Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][uce][priv] Cooldown Hack Tutorial [zmienione Compare]

fifazzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na samym wstępie mówię ze jest to tutorial gdy serwer jest dobrze zabezpieczony i ma zmienione wartosci compare. Tutorial opisuje jak poprawnie zrobić CoolDown Hacka na skill Archera - Staggering Blow

A więc zaczynamy:

1. potrzebne będzie nam UCE. Ja osobiście uzywam na prywatnych serwerach Revoluti0n Engine 5.3 by SHAK3. Dzięki niemu nie trzeba się męczyć z rootkitem i nie mamy obaw o wejście jakiegoś wirusa czy coś. Link do pobrania zamieszczam na dole.

2. Gdy mamy juz uce włączamy nasz serwerek następnie podpinamy się pod proces engine.exe: Pierwsza ikonka u góry>zaznaczamy engine.exe>ok

fdc0cac26912cf99.jpg

3.Nastepnie musimy wyszukac adres skilla w pamięci: Klikamy Memory Browser > Search > Find Memory

bc9316633f75b534.jpg

4. W pierwszym polu adresów wpisujemy 6 zer a w trzecim polu wpisujemy dokładną nazwę skilla. (u mnie tj. Staggering Blow)

a7d817a7edb604eb.jpg

5. Ten krok jest opcjonalny jezeli w tym duzym polu pod nazwa skilla pojawilo sie duzo pustego miejsca. Nastepnie musimy wyszukac skilla jeszcze raz lecz ze zmienioną wartością pamięci.

cce7e08e22d879f7.jpg'

Jak widzicie tu nam wyszukało nazwe skilla ale ze złą wartością pamięci gdyż jest pole pod nazwą skilla zapełnione.

6.Więc wyszukujemy wartość jeszcze raz lecz w polu adresu tam gdzie zmienialismy na 6 zer pojawil nam sie adres w ktorym przedostatnia liczbe(litere) o 1 wyższą czyli np dla 4 dajemy 6 a dla D dajemy E:

3297b7765334bfe9.jpg

Zmieniam na:

ace238a2b79f928d.jpg

7.Gdy wyszukamy drugi raz pod nazwą skilla powinniśmy znaleźć dużo pustego miejsca (jeżeli nie znajdziemy nie zrażajcie się tym prawdopodobnie adres będzie dobry) Zapamiętujemy go i zamykamy okno przeglądania pamięci. :

e40a13631a5f0dde.jpg

8.W głównym oknie Uce zmieniamy Scan type na Value between i dla staggera ustawiamy w pierwszym okienku (gdy compae oryginalne :3000) o 100 mniejsze a w drugim o 100 większe. Zmieniamy obszary wyszukiwania pamięci w sposób że gdy w przeglądarce pamięci dla staga znalazło nam wartość (drugą) 01D320FC w pierwsze okno wpisujemy pierwsze 4 litery(cyfry) i dokanczamy 4 zerami czyli 01D30000 a w drugim oknie również 4 pierwsze cyfry(litery) lecz dokańczamy 4 literami F czyli 10D3FFFF i klikamy First Scan.

d2973ea87ad152ad.jpg

9. Gdy wartości nam się wyszukają porównujemy adres i wybieramy wartość która najbardziej pasuje i klikamy czerwoną strzałkę w dół(przepraszam za to ale compare okazało się nie zmienione na tym serwerze hihihi :) ):

fcfe1c7520536d8a.jpg

10. Następnie zamrażamy adres (frozen) klikamy prawym klawiszem myszy i wybieramy :

66bb1da507476045.jpg0

11. Zmieniamy wartość na 1 i cieszymy się udanym cooldownem staggering blowa:

039dcdb61e28d600.jpg

Link do UCE na prywatne serwery:

To jest ukryta treść, proszę

Hasło: www.mpcforum.pl

Pozdrawiam.

Opublikowano

nawet ja jestem O_o

Nie wiem o czym gadasz o_O

Do PL wchodzisz przez NPC w Green.

Później nie włazisz do żadnej pierdolonej jaskini tylko idziesz na ,,plaże'' masz na mapie i kurwa po drodze masz stone golemy

Opublikowano
6.Więc wyszukujemy wartość jeszcze raz lecz w polu adresu tam gdzie zmienialismy na 6 zer pojawil nam sie adres w ktorym przedostatnia liczbe(litere) o 1 wyższą czyli np dla 4 dajemy 6 a dla D dajemy E:

tego nie rozumie możesz jaśniej??:P

gate.png

Opublikowano

w zrozumieniu pomoze : so.pwn.pl

@Down

dobra, ja sprobuje

masz adres 1D438234

ale to nie ten.. :<

przedostatnia liczba to .. ? 3 !

wiec patrzysz tak na ta 3ke

i do trzech (3) dodajesz (+) jeden (1) co rowna sie (=) cztery (4)

3+1=4

i kolejny adres wygladac bedzie tak

1D4382

4

tak samo jakbys mial taki adres :

1D2B3CA (przyklad)

to jesli bedzie zle wtedy

bierzesz "C"

i szukasz nastepnej litery.. jedt nia D

wiec adres po zmianie bedzie wygladal tak :

1D2B3

A

kumasz czy screeny mam robic ?

jesli zrozumiales to po prostu sobie ulzyj i wstaw mi 1*

Nie wiem o czym gadasz o_O

Do PL wchodzisz przez NPC w Green.

