Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udobot V5.0

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Pozdro, jak nie moge nawet pisac, to combo mowi bye bye...

Thx, dla Lorda Makina!

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@NoobKillerPL- Piszesz że nie będzie kłopotów z honeyboxami, czyli są aktualizowane z serwera tak jak było w 3.0.2?

Jeśli tak, to jest to bardzo szybki sposób na zarobienie bana, ale bot ciekawy. :)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

@NoobKillerPL- Piszesz że nie będzie kłopotów z honeyboxami, czyli są aktualizowane z serwera tak jak było w 3.0.2?

Jeśli tak, to jest to bardzo szybki sposób na zarobienie bana, ale bot ciekawy. :)

Podobnie, w kazdym razie ty nic nie grzebiesz w boxach, ale nie rozumiem twojego zdania na temat bana :)

Jesli mozesz to przedstaw dlaczego tak twierdzisz :D

I z gory mowie, ze v302 nie jest zadnym argumentem, poniewaz to stara wersja...

Działa na garenie?

Niestety, chyba jeszcze nie :( A nawet jesli to wyrzuci blad o boxach :\

Opublikowano

Podobnie, w kazdym razie ty nic nie grzebiesz w boxach, ale nie rozumiem twojego zdania na temat bana :)

Jesli mozesz to przedstaw dlaczego tak twierdzisz :D

I z gory mowie, ze v302 nie jest zadnym argumentem, poniewaz to stara wersja...

Stara nie stara , IP jest jedno, z tym że teraz inne.

Wszyscy się przerzucą na udo v5.0 to będzie taka sama sytuacja jak z v3.0.2

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

@Up

tak, w Server ID wpisz np. pl1 (skrót serwera)

A w Session ID - zaloguj się do Dark Orbit, otwórz źródło strony, wyszukaj Session ID i skopiuj i wklej w udobocie

Jak chcesz szczegółowiej to popatrz w tym dziale, masa była poradników o tym.

Opublikowano

Stara nie stara , IP jest jedno, z tym że teraz inne.

Wszyscy się przerzucą na udo v5.0 to będzie taka sama sytuacja jak z v3.0.2

Dokładnie tak jest jak pisze Maggot, BP dośc szybko te IP wyłapie i znów będzie lament że konta zbanowane.

Ja tam wolę jednak sam sobie pogrzebać w honeyboxach, to przecież nie cała minuta roboty i można spokojnie bocic dalej.

Opublikowano

A kiedy zrobią coś bez serva??? Bo z tym botem to będzie ban na 100%

Nigdy, myślą że to ułatwienie dla ... ekhm sorry dla kogo? chyba dla tych co nie potrafią sami h-boxów zmieniać.

---

A tak po za tym jaką macie pewność ze ten udobot nie wysyła waszego ID do supportu? a może to taki nowy sposób na wyłapywanie bociarzy ?? Całkiem możliwe ]:->

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Maggot masz racje.

Nie wiem po co tworzyc kolejnego bota ktory laczy sie z serwerem. Kiedys i tak bp wylapie ip i zbanuje bociarzy.

Ja zostaje przy 4.0 i prawdopodobnie nie zmienie go bo jako jedyny nie laczy sie z serwerem.

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Maggot masz racje.

Nie wiem po co tworzyc kolejnego bota ktory laczy sie z serwerem. Kiedys i tak bp wylapie ip i zbanuje bociarzy.

Ja zostaje przy 4.0 i prawdopodobnie nie zmienie go bo jako jedyny nie laczy sie z serwerem.

Skad wiesz jakie ip sie laczy? To ze pobiera 3 pliki z serwera, nie znaczy ze przez niego sie laczy!

Opublikowano

Skad wiesz jakie ip sie laczy? To ze pobiera 3 pliki z serwera, nie znaczy ze przez niego sie laczy!

a mi to nie działa sciągneły mi się 2 foldery w jednym obrazki "img+ a 2 folder "settnigs" i ikona z UDObot i tyle. :(

37214406810321282202.png
Opublikowano

Uwaga!!!

Mogę być w błędzie ale:

Bot jest niemal że w 100% wykrywalny musi w nim być jakiś błąd wszystkie osoby jakie znam i wiem że na nim latały dostały bany.

Ps może się nie przyznały i chwilowo coś innego uruchamiały w międzyczasie. Ale nie zmienia to faktu że bany poleciały.

Opublikowano

Maggot masz racje.

To że nie łączy się z serwerem nie daje żadnej gwarancji że bana nie dostaniesz.. na pl3 używałem tylko 4.0.0 i bana dostałem..

