Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Zapisywanie Hasła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi ktoś napisać, zapodać tutka jak zrobić zapisywanie hasła w cliencie na np. 2 konta. Bardzo pilnie mi to potrzebne.

Opublikowano

To leci tak: za to zapisywanie odpowiedzialne są dwa pliki: intrologin.py w root oraz loginwindow.py w locale (locale, taka ciekawostka: nie musi być pakowane). Uwaga: wcięcia w Pythonie mają znaczenie zasadnicze, trzeba wyrównać do sekcji w którą wklejamy. Zwykle są to dwa tabulatory. Inaczej wszystko się rozsypie. Proponuję zacząć od p 2.

1. w intrologin.py, (numery linii są dla pliku klienta z tego roku, z klawiaturą wirtualną) dodajecie:

- w sekcji importów, na początku pliku (dla porządku)

To jest ukryta treść, proszę

- w linii ok: 501, odpowiadającej za przypisania obiektów z innego modułu do aktualnego, dopisać do istniejących przypisań

- dalej w sekcji obsługującej kliknięcia i przypisania button linia ok: 550

- potem sekcja linia ok: 1100 powinna wygladac jakoś tak

- i jeszcze tylko funkcja zapisu, pod koniec pliku ok linii 1250 , nie ma znaczenia za mocno gdzie się to znajdzie

Teraz jeszcze konfiguracja pokazywania/ukrywania elementów, powiązane to jest z kodem, wstawienie nie może być dowolne, ukrywanie sekcji z pliku z p. 2 :

- linie: 260, 827, 1052, 1089

- pokazywanie, linia 1094, ta sama instrukcja if app.loggined: co linia 1089, tylko w sekcji else if, jest to jedyne miejsce gdzie definiuje się pokazywanie obszaru (boardu) zapisywania:

- linia 311

2. w loginwindow.py - plik odpowiada za to co widać podczas logowania: okienka, pozycja okienek, linie, tła itp. Tu definiuje się pola / buttony jak to ma wyglądać i gdzie.

- wystarczy skopiować jedną sekcję board najlepiej ## ConnectBoard (byle nie klawiatury numerycznej, bo długa jest), w dowolne miejsce, najlepiej pomiędzy ## tak żeby nie popsuć tego co już istnieje, zmienić nazwę sekcji (oczywiście nazwy sekcji z p. 1 i p. 2 muszą być zgodne) i współrzędne. Wewnątrz board wspólrzedne są względne, dlatego przesuwamy całą sekcję, ułatwia to pozycjonowanie. Proponuje zacząć o tego punktu, bo od razu widać efekty.

3. ostatnia rzecz to utworzyć plik loginsetting.cfg w katalogu tam gdzie exe klienta (choć prawdopodobnie sam się utworzy w momencie zapisu, ale łatwiej debuggować). Jest tu zapis 1 konta, ale można się bawić w dodawanie kolejnych buttonów i okienek.

Uwagi końcowe: jeśli zrobicie błąd syntaktyczny aplikacja wyrzuci błąd z numerem linii, jeśli błąd jest logiczny może nic nie wyrzucić i nie widać wtedy żadnych zmian. syserr.txt klienta pokaże wtedy coś więcej. Nie daję gotowca, żeby nie było zbyt łatwo, ale pewnie macie przykłady w modzie Kamera i kliencie CKranka, z którego ja korzystałem podczas nauki. Jak wiecie już co potrzeba to sobie sami znajdziecie. W zasadzie opisałem wszystko bardzo dokładnie.

Ale z drugiej strony niech stracę :) macie link

W tym temacie co podany był wyżej jest tut tylko że napisał go ktoś inny ;)

Jest to zapis na 1 konto...

Quori lubi to

Opublikowano

ok thx ;D już obczaiłem to teraz podpiąć do tego tylko reje w grze i będzie good;D wielkie dzięki.. Temat do zamknięcia ;D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...