Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor - chcesz nim zostać? Do dzieła!

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na MPC nie ma zakazu przeklinania więc automatycznie Mentor również nie musi być w tym super idealny. Ale wszystko z wyczuciem. Taka osoba na pewno nie może rzucać wulgami na prawo i lewo.

W niektórych sytuacjach Polak nie obejdzie się bez rzucenia "kurwą" :D

Nieprzeklinanie u mentora jest wskazane. Jest Atutem, który może przeważyć szalę decydentów

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1309817311-U198706.png

Innych kolorów to nie ma ? :D

wersja testowa. docelowo inaczej to będzie wyglądało - trochę za bardzo homoseksualne

Dokładnie o to Mi chodziło :)

Opublikowano

Na MPC nie ma zakazu przeklinania więc automatycznie Mentor również nie musi być w tym super idealny. Ale wszystko z wyczuciem. Taka osoba na pewno nie może rzucać wulgami na prawo i lewo.

W niektórych sytuacjach Polak nie obejdzie się bez rzucenia "kurwą" :D

Niekiedy trzeba tego słowa użyć aby sobie ulżyć ,ale da się obejść bez tego

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

1309817311-U198706.png

Innych kolorów to nie ma ? :D

wersja testowa. docelowo inaczej to będzie wyglądało - trochę za bardzo homoseksualne

Opublikowano

Uff... Dzięki Ci o kokoszu!

Jak to zobaczyłem, to mi się słabo zrobiło :(

EDIT:

Przy wyborze mentora bierzecie pod uwagę jego przeszłość ? :D

Niby nikogo tam nie wyzywałem, ale z tymi wulgaryzmami, to... ciężko będzie :P

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mentor musi przejść normy unijne. Kokosz powiedział mi w tajemnicy, że trzeba np. mieścić się w przedziale wzrostowym 160 - 180 cm ...

Ciekaw jestem jak daleko będzie posuwała się protekcja takiej osoby. Szkoda, żeby ta "pomoc" kończyła się na forum.

f.png

Opublikowano

1.	Unikalny kolor Nicku.
2.	Większą pojemność skrzynki odbiorczej.
3.	Większy limit na dodawanie mediów.
4.	Brak kontroli antyfloodowej (nie musisz czekać wyznaczonego czasu aby napisać kolejny post)
5.	I w końcu – wielki szacunek i poważanie wśród userów i kadry administracyjnej ; )

Łał o.0

1. Biały wystarczy

2. Bez sensu

3. Jak mam to rozumieć? Że mogę sobie wsadzić 50 tysięcy obrazków do sygny i nie dostanę warna?

4. Bez różnicy

5. Wielki szacunek to ma każdy z lepszą rangą

Jednym słowem - pomysł denny. Za mojej kadencji to KidMod i Modzi zajmowali się tłumaczeniem userom o co chodzi, z czym to się je, etc. Teraz KidMod będzie tylko do sprzątania? Bez sensu pomysł. Wymaga dosyć dużego dopracowania.

Obawiam się, że nie potrzebuję promocji, makinku :)

Opublikowano

1.	Unikalny kolor Nicku.
2.	Większą pojemność skrzynki odbiorczej.
3.	Większy limit na dodawanie mediów.
4.	Brak kontroli antyfloodowej (nie musisz czekać wyznaczonego czasu aby napisać kolejny post)
5.	I w końcu – wielki szacunek i poważanie wśród userów i kadry administracyjnej ; )

Łał o.0

1. Biały wystarczy

2. Bez sensu

3. Jak mam to rozumieć? Że mogę sobie wsadzić 50 tysięcy obrazków do sygny i nie dostanę warna?

4. Bez różnicy

5. Wielki szacunek to ma każdy z lepszą rangą

Jednym słowem - pomysł denny. Za mojej kadencji to KidMod i Modzi zajmowali się tłumaczeniem userom o co chodzi, z czym to się je, etc. Teraz KidMod będzie tylko do sprzątania? Bez sensu pomysł. Wymaga dosyć dużego dopracowania.

1.Biały może mieć każdy bez większego wysiłku.

2.Jakby ktoś do Ciebie pisał, to miałoby to sens ;)

3.Nie, raczej to że możesz wstawić ponad dwa filmiki w poście(jest ograniczenie, jak je dajesz w [ media ] [ / media ].

4.Jakaś jest.

