Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bot] Automatyczne klikanie w grze Wiejskie Życie

HPTD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam zaprezentować Bota mojego autorstwa do gry Wiejskie życie. Zrobiłem też do Happy Harvest jbc.

Wystarczy się zalogować na swoje konto uruchomić program wybrać jakie warzywo ma siać a dalej już wszystko leci automatycznie.

Wiejskie Życie - Żniwiarz v0.7 beta1 by HPTD

Download:

Wiejskie Życie - Żniwiarz v0.7 beta1 by HPTD

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Instrukcja obsługi

1. Rozpakuj archiwum do "C:\Program Files" - musi być ta lokalizacja inaczej program nie znajdzie potrzebnych plików

2. Uruchom "Żniwiarz v0.7 Beta1 by HPTD"

3. Wejdź w zakładkę o nazwie takiej jaki rozmiar ma powierzchnia twoich pól (jeżeli masz 27 na 27 pól to przechodzisz do zakładki 27x27 analogicznie z resztą )

4. Kliknij w przycisk Ustawienia

4a. "...Przewinięcie" strony jest to moduł do przewijania strony w dół (jeżeli jest taka potrzeba) chodzi o to że kiedy otwieramy stronę z grą gra na mniejszych rozdzielczościach nie jest widoczna od razu trzeba zjechać trochę w dół aby była na pełnym ekranie. Jeżeli tego nie potrzebujesz wpisz 0.

4b. "...Czas oczekiwania" jest to czas (liczony w sekundach) jaki trzeba dodać lub odjąć do czasu w którym bot czeka aż wszystkie plony się zbiorą. Jeżeli startuje za szybo wpisz liczbę większą od 0 jeżeli za wolno wpisz mniejszą od 0 jezeli wystarczająco wpisz 0

4c. "...Pion" jest to regulacja w pionie jeżeli bot klika za wysoko należy wpisać cyfrę większą od 0 jeżeli za nisko cyfrę mniejszą od 0 jeżeli jest ok wpisz 0

4d. "...Poziom" - tu wszystko powinno być ok no ale jeśli nie to jeżeli klika za bardzo w lewo wpisz cyfrę większą jak 0 jeżeli w prawo to mniejszą jak 0 jeżeli ok wpisz 0.

4e. "...w sklepie pion" - działa tak jak w przypadku 4c, zaleca się użycie tych samych ustawień

4f. "...w sklepie poziom" - działa tak jak w przypadku 4d, zaleca się użycie tych samych ustawień

5. zapisz zmiany

6. zaloguj się na swoje konto

7. wejdź w wiejskie życie

8. w programie wybierz roślinę jaką ma posiać (od razu zbierze plony jakie są do zebrania w danej chwili)

9. jeżeli coś jest nie tak/masz coś ważnego do zrobienia wciśnij F6 a bot się zatrzyma. kolejne wciśnięcie F6 go uruchomi w tym momencie w którym się zatrzymał

10. jeżeli chcesz wyłączyć bota podczas pracy wciśnij ESC

Pamiętajcie że jest to dopiero wersja beta - jeszcze nie do końca dopracowana dlatego nie wystawiajcie minusów jak z czymś będzie problem a wręcz przeciwnie proszę o plusy bo spędziłem nad tym masę czasu i nie jedną nockę zerwałem żeby to jakoś wyszło

W razie problemów piszcie jaki moduł i co się dzieje najlepiej jeszcze jak by był screen

Strona projektu:

Konto na NK: (wysyłajcie zaproszenia, napewno odbierzemy)

więcej info na

Opublikowano

to będzie program w którym wpisujesz ile na ile masz pól i leci :) ale jak narazie jest kłopot z rozdzielczością bo jak ja mam teraz dostosowane do 1024x768 to wszystko jest git i inni co mają tą samą rozdzielczość też mogą się tym programem cieszyć... lecz jak ktoś ma monitor HD to już ma problem dlatego chyba dodam jeszcze miejsce na to aby wpisać rozdzielczość ekranu a następnie program będzie dodawał lub odejmował na osi x lub/i ykilka pikseli (w sensie że punkt kliknięcia będzie nieco przesuwał).

Jak już wszystko będzie OK to wstawię ;)

Opublikowano

spoko, później pomyślimy ;)

Nieco udoskonaliłem program

Jak by ktoś chciał to zawsze można dodać do programu inne warzywa i owoce.

