Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Byłem na policji

grindzio19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na policji i muszę jeszcze im kilka danych przesłać ale pisałem z andreyem z kbota i zapytałem się :

ja: hi when i had VPS serwer and i used Kbot on him ,and so I can go to the police (legally)?

Andrey Kbot : there will not be able because you are buying and using illegal software :) - powiem szczerze że trochę nie zrozumiale :(

To mogę to zgłosić czy nie ?

...

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisał coś w stylu : Nie możesz ponieważ używasz nielegalnego oprogramowania .

(ale to tak w wielkim skrócie)

PS:

Jakie konto straciłeś ?

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Ymm, nic nie zrobisz, mowie ci. Byly juz takie sytuacje.

Opublikowano

Kumplowi ukradli konto ale do supportu pisal i e-maila aktualnego podali na ktory ten gosc zmienil bugiem. Jakies ruski to byli

Opublikowano

A pochwaliłeś się im że używałeś nielegalnego oprogramowania dzięki któremu okradałeś firme BIGPOINT ??? :D

Opublikowano

Pysior ja pisałem że ukradli konto zmienili maila ale mi nie podali aktualnego to mogę jakoś odzyskać konto ja chętnie pójdę na policję ale czy policja wykryje że używałem bota ( i czy popłyną dla mnie przez to jakieś prawne konsekwencje )

Tak na kocie mi zależy bo FE wiele nie bociłem a kasy trochę wpakowałem (tylko wersje trialowe Kbota i Ibota )

...

Opublikowano

Ja tego kradzieżą bym nie nazwał gdyż boxy są na mapie rozstawione, a bot służy jedynie do zbierania ich, więc gdzie tu kradzież? Co do tematu wątpie, że miałbyś szanse odzyskać konto bo i tak sprawdzają je kiedyktoś napisze do nich maila w takiej sprawie i prawdopodobnie wykryli by to.

Opublikowano

Ja tego kradzieżą bym nie nazwał gdyż boxy są na mapie rozstawione, a bot służy jedynie do zbierania ich, więc gdzie tu kradzież? Co do tematu wątpie, że miałbyś szanse odzyskać konto bo i tak sprawdzają je kiedyktoś napisze do nich maila w takiej sprawie i prawdopodobnie wykryli by to.

Bardziej zrozumiale napisz drugie zdanie.

...

Opublikowano

Byłem na policji i muszę jeszcze im kilka danych przesłać ale pisałem z andreyem z kbota i zapytałem się :

ja: hi when i had VPS serwer and i used Kbot on him ,and so I can go to the police (legally)?

Andrey Kbot : there will not be able because you are buying and using illegal software :) - powiem szczerze że trochę nie zrozumiale :(

To mogę to zgłosić czy nie ?

Andrey dobrze ci napisał (w skrócie nie masz co sobie głowy zawracać). Używałeś nielegalnego oprogramowania i nawet jak policja coś zrobi to pewnie pierwsze co to skontaktuje się z prawnym właścicielem konta (według OWH to firma BigPoint) a konto zostanie zbanowane na wieki. Jeżeli policjanci spróbują rozwinąć skrzydła (w co wątpię) to i tak zatrzymają się na polskiej biurokracji w której to rozpatrywanie byle jakiej sprawy trwa miesiącami a nawet latami a po 3 latach większość spraw ulega przedawnieniu i jest odrzucana w kąt.

Opublikowano

Wymyśl cos aby support podal e-maila aktualnego na tym koncie. Jeśli email bedzie na .ru to znaczy ze ruski cos maja do wlamywania na konta. Kumplowi ruski ukradli i ale zastraszyl ich a on cos tam ze przypadkowo te konto ukradl i podal mu passy aktualne

Opublikowano

Dobra a jeżeli nic BP nie wykryją to jedyny problem może być z policją(mam wójka w policji więc w kąt raczej sprawa nie pójdzie) a czy jak z Bp się skontaktują i powiedzą że było używane nielegalne oprogramowanie to może czekać mnie konsekwencja prawna oprócz blokady konta ?

EDIt:Iwan pytał się czy mam legalnego Windowsa(you choose Windows your is with licence?) czy to masz jakieś znaczenie ?

...

Opublikowano

Dobra a jeżeli nic BP nie wykryją to jedyny problem może być z policją(mam wójka w policji więc w kąt raczej sprawa nie pójdzie) a czy jak z Bp się skontaktują i powiedzą że było używane nielegalne oprogramowanie to może czekać mnie konsekwencja prawna oprócz blokady konta ? ?

Wujek w policji nic nie zdziała bo nawet gdyby przeciągnął sprawę która uległa przedawnieniu a doszło by do sprawy w sądzie to wszystkie dokumenty zostałyby wyciągnięte na wierzch a ty i twój wujek mielibyście nieprzyjemności z powodu iż sprawa została bezprawnie przeciągnięta. Ciebie raczej nie czekają konsekwencje prawne za bota (nie wiem jak reguluje to OWH gry - musisz poczytać punkt o wspomagaczach).

EDIt:Iwan pytał się czy mam legalnego Windowsa(you choose Windows your is with licence?) czy to masz jakieś znaczenie ?

W Windows-ach nielegalnych często i gęsto zdarzają się wtyczki które powodują iż twój komputer jest bardziej podatny na włamania poza tym nie pobierasz wtedy aktualizacji i to także pozostawia wiele luk. A jeżeli chodzi o programy komputerowe i sprawy policyjne związane z nimi zawsze dochodzi do sprawdzenia komputera/ów poszkodowanego w celu ocenienia czy nie doszło do naruszenia prywatności (włamanie, podsłuchy, keyloggery itd.) oraz czy poszkodowany nie łamie prawa nielegalnym oprogramowaniem które mogło się do tego przyczynić.

