Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W tym poradniku opisze wam kazda rude wystepujaca w minecraft.

Wegiel

120px-Coal_%28Ore%29.png

Rude wegla mozemy wydobyc kilofem drewnianym i wyzej. Po rozbiciu "bloczku" wypada zazwyczaj jeden kawalek wegla, ktory sluzy do robienia pochodni i palenia w piecu.

Zelazo

120px-Iron_%28Ore%29.png

Rude zelaza mozemy wydobyc kilofem kamiennym lub lepszym. Po rozbiciu rudy wypada z niej jeden kawalek rudy, ktory przepalamy w piecu i otrzymujemy sztabke zelaza, z ktorej mozemy stworzyc pancerz i narzedzia. Najczesciej wystepuje od poziomu 0 do poziomu 67.

Lapis Lazuli

120px-Lapis_Lazuli_%28Ore%29.png

Lapis Lazuli mozemy wydobyc kilofem kamiennym lub lepszym. Jesli rozbijemy rude wyleci z niej od 4 do 8 kawalkow Lapis Lazuli. Sluzy on jako barwnik. Najczesciej wystepuje na poziomach 0-3 i 33-35.

Zloto

120px-Gold_%28Ore%29.png

Rude zlota mozemy wydobyc kilofem zelaznym lub lepszym. Po rozwaleniu klocka dostajemy jedna rude, ktora przepalamy w piecu aby zdobyc sztabki zelaza, z ktorych tworzymy pancerz i narzedzia. Najczesciej wystepuje na poziomach 33-35.

Diament

Diamond_%28Ore%29.png

Rude diamentu mozemy wydobyc kilofem zelaznym i diamentowym UWAGA!!! nie zlotym. Po rozbiciu rudy otrzymujemy diament, ktory sluzy do robienia pancerza i narzedzi. Najczesciej wystepuje na poziomach 17-19 najczesciej przy lawie.

Red Stone

120px-Redstone_%28Ore%29.png

Rude red stone mozemy wydobyc kilofem zelaznym lub lepszym. Po rozwaleniu rudy otrzymujemy od 4 do 5 czerwonych proszkow. Proszek sluzy do robienia mechanizmow. Najczesciej wystepuje na poziomach 17-19

Caly poradnik wykonany przezemnie Wszelkie Prawa Zastrzezone.

Uzyte obrazki z

To jest ukryta treść, proszę

Pozdrawiam WOkoren

Opublikowano

Rude diamentu mozemy wydobyc kilofem zelaznym i diamentowym UWAGA!!! nie zlotym. Po rozbiciu rudy otrzymujemy diament, ktory sluzy do robienia pancerza i narzedzi. Wystepuje na poziomach 17-19 najczesciej przy lawie.

Nie zgodził bym się, wg mnie występuje najczęściej na poziomie 12-14

@edit

Nie znalazłem w sieci nawet podobnego poradnika, więc stwierdzam że jesteś w 100% jego twórcą. +,

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano (edytowane)

Lol wszystkie rudy występują poniżej danych poziomów a nie w tych odstępach które są napisane proszę o poprawienie bo wprowadzacie nie doświadczonych graczy w błąd, redstone 19-17? ja spotkałem na 12 poziomie i co? tylko wprowadza to ludzi w błąd, a i diament występuje kolo redstone i lawy także redstone występuje czesto blisko lawy

Edytowane przez Krakenos
Opublikowano

Diament występuje też przy Bedrock (pomiędzy)... Więc 4 - 19

Każda ruda może występować przy bedrocku tylko autor nie raczył o tym poinformować <_<

Opublikowano

Tut dla naprawdę Nowych... każdy średni lub dobry gracz MC o tym wie. Ale masz + Za starania...

@Offtop 700 Post : O

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie widzicie że temat jest sprzed 4 lat? Wtedy nie było aż tylu informacji co teraz.

MPC wprowadziło jakąś dziwną politykę że można odkopy robić jak coś się do tematu wnosi a co wy wnosicie?

Poradnik jest stary i nieaktualny bo z tego co mi się wydaje zmienił się generator mapy co za tym idzie generacja rud. 

W poradniku jest napisane że redstone najczęściej wystepuje na poziomach 17-19 a teraz najczęściej do 10 poziomu to samo diamenty i inne.

Opublikowano

Słaby poradnik ... Mogłeś dodać czas niszczenia poszczególnych rud poszczególnymi kolorami już byłoby więcej info ... Mogłeś też podać procentowy skład każdego chunku bo taki poradnik to możesz sobie w zupę wsadzic

Fail nie wiedziałem że to stary poradnik.. Ktoś odkopać i zobaczyłem że jest u góry .. Proszę o usunięcie obu postów bo przez telefon nie moge