Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Chciałbm Wam przedstawić drugi pomysł o wiele bardziej złożony niż poprzedni(choć bardziej jestem przy pierwszym, chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat).

Typ tego serwera to raczej taki medium tzn średnio z wszystkim. Maksymalny lvl to wielka niewiadoma(może 50/60/80 niewiem po prostu).

Serwer byłby pod pewnym względem bardzo oldschool'owy. Ponieważ na nowo odkrywali byśmy gre.

Chodzi tutaj o to że gra opierałaby się na całkiem nowych mapach(może poza M1,M2). Przedmioty i potwory prawdopodobnie zostałyby zachowane lecz zmienione wartości(minimalny lvl w np zbrojii, dmg i lvl u moba. Oczywiście także drop z mobów. Czyli danego przedmiotu nie wydropimy z potwora który dawniej oferował nam ten przedmiot). Ekspienie na tym serwerze opierałoby się na misjach+troche zabijania potworków. W sprawie reszty(skille, system konia itp.) wypowiem się po tym jak ocenicie ten pomysł(choć spodziewam się nie zbyt przychylnych opinii).

Mi osobiście taki serwer przypadłby do gustu właśnie z tego powodu że na nowo musze odkryć pewne informacje.

Zapraszam do komentowania

Katuri i MoHa15 lubią to
  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam ponownie

Chciałbm Wam przedstawić drugi pomysł o wiele bardziej złożony niż poprzedni(choć bardziej jestem przy pierwszym, chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat).

Typ tego serwera to raczej taki medium tzn średnio z wszystkim. Maksymalny lvl to wielka niewiadoma(może 50/60/80 niewiem po prostu).

Serwer byłby pod pewnym względem bardzo oldschool'owy. Ponieważ na nowo odkrywali byśmy gre.

Chodzi tutaj o to że gra opierałaby się na całkiem nowych mapach(może poza M1,M2). Przedmioty i potwory prawdopodobnie zostałyby zachowane lecz zmienione wartości(minimalny lvl w np zbrojii, dmg i lvl u moba. Oczywiście także drop z mobów. Czyli danego przedmiotu nie wydropimy z potwora który dawniej oferował nam ten przedmiot). Ekspienie na tym serwerze opierałoby się na misjach+troche zabijania potworków. W sprawie reszty(skille, system konia itp.) wypowiem się po tym jak ocenicie ten pomysł(choć spodziewam się nie zbyt przychylnych opinii).

Mi osobiście taki serwer przypadłby do gustu właśnie z tego powodu że na nowo musze odkryć pewne informacje.

Zapraszam do komentowania

To odkrywanie gry nie wyszloby na dobre. Pomysl ciekawy, najbardziej posobda mi sie ten system zdobywania expa ;) Reszte zostawilbym tak, jak jest obecnie (mapy, potwory, max 99 a nie jak piszesz duzo mniejszy..). Taki typowy oldschool..

Swoja droga mi sie "marzy" zeby powstal taki prawdziwy oldschool jak dawniej :)

Exp - medium. Pol-hwangi / hwangi, smiercio itd.. Po jednej - dwie bronie i zbroje, jeden set bizu, max 99-127, do zabawy, zeby sie pobic, wojny itd. Sa tego typu HARDY, a mi chodzi o taki medium. Takiego servera nie bylo juz ho ho ile, z 3 lata... :(

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Myślałem o serwerze Easy/Hard. Chodzi mi o exp jak na hardzie a eq i skille jak na easy :)

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

Opublikowano

To odkrywanie gry nie wyszloby na dobre. Pomysl ciekawy, najbardziej posobda mi sie ten system zdobywania expa ;) Reszte zostawilbym tak, jak jest obecnie (mapy, potwory, max 99 a nie jak piszesz duzo mniejszy..). Taki typowy oldschool..

Exp - medium. Pol-hwangi / hwangi, smiercio itd.. Po jednej - dwie bronie i zbroje, jeden set bizu, max 99-127, do zabawy, zeby sie pobic, wojny itd. Sa tego typu HARDY, a mi chodzi o taki medium. Takiego servera nie bylo juz ho ho ile, z 3 lata... :(

Takiego oldschool'a jak piszesz zamierzam właśnie zrobić, opis jest chyba na 50 stronie tego tematu. Tylko tak patrze co inni Użytkownicy powiedzą na temat tego mojego drugiego pomysłu.