Opublikowano

owszem ma nie które windows'y mają własne zabezpieczenie czyli klucz przez nie go uaktywniasz ochronę danych itd. ( nie chce mi się pospisywać) no jak masz skrackowanego windowsa uznawany jest jako nie legalny więc to jest łatow wykryć np. przez aktualizacje plików i kluczy windows'a itd. (sorry jak coś źle napisałem ale jestem przymulony). a jak mogą sprawdzić czy używałeś KBOT LUB IBOT i innego typu bota hacka za pomocą rejestrów i jeszcze jednego lecz nie pamiętam jak to się nazywa ale do szczegóły

jak masz nie legalnego windowsa to po pierwsze pójdziesz albo do paki albo będziesz płacił odszkodowanie dla tego się pyta Ivan czy masz legalnego windowsa za ok 600- 900 zł no tyle u mnie kosztuje

Edit tak jak pan u góry napisał oto mi chodziło ja to inaczej napisałem ale pan podał dłuższą wersję bardziej szczegółowa

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Czyli jak próbować na policji (może będę miał to szczęście że nie wykryli bota i policja coś zdziała) czyli próbować ?

Co byście zrobili na moim miejscu konto 16 lvl (mało wiem) FE 200k uri, każdej ammo (oprócz rsb i x3,sab) ponad 200K

Czyli jak mam nie legalnego dać sobie spokój? Pytam serio bo nie mam 18 lat a konto naprawdę miałem PRO

EDIT: Policjant pytał się o Ip kompa (choć zapewne chodziło mu i IP neta bo mówił że mam to Ip na umowie z vecrty )

...

Opublikowano

każdego ammo ponad 200?

oprócz rsb x3 i sab ?

ammo x1- 200.000

ammo x2- 200.000

ammo x3- 0

ammo x4-.200.000

ammo rsb- 0

ammo sab- 0

hahah PRO KONTO kurwa ! hahahhaahaaha

byłeś na policji ? jak powiedziałeś ?

joooł ! Jp jp jp ! joooł jp jp ! joł zajebali mi konto joł, joł jestem jp pro ! a więc do rzeczy, JP gram w DO jp i kurde jp odpaliłem se kurde bota i jp kurde złamałem owh kurde jp i kurde nie mam jp konta kurde. tak było?

"BYŁEM U POLICJI" - CZYLI KOMEDIA NA MPC FORUM

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Powiem tyle, udowodnij im ze to twoje konto, daj 2 ostatnie hasla jakie znasz, EMail, BIG i inne.

A co do Supportu, to BP moze jedynie wejsc na konto i tak sprawdzac czy bugowales kredki czy cos :D

Nie ma innej drogi.

Ps. Swoje IP sprawdzisz: http://whatismyip.org/

Opublikowano

jak będziesz miał szczęście i to bardzo duże to ci się uda ale BP specjalnie tak przeszpera twój komputer rozbierze go na cząsteczki 1 aby znaleść nawed jeśli byś zrobił zawespieczenie systemowe i ominięcie zapisów programów włączanych i wyłączanych o danej porze a do tego ominięcie ... co jest nie możliwe ponieważ przy nażędziach masz specjalną ikonkę która bierze i zapisuje uruchamiane programy o danej porze i danej godzinie ta pamięć jedynie możesz usunąć przez reinstal systemu a do tego po reinstallu reset biosu ale to za dużo roboty przy czymś takim ponieważ zostają ślady zapisanej na pamięci

przy każdej reinstalacji i itp. na dysku masz kawałek zabranej pamięci np ja mam 500 gb dysk ale ogółem mam 468gb dlaczego ponieważ ten przedsionek jest do zapisywania danych o których tylko programiści znają i hakerzy

Edit masz rację NOOBKILL niech tak zrobi a ma większe szanse

Edit@2 co za nobek bierze i mnie minusuje napisz co źle napisałem a nie minusujesz

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Czyli jak próbować na policji (może będę miał to szczęście że nie wykryli bota i policja coś zdziała) czyli próbować ?

Co byście zrobili na moim miejscu konto 16 lvl (mało wiem) FE 200k uri, każdej ammo (oprócz rsb i x3,sab) ponad 200K

Czyli jak mam nie legalnego dać sobie spokój? Pytam serio bo nie mam 18 lat a konto naprawdę miałem PRO

EDIT: Policjant pytał się o Ip kompa (choć zapewne chodziło mu i IP neta bo mówił że mam to Ip na umowie z vecrty )

Przykro mi to mówić ale w przypadku gdy masz wiele programów nielegalnych możesz zaszkodzić bardzo sobie.

Co ja bym zrobił?? mógłbym się tylko wkurwić bo starczy mi już siedzenia w prawie polskim kodeksach itd(nie jestem prawnikiem czy radcą prawnym - własne problemy młodości). A następnie poszedłbym na jakiś nowy serwer, kupiłbym podwajacz, bota i w przypadku jeśli posiadasz VPS to walnął bym na miesiąc bocenie poźniej wrotka i heja do przodu.

Policjant pytał się o IP ale twoje czy tego co ci skradł konto (jak zwykle pewnie chcieliby żeby przyprowadzić im winnego pod same drzwi)

Opublikowano

Wg mnie smerfy nie pomogą;p

Ogólnie zacznij robić nowe konto.. Support jeśli Ci odda konto zostanie zbanowane ;P ;d

Opublikowano

Czyli co zgłosić to dopiero jak będę miał nowego kompa lub oryginalny system (mój kolega informatyk całkowicie sformatuje mi dysk twardy i wgra oryginalną Viste (mam na chacie)

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...