Później nie włazisz do żadnej pierdolonej jaskini tylko idziesz na ,,plaże'' masz na mapie i kurwa po drodze masz stone golemy

Opublikowano

no zalozmy ze masz adres 1D438234 to jego przedostatnia liczbe zmieniasz o 1 wyzsza czyli dla 3 - 4 dla a -b nie mozna jasniej adres po zmianie wyglada tak 1D438244 jazniej nie moge -.-

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja wszyto zrobiłem co było napisane ale jest jede problem .. ja mam taki kod 017EEA97 próbowałem zamienić 9 na 0 i nic... a z 9 na 10 sie nie da pomocy@@@!! :(

Opublikowano

Kim grasz? Przy CD tak jest, nie przejmuj się :P

Musisz zrobić CD na 2 skille i używać ich na przemian, wtedy powinno być dobrze.

sign.png
Opublikowano

Nie martw się to standard w kalu jest :P

Nie można przesyłać w kółko tego samego skilla z normalnym dmg tak to już jest :P

co do hacków faktycznie nic ostatnio się nie dzieje. Ja zająłem się webmasteringiem (w wolnych chwilach xD)

Myślałem żeby do priv serwów wrócić i postarać się napisać coś do plików serwerowych, ale małe problemy z kompilacją source mam.

sign.png
Opublikowano

gram archerem uzywam skilla SB jakiego mi jeszcze radzicie używać? ;)

a można po uzycia skillu sb nie tracic many ? jak tak prosil bym o napisanie jak to sie robi z gory dzieki;)

na sb jest volume 2900 -3100 a na Thunder Storm jakie jest?:P bo ja szukalem i nie umialem znaleźć;/

Opublikowano

@You Fear

Ale z tym webmasteringiem ida jakies postepy ??

na privach sie nie oplaca grac expisz a tu nagle off sever i pózniej nagle wszyscy od zera i puzniej off sever forever xS

LOLKIN wszystko masz napisane w programi jakie sa volume

Opublikowano

@UP no tak jak pisałem dziala pare dni a potem zamkniety na zawsze i lipa a na globalu mozesz sprzedac konto i takie tam zawsze na glocu lepiej niz na privach xD

Opublikowano

dzieki all za pomoc cd dziala mi na 90% serverach tylko nie na xiu i r3olution :D ale jeszcze jak by ktos napisal jak sie robi ug to by bylo kozacko:P pozdro:D

Opublikowano

Polecam wejść do tematu "Kal FAQ" tam są linki do tutoriali (znajdziesz 2 o ug).

@kali

Jakoś tam po woli idą, za dużo czasu nie mam ostatnio, ale napisałem sobie upload plików graficznych (z generowaniem linków na fora i strony).

Grafikiem to ja nie jestem, ale w photoshopie coś tam na szybko zmotałem :P

sign.png
Opublikowano

nie działa mi na fusionie ;/

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

na fusionie dziala tylko cie pewnie wywala tak samo Xiu Panimals hmm R3volution . . . ^^ dziewczyny jaki jest Value na cd splash? :P

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Splash: 14466

przynajmiej ja taki mam na cana;) xD 2 dni i 100lvl ^^ a bija tam 100lvl okolo tydzien xD

<b><!--coloro:#00BFFF--><span style="color:#00BFFF"><!--/coloro--><!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Palatino Linotype--><span style='font-family: "Palatino Linotype"'><!--/fonto-->You are Talking Shit! Rally<sup>33</sup>Shit!<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc--></b>

<b><!--fonto:Palatino Linotype--><span style='font-family: "Palatino Linotype"'><!--/fonto--><!--coloro:#00BFFF--><span style="color:#00BFFF"><!--/coloro--><!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->1. Diablo Mod <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.1.164.124:27028<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

2. Zombie Mod <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27025<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

3. Aim/Awp Only HS <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27021<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

4. FFA <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.1.164.150:27104<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

5. GunGame DM <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27030<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam/NS<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--></b>

Opublikowano
nie ma takiego

canajuanaQC:) francuzz:)

<b><!--coloro:#00BFFF--><span style="color:#00BFFF"><!--/coloro--><!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Palatino Linotype--><span style='font-family: "Palatino Linotype"'><!--/fonto-->You are Talking Shit! Rally<sup>33</sup>Shit!<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc--></b>

<b><!--fonto:Palatino Linotype--><span style='font-family: "Palatino Linotype"'><!--/fonto--><!--coloro:#00BFFF--><span style="color:#00BFFF"><!--/coloro--><!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->1. Diablo Mod <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.1.164.124:27028<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

2. Zombie Mod <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27025<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

3. Aim/Awp Only HS <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27021<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

4. FFA <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.1.164.150:27104<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam

5. GunGame DM <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->83.143.134.61:27030<!--colorc--></span><!--/colorc--> Steam/NS<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--></b>

Opublikowano

Na fusiona wcale nie da sie zrobic cd bynajmniej mi nie wychodzi

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

F!rma nie wiem co ty pierdoli** ^^ ale mnie w ***** chyba robisz :D DaPil na fusionie jak cie nie wywala to mozna zrobic cd

Pomogłem? Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...