Opublikowano

Czyli Elitemt2 z 2011 roku :lol:

Też jestem za takim oldschool, tylko musi być reklama, administracja i zabroniony BS ;)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Witajcie,

Dziś powracam z mym starym pomysłem na serwer lecz jednak lekko przemyślanym. Zamierzam go tu troche opisać i czekać na Wasze opinie:

Podstawowe informacje:

-Maksymalny Lvl: W dniu startu 99

-Maksymalny poziom statusów: W dniu startu 95

-Typ Serwera: Medium z nutką easy

-Raty: Nie jestem w stanie narazie podać

Trudnośc w zdobywaniu lvl:

Uważam że z tym nie byłoby za wielkich trudności tzn exp dość szybki ale nie za szybki

Trudność w ulepszaniu skilli:

Tutaj zaczynają sie schody ale dość małe 10 Ku do G które wchodzą 100% czytane co chwile. Do wydropienia z metinów, z każdego metina około 3-6ku.

Trudności w zdobywaniu Ekwipunku:

Tutaj zaczęły by się troche wyższe stopnie schodów. O dobre Eq byłoby dość ciężko, na serwerze zatrzymane zostałyby standardowe ulepszacze ale prawdopodobnie dla broni 40-50+. Co do ulepszania do +6 100% Metale u Handlarzy. Zależy mi na zachowaniu ulepszaczy ponieważ chciałbym aby DT nie stało puste.

Bronie na 75 dropiłyby z Szkaty Ripera oraz prawdopodobnie z szkat innych bossów których legowisko umiejscowione byłoby w Dungeonach.

Zmianki/Dodania:

Mam tutaj kilka możliwości:

1-Zmianki dropią,  BS legalny.

2-Zmianki, BS nielegalny

3-Zmianki troche droższe w sklepie, BS legalny

Dodania w każdej z opcji znajdowałyby się w Sklepie w tej samej cenie

3-5 wartości bonusów. Nie chce dawać tylko Maxymalnej wartości ponieważ wtedy dużo łatwiej o dobrze zbonowane przedmioty

dużo ludzi biega w identycznym eq.

Koń/Wierzchowce:

Myśle że sprawa z koniem wyglądała by tak: na start dostajemy pieczęć konia na 2h(nie zdatna do handlu, ani do przełożenia do prywatnego magazynu) z której moglibyśmy bić oraz zwykłego konia. Konia bojowego robiłoby się czytając jeden medal(bez żadnego zabijania potworów na czas, po prostu czytając jeden medal jak ku) dalej już normalny system na militara. Aczkolwiek ten pomysł nie musi zostać zrealizowany. Co do wierzchowców to prawdopodobnie istniałoby coś na wzór Mega Wierzchowców z Globalnego serwera. Z wszelkich metinów byłaby szansa na wydropienie Pieczęci np 3h, która daje nam wybrany bonus.

Nowości:

Tak więc jeśli chodzi o system ulepszeń to w dniu startu(czyli kiedy max lvl wynosiłby 99) ograniczałby się do jednego nowego setu. Jeśli max lvl zostałby podniesiony dodane zostałyby nowe sety.

W sprawie innych dodatków pojawiłyby się:

-Pety

-Wierzchowce

-Kostiumy i Fryzury

-Do reszty nowości typu Alchemia itp. mam mieszane uczucia ale jeśli brak tego zniechęciłby graczy również pojawiłyby się w grze.

Dungeony:

Myśle że serwer byłby dość bogaty w dungeony od niskiego do wysokiego lvl. Od 30 lvl zacząlby się pierwszy przedział lvl na dany dungeon. Sądze że w sumie na serwerze znalazłoby miejsce około 6 dungeonów.

Misje:

-Oczywiście podstawowy biolog tylko z innymi itemkami z szkatułki.

-Troche misji pobocznych z dobrymi nagrodami

-Polowania co 10 lvl.

Cel Serwera:

Stworzenie serwera który nie będzie zbudowany głównie na ilości setów równej ilości włosów na głowie. Lecz na małej ilości setów do zrobienia aczkolwiek do zrobienia z trudem.

Serwer ma przywrócić także dawną forme pvp. Kiedy w zależności od naszego wkładu w gre mieliśmy dopasowany inwentarz który dawał nam przewage nad przeciwnikiem, w przeciwieństwie do innych serwerów gdzie istnieją bronie z IS które dają nam dużo lepsze bony niż standardowe przedmioty.

