Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy piszą o jakichś nowościach, a ktoś pomyślał może o takim serwerze jak stary dobry PL? 

Choć z trochę większymi ratami, questami tylko głównymi, z lepszymi nagrodami?

Nikt by nie chciał na takim serwerze grac? Każdy woli serwery gdzie jest 'wszystko' co wręcz odpycha?

Kosmiczne wielkości DMG, dużo hp, absy, że pvp nie są zbyt ciekawe jeśli większość ludzi ma takie same itemy...

Ale pewnie tylko ja jestem takiego zdania, że taki serwer byłby najlepszy. 

Szkatułki serwerowe z których dropią jakieś dlonie krytyka, szycia, medale hp,defa...

Kd ulepszane od +0 np, widziałem gdzieś ciekawy pomysł z Kawałkami Kamienia potrzebnymi do ulepszenia kd.. 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszyscy piszą o jakichś nowościach, a ktoś pomyślał może o takim serwerze jak stary dobry PL? 

Choć z trochę większymi ratami, questami tylko głównymi, z lepszymi nagrodami?

Nikt by nie chciał na takim serwerze grac? Każdy woli serwery gdzie jest 'wszystko' co wręcz odpycha?

Kosmiczne wielkości DMG, dużo hp, absy, że pvp nie są zbyt ciekawe jeśli większość ludzi ma takie same itemy...

Ale pewnie tylko ja jestem takiego zdania, że taki serwer byłby najlepszy. 

Szkatułki serwerowe z których dropią jakieś dlonie krytyka, szycia, medale hp,defa...

Kd ulepszane od +0 np, widziałem gdzieś ciekawy pomysł z Kawałkami Kamienia potrzebnymi do ulepszenia kd.. 

Ten pomysl to z ascariala.

Poczytaj ten temat, ostatnie 2 strony chociazby, a potem takie posty pisz... ;x

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Brak petów i kostiumów to marzenie każdego wygi jeżeli chodzi o Metin2.

Dla mnie nie musi to być Hard. Może to być też Medium czy Easy.
Czego oczekuję od serwera ?

Pierwsze co to właśnie te gówienka zwane kostiumami i petami. < Nie chcę tego
Drugą sprawą jest edycja choćby tekstów NPC i komunikatów na takie które były za dobrych czasów Metina.
Chodzi mi o np. "Zawiodłeś" kiedy kowal spalił Ci przedmiot ;)
Chciałbym też aby nie było widać tego cholernego Lvl przed nickiem. Boże jakie z tego jajca były !

AMBOSS lubi to

37215277764282770396.png

Opublikowano

Brak petów i kostiumów to marzenie każdego wygi jeżeli chodzi o Metin2.

Dla mnie nie musi to być Hard. Może to być też Medium czy Easy.

Czego oczekuję od serwera ?

Pierwsze co to właśnie te gówienka zwane kostiumami i petami. < Nie chcę tego

Drugą sprawą jest edycja choćby tekstów NPC i komunikatów na takie które były za dobrych czasów Metina.

Chodzi mi o np. "Zawiodłeś" kiedy kowal spalił Ci przedmiot ;)

Chciałbym też aby nie było widać tego cholernego Lvl przed nickiem. Boże jakie z tego jajca były !

Zastanawiam się nad stworzeniem takiego serwera, aczkolwiek zastanawia mnie ilość graczy jaką udałoby się zwerbować. Nie wszystkim takie pomysły odpowiadają. W sprawie petów to nie wiadomo czy ich brak nie zaszkodziłby kondycji finansowej serwera(tzn. czy uda się bez tego utrzymać serwer).

Opublikowano

Sam nie wiem jaki jest moj wymarzony serwer metka.