Program wymaga .NET Framework 4.0

Po naciśnięciu jednego z przycisków "Siej" należy zalogować się na konto, uruchomić grę "wiejskie życie" i gdy się załaduje należy nacisnąć klawisz F6 (wtedy uruchamia się skrypt który wykonuje za nas pracę). Naciśnięcie F6 podczas pracy programu spowoduje że skrypt się zatrzyma, kolejne naciśnięcie F6 - skrypt rusza. Program też posiada awaryjny wyłącznik (ESC) w razie gdyby panowie na NK postanowili że nieco zmienią układ strony i program klikałby nie wiadomo gdzie (już miałem tak kilka razy) ;)

Screeny

Jak widać praca nad botem idzie w dobrym kierunku ;)

Opublikowano

Panie i Panowie do opublikowania pierwszej wersji tego cuda zostało kilka dni ;) muszę jeszcze przetestować bota na kilku rozdzielczościach i skompilować wersję do publikacji.

Zrobiłbym to jutro jednak jutro biorę się za wymianę instalacji elektrycznej w całym domu więc nie ma szans...

Dodam tylko tyle że bot zanim będzie mógł poprawnie działać będziecie musieli przeprowadzić prostą konfigurację (ustawienie do swojej rozdzielczości). Nawet metodą prób i błędów każdy da radę... Konfigurację przeprowadza się tylko raz (ewentualnie kilka jeżeli ktoś ma z tym problemy :P ) Po kliknięciu przycisku zapisz zmiany program zapisze ustawienia i bot może śmigać na Wiejskim Życiu...

mam nadzieję że nikt nie będzie miał nic przeciwko takiemu rozwiązaniu

W wersji beta wypuszczę tylko obsługę pól 25x25 + 27x27 z możliwością siania ananasów, koniczyn, dyń oraz pszenicy... w kolejnych wersjach powinno być tego więcej o ile będzie zainteresowanie

Opublikowano

w becie mogłeś zrobić obsługę pól 17x17 nie każdego stać na większe pole, mnie stać ale większość moich kolegów i koleżanek nie stać, każdemu przyda się Bot

Jestem WindowsKing!

87011068307586240776.png

Opublikowano

Zainteresowanie jest na pewno,tylko nie kazdemu chce sie skomentowac,jak dla mnie bomba,ze ktos sie podjal zrobic takiego bota,tylko moglbys faktycznie od 17x17 wzwyz zaukalizowac i dodac opcje przetwarzania,czyli dodaje pomidory do maszyny,mleko pszenice robi,pozniej chleby ciasta itd. - mam na mysli te najbardziej oplacalne .

Opublikowano

od 17x17 powiadacie?? pomyślimy ;) w końcu wystarczy usunąć kilka linijek kodu z 25x25 i mamy 13x13 potem wywalić jeszcze trochę i jest 21x21 i tak można aż do 17x17 ale najpierw muszę się uporać z remontem :P

Z maszynami może być problem bo każdy ma je inaczej ustawione... trzeba o tym pomyśleć...

W tej chwili pracuję nad panelem "ustawienia" oraz udoskonaliłem obsługę pól 27x27 (oraz przystosowałem do chyba wszystkich rozdzielczości)... niebawem kupuję 29x29 więc taki rozmiar chyba też się znajdzie...

Jak widać Żniwiarz zmierza w dobrym kierunku praktycznie kiedy mogę to wprowadzam jakieś zmiany więc myślę że jak dobrze pójdzie to sprawdzona beta będzie za jakiś tydzień lub 2...

///EDIT

sprawa wygląda następująco:

Żniwiarz ma już gotowe moduły do zbierania i siania w trybie 27x27, 25x25, 23x23 i 21x21 dzisiaj chyba skończę moduły 19x19 i 17x17... pozostaje mi tylko wykończyć panel "ustawienia" i opublikować v0.7 Beta1...

Nadal myślę jak możliwie uprościć ustawienie programu... w Finalnej będzie na pewno inne rozwiązanie na razie w becie będziecie musieli ustawiać sami (napiszę też poradnik)

////////////////////////EDIT

w pierwszym poście link ;)

Opublikowano

Witaj Ja bym ci proponował małe rozwiązanie ^^ Czemu nie ułatwić sobie życie i przed puszczeniem zbierania i siania użytkownik zaznacza obszar gdzie myszka ma pracować ? wtedy nikt nie będzie się męczył z ustawianiem odległości przewijania i tym wszystkim ...

a tak po za tym to świetny pomysł i życzę sukcesów w dalszym rozwoju programu :)

Opublikowano

Rozwiązanie fajne tylko że nie zawsze zaznaczysz dokładnie to samo pole... w sumie to można zrobić żeby zapisał to pierwsze zaznaczenie a potem żeby już tylko odczytywał... do tego jeszcze lupa i powinno to działać

