Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial][Dl] Minecraft Beta 1.1_02 + Hot Addons

damianez122

Przeczytaj co napisałem na dole posta, a potem zagłosuj.  

88 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy nagra? Video tutka ?

• Tak
      81
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Jako że wiem, wiele osób nie stać na kupno gry macie tutaj darmową wersję minecrafta. Wydana przez Noxa gra cieszy się większą popularnością. Jest to client do zabawy w Single player ale osobiście polecam tutaj grać na Multiplayer. no to zaczynamy.

UWAGA ! Minecraft Beta 1.1_02 wymaga zainstalowanej wersji Minecraft Alpha 1.2.6

Download 1.2.6

To jest ukryta treść, proszę

Minecraft Beta 1.1_02

1.1 Pobieramy tego minecrafta :)

(Skana nie ma bo nie moja wstawka. Moja data rejestracji i reputacja chyba świadczy dobrze o mnie. Ale jak ktoś się uprze to dodam własną wstawkę + skan.)

1.2 Wypakowujemy gdzieś pobranego .rar'a i folder " .minecraft " i przenosimy do :

1.3 Okej no to mamy grę, teraz tworzymy skrót do pliku ".minecraft.exe" i przenosimy na pulpit aby było wygodnie włączać.

No dobra mamy grę ale co to za przyjemność bez nowych tekstur i modków ? Żadna ! Więc pobieramy nowe teksturki :

Quandary 3.1

Są to tekstury od twórcy gry i są one na oficjalnej stronie dodatków do crafta więc skana nie ma.

2.1 Pobieramy Quandary 3.1 i wypakowujemy gdzieś nasz plik quandary.rar

2.2 Zauważłeś że pojawiło się 12 innych Rarów ? Zostaw je w spokoju ! :angry: Skopjuj je do :

2.3 Wejdź do gry Zaloguj się i kliknij Mods and texture packs no i wybierz sobie paczkę tekstur którą chcesz :)

MrMMods v1.7 BG/L

Co daje nam paczka modów :

- Lepsze oświetlenie

- Grass - mamy klocki ziemi, po bokach widać okropną ziemię a na górze trawkę... teraz ziemia z boku powoli porasta trawą co sprawia że gra staje się przyjemniejsza.

- Woda - Lepsze pływanie w wodzie

- Energetic - naprawione błędy z elektryką w MP.

Jak to zainstalować?

3.1 Pobieramy patchera

3.2 Kopjujemy MrMModsv_1.7.rar do folderu :

3.3 Wypakowujemy rara do bin i uruchamiamy " MrMPatcher.jar ". Jeżeli instalator się o coś zapyta klikamy "tak"

3.4 Linijkę " Original" zostawiamy nieruszoną a linijkę "Output" ustawiamy na :

3.5 Klikamy [ Patch ] Jeżeli wszystko zrobiliśmy poprawnie zacznie się patchować.

Do poprawnego działania gry jak i modów wymagana jest najnowsza zaaktualizowana wersja Javy

Przepraszam za błędy ortograficzne, pisane po woli ale nie jestem maszyną Jeżeli gdzieś jest rażący błąd napiszcie w komentarzach.

@Ankeita: Mam słaby komputer do nagrywania filmików, mój nowy komputer jest w komputroniku gdyż przegrzałem grafikę. Czy nagrać video tutka ze ścinkami graficznymi i dodać na YT ?

To tyle. Jeżeli wam się podoba to dajcie +'ika i przeczytajcie sygnaturkę :)

Opublikowano

tylko nie rozumiem tego

1.2 Wypakowujemy gdzieś i folder " .minecraft " i przenosimy go do :

C:\Documents And Settings\<Nazwa Użytkownika>\Dane Aplikacji\.minecraft

1.3 Okej no to mamy grę, teraz tworzymy skrót do pliku ".minecraft.exe" i przenosimy na pulpit aby było wygodnie włączać.

No dobra mamy grę ale co to za przyjemność bez nowych tekstur i modków ? Żadna ! Więc pobieramy nowe teksturki :

a głównie tego

1.2 Wypakowujemy gdzieś i folder " .minecraft " i przenosimy go do :
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

a da się to jakoś uruchomić? jak tak to powiedz jak xD

76561198014515809.png

Opublikowano

UWAGA ! Minecraft Beta 1.1_02 wymaga zainstalowanej wersji Minecraft Alpha 1.2.6

Co tu jest do "instalowania"? Ja robie to tak 1.2.6 wklejam do tego folderu potem 1.1.2 wklejam do folderu( tego samego) Włączam "Play offline" loading i koniec mojej przygody z Minecraftem ;( Może jest nieprzystępny ^^ Proszę o pomoc z góry dziękuje

turecki96.jpg
Opublikowano

A jak optymalizacja? Poprzednie wersje potrafiły "kraść" cały procek.. A mam dobry :D

Mi po hallowenowym update kradło 73 % procesora ( mam 8.20 Ghz.) teraz jest tak zoptymalizowany że bierze tylko 23-27%.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

a co z win7 nie posiada ona folderu

C:\Documents And Settings\<Nazwa Użytkownika>\Dane Aplikacji\.minecraft

Edit@ dasz rade zrobic filmik bo mam mase innych bledow

Opublikowano

Mi po hallowenowym update kradło 73 % procesora ( mam 8.20 Ghz.) teraz jest tak zoptymalizowany że bierze tylko 23-27%.

Wow 8.20Ghz ? Gdzie kupiles taki ? ;) Ladny kit wciskasz...

Poza tym podawanie :) pelnej wersji beta minecraft podpada pod warez. Dlatego, ze minecraft jest platny ;) a nie darmowy . Myslalem, ze mpcforum szanuje mniejszych tworcow gier . Tutaj raczej powinno sie dawac hacki ,bugi , boty...

jqeuR.png

Opublikowano

Proszę o zamknięcie tematu ! Jest nie aktualny. Za chwilkę dodam nowy tutorial ze wszystkimi addonami.

Wow 8.20Ghz ? Gdzie kupiles taki ? ;) Ladny kit wciskasz...

Poza tym podawanie :) pelnej wersji beta minecraft podpada pod warez. Dlatego, ze minecraft jest platny ;) a nie darmowy . Myslalem, ze mpcforum szanuje mniejszych tworcow gier . Tutaj raczej powinno sie dawac hacki ,bugi , boty...

Podawałem w przybliżeniu. Mam 9.32 ( 4x 2.33). A mówi się na to 9.33.

Opublikowano

Masz 2.33Ghz. Nie mnoży się tego.

Procesory kilku-rdzeniowe można porównać do dróg: mamy 1-pasmową drogę z ograniczeniem prędkości - przejeżdża nią dziennie określona liczba samochodów. Jeśli zrobimy z niej 4-pasmową przejedzie przez nią więcej samochodów, ale z taką samą prędkością. ;)

survarium_user_bar_en.jpg
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...