Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Baza Danych] Zmiana hasła MySQL

globasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka;)

Chciałbym Wam pokazać jak zmienić hasło do bazy MySQL , nie za pomocą tych wszystkich zapytań we FreeBSD , bo one na sf2010 nie działają, bynajmniej mi. Już jest na to sposób :)

Wchodzimy do Navicat --> mysql--> User (tutaj wszystko się dzieje) :]

userd.png

Będziecie mieli 4 tabelki , i edytujecie tą ostatnia , co ma w "Host" [%%] .

|

|

\/

juzw.png

Host : Zostawiacie te [%%]

User : domyślne root , usuwacie je i wpisujecie tam swoje (np. mpcforum )

Password : Usuwacie , wchodzicie na :

To jest ukryta treść, proszę

generujecie hasło jakie chcecie i wklejacie je ,tam gdzie zielone pole.

Select_priv, Insert_priv i te wszystkie - ustawiacie tak jak macie wyższych userów , czyli w każdym okienku ma być "Y" .

Później zamykamy bazę , reboot i baza MySQL jest w 100% zabezpieczona. Zmieniamy tylko potem we Właściwościach Połączenia na swojego usera, swoje hasło .;)

P.S. - nie krytykujcie mnie . Takiego tut-a nie było , a te wszystkie tworzenia nowego konta MySQL nie działają komendami.

@Edit

lepiej nie usuwać tych wszystkich , jak zmienicie tą ostatnia to nikt się nie włamie , a dużo Wam to nie zajmuje , tak dla pewności , żeby działał serwer potem , nie usuwać!:D

Opublikowano

Ja usunąłem wszystko.

Będzie działać?

@edit.

Poradnik super.

Nie usuwajcie wszystkiego bo serwera nie odpalicie :)

Opublikowano
P.S. - nie krytykujcie mnie . Takiego tut-a nie było , a te wszystkie tworzenia nowego konta MySQL nie działają komendami.

Przepraszam, ale właśnie za to muszę Cię skrytykować. Tworzenia konta jak i nadawanie mu przywilejów w MySQL działało i działa do tej pory we FreeBSD. Pliki serwerowe nie mają tu nic do rzeczy, nie edytują jądra systemu... Pewnie źle się posługujesz tymi komendami i dlatego nie działa. Ale nie zwalaj winy na pliki serwerowe. Ponadto, no już jak się uparłeś na edycję i dodawanie kont z poziomu Navicata to wytłumacz mi, czemu wybraleś okrężną drogę? To samo a nawet dwa razy więcej opcji miałbyś wybierając "Manage users". Ehh..

Opublikowano

adriank - to krytykuj , mi to lotto. Tylko jak widzisz , w serwerach siedzę już ponad rok, przy samym tworzeniu ich, i na sf2006 mi działały , teraz mam sf2010 i nie działają . Niby czemu okrężna ? .. Robiłem przez Manage Users - dałem potem reboota , i trzeba było od nowa bazę wgrywać. Masz swój sposób na to? to go udostępnij , albo sam sobie nim rób . Mi akurat to pomogło i jestem z tego zadowolony i postanowiłem się tym podzielić..

@Edit

@down

to moja sprawa jak będę sobie robił zmianę hasła do MySQL , jeżeli Ci się to nie podoba, to nie rób tak, może komuś innemu się przyda. Posty przyszedłeś nabijać ?.

Opublikowano

adriank - to krytykuj , mi to lotto. Tylko jak widzisz , w serwerach siedzę już ponad rok, przy samym tworzeniu ich, i na sf2006 mi działały , teraz mam sf2010 i nie działają . Niby czemu okrężna ? .. Robiłem przez Manage Users - dałem potem reboota , i trzeba było od nowa bazę wgrywać. Masz swój sposób na to? to go udostępnij , albo sam sobie nim rób . Mi akurat to pomogło i jestem z tego zadowolony i postanowiłem się tym podzielić..

Oo pięknie. Manage users też Ci nie działa. Nie wiem jak to robisz, że nic Ci nie działa, ale graty za to ;x

Opublikowano

Może i tak, ale ja jak próbowałem z konsoli , wpisywałem tam to zawsze jakiś błąd, i zrobiłem tak jak w tut-ku. Nie każdy musi tego używać... kto chce może użyć.:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

e no taka uwaga ja pierwszy na to wpadlem

To jest ukryta treść, proszę

;Script by ziuto
;Source-code Autoit v3
$User = InputBox("Twoj nick", "Podaj swoj nick", "tu go wpisz")
If $User = "ziuto" Then
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Sam sie lubie", 50, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam sobie 5 gwiazdek", 30, 40)
ElseIf $User <> "ziuto" Then
MsgBox(0, "Powitanie", "Siema " & $User)
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Lubie cie ziuto", 47, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam ci 5 gwiazdek ziuto", 25, 40)
EndIf
GUISetState(@SW_SHOW, $gui)
While $User = "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie sie", "Sam sie lubie :o")
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
MsgBox(0, "Dam sobie 5 gwiadek", "Ze bym to ja mogl sam sobie dac")
EndSelect
WEnd
While $User <> "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie cie", "A za co ?")
InputBox("A za co ?", "Za co mnie lubisz ?", "???")
MsgBox(0, "Za to", "Aha" & @CRLF & "Dobrze to wiedziec xD" & @CRLF & "Nq")
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/")
ExitLoop
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/user/259390-ziuto/")
EndSelect
WEnd

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

up@

taka uwaga ze spojrz date lamsie on to dal 2 sierpnia ty 6! wiec on 1 sprawdz najpierw moze ?

Opublikowano

@up

nie wiem czy jestes idiota ale chyba tak TAM PISZE 2 STYCZEN A TU 6 SIERPIEN . Kto cie robil?

Odwrotnie =D

Tam 6 Styczeń tutaj 2 Sierpień

x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

lol po co zmieniac haslo skoro user jest na localhost ?

Zachęcam do korzystania z Bonus Switchera specjalnie na Reinor.pl

http://www.mpcforum.pl/topic/713607-dl-tutorial-bs-na-serwer-reinor/

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepraszam za odkopywanie, ale w FreeBSD ustawia się hasło, jeśli zapomnimy hasła do użytkownika. Ten tut jest dla tych, którzy po prostu chcą zmienić hasło, a nie hasło nowe ustawić. Trzeba trochę myśleć przy wybieraniu tutów.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dziwne, mi nie działa -.O czem ?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

czemu jak zmieniam haslo, to mi sie nie zapisuje, i wymaga te haslo, co jest stadnardowe w plikach?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Lajk jak najbardziej zasluzony, poniewaz mam pliki 2010r.

i nie dzialaja mi komendy w freebsd i to mi sie wlasnie przydalo ;>

Wielkie dzieki :)

???

Co opadła kopara?

Weź nie wnerwiaj mnie tylko daj like

Nie bądź noobs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...