Gram juz na Privach od 4lat, przez ten czas zagralem na dziesiatkach privow moze nawet setkach, a wartych wspomnienia jest tylko pare. Na pewno stara Pandorka, Venise, NevrasT ale chyba najbardziej stary Avalon. I chyba taki serwer najbardziej by mi pasil. Typowy medium z max lvl okolo 120 Stal-Hwang Bojowy-Syrek, no moze zmienic ten system ulepszen i lekko powiekszyc. Jednak mowiac o serwerze medium rozchodzi mi sie o prawdziwego mediuma, a nie jak np. Serwer ktore traktowane sa jako mediumy, a Ku czy medale trzeba dropic. Exp zdeka wiekszy niz na WebMetinie

Ale nie zapowiada sie, ze ruszy taki serwer, dlatego albo pojde na Ascariala, albo poczekam na Cradosa, chociaz hardy szybko mi sie nudza.

Opublikowano

NOWA TIVERIA !! I wszystkie wymagania spełnione :/ Lekko ją można by udoskonalić w niektórych aspektach ale to chyba byłby na obecną chwilę najlepszy serwer

Opublikowano (edytowane)

NOWA TIVERIA !! I wszystkie wymagania spełnione :/ Lekko ją można by udoskonalić w niektórych aspektach ale to chyba byłby na obecną chwilę najlepszy serwer

Tiveria nadal jest dobrym serwerem, niestety to administracja skopała ten projekt.

Oni już chyba nie mają czasu na prowadzenie tego serwera, no cóż każdy poszedł na studia, znalazł prace albo jest bardzo zajęty czymś innym.

Myślę, że jakby ktoś zaoferował im pokaźną sumkę, to z chęcią by to sprzedali w pizdu.

Chcesz mieć nową Tiverie to szykuj walizkę $$$ rzuć ją na stół i na pewno powstanie nowa Tiveria.

Tiveria jest dobra w swojej prostocie i jest całkiem rozpoznawalna.

Mając te pliki i domenę można postawić na prawdę dobry serwer.

Ja osobiście zajmuje się teraz projektowaniem jednego serwera.

Może pokaże wam kilka SS'ów i ocenicie np. nowe modele.

Nowy wygląd sklepu (Wraz z nazwą serwera):

uo0g.png

Pecik "Duffy" wykonany przez TreeN'a (Pecik się napina i wykonuje gesty jakby chciał obić komuś twarz):

bdme.png

Pecik "Woody" wykonawcy niestety nie znam:

me10.png

Wierzchowiec "Gnolli Pies" (Jest to bardzo klasyczny i stary wierzchowiec):

y6v9.png

System ulepszania wierzchowców (Wyróżniamy trzy poziomy "Oswojone", "Waleczne" i "Przeklęte" - Czym wyższy poziom tym większe bonusy i czas trwania):

2g9n.png

a6jo.png5alh.png2r8l.png

Wybieranie umiejętności po osiągnięciu 5 Lv (Okno zastępuje tradycyjny wybór poprzez NPC):

4bjd.png

Kilka nowych kostiumów:

d7e1.pngd8us.png

sq92.pngpoh6.png

srlw.pngl7qa.png

Skromny i elegancki system ulepszania (Nie przesadzone efekty świecenia, w ostatnim secie występują oszpecające kontury - My je usunęliśmy):

i9yf.png3w37.png3h0m.png

Nowy autorski wygląd miast (Wszystko edytowaliśmy, łącznie z minimapa, cieniami i respami):

yxy6.png

hcl1.png

Jesteśmy w trakcie tworzenia prezentacji jest to 1/30 screenów.

To mogłem wam przedstawić przed premierowo.

Edytowane przez HeniekLopata

24b5car.jpg

Opublikowano

Tiveria nadal jest dobrym serwerem, niestety to administracja skopała ten projekt.

Oni już chyba nie mają czasu na prowadzenie tego serwera, no cóż każdy poszedł na studia, znalazł prace albo jest bardzo zajęty czymś innym.

Myślę, że jakby ktoś zaoferował im pokaźną sumkę, to z chęcią by to sprzedali w pizdu.

