Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Złote Pismo Gm.

AmOs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B)Witam a więc tak szukam tematu lub poradnika który pokaże mi jak zrobić złote pismo GM,tak jak na Pl-u.

Szukałem lecz nic nie znalazłem nie wiem może nie umiem szukać,jestem nowy.(Więc proszę nie czepiajcie się mnie każdy z was był nowy)

Jak na razie trochę wiem o swoim prywatnym serwerze.Mam nadzieję że jak będę miał jakieś problemy z chęcią bardziej zawansowani mi pomogą;)

Może też się przedstawię mam na imię Dominik,mam 19 lat,gram na prywatnym serwerze pod nazwą DragonMT2,czym się zajmuje hym jak wam to powiedzieć Jestem sportowcem dziedziny Piłka nożna,Siatkówka.

Lecz nie tylko sport mi w głowie.Uczę się informatyki..... i to chyba na tyle jest to mój pierwszy temat więc mogę nie wiedzieć jak się tu pisze tematy.

Wracając do tego złotego pisma GM.Bardzo mnie to ciekawi nie wiem może jakaś wzkazówka czy jest to w bazie czy w kliencie.Jeśli w kliencie to pewnie w jakimś pliku eix,epk.A jeśli w bazie to nie mam pojęcia w jakiej zakładce.

Będą mile widziane plusy czy tam minusy,jak na razie nie wiem do czego one są.Zauważyłem że każdy piszę że mile widziane plusy więc ja też to napisałem;)

Pozdrawiam

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

Opublikowano

A możesz powiedzieć o co chodzi z tym złotym pismem? Bo nie jestem w temacie a może mógłbym pomóc ;x

Opublikowano

Chodzi o to, że gdy GM pisze na szepcie z jakąś inną osobą jego tekst ma kolor złoty, a nie jak innych graczy - po prostu biały.

Opublikowano

O stary teraz to się rzuciłeś z motyką na słońce. Mi się zdaje, że to musi gdzieś siedzieć i w bazie i w kliencie, po 1 klient musi mieć taki kolor czcionki ustawiony, a potem w bazie ustawia się gma i ma ta czcionke. wiem chaotycznie pisałem. Takie jest moje zdanie ale lepiej się tym nie sugerować

Opublikowano

Gdzieś w pliku root... Najprawdopodobniej uiwhisper.py. Ale jak i gdzie dokładnie to Ci nie powiem i myślę że nikt inny również tego nie wie.

Opublikowano

Jeśli takie cuś jest na Metin2.KR to dzisiaj sprawdze uiwhisper z KR,może to nam da jakieś wskazówki?

Z tym lz_keyem to prawda ja root wypakować nie moge o.O

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

jest to bardzo proste do zrobienia. Skrypty masz w uiscript a reszta w root. Tylko jest problem gdyż,

nie da się wypakować root bo są chronione lz_key'em. =)

@edit

ta.. już mam tego pakera od tima, ale tego nie robię bo mi się ni chce =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Tak osobiście wiem że pliki są zakodowane.Lecz pomyślicie są już tacy użytkownicy Mpc evp że rozkodują wszystko więc teraz padnie pytanie.

Po co oni to kodują??Rozumiem to że kupują pliki od kr robią swoje lecz im nic nie da kodowanie i zabezpieczanie plików.

Oznajmuje że będę więcej robił tematów z pomocą ponieważ chcę żeby było wszystko jak na PL-u tylko inne raty.

Ponieważ nie znam jeszcze serwera który jest all spolszczony.Nawet PL nie jest cały spolszczony.( <_<Trochę dziwne B) ).

I padnie małe pytanie nie związane z treścią tematu czy można uruchomić dedyka "nie swojego" przez plik Metin2.Bin.

Bez wgrywania żadnych modów chacków czy tam launcherów on tima czy kogoś innego.

Pozdrawiam

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

Opublikowano

jest to bardzo proste do zrobienia. Skrypty masz w uiscript a reszta w root. Tylko jest problem gdyż,

nie da się wypakować root bo są chronione lz_key'em. =)

nic nie jest chronione, działa jak zawsze.

nie da się tego robić na starym exe od tima, bo w nowym jest zmienione i działa inaczej.

Opublikowano

"Bambus3k", skoro jesteś w posiadaniu tego "wypakowywacza" to może byś nam go udostępnił ... zobaczyłbym co da się zrobić ...

jakiego "wypakowywacza"? przecież pliki są ciągle te same.

Opublikowano

To pogrzebcie ludzie w serwerze w skryptach, a następnie w root i może coś wykombinujecie jak się na tym chociaż średnio znacie. A co do pakera to poszukać nie jest trudno ...

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Jaki lz_key? o.O

Mi normalnie rozpakowywało zwykłym pakerem chyba.

Teraz używam paker od KaMeR'a i też działa.

A co do tematu to napewno w root uiwhisper.py

Ale jeszcze coś innego bo jak się podmieni uiwhisper na ten z PL'a to się psuje client.

Opublikowano

Dupa Jasiu ^^ Wkleiłem Wszystkie Pliki Z Pl'a Tylko Zmieniłem ServerInfo.Py i Nie Ma Złotego Pisma :)) Nie powiedziałbym że to leży na serwerze, ale raczej w metin2client.bin ... tak samo jak i nie ma tego takiego czegoś jak się piszę =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...