Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dochody z prywatnego serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczące dochodów z serwera metin2.

Mianowicie..., ile mogę zarobić na takim serwerze Metin2 gdzie graczy jest tyle co na EliteMT2?

Opłata serwera w moim przypadku wynosi 250 zł/m-c

Wiem, że ludzie potrafią z Item Shopu wyciągnąć grube pieniądze.

Jeżeli ktoś prowadził, bądź prowadzi prywatny serwer Metin2 i jednocześnie na tym zarabia to proszę o wypowiedzenie się w tym temacie.

Możecie też napisać ile Główny Admin wyciąga kasy z EliteMT2, bądź innego popularnego serwera, proszę napisać tak na oko.

Tylko proszę was..., nie róbcie sobie żartów.

Dlaczego chcę zarobić na serwerze?

Chcę na nim zarobić, ponieważ moim zdaniem pisanie Questów, tworzenie itemów itd., to pewien wysiłek czy rodzaj pracy.

Trzeba przy tym spędzić wiele godzin aby cokolwiek osiągnąć.

Nad własnym serwerem pracuję od 2 miesięcy, myślę, że to dość długi czas jak na tworzenie serwera.

Bardzo was proszę, odpowiedzcie na moje pytanie.

Nie róbcie sobie ze mnie żartów, ponieważ z głupimi żartami na tym forum się już spotkałem ;).

EDIT: Uwaga: To, że mam konto od wczoraj to nie znaczy, że nic nie umiem.

Czytałem wiele tutoriali na tym forum i dosyć dużo umiem.

Dlaczego sobie nie założyłem sobie konta wcześniej?

Konta jakoś wcześniej nie potrzebowałem. :)

EDIT2: Proszę mi tu nie pisać, że nawet nie wyciągnę 1000zł, bo ja wiem, że 1000zł to jest minimum jeżeli włożymy w to trochę pracy.

Nie mam zamiaru robić serwera dla samych graczy, ale nie mam zamiaru też robić go dla samej kasy.

Chciałbym aby tworzenie serwera stało się przyjemnością i jednocześnie w pewnym sensie pracą.

Pozdrawiam :).

Yo, chaox!

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No jeżeli serwer będzie stał już tak 2 Tygodnie to myślę że tak 1000 - 2000 zł spokojnie.

Zależy jeszcze jakiego rodzaju będzie to serwer, jeżeli będą to pliki serwerowe np. ProMT2 to tak jak powiedziałem 1000 - 2000 zł + rolleyes.gif

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wartość zysku będzie proporcjonalna do wysiłku włożonego w server.

Na początku proponował bym Ci zrobić ankiete nt server ,w której dowiesz się na jakim serverze ludzie chcą grać.

Musisz zróbić dobrą reklamę , ciekawą zapowiedź - więcej ludzi = więcej pieniędzy.

Sam osobiście nie wiem ile można zarobić na takim serverze... z chęcią bym się dowiedział , także czekamy na kolejne wypowiedzi ;)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Wszystko zależy jak rozplanujesz IS. Możesz najebać tam : zbroje, miecze i wszystko by bogate dzieciaki byly "pro".

Ale co to da ? Jak im się wreszcie to znudzi, a reszta graczy odejdzie bo serwer będzie polegał na IS.

Musisz dostosować IS odpowiednio, aby nie robił on z bogatych dzieci tych lepszych. Aby to co w IS było dostępne w grze.

Jak dobrze rozplanujesz możesz wyciągnąć 2,3 a nawet 4x więcej niż wydajesz na dedyka miesięcznie : )

ex

Opublikowano

Z tego co ja wiem to, że tak się wyrażę..., głupie i bogate dzieci na EliteMT2 wydają po 300-500zł/m-c. Więc ja już sam nie wiem. :D

EDIT: Czekamy na wypowiedź profesjonalisty ^^

@Mastick

Z twojej wypowiedzi wynikło mi, że jeżeli wydam 2000zł na dedyka mogę zarobić 4000-8000 zł :D.

Trochę to dziwne. :P

Yo, chaox!

Opublikowano

@Up A widziałeś dedyka po 2000tyś ?

Mówię tu o dedyku za 300-500 zł.

I o włożonej pracy w serwer. Ona też ma wpływ na zwrot pieniędzy :)

ex

Opublikowano

@Mastick

A może wiesz ile zarabia admin EliteMT2 na tych dzieciaczkach?? Nie musi być dokładnie to zjawisko opisane :D.

Spójrz na ostatni serwer http://www.kimsufi.pl moim zdaniem jest warty 700zł/m-c ^^

A może orientujesz się ile można wyciągnąć kasy na takim Nevrast-cie :D.

Moim zdaniem tam da radę nawet 10000zł wyciągnąć na miesiąc ^^.

Yo, chaox!

Opublikowano

Nie chce mi się za bardzo rozpisywać, ale zarobek na serwerze zależy od tego jak zaprojektujesz ItemShop. Jest sporo serwerów i każdy na is zarabia inaczej. Pamiętaj żeby is zrobić z głową tak by nie odstraszyć graczy. I te wielkie kokosy jak 10tyś. miesięcznie to lekka przesada... Jak by każdy admin zarabiał taką kasę to po 2 latach siedzenia przed komputerem kupił by sobie BMW x7 ;> Ale myślę, że dobry serwer ok. 4000 tysięcy miesięcznie wyciąga tylko pod uwagę weź to, iż zarobki będą spadały z miesiąca na miesiąc. To tyle ode mnie. Pozdrawiam

Opublikowano

@Moro128p

Ciągle będą dochodziły nowe rzeczy, więc serwer długo wytrzyma.