Chcesz mieć nową Tiverie to szykuj walizkę $$$ rzuć ją na stół i na pewno powstanie nowa Tiveria.

Tiveria jest dobra w swojej prostocie i jest całkiem rozpoznawalna.

Mając te pliki i domenę można postawić na prawdę dobry serwer.

Ja osobiście zajmuje się teraz projektowaniem jednego serwera.

Może pokaże wam kilka SS'ów i ocenicie np. nowe modele.

Nowy wygląd sklepu (Wraz z nazwą serwera):

uo0g.png

Pecik "Duffy" wykonany przez TreeN'a (Pecik się napina i wykonuje gesty jakby chciał obić komuś twarz):

bdme.png

Pecik "Woody" wykonawcy niestety nie znam:

me10.png

Wierzchowiec "Gnolli Pies" (Jest to bardzo klasyczny i stary wierzchowiec):

y6v9.png

System ulepszania wierzchowców (Wyróżniamy trzy poziomy "Oswojone", "Waleczne" i "Przeklęte" - Czym wyższy poziom tym większe bonusy i czas trwania):

2g9n.png

a6jo.png5alh.png2r8l.png

Wybieranie umiejętności po osiągnięciu 5 Lv (Okno zastępuje tradycyjny wybór poprzez NPC):

4bjd.png

Kilka nowych kostiumów:

d7e1.pngd8us.png

sq92.pngpoh6.png

srlw.pngl7qa.png

Skromny i elegancki system ulepszania (Nie przesadzone efekty świecenia, w ostatnim secie występują oszpecające kontury - My je usunęliśmy):

i9yf.png3w37.png3h0m.png

Nowy autorski wygląd miast (Wszystko edytowaliśmy, łącznie z minimapa, cieniami i respami):

yxy6.png

hcl1.png

Jesteśmy w trakcie tworzenia prezentacji jest to 1/30 screenów.

To mogłem wam przedstawić przed premierowo.

Nie wiem czym sie tutaj chwalisz skoro wszystko juz widzielismy.
KeiS lubi to

Srij9JT.png

Opublikowano

Nie wiem czym sie tutaj chwalisz skoro wszystko juz widzielismy.

Nie wydaje mi się, żebym wszystko pokazywał.

Fakt, faktem sporo rzeczy już tutaj wstawiłem.

Tak poza tym to nie chwale się, tylko proszę o ocenę graczy, bo my nie robimy tego serwera dla siebie.

Może akurat większość uzna, że coś wygląda na prawdę słabo i trzeba to wymienić.

Na pomysły ambitnych graczy również czekamy ew. jakieś rady.

Pamiętaj, że co człowiek to inna opinia, a ten temat został stworzony po to, żeby nakierować administracje serwerów co warto dodać, a czego nie.

Dla nas opinie graczy są najważniejsze.

Skoro nie masz żadnych rad, pomysłów, czy opinii na temat serwera, to nie wiem po co się tutaj wypowiadasz.

Co do naszego projektu, to system wierzchowców dobrze omówiony możecie zobaczyć na tym filmie (Spokojnie głosu w filmie użycza lektor "TheSajmon", także uszy wam nie odpadną):

To jest ukryta treść, proszę

Czekamy na wasze oceny, rady i opinie.

Dodam, że bonusy wierzchowców zmieniły jakiś czas temu i te opisane w  filmie są nieaktualne.

24b5car.jpg

Opublikowano

Tym bardziej,ze pomysl dot. sklepu zaczerpniety z WebMetin.

Oj obawiam się, że nie.

Sklep kupiłem od Ridacka dobre 2 lata temu, a sam Ridack sprzedawał już takie sklepy w 2011 roku, więc można powiedzieć, że był pierwszy jak chodzi o ten pomysł.

W każdej chwili mogę załatwić jego potwierdzenie, bo jest to mój dobry znajomy z którym mam dobry kontakt.

