Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Według mnie czasy metina powoli ustają i lada moment będziemy mogli tylko wspominać aczkolwiek zagrałbym sobie na plu z 2k10

Były serwery 2k10 i co? Popadały bo ludzi brakowało.
Opublikowano

Przepraszam, że się tak wtrącę do rozmowy ale nie wiem, czy jeszcze nikt nie wpadł na ten pomysł czy po prostu jest to za dużo pracy, otóż chodzi mi o stworzenie serwera na którym zdobywalibyśmy doświadczenie dzięki WIELU misjom, jak na innych MMORPG, a expienie typowo metinowe pozostało by w dalszym ciągu niezmienne lecz wiadomo na dużo trudniejszym poziome, tak aby bardziej opłacalne było robienie misji. Proszę o wypowiedzenie się na ten temat co o tym sądzicie i może jakieś rozwinięcia myśli.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Ile ja bym oddał za serwer na czystych plikach Xenoxa 2012-2013 3k osób +

EDIT: Wie ktoś co z nowym projektem Pawemola? tak mi się obiło o uszy

Edytowane przez haker2003

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Ile ja bym oddał za serwer na czystych plikach Xenoxa 2012-2013 3k osób +

EDIT: Wie ktoś co z nowym projektem Pawemola? tak mi się obiło o uszy

Nawet, jesli on zrobi "nowy projekt" to nie ma opcji, by bylo na nim duzo osob :) Wtedy serverow bylo bardzo malo, a tak rozbudowanych to juz w ogole - stad sukces zbugowanego i przelagowanego xenoxa. Nie liczylbym na jakies "boom" w tej kwestii.

Przepraszam, że się tak wtrącę do rozmowy ale nie wiem, czy jeszcze nikt nie wpadł na ten pomysł czy po prostu jest to za dużo pracy, otóż chodzi mi o stworzenie serwera na którym zdobywalibyśmy doświadczenie dzięki WIELU misjom, jak na innych MMORPG, a expienie typowo metinowe pozostało by w dalszym ciągu niezmienne lecz wiadomo na dużo trudniejszym poziome, tak aby bardziej opłacalne było robienie misji. Proszę o wypowiedzenie się na ten temat co o tym sądzicie i może jakieś rozwinięcia myśli.

Ktos tu kiedys mial taki pomysl, nawet w tym temacie, ale chyba to przepadlo... ;-)

rozumiem.. ale powiedzcie.. na co zwracacie uwagę?

W zasadzie na wszystko. Ja rowniez zagralbym chetnie na serverze takim w starym klimacie. Max 99, 2 sety, skille czytane, zmianki drop, choc bonusy niekoniecznie jak na hardzie.. Taki typowy medium old-school, ale np ze spora iloscia dungow na lvle +80 zeby bylo co robic. Niestety watpie, by faktycznie takie cos przycaignelo wieksza ilosc graczy...

MagicMan lubi to

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

HEJ! Szukam serwera nawet nie musi byc PL.

musi miec jedną rzecz, ze np po wbiciu 250lv postac da sie dalej rozwijać np leci PD i za kazde 25% dostaje 1 pkt statystyk do rozwiniecia i tak w nieskonczonosc :)

badz jakis NPC, co moge oddawac i on daje np jakies stałe bonusy ;)

np  kiedys Linaresmt2. - instr dw miecza ;)

był to system, który polegał na tym ze oddawalismy instr dw miecza i otrzywalismy np inte, sile zr, wit :) zna ktoś ? prosze odp na gg 22062890

Opublikowano (edytowane)

Witam , mam pomysła i srodki na zrelizowanie starego metina nazwe by nosil Smetin2.pl oznaczajacy "starymetin2" tylko potrzebuje dobrej ekipy ktora bardzo dobrze by umiala zabezpieeczyc metina przed roznego rodzaju botami.. Chcialbym dodac ze is! by był jak na poczatku w metinie czyli skromny poprostu stary dobry metin2 tylko potrzebuje dobrej reklamy i duzo graczy zeby serwer ladnie sie prezentowal i zeby czlowiek ktory go stworzyl był dumny ze tyle ludzi gra na jego serwerze . ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA MUSZE WIEDZIEC CZY WARTO :) metin2 2008 -2010 rok kto chce powrocić ! ?

