Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łamanie praw autorskich oraz handel na MPCforum.pl

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba rozmowa doszła do momentu, żeby administracja musiała zabrać w niej głos.

To co robi wielu z Was, drodzy użytkownicy to nadinterpretacja treści newsa. Kokoszowi nie każe usuwać połowy forum, do czego niektórzy nawołują, ale chodzi tu po prostu o popularnie tzw. "warez".

Ostatnio, nie wiem czy to z powodu wakacji na forum pojawia się wiele tematów i postów, w których wklejane są linki do pobierania pirackich wersji gier, muzyki i filmów. Tematy i treści tego rodzaju są oczywiście zabronione i będą usuwane.

Jak wiadomo, cały proceder był już od samych początków MPCforum zabroniony i ta kwestia nadal nie uległa zmianom o czym niektórzy najwidoczniej nie pamiętali.

Co do handlu, po prostu ostatecznie stwierdziliśmy ostatecznie, że MPCforum nie może ponosić odpowiedzialności za pośredniczenia, a nawet udzielanie miejsca na ogłoszenia handlowe. Wiąże się to z odpowiedzialnością oraz korzystaniu z wizerunku forum. MPCforum.pl nigdy nie miało być serwisem handlowym, ani nie ma też narzędzi by ten handel skutecznie nadzorować. Dlatego wszelkie tematy z ofertami sprzedaży/kupna będą usuwane. W Internecie jest tyle różnych portali aukcyjnych, że nawet nie muszę wymieniać ich nazw.

Poza tym, one dają zabezpieczenie prawne w razie jakichkolwiek nieprawidłowości.

Nie zapominajmy o celu i misji MPCforum.pl

Pozdrawiam,

Lord Makin

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To co robi wielu z Was, drodzy użytkownicy to nadinterpretacja treści newsa. Kokoszowi nie każe usuwać połowy forum, do czego niektórzy nawołują, ale chodzi tu po prostu o popularnie tzw. "warez".

Ostatnio, nie wiem czy to z powodu wakacji na forum pojawia się wiele tematów i postów, w których wklejane są linki do pobierania pirackich wersji gier, muzyki i filmów. Tematy i treści tego rodzaju są oczywiście zabronione i będą usuwane.

Jak wiadomo, cały proceder był już od samych początków MPCforum zabroniony i ta kwestia nadal nie uległa zmianom o czym niektórzy najwidoczniej nie pamiętali.

Co do handlu, po prostu ostatecznie stwierdziliśmy ostatecznie, że MPCforum nie może ponosić odpowiedzialności za pośredniczenia, a nawet udzielanie miejsca na ogłoszenia handlowe. Wiąże się to z odpowiedzialnością oraz korzystaniu z wizerunku forum. MPCforum.pl nigdy nie miało być serwisem handlowym, ani nie ma też narzędzi by ten handel skutecznie nadzorować. Dlatego wszelkie tematy z ofertami sprzedaży/kupna będą usuwane. W Internecie jest tyle różnych portali aukcyjnych, że nawet nie muszę wymieniać ich nazw.

Poza tym, one dają zabezpieczenie prawne w razie jakichkolwiek nieprawidłowości.

Pozdrawiam,

Lord Makin

Sorry, ale piszesz jakbyś był w jakiejś sekcie i wyprało ci mózg (bez obrazy - ale normalni tak nie piszą).

@TOP:

Skoro tak piszesz to Pliki serwerowe Metina są też nielegalne tak jak gry "crackowane".

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Pozdrawiam,

Lord Makin

I jesteśmy w punkcie wyjścia.

To co Ty nazywasz nadinterpretacją to jest po prostu uczciwe spojrzenie na CAŁY temat.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy. Podstawowa sprawa: czy my czerpiemy jakiekolwiek korzyści z możliwości publikowanie tego typu treści, nie mówię tu o warezie, tylko o np. plikach do serwerów prywatny. Nie.

Czy udostępniamy je za opłatą? Nie. Pliki są prezentowane w celu czysto edukacyjnych, w końcu nazwa tutorial. To czy ktoś wykorzysta i faktycznie użyje tej wiedzy to tylko jego decyzja. My nie robimy niczego złego, ani nie zarabiamy na łamaniu jakiegokolwiek prawa.

@Welos: jakbyś troszeczkę pomyślał i znał rodzimy język. Napisałem tak, ponieważ chyba każda strona ma jakąś misję. Tak jak wikipedia pełni rolę (misję) encyklopedii, tak MPCforum jest miejscem, a raczej po prostu forum dla cheaterów i fanów gier MMO wszelkiem maści, chociaż jak forum pokazuje nie tylko.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nudzi wam sie ze sie tak do wszystkiego czepiacie? Wolnosc slowa rozumiem ale wiecie ze nic nie zostanie zmienione bo wy tak chcecie. Jest jak jest i nie narzekajcie

GaimdKk.jpg

Opublikowano

O japierdole z tym Metinem to dojebaliście.

To jak się niby pliki znalazły w necie ?

Już fanart by poleciał prędzej, albo minecraft.

Bądźmy szczerzy, większość MMORPG/FPP jest zcrackowane itd.

A do BM, to i tak wróci. Jak by usunęli Metin2 to forum by praktycznie rzecz biorąc upadło, bo to ok 60% społeczności forum, która wciąż rośnie dzięki oto temu działowi,

1313259797-U377451.png

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy. Podstawowa sprawa: czy my czerpiemy jakiekolwiek korzyści z możliwości publikowanie tego typu treści, nie mówię tu o warezie, tylko o np. plikach do serwerów prywatny. Nie.