Jeśli zyskam głosy poparcia zostanie założona strona na FB gdzie umieszczałbym informacje na temat prac nad serwerem oraz tego co tam wprowadzam.

Start planowany na Początek Roku szkolnego/Jesień 2014.

W sprawie reszty wypowiem się po ocenie tego co tu napisałem.

Zapraszam do Oceny i Pozdrawiam

Ok znalazlem z checia ocenie i posluze rada bo na cos takiego czekam, ale dodam tez prae slow do siebie :D

Exp zrob taki typowy medium.. Czyli np z 85 na 86 to nie 15 min expa, ale godzina - dwie na pd, bez troche dluzej. Tak zeby sie fajnie expilo :) Natomiast mozesz grote podmienic na inna mapke, nikt nie lubi tam expic...

Co do konia, skoro to medium, daj po prostu bojowca na start i medale niech dropia z jakiegos jednego malpiego dunga, tak zeby mozna bylo zrobic militara. Fajne urozmaicenie :)

Skille - nie rob tak. Jesli w ten sposob to zalatwisz, bedzie jak na wiekszosci podobnych serverow. Handel KU bedzie istnial przez tydzien, a nowi gracze ktorzy dojda w trakcie gry sami beda musieli je sobie dropic bo nigdzie ich nie znajda. Daj np 50% na przeczytanie, czytanie co 6h, cos w ten desen, ale napewno nie tak jak to napisales.

Zmianki.. Ja bym dal do dropu :D Z tym ze w duzej ilosci. Tzn np nie po 3 z metka, tylko po 5-10 z metkow malo lvlowych, a nawet po 50-100 z metkow od red lasu wzwyz i na dungach. Tak, zeby po prostu na tym wyzszym lvlu zmianek bylo wystarczajaco i dalo sie wymixowac konkretne eq.

Normalne ulepki to lipa skoro planujesz medium z nutka esay, to wielu odrzuci.. Dodatkowo skoro metale u handlarza to to nie am sensu, uwierz. Poza tym mowisz ze do +6 100%, tak wiec te normalne ulepy i tak nie beda uzywane.. Zostaw tylko perly / zamienniki perel, a dt jeli jakos ciekawie urozmaicisz to mysle ze i tak ludzie beda tam ulepszac :)

Misji jak najwiecej, niech to na nich opiera sie gra :D Pamietaj tez ze za duzo petow to minus, nie dawaj tez np peta 20ludzi, kostium 20ludzi, fryz 20 ludzi - i wszystko w IS. Musisz to dokladnie przemyslec.

Server generalnie na plus, drobne zmiany w Twojej koncepcji by sie przydaly, tak to git. Jesli bys chcial jakiejs pomocy (tylko rada, an plikach itd kompletnie sie nie znam) to wal samilo, chetnie pomoge jak i chetnie zagram :P

Czyli Elitemt2 z 2011 roku :lol:

Też jestem za takim oldschool, tylko musi być reklama, administracja i zabroniony BS ;)

Nie wiem tam nie gralem :D Bardziej np pamietam metin2.ol , xylongju, yt2game.. To bylo COŚ :D

TaaaZoooR lubi to

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ok znalazlem z checia ocenie i posluze rada bo na cos takiego czekam, ale dodam tez prae slow do siebie :D

Exp zrob taki typowy medium.. Czyli np z 85 na 86 to nie 15 min expa, ale godzina - dwie na pd, bez troche dluzej. Tak zeby sie fajnie expilo :) Natomiast mozesz grote podmienic na inna mapke, nikt nie lubi tam expic...

Co do konia, skoro to medium, daj po prostu bojowca na start i medale niech dropia z jakiegos jednego malpiego dunga, tak zeby mozna bylo zrobic militara. Fajne urozmaicenie :)

Skille - nie rob tak. Jesli w ten sposob to zalatwisz, bedzie jak na wiekszosci podobnych serverow. Handel KU bedzie istnial przez tydzien, a nowi gracze ktorzy dojda w trakcie gry sami beda musieli je sobie dropic bo nigdzie ich nie znajda. Daj np 50% na przeczytanie, czytanie co 6h, cos w ten desen, ale napewno nie tak jak to napisales.