Edytowane przez PierwotnyVampir

asdsadsadsadsadsadasd.jpg

Czekam

:)

Opublikowano

Według mnie najlepszy serwer to EliteMt2. Jeśli ktoś chce.założyć serwer i chce żeby grało na nim sporo osób to powinien zrobić właśnie taki, ale.musi mieć dobrych techników i ogólnie administrację która jest dobrze obeznana w.tym temacie, taka co gdy gracz napiszesz nich z.problemem to.oni nie oleja go tylko pomogą. Jeśli ktoś by ogarnął taki zespół to serwer.mógłby podtrzymać.tyle co EliteMt2. ;)

Elite/Pandora/dragon (1 założyciel) to serwery.które.stały najdłużej i śmiało można napisać.ze były to.najlepsze prywatne serwery jakie istniały. Istniałyby dłużej ale admini przestali interesować.Się.nimi (życie prywatne).

No to tak na koniec jak dla mnie jeśli ktoś by zrobił taki serwer i dobrze się nim zajmował to by naprawdę był z.tego zadowolony a graczy napewno by mu nie.brakowało, ponieważ starzy gracze elite i pandory chcieliby jeszcze na takim pograć.

Istnieje Tanavis ale jest podobny do pandory(osobiście wolę elite) lecz oni maja administrację która nie wie jak naprawić błędy itd. Wiec ich serwer.długo.nie.pociągnie.

Pozdrawiam. :P

Opublikowano

Zjadłem właśnie obiadek i tak sobie myślę co robić w czasie gdy wszystko w brzuszku mi się układa. Postanowiłem zajrzeć na metin2.pl i Wiki. Przeraziło mnie to. Dobrze że już nie gram bo to jakaś masakra. Ale jakoś mnie natchnęło, bo chętnie zagrałbym w tego metina.

Więc jaki serwer mi się marzy...

Stary dobry metin. Taki w którym FMS +5 to był mega sukces. Bez IS. Skromny żeby móc utrzymać serwer ale nie rzeczy które bardzo ingerują w gre (nwm. Pierścienie EXPA, Księga obróbki kamieni itp.) Żeby exp był przyjemny, ale tak dopasowany żeby można było chwalić się 80lv. Marzy mi się dobry team, który będzie faktycznie dbał o sprawy serwera. Nie potrzebuje nowości, pasów, petów wierzchowców itp. Zwykły bojowiec kiedyś, jejku to byłó coś.

Krótko mówiąc stary dobry metin! Delikatne modyfikacje byłby mile widziane, ale to co się dzieje na PL moim zdaniem to już przesada, a privy za tym dążą. Liczę, że ktoś odważy się na cośtakiego. Jeśli tak na pewno zagram i żeby byłop łatwiej wspomogę skromnym sposobem, aby on stał. Przede wszystkim aby to nie było źródło zarobku, a czerpanie przyjemności z prowadzenia serwera z drobnymi zyskami (no za opieke nad grą itp nawet to wskazane, ale nie żeby robić kokosy bo dzieciaki chcą mieć wszystko +13 :P )

Oj tak.. Stary dobry metin!

Witam , mam pomysła i srodki na zrelizowanie starego metina nazwe by nosil Smetin2.pl oznaczajacy "starymetin2" tylko potrzebuje dobrej ekipy ktora bardzo dobrze by umiala zabezpieeczyc metina przed roznego rodzaju botami.. Chcialbym dodac ze is! by był jak na poczatku w metinie czyli skromny poprostu stary dobry metin2 tylko potrzebuje dobrej reklamy i duzo graczy zeby serwer ladnie sie prezentowal i zeby czlowiek ktory go stworzyl był dumny ze tyle ludzi gra na jego serwerze . ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA MUSZE WIEDZIEC CZY WARTO :) metin2 2008 -2010 rok kto chce powrocić ! ?

Teraz przeczytałem.

GENIALNY POMYSŁ!!! Mam nadzieję że go zrealizujesz, jeśli tak pisz od razu. Jestem gotowy na powrót do tych wspomnień związanych z tą grą ! :>

Opublikowano

czysty pl 2008 :) jednak nikt takiego servera nie utworzy bo nie zyskałby za dużej popularności niestety aktualnie mamy masę serverów easy/4fun pvp nw jak wy ale ja nienawidzę takich serverów wszystko jest zbyt proste 

Opublikowano

Serwer typu medium taki ktorego niema nigdzie chyba ;d

Stroje kosmonautow  jakies zbroje kosmitow czy cos miecze tez jakies kosmiczne npc kosmici

max 250 lv

Lykan jako kosmita

wierzchowce typu  UFO jakas rakieta smoki i takie inne gwiezde wierzchowce

zmienione m1 np na jakas planete ze sklepami pelno budynkow ze sklepami najlepiej w lini ciaglej

duzo misji

albo jakis fajny EASY / PVP tylko nie laneris s2 i xenox

Opublikowano (edytowane)

stary dobry metin ,jedyna roznica z metkiem pl to chcialbym zeby byly dostepne za darmo buty wiatru lub mikturki do szybkosci poruszunia sie,poza tym wszystko takie samo jak czysty pl 2008

