Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , sluchaj bot działa bez zarzutu i jest zrobiony dobrze i wielkie gratulacje ale podziele sie tym co zauwazylem bo widze tutaj gracze maja problem ...

problem nr 1 , jesli konfigurujecie bota na oknie gry wciskajac f1 i macie polozenie strony , to polozenie strony musi byc caly czas takie samo jak w konfiguracji i bedzie czekal w miejscu az wezmie splawik i zacznie lowic

problem nr 2 , siedze juz godzine nak konfiguracja i doszlem do wniosku ze da sie wylowic na tym nawet 30 kg suma ale nie o to przeciez chodzi chodzi aby odejsc od kapa i zarabiac i lvlowac a wiec zaleznosci o jakich autor bota mowi

w linijkach 27 i 28 bodajze sa jak najbardziej trafne i slusznie autor zauwazyl ze warto konfigurowac najpierw jedna opcje czyli pierwsza lowienia ryby w prawo kiedy pasek jednak wychacza poza i pisze ryba sie zerwala nalezy zwiekszyc druga opcje o 5 i 10 i obserwowac , takim poczynaniem mozna umiejscowic pasek na srodku badz na jego 75 procent chodz ja go ustawiam na 35 % bo niektory ryby szarpia wiec ida do gory ale nigdy nie ustawicie go na wszystkie ryby z powodu iz to jest zalezne od losowania.

dziekuje za uwage

Może mógłbyś mi pomóc... Wszystko działa perfekcyjnie, ale gdy ryba jest już prawie złowiona czyli ten zielony trójkącik jest prawie całkiem w lewej strony, wtedy pasek łowienia strasznie szybko zaczyna iść w prawo. Tak jakby spacja się zaczęła coraz częściej wciskać. Przy mniejszych rybach zanim dojdzie do końca zdążam ją wyłowić, ale przy cięższych nie ma szans. Bardzo prosze o zastanowienie się nad tym problemem i podanie mi możliwej przyczyny. Z góry dziękuje

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zauwazylem nowa zaleznosc dla czego moze wam nie trzymac splawika w miejscu wystepuje to wtedy gdy zle najedziecie na pixel mozna zrobic tak jak autor powiedzial ale ja polecam duzo bardziej sposob nad czarnym koniuszkiem to niebieskie trzeba miec na uwadze iz splawik ma np elemnt czarny albo element niebieski a z lewej strony moj splawik jest rowniez jasniejszo niebieski wiec

gdy przy konfiguracji wybieramy pixel splawik kolysze sie na wietrze jesli wybralismy miedzy jasno a ciemno niebieskim lub miedzy czarnym a niebieskim BOT SCRYPT wykryje zekome branie i bedzie wciagal rybe czy jej brak w zaleznosci od ustawionych wczesniej linijek 27...

Może mógłbyś mi pomóc... Wszystko działa perfekcyjnie, ale gdy ryba jest już prawie złowiona czyli ten zielony trójkącik jest prawie całkiem w lewej strony, wtedy pasek łowienia strasznie szybko zaczyna iść w prawo. Tak jakby spacja się zaczęła coraz częściej wciskać. Przy mniejszych rybach zanim dojdzie do końca zdążam ją wyłowić, ale przy cięższych nie ma szans. Bardzo prosze o zastanowienie się nad tym problemem i podanie mi możliwej przyczyny. Z góry dziękuje

podaj swoje konfiguracje linijek ktore odpowiadaja za speeda

skoro zachrzania ci za bardzo przy koncu na prawo ---> i ryba sie zrywa musisz dodac do dolnej pozycji kilka licz ponownie obserwowac za malo to dodac troche wiecej ...

i prosze autora nie negowac bo zrobil swietnego bota to jak z dziewczyna zanim sie pocalujesz z nia i bedzie ci z nia dobrze musisz wykryc na jakich falach i obrotach ona dziala to samo jest z tym botem.

Jestem całkowicie Ciemny ; // ściągnąłem script edytora i co dalej? wklejam skrypt i co dalej? Jak mam go zapisać?

Ja mam auto it 3 i script editor poleceam zainstalowac te dwie opcje ...