5.Nie każdy może dostać tą 'lepszą range'

Jednym słowem - pomysł super. Mentor jest dla osób które pomagają, ale za mało na kida, ew. pomagają jak mają czas.

Kid mod cały czas może tłumaczyć innym, pokaż mi gdzie jest napisane, że tylko mentor, albo ktoś kto chce być mentorem tylko ma tłumaczyć ? ;)

Mam nadzieje, że w chodź małym stopniu wyjaśniłem Ci po co jest ta ranga.

Mogę się mylić, bo nie ja tu jestem Adminem.

Pozdrawiam !

52287137559562145640.png

Opublikowano

1.Biały może mieć każdy bez większego wysiłku.

2.Jakby ktoś do Ciebie pisał, to miałoby to sens ;)

3.Nie, raczej to że możesz wstawić ponad dwa filmiki w poście(jest ograniczenie, jak je dajesz w [ media ] [ / media ].

4.Jakaś jest.

5.Nie każdy może dostać tą 'lepszą range'

Jednym słowem - pomysł super. Mentor jest dla osób które pomagają, ale za mało na kida, ew. pomagają jak mają czas.

Kid mod cały czas może tłumaczyć innym, pokaż mi gdzie jest napisane, że tylko mentor, albo ktoś kto chce być mentorem tylko ma tłumaczyć ? ;)

Mam nadzieje, że w chodź małym stopniu wyjaśniłem Ci po co jest ta ranga.

Mogę się mylić, bo nie ja tu jestem Adminem.

Pozdrawiam !

To może inaczej:

1. Biały kolor nicku to ma każdy. Kolor GRUPY to już inna sprawa.

2. Nie korzystam z Mpc mailboxa. A jak mi się zapełni, to go czyszczę. Co za różnica czy raz na miesiąc czy 2 razy na 6 miesięcy? Dla mnie żadna, bo to tylko parę kliknięć myszką.

3. Dwa różne filmiki? Ciekawe, może jak będę miał mentora to będę mógł wstawić ich 50? ;)

4. Jak ktoś jest uzależniony od mpc do tego stopnia, że musi pisać posty co 5 sekund i poczekanie pół minuty czy tam ile sprawia mu duży problem, to masz rację. Dla mnie - bez różnicy.

5. Jak widać po zamierzeniu rangi oraz sposobie jej zdobycia - każdy.

Ogólnie ranga jest bezużyteczna w 95%. Kolejna ranga, która daje niewiele, a ludzie jak głupi będą o nią walczyć. Skutki będą ciekawe - zmniejszenie roli kidmoda, który kiedyś musiał się wykazać, by zdobyć rangę - pomagać, być miłym, uczynnym itd. Teraz trudniej (a może i łatwiej) będzie kidmodowi awansować, jeśli się trafi stado napaleńców, którzy przejmą jego funkcje pomocy. Nie twierdzę, że TYLKO mentor. Twierdzę, że Mentor "zabierze" funkcje kidmoda. No i kolejna sprawa - Możesz sobie wybrać rangę - mentor lub MOD? Dobry pomysł, widzę już stado modków biegających w metinie i nie wiedzących nawet jak naprawić padające logowanie, czy gdzie szukać błędu powodującego reboot maszyny. Żeby zostać modem, trzeba też coś wiedzieć. Sama pomoc moim zdaniem nie wystarczy.

Obawiam się, że nie potrzebuję promocji, makinku :)

Opublikowano

Tak, Mentor to taka ranga jak moderator, będziesz mógł sobie wybrać co chcesz mieć widocznego - czy moderator czy mentor. Dodatkowo dostaniesz "nagrodę" czyli button z napisem "Mentor".

A button już macie przygotowany ? :) Bo ciekawy jestem jak wygląda

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

To może inaczej:

1. Biały kolor nicku to ma każdy. Kolor GRUPY to już inna sprawa.

2. Nie korzystam z Mpc mailboxa. A jak mi się zapełni, to go czyszczę. Co za różnica czy raz na miesiąc czy 2 razy na 6 miesięcy? Dla mnie żadna, bo to tylko parę kliknięć myszką.

3. Dwa różne filmiki? Ciekawe, może jak będę miał mentora to będę mógł wstawić ich 50? ;)

4. Jak ktoś jest uzależniony od mpc do tego stopnia, że musi pisać posty co 5 sekund i poczekanie pół minuty czy tam ile sprawia mu duży problem, to masz rację. Dla mnie - bez różnicy.

