Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zmienic Pong

pemo444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dzisiaj pokaże wam jak zmienić pong-a po stronie Servera i clienta .

A więc...

Strona Servera

Logujemy się na nasze FTP i wchodzimy kolejno w ścieżke /usr/rain/channel/share_data . Tam znajduje się plik game , kopiujemy go na pulpit i otwieramy notepad++ .
I szykamy tam tego 1234abcd5678efgh lub testtesttesttest . Test to orginalny pong . I teraz zmieniamy 2 lub 1 na jakiś swój pamiętając że ilość znaków ma być taka sama jak była zmieniana ! . Zapisujemy i wgrywamy a server .

Strona Clienta

W folderze z metkiem mamy metin2.bin lub metin2client.bin . Musimy je rozpakować UPX-em ale jest problem bo są jakoś zakodowane , nie będę pisał jak to zakodować i rozkodować bo to nie będzie miało sensu tak samo jak z lz_key-em , wystarczy chwile poszukać i będziecie wiedzieli jak to zrobić , ale mam dla was rozpakowane metin2client.bin . Szukamy tam 1234abcd5678efgh lub testtesttesttest . Edytujemy je tak samo jako podałem po stronie server-a i zapisujemy . metin2client.bin działa rozpakowany więc możecie na nim grać .

Co to pong ?

Server i client łączą się za pomocą pong-a . Gdy pong z servera zgadza się z tym co ma client dopiero wtedy nas łączy .

Pozdrawiam Pemo444

Ps; prosze nie pisać do mnie na gg z problemami..

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up tylko ze moje exe dziala tylko na moim cliencie

@EDIT : @DOWN : @Intensive :

nie zrozumiales

po 1. mojego ponga nie wykryjesz

po 2. za ch**a nie odpalisz metka nim

bo to exe dziala tylko z moim klientem

;Script by ziuto
;Source-code Autoit v3
$User = InputBox("Twoj nick", "Podaj swoj nick", "tu go wpisz")
If $User = "ziuto" Then
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Sam sie lubie", 50, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam sobie 5 gwiazdek", 30, 40)
ElseIf $User <> "ziuto" Then
MsgBox(0, "Powitanie", "Siema " & $User)
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Lubie cie ziuto", 47, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam ci 5 gwiazdek ziuto", 25, 40)
EndIf
GUISetState(@SW_SHOW, $gui)
While $User = "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie sie", "Sam sie lubie :o")
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
MsgBox(0, "Dam sobie 5 gwiadek", "Ze bym to ja mogl sam sobie dac")
EndSelect
WEnd
While $User <> "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie cie", "A za co ?")
InputBox("A za co ?", "Za co mnie lubisz ?", "???")
MsgBox(0, "Za to", "Aha" & @CRLF & "Dobrze to wiedziec xD" & @CRLF & "Nq")
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/")
ExitLoop
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/user/259390-ziuto/")
EndSelect
WEnd

Opublikowano

To się nie nazywa Pong...

Jeśli chcesz powiedzieć że to zwie się c_key to wypierdalaj. Bo na epvp jest to nazywane pongiem a nie jakimś c_keyem.

Opublikowano
Musimy je rozpakować UPX-em ale jest problem bo są jakoś zakodowane , nie będę pisał jak to zakodować i rozkodować bo to nie będzie miało sensu tak samo jak z lz_key-em , wystarczy chwile poszukać i będziecie wiedzieli jak to zrobić , ale mam dla was rozpakowane metin2client.bin

Serio nie możesz napisać jak to zrobić? chcę to zrobić na innym kliencie niż działa Twój metin2client.bin

@Down Masz racje. Zwracam honor.

korneleknew.png

Opublikowano

Nie powiem jak to zapakować i rozpakować bo to będzie bez sens dokładnie jak z lz_key-em . każdy by rozpakował kogoś bin-a więc jest to bez sensu ;)

Opublikowano

@up no jak to nie? nie dziala na najnowszym binie 2011 PL ale na 2010 owszem działa, ten z 2011 nikt nie rozpakuje i nikt nie zmieni ponga, natomiast z tymi można wszystko.

Opublikowano

To się nazywa pong, jest też ping czyli mamy ping-pong, pytanie-odpowiedź, pozwolenie-zezwolenie, ruszcie trochę głową :)

Opublikowano

a ja powiem

pobieramy UPX

To jest ukryta treść, proszę

pozdrawiam

Chyba raczej kopiujemy upx.exe do katalogu user na pulpicie, wrzucamy tam np plik.exe, start-uruchom-cmd i wpisujemy upx.exe -d plik.exe to jest rozpakowanie.

Jak chcemy zapakować to zamiast -d wpisujemy liczbę od 1 do 9 (9 maksymalny stopień kompresji)

Tada xD

Opublikowano
A co to wgl ten pong? Wytłumaczy mi ktoś

Jest w temacie co to pong . Ale już ci wyjaśnie Pong taki kod np metin123123 który jest ustawiony w cliencie i serwerze . Gdy pong w cliencie zgadza się z tym na serwerze dopiero nas łączy .

Opublikowano

Ja ci wytłumaczę lepiej.

Jak idziesz do kina to kupujesz bilet, musisz go pokazać bramkarzowi bo jak nie to on cie nie wpuści. Teraz za bilet podstaw kod, za siebie podstaw klienta i za bramkarza serwer. Chyba zrozumiałe no nie ;)

Opublikowano

K@%&a ... a jak w game mam cos takiego? [NUL]m_pkPingEvent == NULL[NUL]1234abcd5678efgh[NUL]testtesttesttest[NUL] to mam pong test czy 1234 ? bo już kurde nie wiem ...tylko tą linijkę mi wykrywa

Jeśli Ci pomogłem to daj + to nie boli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...