Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Konkurs]Gra w AutoIt - Kółko i krzyżyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Opublikowano

A ja mam takie pytanie: Robi ktoś wgl AI do tej gierki? o.O

Ja robię, wpadłem na kilka ciekawych pomysłów :P Tylko na razie nie mogę zrobić dobrej funkcji sprawdzającej :mellow:

No i ustawianie ilości pól odpada. Nie dam jeszcze rady połączyć tego wszystkiego w jedną, działającą całość :mellow:

Opublikowano

Wziąłem się dziś rano za pisanie tego. Mam już trochę napisane. Praktycznie zostało mi tylko Al ;p

Dziś robiłem tylko godzinę - dwie bo mama świadectwa pisze i komp zajęty :/

Postaram się wyrobić i myślę, że udami się to jakoś fajnie zrobić :)

I życzę powodzenia wszystkim uczestnikom ;)

Opublikowano

Zgłaszam się :D

Zbieram +

Jest

║═╬╦╦═╦═╦═╗

╠═║║║╬║╩╣╔║

╚═╩═╣╔╩═╩╝

1.png

Opublikowano

cześć

Poszło łatwiej niż myślałem. Al jest dość dobre. Teraz wymyślam jakieś przydatne funkcje. Jestem w trakcie robienia jednej z nich ale nie zdradzę co będzie robić :). Potem tylko względy estetyczne.

Jeszcze 5-6 dni o.O... kupe czasu.

Opublikowano

Kumpel testował, grał kolo godziny i nie wygrał (nie jest w to najlepszy więc myślę, że da się wygrać) ale komputer czasem nie kończy gry jak ma możliwość. Zmienię tylko kolejność sprawdzania i będzie dobrze. Myślę, że kwalifikuje się to na poziom trudności "trudny".

Popróbuję dziś zrobić łatwy, średni... Powinno się udać bo już nawet mam koncepcje jak to można by było zrobić :)

Skończyłem pisanie tej funkcji, o której wspomniałem w poprzednim poście i prezentuje się bardzo dobrze :) Nadal jednak pozostanie niespodzianką :)

Opublikowano

Mam pytanie.

Czy praca będzie oceniana patrząc na .exe'ka, czy będzie też oceniany kod? Bo jak to 2 to ja zawsze robie wszystko swoimi sposobami :angry:

Tak się jeszcze zastanawiam, czy ktokolwiek zrobi jakąś bardziej zaawansowaną grafikę niż guictrlsetbkcolor?

Nikt :D

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Cześć,

udało mi się zrobić poziomy trudności, co prawda nie są idealne, że zawsze będzie podobna podobna trudność, ale fajnie się to prezentuje ;)

Większość jest już skończona, teraz wymyślić kilka fajnych bajerów poprawić drobniutkie błędy/skrócić kod i pójdzie do wysłania :)

Opublikowano

jak na exeka? dla mnie powiedzmy będzie trudniej uruchomić czasem aplikacje pod linuxem a zawsze prościej jak mam kod by odpalić program.

do publikacji to już tylko jeśli się autor zgodzi będzie udostępniony kod i sam program w exe ( on zawsze, jeśli sobie autor nie życzy to tylko będzie musiał go udostępnić dla jurorów :)

jeśli chodzi o kod to też może być dodatkowy plus przy ocenianiu wykonania programu, ciekawe funkcje i rozwiązania na pewno podniosą ocenę programu , kryteria oceny na pewno będą podane, może i w ostateczności dokładne oceny całego programu z podziałem na np : kod, wygląd, działanie itp

mam nadzieję że reszta jurorów tez ma podobne zdanie na ten temat.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sam system oceniania myślę, że wymyślimy wspólnie, jak już zobaczymy co napisali ;) Wiadomo oczywiście, że najważniejsze będzie działanie kodu, jego niezawodność i szybkość :) Wygląd też będzie brany pod uwagę, ale to oczywiście nie będzie najważniejsze kryterium :] Wysyłacie plik *.au3, exeka też możecie dać, mi to różnicy nie robi ;) Najważniejszy jest plik *.au3 ;) Macie jeszcze 5 dni godzinę i 9 minut wdg. mojego zegarka ;) Tak więc spokojnie dopracowujcie swoje gry :D

Tak się jeszcze zastanawiam, czy ktokolwiek zrobi jakąś bardziej zaawansowaną grafikę niż guictrlsetbkcolor? :P

Opublikowano

Właśnie się zastanawiałem czy robić coś takiego, ale uznałem, że nie jest to aż tak zaawansowana gra, żeby jakaś super grafikę robić ;d.

Opublikowano

jestem w kropce nie pisalem jeszcze ruchów kompa i problem sie zrobil:d

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano
Czy praca będzie oceniana patrząc na .exe'ka, czy będzie też oceniany kod? Bo jak to 2 to ja zawsze robie wszystko swoimi sposobam

Wszyscy wysyłają kod.

Optymalizacja będzie lub nie będzie oceniana (gdyż i tak różnice w szybkości działania będą pomijalne).

Schludność i przejrzystość na pewno.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Ja wczoraj coś chwilkę pisałem i wcale to nie jest takie trudne jak wszyscy mówią :] Dzisiaj już mi się nie chce pisać AI, a jutro chyba głowa będzie bolała po dzisiaj :D 4ggr z robemem mogliby coś napisać ^^

Opublikowano

ja tez

od jakiegoś czasu nie pisze oszczędzam sie po pracy, a jak ktoś chce to polecam kilka tysięcy linijek kodu podprogramów pooglądać sobie 8 h dziennie i szukać błędu czemu ten piepszony risc ( dla tych co nie wiedzą to procesor taki jak w komputerach maca , tak z kilkanaście razy lepszy od waszych co macie ) nie robi tego co należy robić , a przy okazji pisze sobie sterowniki i oprogramowanie do zarządzania inteligentnym domem u mojej siostry oparty o logike roproszoną , wszystko na jabłuszkach :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...