Zawsze możemy podpiąć cztery nowe modele sklepów, podczas tworzenia sklepu dodać możliwość wyboru, jak ma wyglądać sklep i wtedy każdy będzie mógł sobie wybrać, jak ma jego sklep wyglądać.

Byłoby urozmaicenie, ale moim zdaniem zbędne i już nie miałbyś się do czegoś przyczepić.

Teraz jak zobaczysz takie rozwiązanie na jakimś serwerze będziesz mógł napisać, że jest to mój pomysł ^.^

W każdym bądź razie dziękujemy za opinie.

24b5car.jpg

Opublikowano (edytowane)

Podoba Wam się taki coś ?

Zamiast standardowej informacji że gildia xx wypowiedziała wojne gildii yy takie coś hmm?

76659134310155424519.jpg

25350245005663158839.jpg

Pomysł może i ciekawy, ale to raczej pójdzie na - dla serwera i graczy.

Dlaczego? Jeżeli na serwerze będzie dużo graczy i wojen to ten komunikat będzie pokazywany praktycznie cały czas, i ta ramka nie będzie znikać +  osoby z drewnianymi komputerami mogą to odczuć "Lagami".

//Edit: i czy to czasami nie jest komenda /b ? :D

Edytowane przez .Joker

621031404210882313241.png

Opublikowano

Podoba Wam się taki coś ?

Zamiast standardowej informacji że gildia xx wypowiedziała wojne gildii yy takie coś hmm?

76659134310155424519.jpg

25350245005663158839.jpg

Nie, lipa, lepie normalny komunikat.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

To jak myślicie dałoby rade zapełnić taki serwer jak wcześniej pisałem?

Mysle, ze uzbieralbys z 300-500 graczy.. Wiecej raczej watpie. Duza czesc uznalaby go za "nudny syf", ale jest wiele osob teskniacych za czyms takim. Jesli udaloby sie Wam wystartowac bez problemow, zadbac o dobra reklame, aktywnie dzialac na servie - ma to potencjal. Duzo zalezy od Ciebie / Was (teamu). Takie moje zdanie :)

Poza tym typowego oldshoola mozna polaczyc z masa ciekawych nowosci - jak dungi, liczne mapy, misje itd. zeby nie bylo nudno.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Kolejny zbędny bajer ;)

Zbędny to jesteś Ty na tym forum.

@TaaaZoooR

Robienie serwera od 0 to nie jest taka prosta spraw.

Wszystko musi być przemyślane.

Większość serwerów w Polsce nie jest zbalansowana, brak gospodarki.

Ludzie którzy tworzą serwery nie myślą co robią w większości i dlatego serwery w Polsce padają po paru tygodniach.

wo342 lubi to

24267682304344824194.gif

Opublikowano

To jak myślicie dałoby rade zapełnić taki serwer jak wcześniej pisałem?

Jeszcze cos Ci pokaze. Zobacz ten server : http://www.mpcforum.pl/topic/1217189-kerunispl-dedyk-easy/ 

Mial on potencjal, jednak gdyby zrobic go bardziej w strone medium - bugi wyelminiowac PRZED startem a nie po i bardziej go ogarnac - mialby sporo graczy. Wiec jesli nie popelnicie bledu, to Wasz server moze byc jedyny w swoim rodzaju - taka perelka. Powodzenia zatem :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Hmm, tak właśnie myśle żeby zrobić taki "starodawny" serwer, lecz z takimi w miare metinowymi nowościami(pety, dungeony) ale bez przesady. Myśle że serwer mógłby wystartować jeszcze w tym roku choć wymagałby sporo testów(nie chce popełniać najczęstszych błędów tzn. bugi na starcie). Tak więc jeszcze troche o tym pomyśle i może wezme się za robote. Dzięki za rady Pozdrawiam

Opublikowano

Dungi na tak, pety na nie :/

Kostiumy + fryzury tak, ale bez bonow, czysto do lansu i trudne do zdobycia.. Cos takiego jak najbardziej za :D
Chyba ze pet tez bylby tylko do lansu, albo dawal jakis marny bon np 1k hp 30 atak... :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano (edytowane)

Jak ja bym chciał aby DiamondMT2 jeszcze raz wystartował ale z nowościami i ogarniętym team ach moje marzenia ^^:D

Edytowane przez BumBumShooT

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Opublikowano

Przemyślałem kilka spraw i teraz napisze Wam jak bym już mniej więcej finalnie widział serwer który zamierzam zrobić.