1.Otwieramy script editor

2.Wklejamy Kod Scrypta Od Autora

3. Zapisujemy Save As wybieramy miejsce na dysku ( pulpit )

4 Klikamy w ikonke ktora nam sie ukazala

5. w dolnym pasku kolo zegara mamy uruchomiony skrypt

6.klikamy f1 i robimy to co kaze bot

7. jesli okienko nie bierze wyskoczylo i bot nie chce jej zamknac klikamy tylko na tlo okienka bot juz bedzie chodzi dobrze bez zazutu i kliknie juz kazde okienko sam

8. nic nie klikamy nie przestawiamy , wybralismy dobre pixele itps mozemy sie cieszyc , i ustawiac co nowe konfiguracje ja szukam uniwersalnej :) na ryby okolo 30 kg ale zeby rowniez pasek zachowywal sie na przyzwoitym miejscu przy tych za 10.

dziekuje za uwage pozdrowienia dla autora bota

a jesli chcecie naprawde dobrze najechac na pixel :P bynajmiej w windows 7 to dziala to kliknijcie WINDOWS BUTTON i do tego + ii macie lupe :P

Opublikowano

Zauwazylem nowa zaleznosc dla czego moze wam nie trzymac splawika w miejscu wystepuje to wtedy gdy zle najedziecie na pixel mozna zrobic tak jak autor powiedzial ale ja polecam duzo bardziej sposob nad czarnym koniuszkiem to niebieskie trzeba miec na uwadze iz splawik ma np elemnt czarny albo element niebieski a z lewej strony moj splawik jest rowniez jasniejszo niebieski wiec

gdy przy konfiguracji wybieramy pixel splawik kolysze sie na wietrze jesli wybralismy miedzy jasno a ciemno niebieskim lub miedzy czarnym a niebieskim BOT SCRYPT wykryje zekome branie i bedzie wciagal rybe czy jej brak w zaleznosci od ustawionych wczesniej linijek 27...

podaj swoje konfiguracje linijek ktore odpowiadaja za speeda

skoro zachrzania ci za bardzo przy koncu na prawo ---> i ryba sie zrywa musisz dodac do dolnej pozycji kilka licz ponownie obserwowac za malo to dodac troche wiecej ...

i prosze autora nie negowac bo zrobil swietnego bota to jak z dziewczyna zanim sie pocalujesz z nia i bedzie ci z nia dobrze musisz wykryc na jakich falach i obrotach ona dziala to samo jest z tym botem.

Ja mam auto it 3 i script editor poleceam zainstalowac te dwie opcje ...

1.Otwieramy script editor

2.Wklejamy Kod Scrypta Od Autora

3. Zapisujemy Save As wybieramy miejsce na dysku ( pulpit )

4 Klikamy w ikonke ktora nam sie ukazala

5. w dolnym pasku kolo zegara mamy uruchomiony skrypt

6.klikamy f1 i robimy to co kaze bot

7. jesli okienko nie bierze wyskoczylo i bot nie chce jej zamknac klikamy tylko na tlo okienka bot juz bedzie chodzi dobrze bez zazutu i kliknie juz kazde okienko sam

8. nic nie klikamy nie przestawiamy , wybralismy dobre pixele itps mozemy sie cieszyc , i ustawiac co nowe konfiguracje ja szukam uniwersalnej :) na ryby okolo 30 kg ale zeby rowniez pasek zachowywal sie na przyzwoitym miejscu przy tych za 10.

dziekuje za uwage pozdrowienia dla autora bota

a jesli chcecie naprawde dobrze najechac na pixel :P bynajmiej w windows 7 to dziala to kliknijcie WINDOWS BUTTON i do tego + ii macie lupe :P

Radziłbym czytać wiadomości od początku do końca a gdy się nie rozumie to jeszcze raz :) napisałem wyraźnie że wszystko jest ok do momentu gdy jestem już bardzo blisko złowienia ryby, wtedy skrypt jakby zaczyna szaleć, miałem wtedy ustawione chyba 87 górną linijke i 37 dolną. Teraz mam 2/2 i często mi się haczyk zrywa ale już nie ma poprzedniego problemu... Może autor coś poradzi? :)

Opublikowano

Radziłbym czytać wiadomości od początku do końca a gdy się nie rozumie to jeszcze raz :) napisałem wyraźnie że wszystko jest ok do momentu gdy jestem już bardzo blisko złowienia ryby, wtedy skrypt jakby zaczyna szaleć, miałem wtedy ustawione chyba 87 górną linijke i 37 dolną. Teraz mam 2/2 i często mi się haczyk zrywa ale już nie ma poprzedniego problemu... Może autor coś poradzi? :)

dwa do dwóch ? czyli ? cyferki podawajcie moze uda nam sie wspolnie jakas dobra konfiguracje wynalesc ...

