Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Koniec z priv mt2 czyli działania YMIR

Dropal

Jak myślicie?  

102 użytkowników zagłosowało

1. 1. To koniec serwerów prywatnych?

• TAK
      23
    • NIE
      47
    • Zobaczymy ...
      32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to raczej pic nowe żeby trochę zwolnic powstawanie prywatnych serwerów i przyciągnąć nowych graczy

y mir za prywatne serwery weźmie się kiedy globale będą za mało zarabiały na dzieciach wystarczającej kasy by zadowolić twórców gry

860331433165800174608.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Tak to prawda gameforge ma niezależność w europie, tec interactive w azji.

Dokładnie. Gameforge nic nie mówi na razie o nas ; ). Nie martwcie się,

Opublikowano

boshe kolejne igły w stoku siana...

myślą że nas nastraszą i będziemy grać na globalach ...

Pamiętacie co było z kopiami strony aziz'a?

tak miał wszystkich pozwać itd dalej każdy tych stron używa i gówno...

ESTAVIA.PL

Opublikowano

No niby tak ale juz serwery sie przed tym zabezpieczyly.Jesli ktos wie jak prosze zrobic tuta albo cos.

Opublikowano

Ja powiem tak, czytałem z źródła, a nie google translate <brawo dla autora w tym temacie>

Firma Tec Interactive podjęła już akcje przeciw:

TEC Interactive has started to take actions against the owners of certain Metin2 private servers

Tłumaczenie:

Tec Interactive już podjęła stosowne działania przeciw właścicielom niektórych Priv servów.

Zasłaniają się, że privy mogą służyć jako przykrywka do brudnych interesów (hacking, pranie brudnych pieniędzy, oszustwa podatkowe)

Behind the naive facade of private servers, often lucrative business are carried, involving hacking , money laundring and tax fraud.

Potem jest gadka-szmatka, że privy są niemoralne, że wyrządzają krzywdę graczom na globalnych serwerach itp (bujda!!)

Powie tylko Tyle. Nasze privy pod tym względem są w 99.99% nie do ruszenia w polsce. Kto kuźwa będzie donosił na kogoś, gdzie można się dobrze pobawić i za darmo?

59649524317135950350.png

Opublikowano

@Refresh

@UP Tłumaczyłem to przez translate.google.pl ,bo za dużo do tłumaczenia a z angielskiego też nie jestem na 6. A tłumacza biegłego brać nie bd ;p

Opublikowano

@UP

Masz trochę racji.

Jak wcześniej napisałem komu się chce z tym bawić kasa to kasa. :rolleyes:

A Metin2Priv nie zniknie na pewno jak ktoś kiedyś powiedział:

Plik raz wrzucony do internetu pozostaje tam na zawsze.

I to jest prawda jedyna. :P

Opublikowano

Oby ymir przemyslal dobrze swoja decyzje, bo jak wiemy nie tylko oni maja dobrych informatyków, zeby sie nie okazalo ze pokazali dziurkę która odwróci sie przeciwko nim :)

Opublikowano

"No niby tak ale juz serwery sie przed tym zabezpieczyly.Jesli ktos wie jak prosze zrobic tuta albo cos. " Domkis , Jesteś ścierwem i nikt ci nie pomoże ..

Wracając do dyskusji ..

YMIR może rozpierdolić wam serwery ale raczej legalnie w europie nie mogą tego zrobić ..

Opublikowano

YMIR nie musi zamykac serwerow wystarczy ze ktos o was doniesie...

Jezeli nie placicie podatku ktory powinniscie = 1 przyczyna do zamkniecia biznesu

Nie macie licencji = 2 przyczyna

Nielegalny biznes z donacja. Pozwolcie mi zacytowac "Only charity and non-profit organizations, following strict government guidelines, are authorized to collect donations." (Tylko szarity i organizacje nie zarabiajace na ludziach, podazajace scisle za zleceniem rzadu, sa upowaznieni do zbierania donacji.)

Lazar: of certain nie znaczy niektorych tylko pewnych serwerow. Chodzi tu o takie serwy ktore ciesza sie popularnoscia jak metin2united.

Moja opinia na ten temat to tylko zbieg czasu az dobiora sie do serwow. Dla nas to wszystko jedno bo graczy nie ukaraja tylko GA.

GF wykupilo licencje na serwy... oni od YMIR dostaja nowe i swieze aktualizacje tylko ze oni ich odrazu nie wykorzystuja dopiero po czasie :P

Tylko mnie dziwi to ze TEC Interactive sie za to zabral a nie YMIR o.O

Opublikowano

A ja podsumuje ten temat tak:

Porównując nasze polskie privy do innych europejskich privów jesteśmy

daleko za murzynami - kolokwialnie mówiąc - I Na naszych polskich privach będą grać

Polacy i raczej Ymir'owi, czy też TEC'owi nie będą zagrażać, bo na naszych privach nie ma obcokrajowców.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Nowa informacja by Gamus

Informacje z Anglii że tak powiem :f

Cytat

Ze względu na Ataki Ymir na Nasz serwer musimy tymczasowo wstrzymać swoją działalność

Co się okazało Ymir, ustawił datę 22.08.2011 godz:20 jako datę po której pliki same będą się uszkadzać.

@edit Myślę, że już niedługo będzie można usunąć dział Metin 2- Serwery Prywatne i Metin 2 - Publikacje Serwerów (chyba takie one mają nazwy ;p)

Prywatne serwery metin2 - nawet te najgorsze - na zawsze w naszej pamięci ;) +

@down Nie mają na to prawa a tak w ogóle to jest zakaz reklamy innych www ;p

Opublikowano

hmm jak nie może gameforce usunąć privów polskich to usunie mpcfroum elitepvppers i privmt2 forum czy jakos tak by nie było dostępu do kolejnych privów ale wątpie by takie coś zrobili to tylko przypuszczenia

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Jezeli nie placicie podatku ktory powinniscie = 1 przyczyna do zamkniecia biznesu

Podatek jest płacony. Jeśli wysyłasz SMS 40% zysków zostaje odjętych na rzecz podatków.

Kończę z MPCforum!!!

BYroboMt2 DEDYK

Badar?? HaHa!!!!

Opublikowano

Jesli nawet firma przypierdoli sie tylko do serwerow dedykowaqnych z duza iloscia graczy jak i rowniez tych ktore przynosza duze zyski. A tak to moga possac .

1365526782-U231645.png

Opublikowano
Co się okazało Ymir, ustawił datę 22.08.2011 godz:20 jako datę po której pliki same będą się uszkadzać.

W FreeBSD cofać zegar i po sprawie.

Opublikowano

OMG LUDZIE OGAR ! Nie macie co sie bać o prywatne servery.. myslicie ze ludzie tak poprostu dadzą sie, tak ? Pierwsze ataki ze strony Ymir widzialiscie, padaly channele i co ? Pare h pozniej juz było po sprawie bo byl bugfix .. po kolejnych tego typu akcjach bedzie cały czas tak samo.. Niemcy czy inni .. a nawet Polacy coś wymyslą na te ataki i wkoncu Ymir sobie odpuści ... Nie są oni chyba aż tacy głupi -.-

Zbieram +

Na serverach pod Nickiem: Psychopata/ZrobmyMelanz

Gnoje pierdolone usuneli mi avka -.- " a mialem takie zajebiste cyce :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...