Podstawowe informacje:

-Max lvl: 99(taki preferuje w dniu startu, troche niżej opisze jaką aktualizacje bym proponował)

-Typ: Medium

-6/7: Nie

-Raty: Tu niestety nie jestem w stanie określić.

Wbijanie lvl:

Myśle że do 75lvl exp szedłby dość łatwo a później zrobić już lekkie schody(nie mówie że odrazu  10h na jeden lvl, ale tak żebyśmy się troche pomęczyli)

Misje:

Duża ilość misji myśle że zaczęłaby się od 65lvl tak aby pomóc nam troche w szybszym zdobywaniu doświadczenia,

oraz w modyfikowaniu naszej postacii (tak conajmniej 1 misja na lvl, od czasu do czasu 2, a w rzadszych odstępach czasu złożona, długa misja za którą nagroda będzie dość pomocna).

Skille:

tradycyjnie 55 ksiąg dostępnych u NPC tak samo jak zwoje egzo, rady, kamienie, fasolki.

Koń:

Na start bojowiec a później można kupić medale u NPC i męczyć się do Militara.

Zmianki/Dodania:

Wszytko u NPC a BS zabroniony.

System ulepszeń:

1 set (czyli Bojowy>Syriusz) zastanawiam się tylko czy po stalce dać HW (prawdopodobnie zmniejszona wartość Obrony) czy Niebiańską stalke(chodzi tu o wygląd zbroji bony byłyby takie same).

Ulepszacze to tylko Perły i Małże które dostępne byłyby u NPC(oczywiście za odpowiednią sumke) lub w dropie.

Drop:

Wierzchowce na 3h z metinów(po wydropieniu możemy wybrać Bonus).

Bronie 75 prawdopodobnie tylko Szkatułka ripera(troche zwiększona szansa).

Z metinów prawdopodobnie także moglibyśmy zdobyć Dłonie krytyka/przeszywki, auto poty.

Kd oczywiście z metinów ale z zwiększoną szansą na drop.

Reszta standardowo

Jeśli ktoś ma jakieś pytania w sprawie innych przedmiotów Proszę pisać tylko tyle przyszło mi do głowy na tą chwilę

Dungeony:

-Katakumby

-Smok

-Komnata Pająka

-i myśle że jeszcze ze 2 inne

Pety/Kostiumy:

Myśle że raczej się pojawią. Do zdobycia w dungeonach.

Jednak nie będą dawać kosmicznych bonów(nie chce żeby komplet pet+kostium+fryzura w sumie dodawał nam np 60 luda)

Alchemia itp:

Nie

Mapy:

Myśle że w dniu startu kiedy max lvl ma wynosić 99, nie pojawią się żadne nowe mapy, ewentualnie od 90lvl zamiast atlantydy jakieś expowisko.

Wcześniej wspominana propozycja rozwoju lvl:

Max lvl podwyższony do 127

Dodane 2 sety(najlepiej starych broni typu Tasak)

Dodane 2 mapy

Dodane 2 dungeony

Inne informacje:

Chciałbym aby serwer przypominałby nam starego metina, więc postarałbym się używać "nowości" z starych serwerów (hwangi, tasaki, expowiska typu zombie land itp.)

A także stare okna wczytywania/logowania.

Jeśli interesuje Cie jakaś część pomysłu której nie opisałem napisz, nie udało mi się zebrać wszystkich myśli w tym poście :D

Zapraszam do Komentowania/Oceniania.