Zmianki.. Ja bym dal do dropu :D Z tym ze w duzej ilosci. Tzn np nie po 3 z metka, tylko po 5-10 z metkow malo lvlowych, a nawet po 50-100 z metkow od red lasu wzwyz i na dungach. Tak, zeby po prostu na tym wyzszym lvlu zmianek bylo wystarczajaco i dalo sie wymixowac konkretne eq.

Normalne ulepki to lipa skoro planujesz medium z nutka esay, to wielu odrzuci.. Dodatkowo skoro metale u handlarza to to nie am sensu, uwierz. Poza tym mowisz ze do +6 100%, tak wiec te normalne ulepy i tak nie beda uzywane.. Zostaw tylko perly / zamienniki perel, a dt jeli jakos ciekawie urozmaicisz to mysle ze i tak ludzie beda tam ulepszac :)

Misji jak najwiecej, niech to na nich opiera sie gra :D Pamietaj tez ze za duzo petow to minus, nie dawaj tez np peta 20ludzi, kostium 20ludzi, fryz 20 ludzi - i wszystko w IS. Musisz to dokladnie przemyslec.

Server generalnie na plus, drobne zmiany w Twojej koncepcji by sie przydaly, tak to git. Jesli bys chcial jakiejs pomocy (tylko rada, an plikach itd kompletnie sie nie znam) to wal samilo, chetnie pomoge jak i chetnie zagram :P

Nie wiem tam nie gralem :D Bardziej np pamietam metin2.ol , xylongju, yt2game.. To bylo COŚ :D

Hmm ku ewentualnie można dodać do handlarza za cenę która nie będzie za wysoka ale i też za niska. W sprawie ulepszaczy to niewiem, można ograniczyć ilość podstawowych ulepszaczy do 1(np jak mamy stal na +8 potrzeba perelke i 2 ulepki to dac perelka+1 ulepek) albo dodać do dropu jakiś ulepszacz tzn jeden który dropi z wszystkich mobów i zamienić go za standardowe ulepszacze.

Opublikowano

Hmm ku ewentualnie można dodać do handlarza za cenę która nie będzie za wysoka ale i też za niska. W sprawie ulepszaczy to niewiem, można ograniczyć ilość podstawowych ulepszaczy do 1(np jak mamy stal na +8 potrzeba perelke i 2 ulepki to dac perelka+1 ulepek) albo dodać do dropu jakiś ulepszacz tzn jeden który dropi z wszystkich mobów i zamienić go za standardowe ulepszacze.

Z tym co mowisz to chyba cos takiego bylo na Wyraju albo Nawie.. Niby ciekawe, ale tez zobacz - dasz idealny drop zeby kazdemy wystarczalo = nie bedzie nimi handlu / minimalny za mala cene. Dasz za duzy drop = ludzie beda to wywalac, nie bedzie nic warte, dasz za maly drop = bedzie sporo kosztowac, handel bedzie nimi rozwiniety, ale beda problemy z eq ktore odrzuca ludzi...

Zwazajac na tym servera jki chcesz zrobic w ogole bym ich nie dawal.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Z tym co mowisz to chyba cos takiego bylo na Wyraju albo Nawie.. Niby ciekawe, ale tez zobacz - dasz idealny drop zeby kazdemy wystarczalo = nie bedzie nimi handlu / minimalny za mala cene. Dasz za duzy drop = ludzie beda to wywalac, nie bedzie nic warte, dasz za maly drop = bedzie sporo kosztowac, handel bedzie nimi rozwiniety, ale beda problemy z eq ktore odrzuca ludzi...

Zwazajac na tym servera jki chcesz zrobic w ogole bym ich nie dawal.

Myśle że to wszystko jest do obmyślenia. Ważniejszym problemem jest to czy uda sie taki serwer zapełnić.

Opublikowano

Witam,

Chciałbym poznać Wasze zdanie co do mojego pomysłu..

Jest to mapa na której będzie się expić od 50 do 60 lva

jak również dropić...

Wygląda to mniej więcej tak

3932514055127391183245.png

Jest tam 8 spotów do expa + jedn duży spot = BOSS

na każdym spocie jest ~ taka sama liczba mobów

na spocie z BOSSEM nie ma mobów w pewnym sensie..

BOSS respi sie co 40 minut i wraz z nim respią się silne moby które automatycznie Cię atakują,

i żeby zabić BOSS trzeba sobie najpierw poradzić z tymi mobami.