Edytowane przez qgwkaka28
Opublikowano

czysty pl 2008 :) jednak nikt takiego servera nie utworzy bo nie zyskałby za dużej popularności niestety aktualnie mamy masę serverów easy/4fun pvp nw jak wy ale ja nienawidzę takich serverów wszystko jest zbyt proste 

stary dobry metin ,jedyna roznica z metkiem pl to chcialbym zeby byly dostepne za darmo buty wiatru lub mikturki do szybkosci poruszunia sie,poza tym wszystko takie samo jak czysty pl 2008

Szukam serwerka , tzw. oldschoolowego :) bez zbędnych dodatkow:D

Zakładam, że gdyby taki powstał, taki jak był metin w 2008/2010 roku to mase osób by zagrało, to nie ulega wątpliwościom. Sam już od paru miesięcy obserwuję MPCforum żeby znaleźć taki serwer, żeby wrócić do Metina, bo mimo biegu lat jednak sentyment zostaje. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś w końcu weźmie się za taki projekt i zrobi taki serwer

PierwotnyVampir lubi to
Opublikowano

easy/pvp,

zainteresowanie adminów,

dużo eventów,

bez bugów,

max lvl 255,

nowe kostiumy jak na pl,

dużo misji,

Dungeony z osobami,

mój ulubiony serwer LomaxMT2.

Na Lomaxie grałem mnóstwo czasu (ok 3 lata na 2 edycjach) I serwer był najlepszy w polsce, według wielu graczy, ale z tego co pamiętam to nie było na nim kostiumów, lvl był max 250 i nie było dungeonów a naprawdę było wiele innych, ciekawych zajęć, które były naprawdę fajne. To też był mój ulubiony serwer :P Pozdrawiam WooDooo ;D

Opublikowano

Easy/PvP.
Administracja przynajmniej kilka godzin dziennie obecna. 
Stabilność serwera.
Nie drogi IS.
Ciekawe innowacje. 
Sporo ciekawych eventów PvP.
Nie duża ilość bugów. 
150 LvL.

Opublikowano (edytowane)

Jest taka możliwość , aby stworzyć Nowy serwer ,który by miał parę serwerów w sobie ,zależy od tego ile ludzi by grało na 1 serwerze .Jeżeli zebralibyśmy wystarczające środki to możliwe by było reklamowanie tego nowego metina . Stworzony by był pierwotny metin czyli max bronie na 65 i stali . Potem by się dodało jakieś nowe bronie ,ale tylko po 1 i na wyższy o wiele lv , żeby nie było łatwo ją zdobyć . 

Fabuła by została stworzona od nowa cała ,ale wygląd wszystkie by był taki sam  a także mozliwosc odpalenia gry w wersji" Hd "!!! mapki itp . 

Dodało by się tylko 2 nowe mapki i różne dodatki , które by trochę usprawniły grę ! .

III--   Jestem sponsorem z własnym pomysłem na serwer zapewnię dobrą reklamę , a także sprawy finansowe , szukam :

-Technika , który postawi serwer do początku wakacji.

-Grafika bardzo dobrego i to bardzo dowie się na pw w czym sprawa :)

-Bota , który bd umiał blokować przeróżne haki na serwie tzw "Mądrego Pana lub Panią"

Dziękuje za poświecenie uwagi temu postowi Proszę pisać na PW osoby Chętne ! :)

Edytowane przez PierwotnyVampir
gracz999 i bananofpotfur lubią to

asdsadsadsadsadsadasd.jpg

Czekam

:)

Opublikowano (edytowane)

Tęsknie za starym dobrym metinem, kiedy to jak miałeś stalkę to byłeś " Wyjątkowy ", na taki server czekam.

Chciałbym, żeby był to hard z maxymalnym lvl 99, raty jak na PL, max eq stalki, bronie na 65lvl (ewentualnie trytony, święte, bezduszne), biżuteria do 54lvl. :)

Edytowane przez coredesign

fm4s7ivcwwfu_t.jpg

Opublikowano

Szukam serwera :

- easy/medium,

- brak 6/7 b,

- tak by były q,

- sporo osób,

- normalne bony ( chodzi mi tu, że nie chce mieć np. 10k hp jako bon ),

- w miarę leciał yang,

- tak, aby itemy nie ulepszały się kilkadziesiąt razy ( np. z bojowego 3-4 x ulepszyć i będzie broń na max lv )

- ogarnięta administracja,

- w stylu starego metina

Jeśli takowy istnieje to proszę o podanie nazwy :)

Dziękuje pozdrawiam ^^