5. Jak widać po zamierzeniu rangi oraz sposobie jej zdobycia - każdy.

Ogólnie ranga jest bezużyteczna w 95%. Kolejna ranga, która daje niewiele, a ludzie jak głupi będą o nią walczyć. Skutki będą ciekawe - zmniejszenie roli kidmoda, który kiedyś musiał się wykazać, by zdobyć rangę - pomagać, być miłym, uczynnym itd. Teraz trudniej (a może i łatwiej) będzie kidmodowi awansować, jeśli się trafi stado napaleńców, którzy przejmą jego funkcje pomocy. Nie twierdzę, że TYLKO mentor. Twierdzę, że Mentor "zabierze" funkcje kidmoda. No i kolejna sprawa - Możesz sobie wybrać rangę - mentor lub MOD? Dobry pomysł, widzę już stado modków biegających w metinie i nie wiedzących nawet jak naprawić padające logowanie, czy gdzie szukać błędu powodującego reboot maszyny. Żeby zostać modem, trzeba też coś wiedzieć. Sama pomoc moim zdaniem nie wystarczy.

Mentor czy Mod będą mogły sobie wybrać osoby posiadające już moda ... Chodzi o rangę wyświetlaną ...

y5r5.png

Opublikowano

ehh. tylko nie potrzebne rangi. widać że wam się nudzi w wakacje ;<

Amnestii by się chciało, co? Ja mam wyłożone, jak dadzą to dadzą.

Opublikowano

Napisałeś że te osoby widzą kto komu dał punkty reputację:

membersi, post makerzy, prouserzy, admini, gm

Dlaczego nie ma tu Modka i Kida?

Np. Mojemu koledze, który jest Kidem działa to sprawdzanie reputacji, a mi za to nie :D

Zostań moim mentoreeem i wytłumacz mi o co chodzi :)

Opublikowano
Napisałeś że te osoby widzą kto komu dał punkty reputację:

Cytat

membersi, post makerzy, prouserzy, admini, gm

Dlaczego nie ma tu Modka i Kida?

Np. Mojemu koledze, który jest Kidem działa to sprawdzanie reputacji, a mi za to nie

Zostań moim mentoreeem i wytłumacz mi o co chodzi

Przy poście, po lewej stronie jest znak + i -, a obok liczba, klikasz na tą liczbę i widzisz, kto dał reputacje za ten post.

/Pomysł strasznie wyimaginowany, będzie na to popyt i zacznie się "Wielki Spam" tzn. "Wielka Pomoc".

//No to fail...

Opublikowano

Hehe, sęk w tym, że ja właśnie nie mogę na to kliknąć. Najeżdżam na to, klikam i nic, pojawia się tylko napis "Reputacja"

reputacjaq.png

Opublikowano

Z tym mentorem to fajny pomysł, ale... Duds. napisała że ilość plusów będzie także decydować o tym czy ktoś dostanie tą rangę, a jak ktoś zbiera minusy?? :mellow:

A z tym podglądaniem kto dał ci plusa lub minusa to bezsens... Ja np. komuś dałem jednego minusa to on mnie będzie tydzień plusować -.-

Nothing to do here.

Opublikowano

Pomysł bardzo mi się podoba ;)

Widać, że chcecie coś zrobić z forum <_<

Może się postaram na tego Mentora ;p

Kiedy wprowadzicie tą reputacje?

P.S Ten brak kontroli antyfloodowej przydałby się także dla kidmodów i modów ;/ Sprawia to wiele problemów :(

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

@Up

Reputacja już została wprowadzona :)

Wystarczy kliknąć na na liczbę plusów lub minusów.

Klikasz na tę liczbę, a nie na plusa lub minusa :P

I w tym momencie pokazuje Ci się okno, i masz tam rozpiskę kto Ci dał + lub - :)

Opublikowano

Wow, coś się dzieje ! ;}

Myślę, że pomysł jest okay, ale popatrzmy z perspektywy gold membera - antyflod mam wyłączony a skrzynka zwiększona. Dla goldów jedyne co dochodzi to praktycznie kolor + button.

Mimo to staramy się wszyscy!

23763184165281162590.png

SYGNATURA JEST REGULAMINOWA WIĘC WARA OD NIEJ

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...