Można powiedzieć ze wyglądałby to tak jak ubijanie RIPPA

czyli pierw moby > potem BOSS

Na spocie z BOSSEM czarnymi punktami są zaznaczone moby, czerwonym BOSS

Druga rzecz..

Wkoło każdego spota jest taki płotek

8318214055127391183245.jpg

Trzecia rzecz..

Tekstura podłoża wyglądają tak

1199614055127391183245.jpg

Akurat na tym screenie jest pokazane mało tej ''trawy'' ale na planie mapy (1 screen)

zielony kolor to  właśnie taka trawa, a piaskowy kolor to taki piasek jak jest z prawej strony screenu

Czwarta rzecz...

Dlaczego ''Wiejska Osada'' ??

Ano właśnie :)

Moby które występują na mapie to koguty i kaczki :D :D

Oczywiscie będą to takie metinowe kury & kaczki #takie mutanty :D :)

BOSS to będzie taki duży Kurak :D

a na każdym spocie (poza BOSSEM) respią się metinowe jaja

8105914055127391183245.jpg

Pozatym z mobów dropią jakja

8054214055127401183245.png

Oczywiscie to taki przykład jaj bo najprawdopodobniej ich tekstura będą jednolitego koloru, a nie pisanki.

Drop z jaj będzie ciekawy ale nie przesadzony..

Także to chyba wszystko :)

Zapraszam do oceny, hejtu itd.. :D

oraz dobrze będzie jak napiszecie co Waszym zdaniem można zmienić, a co jest złe.

*MAPA JEST ROBIONA POD SERWER MEDIUM Z MAX 99

Fumbilia, MoHa15 i WhyNot. lubią to

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Mnie ta mapka, a raczej pomysł na nią, strasznie rozbawił.

Wiesz mnie też rozbawił :D ale uważam że jest genialny może na papierze nie wygląda jakoś zaskakująco ale uwierz że w praktyce będzie cud miód.

Ja jestem typem człowieka który jest przeciw jakimiś pseudo nowościami typu: system run, alchemia, system bankowosci, itp itd.. oraz dostaje napadu agresji gdy zobacze ze ktoś dodaje na swój serwer bronie z innych gier..... :D

Mam już przemyślane 7 naprawdę fajnych pomysłów, a z drugiej strony bardzo przydatnych i prostych które spodobają się graczom

Nie chodzi tu głównie o mapy lecz jest projekt MEGA nowej rozrywki w wojnach gildii, lecz nie bede nic na ten temat mówił bo to ściśle tajne :)

Powrót do klimatu prawdziwego metina już wkrótce..

xXue., MoHa15 i GallAnonim1429 lubią to

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Wiesz mnie też rozbawił :D ale uważam że jest genialny może na papierze nie wygląda jakoś zaskakująco ale uwierz że w praktyce będzie cud miód.

Ja jestem typem człowieka który jest przeciw jakimiś pseudo nowościami typu: system run, alchemia, system bankowosci, itp itd.. oraz dostaje napadu agresji gdy zobacze ze ktoś dodaje na swój serwer bronie z innych gier..... :D

Mam już przemyślane 7 naprawdę fajnych pomysłów, a z drugiej strony bardzo przydatnych i prostych które spodobają się graczom

Nie chodzi tu głównie o mapy lecz jest projekt MEGA nowej rozrywki w wojnach gildii, lecz nie bede nic na ten temat mówił bo to ściśle tajne :)

Powrót do klimatu prawdziwego metina już wkrótce..

"Ja jestem typem człowieka który jest przeciw jakimiś pseudo nowościami "

a sam chcesz dodać na serwer kurnik bo inaczej tego nazwać się nie da 

Dєנω lubi to
Opublikowano

Kurnik to Twój dom. W dodatku co ma wspólnego nowa mapa do tego co on wymienil czyli alchemia, runy itd.

Jak dla mnie pomysl bardzo fajny. Ciekawi mnie jak będą wyglądać koguty i kaczki oraz ten Kurak - boss :D

Pomysł naprawdę ciekawy i jak dla mnie strzał w dziesiatke z tą mapą :D

na pewno zagram jak serwer powstanie

GallAnonim1429 lubi to

24267682304344824194.gif

Opublikowano

@Eden Hazard hah genialne xD 
Osobiscie to ja także chciałabym server bez żadnych run,petów czy kostiumów. Po co to komu ja sie pytam?
Przyjemny server bez żadnych gówien.. GDZIE JESTES

MoHa15 lubi to
Opublikowano

@Eden Hazard hah genialne xD 

Osobiscie to ja także chciałabym server bez żadnych run,petów czy kostiumów. Po co to komu ja sie pytam?

