Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Sposoby Na Easymetin2

Asert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EASY METIN2 all sposoby na free

Proszę o niekomentowanie tego topicu że jest on zbędny,że taki już był ,że wiele osób to dobrze wie, bo wciąż widzę że wiele osób nie ma pojęcia o tym jak naciągnąc darmowy czas,proszę także o podpiecię ;).Tutaj napiszę all sposoby na uniknięcie irytujących błędów i auto-pilotów.Zaczniemy od błędów które dość rzadko się zdarzają.

1.Client send fail

Błąd polega na tym że nasze łącze internetowe jest za słabe lub wogóle go nie ma,dokładnie oznacza to że EM2 nie może się połączyć z bazą,jeżeli połączenie jest dobre to zawsze pomagają;

a)reinstal metka

b)reinstal EM2(musi być z oryginalnej strony,starsze wersje nie działają)

c)wyłączenie programu anty wirusowego lub firewall*

d)zresetowanie internetu

*zapora internetowa

2.(1)Init failed

Tu zaś błąd polega na tym że;

a)zły net framework

b)kombinujemy z przestawianiem czasu

c)włączamy EM2 po darmowym czasie

BTW.Zwykle przyczyną naszych błędów sąte rzeczy;

a)blokada poprzez firewall

b)blokada poprzez program anty wirusowy

c)nie spatchowany lub "nie czysty" metin

d)stara wersja easymetin2

e)zła konfiguracja okna

f)stary framework do złego sp

Dwa pierwsze błędy które wymieniłem to są dwa najrzadsze i najbardziej irytujące błędy na które w tym temacie znalazłeś odpowiedź...

Wymieniłem tu tylko dwa ponieważ na resztę błędów były jasno przedstawione odpowiedzi...

Teraz część druga tematu czyli sposoby na więcej niż 2h dziennie expienia z EM2.

Zaczniemy od tego że nie ma żadnych cracków,obejść i co tam jeszcze...Jak wiecie są 2h dziennie na odpalenie konta przez specjalne obejście EM2.

Nie można odpalić w innych godzinach oprócz 7;00-8;00 oraz 16;00-17;00,przestawianie czasu internetowego,systemowego itd. wogóle nie ma sensu,z jakich powodów?EasyMetin2 ma swój czas który jest ustalony w ich bazie,nie ważne jaki my mamy czas...Gdy odłączmy neta to easymetin2 wyświetli nam komunikat o którym wspomniałem w 1 częsci,"Client send failed"

Więc ten sposób odpada...Jakie są sposoby dłuższego spędzania czasu z EM2?Jest jeden.Odpalamy konto o godzinie free,wyłączamy proces(to już było)i odpalamy taskera by co 10 minut resetował czas w oknie konfiguracyjnym i w ogóle ruszał myszką...Dzięki temu EM2 nie wyłączy siępo dwóch godzinach boocenia tylko będzie do kolejnych 2 h i tak dalej...Nie odpowiadam na to że sposób nie działa itd...Mi działa...Ewentualnie mogę pomagać,strofować i udzielać wskazówki.To tyle ,pozdrawiam Asert.

download taskera ze serialem;

To jest ukryta treść, proszę

Skan;

Instrukcja Taskera;

Program polega na nagrywaniu czynności wykonywanych za pomocą myszki i klawiatury.Możemy nagrać czynnośc którą wykonujemy i on będzie ją powtarzał w wybranym tempie i ilości.

Instalacja EM2

1.Wchodzimy na stronę www.easymetin.com

2.W górnej opcji języka wybieramy PL

3.Teraz po lewej stronie mamy dwa przyciski , Download 1 i Download 2,wybieramy Download 1

4.Pobieramy EasyMetin2.

5.Następnie instalujemy w głównym folderze spatchowanego metka(świeżo zainstalowanego-bez żadnych hcshieldów i kamer modów ,obejść itd)

6.Po zainstalowaniu wchodzimy do folderu głównego metka i widzimy folder Easy Metin2_PL, wchodzimy do niego.

7.Tam widzimy plik.exe z ikonką easymetin2,odpalamy.

8.Wyświetli się nam okno logowania,naciskamy obok tabelek na zielono stwórz konto.

9.Wpisujemy swoje dane i naciskamy Register.

10.Po zarejestrowaniu się nie musimy nic aktywować,po prostu wpisujemy swoje dane w panelu logowania i naciskamy "Nazwa"

11.Jeżeli załączyliśmy EM2 w darmowych godz. które są od 7;00 do 8;00 i od 16;00 do 17;00 pomyślnie go odpalimy...

12.Naciskamy start nowa gra.

13.Wybieramy w głównym folderze metka plik metin2client.bin.

14.Odpala się nam metek i możemy grać.

