Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor - chcesz nim zostać? Do dzieła!

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1309803350-U198706.png

Witajcie userzy. Dzisiaj mamy dla Was kolejną niespodziankę!

Na forum pojawi się wkrótce nowa, unikalna ranga – Mentor.

Ranga Mentor przeznaczona jest dla osób wykazujących się zdolnościami do przekazywania wiedzy, nauczania i poszerzania horyzontów nowym użytkowników forum.

Co mam robić, jak mam sobie zapracować na taką rangę?

1. Musisz być pomocny, miły i uczynny dla nowych użytkowników forum. Masz wskazywać im właściwą drogę, pomagać, wspierać swoim doświadczeniem.

2. Powinieneś być otwarty na pytania mniej doświadczonych cheaterów i być dla nich „przyjacielem”.

3. Nie możesz poniżać, obrażać ani krytykować działań usera. Nie bądź arogancki i wulgarny – to ważna cecha Mentora! Powinieneś za to pokazywać jak powinien postępować, wprowadzać go na właściwy tor. Pamiętaj, że jest nowy i ma prawo do błędów!

4. Nie możesz być konfliktowy. Wszelkie spory i zatargi między userami, powinieneś spokojnie wyjaśnić i rozwiązać. Twoje działania muszą być konstruktywne!

5. W swoich postach musisz pokazywać wysoką kulturę osobistą , powinny być one poprawne merytorycznie i zrozumiałe dla laików.

6. Pownieneś dbać o swoją reputację i opinię na forum. Twoja reputacja jest wyznacznikiem tego ilu osobom pomogłeś.

7. Wszystkie twoje tematy, posty, tutoriale powinny być pisane językiem zrozumiałym dla osoby, która pierwszy raz ma do czynienia z daną grą lub zagadnieniem. Przypomnij sobie jak to było kiedy ty stawiałeś na forum pierwsze kroki!

8. Musisz znać zasady panujące na forum i regulamin po to, żebyś mógł go przekazywać swoim uczniom. Użytkownicy, których wyszkolisz nie mogą łamać regulaminu!

9. Traktuj użytkowników tak, jak sam chciałbyś być traktowany. Pamiętaj, że dzięki twojej pracy MPC Forum może zyskać kolejnego użytkownika, który może kiedyś tak jak ty – również stanie się Mentorem
;)

Co zyskam dzięki tej randze?

1. Unikalny kolor Nicku.

2. Większą pojemność skrzynki odbiorczej.

3. Większy limit na dodawanie mediów.

4. Brak kontroli antyfloodowej (nie musisz czekać wyznaczonego czasu aby napisać kolejny post)

5. I w końcu – wielki szacunek i poważanie wśród userów i kadry administracyjnej ; )

Liczymy na Was!

A to jeszcze nie wszystko! W najbliższym czasie na waszych profilach pojawi się zakładka „Reputacja”.

Będziecie mogli w niej sprawdzić za co Wy lub inni użytkownicy otrzymali punkty reputacji!

Z pozdrowieniami, Wasza Kochana Administracja.

1321896841-U198706.png

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nareszcie ;<

Nie mogę się doczekać tej zakładki "Reputacja" ;)

A tak do tego Mentora - trzeba składać podanie jak rozumiem ?

y5r5.png

Opublikowano

Nad kolorem pracujemy ; )

Aby zostać Mentorem nie musisz znać się na kodowaniu i cheatowaniu. To, czego wymagamy widzicie w poście wyżej.

Zakładka Reputation jest już w Waszych profilach. Widać tam dokładnie od kogo i za co dostaliście pozytywny, lub negatywny głos reputacji. Im więcej plusów za aktywną pomoc nowym użytkownikom forum, tym większe szanse na tą rangę! Nie musicie składać żadnych podań. To my wybierzemy tych użytkowników, którzy będą najaktywniej pomagać innym. ; )

Wszystko zależy od Was!