1. podaj jakie masz cyferki

2. jakie ryby na nich lowisz i jakie lowisko i jaka ciezkosc

3. jaki masz sprzet itps ze haczyk zrywasz...

Opublikowano

KurpiQ a jest jakis sposob na te "ryby nei beirze" itp ? ODPOWIEDZ:)

Pozdro

mogl bys sprecyzowac swoj post ale spoko

bo nie brac moze z powodu tego iz ryba na przynete nie bierze albo temat jest zwiazany z botem wiec moze ci zle cos chodzi i tak w sumie nie moge sie domyslic o co ci chodzi bo jesli ryba nie bierze spowodowane to jest gra a co bot ma ci za kazdym razem lowic rybe ? a ty lowisz i wylawiasz jak grasz recznie same ryby ? i zawsze ci bierze ? wez sie zastanow prosze cie albo precyzyjniej sie wypowiadaj...

Opublikowano

jak ryba nie bierze / została złowiona bot automatem ją wyłącza dodałem nowy skrypt (dla szczegółowości dodam za kilka sek) który zmienia takie coś że zamiast czarnego koloru na spławiku szuka tego koloru na jaki najedziemy na spławiku po wciśnięciu f1 (np. pomaranczowy,czerwony,czarny itd....) czyli nie klikamy nad a w sam spławik i to najlepiej w kolor którego jest dużo !!! potem przenosimy na znacznik ciągnij (z prawej strony napisu ciągnij polecam na kolorze ustawic) i tyle jeszcze dziś (może nie 100% bo jutro 2 spr. mam) pomęczę się nad skryptem który wykrywa w jakiej pozycji jest pasek dziś już praktycznie to zrobiłem ale coś wariowało i się nie dało tego ogarnąć jak ktoś potrafi programować w autoit to proszę o kontakt na forum (pw najlepiej podajcie gg) ja swoje gg nie podam z wiadomych względów

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

jak powiesz na jaki temat (nie pomagam ustawiać)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Pozwolisz na to, że zrobię tego bocika z GUI i w exe? Oczywiście najpierw linka otrzymasz ty, na pw.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

nie ma sprawy ale problem jest taki że ja ciągle i bez przerwy go ulepszam nawet kilka razy dziennie dodaje coś do kodu

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

nie ma sprawy ale problem jest taki że ja ciągle i bez przerwy go ulepszam nawet kilka razy dziennie dodaje coś do kodu

To nie ma problemu ;p Mogę również robić aktualizacje codziennie ;d Wszystkie exe'ki będą szły najpierw do Cb... ;p Tylko coś mi nie chce tekst z input'ów wejść do kodu :D Zapytam się w dziale jak to zrobić i pierwszy exe'k będzie dziś koło 22:00-22:30

Opublikowano

jak się trochę na tym znasz to możesz pomóc z tym żeby spacje wciskał i puszczał patrząc na pasek a nie ze na czas

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Jo :P Pokombinuje... Musze założyć nowe konto na nk by popróbować z łowiskiem bo coś na moim koncie nie działa (na koncie mamy działa, nawet na tej samej przeglądarce)

// idę na chwilę pograć w pokera na fb i wtedy jeszcze wbiję

Opublikowano

Karpiq o to zeby cos zrobic z tym "Ryba nie bierze" lapie na duzo przynete w Klubie "plywak" ... Cos zaradzic... ;/

Opublikowano

Witam Wszystkich

Na poczatek wielkie uznanie dla kolegi KURPIQ za bota :) (masz głowe na karku )

Teraz moja sugestia-pomysł czy moza zastapic nie dwie zmienne czasu z linijek 27-29 jedna ?

Tzn. czasem od 1sek do 1milisekudy . latwij ustawic jedna wartosc czasu po jakim ma nastapic "klikniecie" czy jak kto woli ilosc klinniec w danej jednostce czsu

t

-

Opublikowano

Witam Wszystkich

Na poczatek wielkie uznanie dla kolegi KURPIQ za bota :) (masz głowe na karku )

Teraz moja sugestia-pomysł czy moza zastapic nie dwie zmienne czasu z linijek 27-29 jedna ?

Tzn. czasem od 1sek do 1milisekudy . latwij ustawic jedna wartosc czasu po jakim ma nastapic "klikniecie" czy jak kto woli ilosc klinniec w danej jednostce czsu

to prawda moglo by lepiej to dzialac ale trzeba bylo wytestowac to czy bez kitu ta druga linijka moze troszke jednak wyrownuje do srodka bo tak jednak to by szedl ten pasek ciagle do przodu , testy testy testy a jednak cos by wypadalo zrobic na ten pasek a jak karpiku by ustawic na polowe PIXEL POINTA ze pasek nie moze spasc ponizej polowy lub tam nawet dalej ale by doklikalo jesli spada kolejna linijke kodu ze jesli spadnie pasek za ten moment kliknie o takiej i takiej szybkosci rowniez do poprawienia.

