Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Odpalanie iBota

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

niewiem

Ten bot działa jeszcze?

witaj niewiem czy działa 3 dni z nim walcze bo niewiem co zle robie bo gdzy w loaderze naciskam launcher to silk sie włacza i po chwili piesze ze server został zablokowany cos w tym stylu

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Mam problem z odpaleniem iBota.

Zrobiłem wszystko tak jak napisane jest tutaj na forum.

Ściągnąłem wersię iBota :"iBot - Public Released v1.2.2" ze strony

To jest ukryta treść, proszę

jak widać jest ona tam najnowsza ale nie wiem czy aktualna bo pisze że jest on pod wersje silka v1.406 a teraz jest v1.421

Po ściągnięciu i rozpakowaniu wszedłem w folder "iBot_Necessities" zainstalowałem:

- VC - Runtime 2008,

- iBot - OCX Files,

- dotNetFx40_Full_setup.

Skopiowałem następujące pliki do głównego folderu z silkiem:

- iBot - Media Patcher,

- edxSilkroadDll6.dll,

- edxSilkroadLoader6,

- Hackshield,

- Run SRO Hackshield,

- Run SROR Hackshield

W foldereze "Init" w pliku r_iphs wpisałem IPHS które mi pokazuje sie po odpaleniu Hackshielda (w pliku iphs też wpisałem IPHS, sprawdzałem na niezmienionym i tym zmienionym, różnicy nie zauwazyłem)

Mam utworzony skrót iBot'a gdzie we właściwościach mam dopisane ".. LS:6" (sam nie wiem czy 5 czy 6, sprawdzałem na tym i na tym i różnicy nie było).

A teraz opisuje kolejność odpalania silka i co sie dzieje:

- odpalam iBot - Media Patcher naciskam "Show current settings", wyskakuje okienko "Custom IP Address or Port decided!" naciskam OK, następnie PATCH NOW wyskakuje okno z pytaniem "Do you want to patch media.pk2?" naciskam TAK, okno "Patching has been successfully completed" naciskam OK. zamka sie automatyznie patcher.

- odpalam Run SRO Hackshield (chyba to bo chce grac na zwyklym sro, chyba to jest isro xD) pojawia sie silkroad luncher, naciskam tam START ic zekam aż włączy mi sie silk. Gdy sie uruchomi to minimalizuje go i nic z nim nie robie, mam włączonego cały czas.

- odpalam skrót z iBot'em, w komunikatach z bota pisze: "HS Server successfully connected!" (więc powinno byc ok)

- odpalam loadera zaznaczone w nim mam 4 opcje: Redirect Gateway Server, Patch Seed, Multiclient, NOP Hackshield (isro/ksro). Porty te same które są w iBocie. naciskam w loaderze LUNCH.

* Po naciśnięciu ładuje mi sie silk i jak załaduje mi sie to od razu mam DC nawet nie moge wpisac ID i PW.

* Po naciśnięciu ładuje mi sie silk ale nie ładuje do końca wyskakuje okienko: NetError "You have been disconnected from the server". naciskam OK i wszystko od nowa, koło sie zatacza.

Wie ktoś może co to mogłoby być? działa ten iBot? Miałem długą przerwę więc nie jestem na bieżąco.

Pozdrawiam ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , mam mały problem z loaderem.. :angry: . jak launchuje gre poprzez loadera to dostaje dc, sprawa wyglada tak , wlaczam hackshielda puzniej ibota loadera , hs mam dobry to sprawdzalem kilka razy. naciskam launch , gra sie laduje , loguje sie i wszystko chodzi dobze , dopuki kiedy naciskam na postac daje start pasek ładowania dochodzi do konca i gra sie wylacza. <_< .. i tak za kazdym razem. mam win8 wszystko poprawnie zrobione hs server itp. prosze o pomoc ;) z gory dzieki ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Silkroad] Odpalanie iBota

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...