Pomysł może się sprawdzić ale to bym musiał wszystkie moduły od nowa pisać... No nic... w kolejnej wersji panel "ustawienia" będzie bardziej przyjazny dla użytkownika ;)

/////////EDIT

12 pobrań i nikt nie zgłasza błędów??

pomysłami też się możecie dzielić

Opublikowano

ja poki co zajmuje sie uprawa pomidorow,kukurydzy mleka pszenicy i koniczyny wiec no nic mi sie nie przyda z bota

pomysl juz przedstawilem;obsluga pol od 19/19 czy tam 17/17 albo no nawet te 21/21 wzwyz z tym,ze przydaly by sie opcje siania,zbierania i przetwarzania ;) Bo rozumiem,ze to dziala jako skrypt,ustawiam i nie musze miec wlaczonego kompa ?

Opublikowano

włączasz i komputer i wskaźnik się porusza sam ;) Niestety nie wiem jak zrobić aby wszystko działo się "w tle".

Sianie i zbieranie jest... głównie do tego ten program służy... co do przetwarzania to tak jak pisałem, każdy ma inny układ maszyn i ciężko byłoby to ogarnąć...

moduły od 17/17 wzwyż dodane - pomysł był niezły a koniczynę możesz siać botem ;)

W kolejnej wersji będą do wyboru te rośliny które obecnie+ kukurydza, pszenica, pomidory + opcja inne w której po zebraniu plonów program się zatrzyma i sami wybierzecie co posiać ;)

jeżeli ktoś ma jakieś "ale" lub po prostu chce coś doradzić niech śmiało pisze

P.S. Już pracuję nad nowym panelem "ustawienia" - bardziej przyjazny użytkownikowi... wystarczy jedno kliknięcie a reszta się ustawi sama ;)

Opublikowano

co do przerabiania. nie ma innego sposobu niz tylko poslugiwanie sie wspolrzednymi maszyn ? Ja sie nie znam,ale jestem pewny ze jest wykonalne zrobienie tego ze przerabia,bo jak da sie zrobic ze sieje i zbiera to da i sie ze przerabia ;)

Opublikowano

to że sieje i zbiera jest właśnie oparte o współrzędne więc jeżeli się da to niech ktoś mnie oświeci...

Opublikowano

"...przewijanie strony" - musisz sam policzyć w sensie odśwież stronę i naciskaj strzałkę w dół tyle razy aż ekran gry będzie cały widoczny (mniej więcej jak na twoim screenie),

później tyle razy ile wciskałeś strzałkę w dół tyle wpisz w tym polu (np 6 razy naciskałeś strzałkę to wpisujesz 6)

"...Czas oczekiwania" - wpisz 0 tyle na początek starczy potem możesz odejmować o 5-10 tak aby było idealnie ustawione oczekiwanie (ale to jak już skalibrujesz dobrze)

"...Pion" - pierwsze 3 kliknięcia idą na lupę pomniejszającą...

odświeżasz stronę wciskasz tyle razy strzałkę w dół ile masz w okienku przewijanie strony wciskasz na klawiaturze printscreen potem wchodzisz w jakiś program np paint

Wklejasz obraz i sprawdzasz na jakiej wysokości masz środek lupy (chodzi o sam środek kółka z minusem). współrzędne będą pokazane w formacie xxx,yyy więc spisujesz tylko yyy. Od tego co ci się wyświetliło czyli yyy odejmujesz 579 liczbę jaka ci wyszła wpisujesz w pole obok Regulacja Żniwiarza >>> pion

"...Poziom" - wpisz 0

"...w sklepie pion" wpisz to samo co w"...Pion"

"...w sklepie pion" wpisz 0

tak musi każdy ustawiać... trochę to skomplikowane ale w nowej wersji będzie to baaaaaaaaaardzo proste ;)

Opublikowano

Mi sie nie udało fajniej by było gdybyś nagrał video tut z głosek i byś pokazał jak to poprawnie skonfigurować.

Ale co jest nie tak?? Nie wiem czy opłaca się tutka robić jak niebawem wychodzi nowa wersja ;)

Opublikowano

UWAGA!!! Wyszła nowa wersja programu Żniwiarz w wersji 1.0 Program ma poprawiony panel ustawień i wiele innych (cała lista zmian dostępna w changelogu na oficjalnej stronie).

nagranie z pracy wersji 1.0

jak ustawić wersję 1.0

wersja 1.0 powstała w dwóch edycjach, demonstracyjnej i pełnej... pełna jest płatna i kosztuje 10zł... jednak przed kupnem zalecam sprawdzenie dema aby się przekonać czy odpowiada wam program...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...