Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Zrobić Dobrego Dropka W Metin2 Pl

dadulek6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym napisać poradnik jak zrobić dobrego dropka w Metin2 PL ( Globalu ).

Jakiego mieć CHARA

Char to główna postać na naszym koncie która jest zawsze najlepsza pod każdym względem. Aby zrobić dropa char musi posiadać przynajmniej 34 lvl. Jeżeli jeszcze nie mamy chara zapraszam do krótkiego spisu expienia:

1-5 Lvl_Psy, Wilki

5-7 Lvl_Dziki, Szare Wilki

7-10 Lvl_Wszystkie Niedźwiedzie, Tygrysy

10-20 Lvl_Zaprzysiężony Żołnierz, Łucznik

20-27 Lvl_Dzikusy

27-36 Lvl_Orki

Koniec

Po expieniu kupujemy lepsze eq dla siebie (Jeśli chcemy) i kupujemy eq dla wojownika na 1 lvl (całe) i ulepszamy do minimum +6. Dajemy je do magazynu i wylogowujemy się.

Jak robić DROPA

Teraz zaczynają się następne godziny przesiedziane przed kompem. Tworzymy WOJOWNIKA nikogo innego i żebramy 500 yang :P. Kiedy już będziemy mieć, bierzemy z magazynu eq. Idziemy expić według powyższego spisu expienia. Podczas expienia bierzemy wszystkie bronie i zbroje jakie nam dropną. Expimy do 15 poziomu i idziemy do miasta i u handlarzy sprzedajemy wszystkie bronie i zbroje jakie dropły podczas expienia. Kupujemy lepsze eq na nasz lvl i ulepszamy je ile damy rade. Potem idziemy do Imha i zabijamy wszystkie mooby jakie tam będą. Można tam nabyć cenne rzeczy jak RIB czy Pięciokątna Tarcza. Kiedy już nam się znudzi expimy dalej do 25 poziomu i ponownie sellamy wszystkie itemy co droply podczas expa i kupujemy lepsze eq i ulepszamy. Teraz już jest koniec naszego dropa, gdyż drop nie może mieć dużego levela a na takim dobrze lecą bronie na 30 lvl i sprzedają się nieźle. Więc mamy już 25 lvl i nie expimy tylko dropimy żeby mieć kase. Idziemy np. na dzikusy na besta specjaliste (Drop - FMS, Jelonek, Zbroje na 34 lvl). albo na bestialskiego lucznika (Drop - FMS, Jelonek, bizu) i też na zwykłe orki na początku doliny prócz skorpionów(Drop z orków - Koziki). RIB leci też z ezotów koło świątyni i też na całej dolinie.

KONIEC

Mam nadzieje, że wam się podobało, a jeśli tak liczę na ------.

Pozdrawiam.

dudlaksyg01.png

l75.png

Nie wiesz jaki to serwer? Kliknij

Opublikowano

Jezeli chodzi Ci głownie o dropa do m2 to proponuje zebys dodał o tym informacje. Dodaj takze ze max lvl dropka do m2 to 35. na poziomie 36 nie dropnie juz nam nic ciekawego z metka czerni ;).

Ale masz + ;)

Za duża.

By pegas10

Opublikowano

@UP

Nie. Chodzi mi o bestów głównie na orkach tylko, że mało osób wiem gdzie one są (besty specjaliści) więc powiedziałem, że w m2.

PS. Chciałem - -.-

dudlaksyg01.png

l75.png

Opublikowano

Kolego co do poradnika to dla nowicjuszy może być ale to pod spojlerem za mocno w kupe zbite .

W spojlerze masz byka :

10-20 Lvl_Zaprzysiężony Żołnierz, Łukcznik

ŁuKcznik :D Pozdro łap +

Opublikowano

I wyżebraj 500yang . Ja kiedyś się na s4 prosiłem 10 minut żeby mi ktoś pożyczył ... Musiałem odpalać 2-gie konto na strasznie zmulonym kompie , nie wiem jak na innych swiatach ale na s4 są takie żydki że...szkoda słów

Poradnik , może być ale dodaj spis mobów , spis metinów ,respy :)

OndteAw.png

Opublikowano

@up

Nie trzeba spisu bo to nie jest ogólne.Głównie chodzi o bronie na 30 lvl.

dudlaksyg01.png

l75.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...