Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Szyfrowane Pliki.

aas92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak rozpakować zaszyfrowany plik eix/epk.Jedyne co się dowiedział to muszę w jakimś kalkulatorze wpisać unpack i potem przerobić plik na hex pomoże ktoś?

Opublikowano

Witam jak rozpakować zaszyfrowany plik eix/epk.Jedyne co się dowiedział to muszę w jakimś kalkulatorze wpisać unpack i potem przerobić plik na hex pomoże ktoś?

Zależy jaki client chcesz rozpakować, bo niektóre takie jak: universalmetin czy infinitymetin (nowy), to raczej sobie możesz darować.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Mam pliki od lodowej mapy tej z zapowiedzi nevrasta bo zapytałem się na GG grzecznie gościa czy dał by mi pliki.Ale dał tylko 1 mapkę której sam nie robił.Napisz do mnie na PW to ci GG podam.

Opublikowano

Ciekawe kto Ci dał skoro klienta jeszcze nie upałem ;> Poza tym jak klienta InfinityMetin nowego nie rozpakujesz to za mojego sie nie bierz

@SylverWolf

A ten UniversalMetin to ma coś ciekawego ?:)

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Skoro są zabezpieczone przed rozpakowywaniem to chyba znaczy że administrator serwera nie chce zeby ktos rozpakowywal jego klienta.

Nie sądze żebyś ty chciał żeby ktoś rozpakował twojego klienta i ukradł sobie coś nad czym ty dlugo pracowales i to zabezpieczales...

29105455.jpg
Opublikowano

Te pliki są od Nemezis która sama je kiedyś opublikowała tylko nie zrobiła tak łatwo że każdy je może rozpakować.Są zabezpieczone ale dozwolone jest ich rozpakowanie.Umie ktoś je odszyfrować?

Opublikowano

Skoro działają normalnie bez edytowania bin i reszty klienta to nie jest zabezpieczone lzo_keyem tylko najwidoczniej znakami zapytania jako nazwa 1 pliku

Spróbuj rozpakować to unpackerem kamera

29105455.jpg
Opublikowano

Powiedz mi tak:

1.Skąd masz te pliki, jezeli wyciągnales z jakiegos klienta to wyslij tez jego metin2.bin/metin2client.bin lub jak ma jedynie launcher to launcher

2.Czy jak wgrasz te pliki normalnie do klienta i dodasz tą mapę to czy ci normalnie dziala czy mozesz sie na nią przenosic widzisz ją itp itd

29105455.jpg
Opublikowano

1.Dostałem od Temna to gościu z nevrasta.

2..Nie sprawdzałem ich.

Ale to jest ta lodowa mapa co jest w zapowiedzi nevrasta.

3.To jest instrukcja od Wojtka z Nevrast jak rozpakować te pliki:

Musisz wyciągnąć za pomocą ollydbg funkcję algorytmu LZO z exe , następnie napisać program który wywoła te funkcję i odszyfruje eindex i wypakuje Ci pliki epack . Potrzebujesz jeszcze specjalnego klucza, który możesz zmienić w hexie.

Powodzenia bo ja tego nie rozumiem.Przynajmniej większości.

Opublikowano

xD

Wojtek napisał tak dziwnie żeby cię przestraszyc jakie to jest trudne zebys sie za to nie brał ;)

Tłumaczenie dla tych co sie mniej znają:

Za pomocą ollyDBG(takiego programu) musisz wyciągnąć klucz LZO z launchera klienta w tym przypadku launchera nevrast a następnie zmienić klucz LZO na ten co wyciągnąłeś z launchera w unpackerze za pomocą hexeditora

Słowniczek:

EIndex - plik .eix

EPack - plik .epk

Nie takie trudne jak się wydaje ;)

29105455.jpg
Opublikowano

xD

Wojtek napisał tak dziwnie żeby cię przestraszyc jakie to jest trudne zebys sie za to nie brał ;)

Tłumaczenie dla tych co sie mniej znają:

Za pomocą ollyDBG(takiego programu) musisz wyciągnąć klucz LZO z launchera klienta w tym przypadku launchera nevrast a następnie zmienić klucz LZO na ten co wyciągnąłeś z launchera w unpackerze za pomocą hexeditora

Słowniczek:

EIndex - plik .eix

EPack - plik .epk

Nie takie trudne jak się wydaje ;)

Napisał ci chyba, nie?...

hevan.png

Kliknij na plusik ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...