Opis EM2

Jak już andrzejt wspomniał EM2 ma dużo funkcji...Wymienię je dla tych którzy nie mogą znaleźć jego FAQ

1.Auto-pick Up-sam podnosi itemy albo na odległość,albo dookoła siebie,albo naprzód siebie.

2.Attract moob-zabija mooby na odległość i Moblock-chyba wiemy co jest grane , jak nie to wszystkie mooby w okolicy daje w jedną kupe obok ciebie.

3.Dona Exp-sam dodaje expa do gildi(przydatne jak mamy dropa)

3.Auto potter-sam się potuje

4.Anty-report-gdy ktoś jest obok nas ikonka wyglądająca jak tarcza stanie się czerwona i EM2 wyda odgłos alarmu,można sprawdzić listę postaci jakie były w pobliżu.

5.Sam kupuje poty i sella niepotrzebne itemy u handlarki.

I zbieram + ;)

6.Dostępny jest także FB w EM2

P.S. Ludzie,nie rozumię Was,dlaczego te minusy?I brak negatywnych komentarzy?To na złość ?Jeżeli nie zasłużyłem na + napisz dlaczego !Chyba umiecie przeczytać że zbieram + ^^

Opublikowano

Ja mam natomiast pytanie o tym jak zrobić żeby Em2 wgl działało :D ? Jestem świeżo po formacie mialem czystego storrentowanego metka + em2 i mi ni działa :(

2030219368.png

S26 20 +

"Wyjdź z domu może pod twoim blokiem napierdalają się magowie" ; ]

Opublikowano

""1.Wchodzimy na stronę www.easymetin.com

2.W górnej opcji języka wybieramy PL

3.Teraz po lewej stronie mamy dwa przyciski , Download 1 i Download 2,wybieramy Download 1

4.Pobieramy EasyMetin2.

5.Następnie instalujemy w głównym folderze spatchowanego metka(świeżo zainstalowanego-bez żadnych hcshieldów i kamer modów ,obejść itd)

6.Po zainstalowaniu wchodzimy do folderu głównego metka i widzimy folder Easy Metin2_PL, wchodzimy do niego.

7.Tam widzimy plik.exe z ikonką easymetin2,odpalamy.

8.Wyświetli się nam okno logowania,naciskamy obok tabelek na zielono stwórz konto.

9.Wpisujemy swoje dane i naciskamy Register.

10.Po zarejestrowaniu się nie musimy nic aktywować,po prostu wpisujemy swoje dane w panelu logowania i naciskamy "Nazwa"

11.Jeżeli załączyliśmy EM2 w darmowych godz. które są od 7;00 do 8;00 i od 16;00 do 17;00 pomyślnie go odpalimy...

12.Naciskamy start nowa gra.

13.Wybieramy w głównym folderze metka plik metin2client.bin.

14.Odpala się nam metek i możemy grać. ""

- Robię DOKŁADNIE tak samo i mi NIE działa .. :(

@Edit Spróbuję zrobić wszystko jeszcze raz do skutku..

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

UP@Opisz swój błąd a chętnie ci pomogę.

@DOWN

Twój błąd polega na tym że nie odpalasz w darmowych godzinach.Czy przycisk start nowa gra jest pomarańczowo-żółty czy szary ?

Jeśli szary oznacza że nie ma czsu darmowego,jeżeli żółty to jest;p

Czas free jest 7;00-8;00 i 16;00-17;00

Wtedy gdy załączysz wszystko będzie grało...Oczywiście easymetin2 z oryginalnej strony?

2@DOWN

A i jeszcze jedno , gdy będzie free time i tak ci sie bd działo to spróbuj jeszcze raz i czekaj na reakcje ;]Ale raczej rzadko się zdarza gdy jest free time...

Podkreślam żeby nie było spamu;

EasyMetin2 nie jest darmowy!Darmowe godziny to 7;00-8;00 oraz 16;00-17;00;]

Opublikowano

W tym Sens, że nie robię żadnego błędu.. Zrobiłem formata, zainstalowalem Metina + torrentowałem go, ściągnałem Em2, Uruchamiam go, Wybieram "metin2client.exe" Klikam "start nowa gra" włącza się zwieszony metin i po 10 sekundach się wyłącza..

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

@DOWN

Twój błąd polega na tym że nie odpalasz w darmowych godzinach.Czy przycisk start nowa gra jest pomarańczowo-żółty czy szary ?

Jeśli szary oznacza że nie ma czsu darmowego,jeżeli żółty to jest;p

Czas free jest 7;00-8;00 i 16;00-17;00

Wtedy gdy załączysz wszystko będzie grało...Oczywiście easymetin2 z oryginalnej strony?