Czy udostępniamy je za opłatą? Nie. Pliki są prezentowane w celu czysto edukacyjnych, w końcu nazwa tutorial. To czy ktoś wykorzysta i faktycznie użyje tej wiedzy to tylko jego decyzja. My nie robimy niczego złego, ani nie zarabiamy na łamaniu jakiegokolwiek prawa.

@Welos: jakbyś troszeczkę pomyślał i znał rodzimy język. Napisałem tak, ponieważ chyba każda strona ma jakąś misję. Tak jak wikipedia pełni rolę (misję) encyklopedii, tak MPCforum jest miejscem, a raczej po prostu forum dla cheaterów i fanów gier MMO wszelkiem maści, chociaż jak forum pokazuje nie tylko.

Czerpiecie korzyści z reklam, które są tym większe im większa ilość użytkowników odwiedzi forum. Wynagrodzenie za reklamy jest wprost proporcjonalne do ilości użytkowników odwiedzających to forum. Nie chcę tu bronić warezu, bo to dobrze, że jest zakazany, niemniej jednak sytuacja jest analogiczna. Mówisz, że pliki są prezentowane w celach edukacyjnych i jest nazwa tutorial, jeśli iść tym tropem to dlaczego do tutoriali z Photoshopa nikt nie załącza linków. Reasumując- prawo łamane jest tak samo w obydwu przypadkach.

PS. Ktoś tu napisał, że czity nie łamią prawa. Nie wiem jakie są regulacje prawne dotyczące używania takich rzeczy, natomiast ogólnie pojęty RE jest niezgodny z prawem, gdyż jest naruszeniem własności intelektualnej. Zaś RE jest potrzebny do większości botów/cheatów :)

@up forum by nie upadło, bo nie jest jednym działem, natomiast spadła by w jakiś sposób ilość użytkowników, co za tym idzie dochody. Nie ma się oszukiwać, mpc jest maszynką do zarabiania(a przynajmniej powinno być :) )

linki zewn.

Opublikowano
Czerpiecie korzyści z reklam, które są tym większe im większa ilość użytkowników odwiedzi forum. Wynagrodzenie za reklamy jest wprost proporcjonalne do ilości użytkowników odwiedzających to forum. Nie chcę tu bronić warezu, bo to dobrze, że jest zakazany, niemniej jednak sytuacja jest analogiczna. Mówisz, że pliki są prezentowane w celach edukacyjnych i jest nazwa tutorial, jeśli iść tym tropem to dlaczego do tutoriali z Photoshopa nikt nie załącza linków. Reasumując- prawo łamane jest tak samo w obydwu przypadkach.

PS. Ktoś tu napisał, że czity nie łamią prawa. Nie wiem jakie są regulacje prawne dotyczące używania takich rzeczy, natomiast ogólnie pojęty RE jest niezgodny z prawem, gdyż jest naruszeniem własności intelektualnej. Zaś RE jest potrzebny do większości botów/cheatów :)

@up forum by nie upadło, bo nie jest jednym działem, natomiast spadła by w jakiś sposób ilość użytkowników, co za tym idzie dochody. Nie ma się oszukiwać, mpc jest maszynką do zarabiania(a przynajmniej powinno być :) )

Chłopcze jesteś tu od 11 czerwca a udzielasz się jakbyś tu był od początku.

Kokosz sam opłaca serwer, na którym stoi forum i nie zarabia na stronie ani grosza o ile mi nie wiadomo.

Zawsze sam to opłacał, nie ma reklam tu na forum a jak są to powiedz gdzie? Bo ja tu nic nie widzę. (Jedna na górze stronki :D ) I jedna na dole no dobra :D:D

Kokosz napsał jasno, że chodzi tu o podawanie linków do gier typu Dirt 3 BF BC2 itp takie normalne gry MP za które się dużo płaci w sklepach i są nowościami.

A gry Jak CS 1.6 lub Metin2 do tego się nie zaliczają.

Zrozumcie to ludziska :)

Pozdrawiam Krzysztof.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt, że forum istnieje od września 2007, to mój czerwiec 2011 można porównać do Twojego grudnia 2010, więc nie rozumiem tego podejścia i stwierdzenia "chłopcze".

Jasno napisano w pierwszym poście, że zakazuje się umieszczania: "Pirackich wersji gier, Pirackich wersji oprogramowania, Nielegalnej muzyki, Nielegalnych filmów". Chyba nie dostrzegasz pewnych niuansów. Piracką wersją oprogramowania jest również piracka wersja serwera gry :)

W ogóle nie do końca rozumiem Twój tok myślenia. Wierzysz w to co piszesz? Na forum w tym temacie, kiedy to piszę są reklamy: na górze, pod pierwszym postem, nad ostatnim postem, w postach wyłapywane słowa kluczowe, na dole. Widzę, że nie nie do końca wiesz jak to działa ;). Jeśli ktokolwiek płaciłby z własnej kieszeni za ten serwer byłby po prostu głupi(nie jest to chyba obraz, a fakt), biorąc pod uwagę potencjał reklamowy. Na nieporównywalnie mniejszej stronie wprowadziłem ostatnio 2/5 z tych reklam tutaj i zyski były zadowalające :)

Dziękuję za uwagę :). Krzysztofa szacunek do drugiego człowieka to naprawdę nieoceniona zaleta.

linki zewn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...