Dla mnie 4000zł to już jest zarąbisty hajs, jak za pracę na komputerze.

W Polsce 4000zł dostaniesz za pracę 24/7, chyba, że kradniesz [ Łapówki i te sprawy ]

Praca 24/7 jest nie możliwa bo padniesz za 2 dni.

Jaki ZWYKŁY Polak ma 4000zł w Polsce?

Za każdą pracę jest 1200-2000zł . :)

Więc te 4000zł to jest tak jakbym siedział za granicą. ;)

Za granicą można wyciągnąć 5000zł-15000zł, ale trzeba wciąć pod uwagę te wszystkie opłaty za mieszkanie itd. :)

To tyle na temat 4000zł z serwera ^^.

Yo, chaox!

Opublikowano

hmm. Ile taki nevrast zarabia ? Myślę, że nie tyle ile mieli zamiar. Dlaczego ? Większość osób właśnie odstraszył itemshop. Może chwilowo dzieciaki się jarają i kupują sobie w is. Ale się im to znudzi. Bo 0 przyjemności z zabawy i serwer wreszcie nie będzie przynosił dochodów i go wreszcie zamkną. Więc pamiętaj aby dobrze zaprojektować IS.

ex

Opublikowano

@Mastick

Ziomek..., ja tam dam tylko jedną rzecz, której nie da się zdobyć w grze więcej niż 1 raz.

Mianowicie zdejmowane pieczęcie wierzchowców. [ Można zdobyć tylko 1 pieczęć na 1 postaci za Questa na 200 lvl ]

Ta pieczęć będzie warta około 50 zł w IS.

Dodam też do IS-a takie rzeczy jak na PL-u. :)

Czy to jest opłacalne?

Yo, chaox!

Opublikowano

Tak. Jest to opłacalne. Tylko bardziej by było aby pieczeć była od jakiegoś poziomu. Aby 1lvl nie miał łatwiej na wierzchowcu

ex

Opublikowano

@Mastick

Serwer ma być generalnie trudny, nie wiem jak, ale w każdym ludzie wolą trudne, pewnie dlatego, że gra na takim serwerze ma jakiś sens i można coś osiągnąć :).

Został wgrany 250lvl w pełni odbugowany i status postaci do 125.

Na jaki lvl dać te zdejmowane pieczęcie?

Yo, chaox!

Opublikowano

@Mastick Zrobię od 50.

Skoro to serwer Hard, to jakie mają być raty, może takie jak na Nevrast?

PS. Powoli ten temat przekształca się w dyskusję :P.

EDIT: Co myślisz o nazwie serwera EnvireMT2? ;D Czy taka nazwa przyciągnie graczy?

Yo, chaox!

Opublikowano

Jak wyżej napisali zarobki są zależne od ItemShopu, Ratów, Cen w itemshopie, ilosci graczy.

Nie oplaca się robić serwera na IS ponieważ przy dużej ilości graczy możesz na serio dużo zarobić w 1 miesiąc ale w 2 wszystkim juz sie serwer znudzi bedfa mieli wszystko z is co znowu bedzie tez nie fair z tymi co nie wydają na IS więc oni też zaraz odejdą i nikt nie bedzie gral dlatego nie opłacalne jest dodawanie do is broni zbroi itp. ceny is też nie mogą być wygórowane bo duzo wiecej osób wyśle ci tgo smsa za 4zl niz np za 20zl więc przy naprawdę dobrym serwerze z dobrym IS i dużą ilością graczy można zarobić naprawdę nawet ok 5.000 na miesiąc ale od tego odjąć podatek dochodowy, cenę serwera , strony , reklamy więc z tego też dla ciebie zostanie może 2.000. Ale mówimy tu o porządnym serwerze lecz serwer może być też badziewny nikt nie bedzie gral to nie zarobisz nawet 200zł

29105455.jpg
Opublikowano

@djrazor

Jestem programistą PHP, więc nie wiem po co mi ktoś ma robić stronę, z tego co wiem porządna strona kosztuje 1000-2000zł

Serwer kosztuje tylko 250zł.

IS będzie mniej więcej jak na PL-u, zmienię cenny na niższe o kilka złotych.

Ja już dobrze zadbam o reklamę.

Podatek dochodowy nie jest wcale taki duży :). Tylko 19% [ Kiedyś wzrośnie do 80% ^^ ]

Yo, chaox!

Opublikowano

Serwer kosztuje tylko 250zł.

yhym... Śnisz??? Nie wiem co ty stawiasz ale na serwie za 250 zł nie będzie grać dużo graczy.. + brak firewalla jak ktoś Cię zacznie ddos-ować to praktycznie na serwie będzie grać 10-30 osób max. ;x

Opublikowano

Hmm , weźmy pod uwagę taki serwer pod item-shop , przy 9 set osób online to admin po 20K miesięcznie wyciąga :)

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

@Equalix firewall najlepszy jest fizyczny nie wirtualny ;x + na kimsufi ten dedyk 16gb ramu wyszło mi za miesiąc ok. 450 zł ;]

Opublikowano

@Quori

A jak dokupić tego firewalla?? :D

Czy to się dokupuje po zakupie serwera?

450zł to i tak nie jest dużo jak na takiego dedyka.

EDIT: A ile kosztuje ten z 24 GB ramu? :D

[ Nie wiem ile kosztuje firewall ]

Yo, chaox!

Opublikowano

jeżeli już chcesz brać serwer 24gb z firewallem to ja ci polecam ovh.pl ;] tylko tutaj ci wyjdzie za miesiąc ok. 1700 zł ponieważ dochodzi cena serwera dedykowanego + firewall czyli niestety bezpieczeństwo kosztuje xP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...