Nie mniej 5.0 ciekawy ale prawdopodobieństwo dostania teraz za niego bana jest ogromne, moim zdaniem lepiej przeczekać.

ref

Opublikowano

To że nie łączy się z serwerem nie daje żadnej gwarancji że bana nie dostaniesz.. na pl3 używałem tylko 4.0.0 i bana dostałem..

Nie mniej 5.0 ciekawy ale prawdopodobieństwo dostania teraz za niego bana jest ogromne, moim zdaniem lepiej przeczekać.

Ja 23 stycznia zaczynam znow bocic.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobra

Wypowiem się co do wykrywalności botów.

JavaScript:

- wykrywanie gestów myszy

- klikanie w okienko klienta

- statystyki, przecież tam siedzi kod Google'a Analytics, dodatkowo na 100% sa dodatkowe dwa oddzielne analizatory, w JS i w SWF (głównie to przez to można dostać bana)

ActionScript (flash)

Jeśli bot przekazuje zdarzenia click, move, dbclick to jest OK.

Natomiast jeśli bot przekazuje informacje w jakis inny sposób, to na pewno jest to jeden z bugów bota.

Na temat ActionScript nie za wiele wiem, ale dochodzi do tego jeszcze jeden język, dzięki któremu mamy możliwość bicia alienów, przeskakiwania na mapy i latania w grupach.

Jeśli udało by się napisać bota w środowisku, w którym odpalany jest klient, prawdopodobieństwo na postawienie bana było by praktycznie niemożliwe.

Za co można dostać bana?

- wprowadzenie złego SID dla ID

- niezsynchronizowane statystyki JS/SWF + Analytics

- wywoływanie złych obiektów w kliencie (ActionScript)

- brak wykrycia przez klienta przeglądarki, rozdzielczości ekranu, etc.

__

Niestety nie wiem jaki jest kod źródłowy Bota więc dalej nie jestem w stanie pomóc, ale BOT ma być 'inteligentny' czyli nie mieć wszystkiego wypisanego (obiektów np. boxów) w pliku bazodanowym, BOT powinien go analizować i ew. dodawać nowe wpisy.

---

Jeszcze trochę, to będzie trzeba mieć kamerkę internetową, żeby móc grać - AntyBOT xD - Zart oczywiście :P

Opublikowano

Powodzenia. Dostaniesz bana w następnej fazie (banowania)...

Czyli koniec bocenia? Juz nigdy sobie nie pobocimy jak kiedys...? Teraz za kazdego bota daja bana bo wykrywaja kazdego? Nie no, to nie moze byc prawda ;x

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czyli koniec bocenia? Juz nigdy sobie nie pobocimy jak kiedys...? Teraz za kazdego bota daja bana bo wykrywaja kazdego? Nie no, to nie moze byc prawda ;x

UDOBOT v4 nie jest tak szybko wykrywalny, jak wyłączysz zbieranie boxów to będzie mniejsze prawdopodobieństwo zbanowania, najgorsze jest to, że niektórzy poznają kto gra na bocie...

ale tej informacji nie ujawnie bo admini DarkOrbit czytają na 100% to forum

Opublikowano

Ja Często latam na niewidce to raczej tak szybko mnie nie znajdą :) a co do UDO 5 ban jak narazie poleciał tylko 16 stycznia na Golca prawie FE :) zapomniałem bota wyłączyć ale to był lvl 13 a wiecie może gdzie można sprawdzić na ile sie bana dostało?? Mi kolega mówił (dość duże doświadczenie 6 lat w grze) że na konta z dobrymi lvlami (+10) mozna dostac bana od 3 tygodni do 3 lat więc nie wiem ale i tak puściłem 7 nowych botów xD a na PL3 tyle botów że o skrzynki sie biją :)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Ja Często latam na niewidce to raczej tak szybko mnie nie znajdą :) a co do UDO 5 ban jak narazie poleciał tylko 16 stycznia na Golca prawie FE :) zapomniałem bota wyłączyć ale to był lvl 13 a wiecie może gdzie można sprawdzić na ile sie bana dostało?? Mi kolega mówił (dość duże doświadczenie 6 lat w grze) że na konta z dobrymi lvlami (+10) mozna dostac bana od 3 tygodni do 3 lat więc nie wiem ale i tak puściłem 7 nowych botów xD a na PL3 tyle botów że o skrzynki sie biją :)

Ban jest perm :(

Gra nie ma 6 lat :)

Co do bicia o skrzynki to polecam BioLoga :) Sam boce, i dzieki cleanerowi kradnie boxy wielu bocikom :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...