Przyjemny server bez żadnych gówien.. GDZIE JESTES

Kto by nie chciał. Taki serwer jednak wątpie żeby miał szanse na przetrwanie.

Opublikowano

@TaaaZoooR

Z tego co słyszałem to wlasnie ten Hazard sie wziął do pracy nad serwerem z dawnym klimatem.

Gadałem z nim pare tygodni temu na TSie i mówil że te serwery które sa publikowane na MPC to jakiś szajs i chyba sam musi zrobić serwer bo nie ma gdzie grać

Wiadomo mi także że ma on duże środki finansowe więc możemy sie spodziewac dobrego i stabilnego serwera mt2

Patrząc na pomysł tej mapy jestem ciekaw czego jeszcze możemy sie spodziewać bo mapa jest jak dla mnie zajebista

@topic

Mój wymarzony serwer to taki bez systemu alchemi ponieważ i tak nikt tego nie uzywa :)

24267682304344824194.gif

Opublikowano (edytowane)

@TaaaZoooR

Z tego co słyszałem to wlasnie ten Hazard sie wziął do pracy nad serwerem z dawnym klimatem.

Gadałem z nim pare tygodni temu na TSie i mówil że te serwery które sa publikowane na MPC to jakiś szajs i chyba sam musi zrobić serwer bo nie ma gdzie grać

Wiadomo mi także że ma on duże środki finansowe więc możemy sie spodziewac dobrego i stabilnego serwera mt2

Patrząc na pomysł tej mapy jestem ciekaw czego jeszcze możemy sie spodziewać bo mapa jest jak dla mnie zajebista

@topic

Mój wymarzony serwer to taki bez systemu alchemi ponieważ i tak nikt tego nie uzywa :)

Oceniać serwery i mówić że są szajsem gdy nigdy się nie miało własnego  <3  Kocham to.

Zobaczymy jak będzie jego wyglądał. :>

Pomysłów tu dużo, ale takie pisanie każdy co innego mało da, bo każdy ma inny gust. 

Edytowane przez Metinek-Sielu
Opublikowano

@TaaaZoooR

@topic

Oceniać serwery i mówić że są szajsem gdy nigdy się nie miało własnego  <3  Kocham to.

Pomysłów tu dużo, ale takie pisanie każdy co innego mało da, bo każdy ma inny gust. 

Nie chodziło mi tutaj o to czy taki serwer będzie szajsem, lecz o to czy taki prawdziwy oldschool(bez petów itp.) utrzyma się finansowo.

Opublikowano

Nie chodziło mi tutaj o to czy taki serwer będzie szajsem, lecz o to czy taki prawdziwy oldschool(bez petów itp.) utrzyma się finansowo.

Prosta rzecz :)

powiedziałeś "PETY" więc podam Ci przykład jak zlikwidować pety a serwer na tym nie ucierpi.

Zamiast petów dodać na jakieś "MOCE" dajmy na to że będzie to jakaś kulka z napisem np. MOC (to tylko taki przykład)

i ta "MOC" będzie dawała takie bony jak PETY.

Proste ? :)

24267682304344824194.gif

Opublikowano

Dobra Siellu nie osmieszaj sie... Chyba od tego jest to forum i gracze, zeby OCENIAC servery, tak? Czy wg Ciebie ja - grajac przez 6 lat w metka z czego od 4 na privach - nie mam prawa oceniac serverow i nazywac je odpowiednie szajsem / dobrym serverem, bo nigdy nie mialem swoejgo? Wybacz, ale ja jestem GRACZEM a nie tworca. Nie umiem tworzyc, nie chce umiec, nie stac mnie na to i sie za to nie zabieram. A 3/4 serverow to wlasnie servery postawione przez ludzi takich jak ja, czyli nie znajacych sie na tym, a robiacych cos na sile. Wowczas powstaje SZAJS.

No ale masz racje, tylko Ty mozesz oceniac servery bo juz jeden postawiels.. Ahh.

Lexus., Craaash i Fumbilia lubią to

Ironiczny

LEGACY