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Mentor

Do roboty ! Już czekamy na pierwszego Mentora :)

@glinka Ranga jest przeznaczona przede wszystkim dla memberów.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

To reputation troche nam serwer przymuliło ... ale już niedługo :)

Opublikowano

Okej a takie pytanie. Jak ktoś dajmy na to odświeży temat po 6 godzinach to ja mam mu w tym temacie napisać, że odświeża się po 24h? Nie będzie to co napiszę uznane jako spam?

I pytanko.

O co z tą reputacją chodzi? Bo ja mam wszystko po staremu w profilu...

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Co do rangi

4. Brak kontroli antyfloodowej (nie musisz czekać wyznaczonego czasu aby napisać kolejny post)

Tego nawet modzi nie mają ,a to bardzo przeszkadza .

Liczę że naprawicie to "Reputation" Bo to bardzo fajny bajer można się z niego dowiedzieć dużo o userach :

beztytuuhpu.jpg

Przykład mało ogarniętego USERA :)

Człowiek pomaga userą ,a ehhh szkoda gadać ...

Opublikowano

Ja mam pytanie do tej Reputacji ...

Za takie coś jak glinka pokazał nie powinno być warna ? Ktoś się stara, zbiera te plusiki a wpada jakiś gimbus i go minusuje :f

Opublikowano

Ja mam pytanie do tej Reputacji ...

Za takie coś jak glinka pokazał nie powinno być warna ? Ktoś się stara, zbiera te plusiki a wpada jakiś gimbus i go minusuje :f

Póki co nic takiego w regulaminie nie mamy ;)

W sumie to żadne przestępstwo, takim czymś user pokazuje po prostu swój własny poziom i tyle.

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

A jak ktoś zrobi 2 konto po to, żeby kogoś minusować? To nawet nie będzie wiadomo kto to...

A jak komuś się da minusa to on, jeśli zachowa się jak dziecko to zacznie minusować jak głupi za 1 durnego minusa...

Wg mnie ten system stary był lepszy.

Najlepiej to by było jak by było coś typu "Pomógł", a nie plusy i minusy.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Moi drodzy, gdy ktoś zakłada multikonta aby reputację komuś zmniejszyć lub zwiększyć jest banowany, a jego reputacja jest zerowana. ; )

Ilekroć uda nam się wyłapać takie przypadki od razu reagujemy. Bez nerwów ; )

Przypominam słowa kokosza:

system reputacji musi zostać jeszcze dopracowany, gdyż zbytnio obiciążył nam serwer.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Mam pomagać w jakimś określonym dziale, czy mogę w moich ulubionych? :P

Nie w określonym. Ranga jest przyznawana za całokształt twojego zaangażowania do pracy z nowymi userami.

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Pomagamy w działach dololnych... jest to ranga na stałe i będzie przydzielana na bieżąco ... - podobnie jak moderator. Administratorzy będą posiadali podgląd kto dał komu reputacje - podczas decyzji będziemy widzieć czy jest okej czy nie. Natomiast jeśli chodzi o to abyście wy widzieli to "membersi, post makerzy, prouserzy, admini, gm" widzą kto dal komu reputacje w tematach obok + i - .

1309809804-U1.jpg

Gość _Shadowlord
Opublikowano

W końcu coś się dzieje na forum, bardzo się cieszę.

Działa mi to również, na postmakerze.

Tylko szkoda że teraz będzie coś takiego jak - ,, dałeś mi minusa, ja Ci dam 10 (cenzura) ''

Trzeba było by to ogarnąć np. max. 1 plus i 1 minus dla jednego użytkownika na cały dzien.

PS. Kokosz, będą jakieś zmiany w minecrafcie? Dodawane działy? Wszystko w jednym jest.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mi osobiście pomysł z taką rangą się podoba :) Możecie do rangi (napisu) dodać kolor jasno zielony, bo chyba jeszcze żadna ranga nie ma takiego koloru (Admin ma ciemną zieleń). A co do działania systemu z reputacja - właśnie przetestowałem to na glinka333 (szybka reakcja na "minusy") i jak widać działa poprawnie, oczywiście reputacje odrobiłem z nadwyżką :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...