Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano

Mam mały problem, a mianowicie nie widzę w ogóle celownika na jasnych mapach takich jak DD2, Kabul2, awp zvk itd. Postanowiłem, że ustawię sobie czarny celownik, lecz nie chce mi działać, biały, rużowy, fioletowy, brązowy, wszystkie inne działają, tylko nie czarny...

Wpisuje komendy:

cl_crosshaircolor 5

cl_crosshaircolor_r 0

cl_crosshaircolor_b 0

cl_crosshaircolor_g 0

I celownik kompletnie znika :/ Próbowałem nawet komendę w stylu cl_crosshair_translucent, ale nie ma takiej... Gram w CS: Source i nie chcę ściągać nic, bo czarny celownik potrzebny jest tylko na nie liczne mapy... Większość ludzi mówi, że czarny im działa :/

Proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Nie ma tej komendy z translucent w CS; Source :/ Dlatego właśnie nie wiem co zrobić...

Edytowane przez Alpa
Opublikowano

a to :

To jest ukryta treść, proszę

bo u siebie masz ustawione na "5"

Na zero też próbowałem, ale wtedy kolor zmienia się na standardowy, czytałem już dużo tematów na ten temat i wszystkie rozwiązania dotyczyły właśnie tych dwóch komend (translucter i color 0), ale w Sorcie nie ma takich komend :/

Kaaaaszana

A może znacie jakieś inny celownik który widać na DD2 ? Najlepiej jakiś ciemny, np. brązowy...

Opublikowano

pare miechów temu własnie zablokowano te komendy ale z tego co dobrze pamietam jest inna komenda ,która własnie na nowo udostępnia te komendy... w pisz w google odblokowanie komend na celownik w cs;s powinieneś coś znaleść.. głownie ludzi szukali dla wielkości celownika

b_560_95_1.png

Opublikowano

@Misiek23

Szukałem tak jak doradziłeś, lecz wszystkie tematy dotyczą komend cl_crosshairscale, która nie działa jeśli nie poprzedzi się jej komendą cl_legacy_crosshair 1, lecz nie zmienia to faktu, że nie ma to nic wspólnego z innymi komendami celownika :/

@_Cezary

Tak mam Steam.

@Ventos

Czyli jeśli mam Steama to z czarnego celownika nici ??

Opublikowano

Tak jak misiek mówi, poszukaj tej komendy. ;)

Ale taka komenda nie istnieje, napisałem przecież, że to jest komenda która przywraca tylko wcześniejszą metodę zmniejszania celownika, nie przywraca wszystkich wcześniejszych komend :/

Skoro nie można ustawić czarnego celownika to macie może jakiś kolor który aktualnie widać na mapie dd2 ? Chodzi mi o te miejsce bardzo jasne, bo tam to żadnego nie widzę.