Mam konto płatne leci mi 3 dzień właśnie.. ;/

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

Tu znowy mały tut,chyba wiem co jest przyczyną,a mianowicie nowy hshield,spróbuj wgrać kamermoda czyli

1.Pobierasz kamermoda z tej strony;

Instalujesz go w metku.I normalnie odpalasz easymetin2,jak nie pójdzie bd myślał dalej i dam kolejną odpowiedź.

Opublikowano

Właśnie w tym problem, że kilka dni temu jakoś 26 Lutego sprawdzałem na free time :D i trykało a teraz lipton tea can do that :(

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

Ładny poradnik ;) dodaj jeszcze jakieś ss to będzie ładniej . ale łap tego +

royalt.png

81432326.gif

POMOGŁEM ??? DAJ PLUSIKA

;)

Opublikowano

@up wszystko pięknie ładnie - ale nic nie działa :(

Mały screen mojego problemu.. -

i tu zwiecha Mt2..

Uploaded with

@down okej :D trochę Cie wyplusuję ^^ sprobuje innym kontem odpalić.

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

UP2@ i @UP Postaram się popracować nad tym problemem,narazie proponuje załóż doświadczalnie drugie konto i spróbuj tam we free time odpalić metka,zobacz rezultat i napisz tu,co do ss'ów jak bd miał wolny czas to chętnie je zrobię ;]

Pozdro,motywujcie mnie do dalszej pracy.

Opublikowano

Boski link do taskera dałeś nie pogada. Resetowanie czasu w oknie konfiguracyjnym? Chodzi ci o czas systemowy czy kiego jeszcze? Tutek ładny nowym się przyda

sygnahex.png

muzyka :x.

Opublikowano

Ma ktoś jakiś pomysł żeby to Em2 działało ? :(

@Edit A więc tak : na free time rownież nie działa - tj na innym koncie.. Metin2 sam w sobie dziala więc to wina Em2 z pewnością zrobiłem juz 3x czysty metek spatchowany +Em2 i nie pomaga..

Nic nie działa.. :( chyba znowu strzelę formata.. Proszę o jakieś pomysły..

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

Napisz jaki masz system operacyjny,wersję frameworka jeżeli to XP to jaki service pack, wgrałeś kamermoda?

Proszę o odświeżenie tematu ;p

@DOWN SP2,w takim razie z tego co wygrzebałem odinstaluj wszystkie wersje frameworka i zostaw 3,5.Bynajmniej nie widzę innego wyjścia ;

Jest to wina KamerModa. Należy spatchować i storrentować grę. Uruchom patchupdater.exe i po aktualizacjach uruchom testowo grę bez bota. Jeśli zadziała zamknij grę, proces torrenta i zainstaluj bota wraz z patchem.

lub może być to wina patcha którego znajdziesz tu;

Patch 4.2 dla Metin2 PL (by andrzejt)

Download:

Mirror 1:

Skan:

Patch 4.2 by andrzejt,ja tylko używam treści jego odpowiedzi by pomóc innym użytkownikom...

Tu wogóle jest FAQ EM2;

Oczywiście jeśli pomoże to co wam zaproponowałem liczę na + ;)

Opublikowano

Uploaded with

proszę tak w obrazku :D + ss tego co instalowałem.

W poście nr #14 masz screen tego co się stało z Kamer modem :( - nic nie dał.

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

Napisz jaki masz system operacyjny,wersję frameworka jeżeli to XP to jaki service pack, wgrałeś kamermoda?

Proszę o odświeżenie tematu ;p

@DOWN SP2,w takim razie z tego co wygrzebałem odinstaluj wszystkie wersje frameworka i zostaw 3,5.Bynajmniej nie widzę innego wyjścia ;

Jest to wina KamerModa. Należy spatchować i storrentować grę. Uruchom patchupdater.exe i po aktualizacjach uruchom testowo grę bez bota. Jeśli zadziała zamknij grę, proces torrenta i zainstaluj bota wraz z patchem.

lub może być to wina patcha którego znajdziesz tu;

Patch 4.2 dla Metin2 PL (by andrzejt)

Download:

Mirror 1:

Skan:

Patch 4.2 by andrzejt,ja tylko używam treści jego odpowiedzi by pomóc innym użytkownikom...

Tu wogóle jest FAQ EM2;

Oczywiście jeśli pomoże to co wam zaproponowałem liczę na + ;)

To jest stary patch od Andrzeja o ile dobrze pamiętam to on nie działa.. No ale jednak sprobuję..

FaQ nie pomocne w tym wypadku.. :(:(

2030219368.png

S26 20 +

Opublikowano

Uploaded with

Tyle po wgraniu patach od Andrzeja Nowe pomysły proszę :D aż 9 osób to ogląda a tylko 1 pomaga hehe :D

No i co tu zrobic ? :unsure: :unsure: :unsure:

2030219368.png

S26 20 +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...