

W iS 0 smieci typu hwang ^^

brak ulepszaczy przy ulepszaniu items na mały lvl

BRAK LAGÓW

o takim privie marze :D