-

Opublikowano

Próbowałem godzinę i za nic nie mogę ustawić aby dobrze działał. Kilka razy próbowałem tak jak jest na filmiku i cały czas ciągnie, a jak już coś weźmie to odpuszcza i pasek przesuwa się w lewo stronę. Jak to naprawić?

reymysterio-sygnatura-psdcopy.png
Opublikowano

Hmm nie do konca sie zgadzam ze druga linia pomaga , biorac pod uwage ze spacja diala 0-1 a pasek leci automatycznie w lewo kiedy spacja jest w pozycji 0 czyli nie dzial to zwiekszajac ampitude klikniec czyli ilosc 1 na jednostke czasu bedzie latwiej i szybciej ustawic optymalna sile uciagu dla wiekszych ryb. Ale to moje zdanie nie znam sie na programowaniu tylko tak na zdrowy chlopski rozmum kombinuje :)

Opublikowano

Może ktoś pomóc?

Ciagniecie pasa w lewo lub prawo "nparawiamy" konygujemy edycja bota :

instrukcja

edytujemy bota w au3 script editor

zmieniamy tylko liniki 27 i 29 które wyglądają tak :

27. Sleep(55)

29. Sleep(47)

Opublikowano

Napisałem taką samą wiadomość do kurpiq na gg, ale wiem, że nie jest alfą i omegą i każdemu nie jest w stanie pomóc więc postanowiłem napisać również na forum:

Troche przekombinowana ta najnowsza wersja bota... nie chce nikogo urazić, po prostu chce pomoc w stworzeniu idealnego bota... Chodzi mi o to ze w wersji pierwsze (która cały czas wciskała się spacja) nie mam problemu z utrzymaniem paska łowienia na samym środku. Takie liczby jakie wpisałem tydzień temu takie są idealne i teraz. Natomiast w najnowszej wersji sam już nie wiem co mam robić. Wczoraj śmigało mi idealnie na 30/30 a dzisiaj loguje włączam bota na te same ustawienia i nagle nawet nie zauważyłem kiedy, ryba się zerwała i tak "w koło macieju" więc postanowiłem troszke zmienić ustawienia. Okazało się, że na zmienionych ustawieniach, raz mi ciągnie za bardzo w prawo a raz za bardzo w lewo, no już sam nie

wiedziałem co się dzieje więc postawiłem o tym poinformować, nie tylko ja mam taki problem, pytałem znajomych i mają to samo

będę bardzo wdzięczny jeśli uda sie rozwiązać ten problem, może da się wpleść ustawienia ciągnięcia z pierwszej wersji do tej najnowszej? Jeśli nie macie tej wersji to mogę ją wysłać, zapisuje wszystkie ;]

Przeczytalem na forum ze chcecie zrobic tak zeby bot widzial pasek, jedyne co mi przychodzi do glowy to wpisac koordynaty tego paska gdy ryba bierze tak troszke bardziej po lewej stronie i kolor, gdy pasek pojdzie za bardzo w lewo kolor sie zmieni i to bedzie informacja dla bota ze trzeba nacisnac spacje, z prawą stroną podobnie, jesli kolor tła zmieni się na kolor paska (żółty) to przestaje wciskac spacje. Nie znam sie na tym za bardzo. Zycze powodzenia w dalszej pracy nad botem i jeszcze raz prosze o wskazowki co do tego co pisalem wczesniej

Opublikowano

Ciagniecie pasa w lewo lub prawo "nparawiamy" konygujemy edycja bota :

instrukcja

edytujemy bota w au3 script editor

zmieniamy tylko liniki 27 i 29 które wyglądają tak :

27. Sleep(55)

29. Sleep(47)

Tak robię, ale mi albo zchodzi do końca w prawo albo w lewo.

reymysterio-sygnatura-psdcopy.png
Opublikowano

Mi skrypt nie działa, nie wiem czemu. Włączam go, wciskam F1 z kursorem najechanym na końcówkę spławika, czekam aż wyskoczy drugi komunikat Najeżdżam na przycisk Ciągnij (Nie na napis tylko obok) i czekam, czekam, czekam i mimo to że ryba ciągnie to skrypt nie reaguje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...