Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Koniec z priv mt2 czyli działania YMIR

Dropal

Jak myślicie?  

102 użytkowników zagłosowało

1. 1. To koniec serwerów prywatnych?

• TAK
      23
    • NIE
      47
    • Zobaczymy ...
      32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh czytajac ten temat to mnie to bawi. Gdyby chcieli to juz by to dawno zrobili a chociaz by nawet dajmy przyklad nowych plikow. Wystarczylaby pulapka w plikach. Jestescie pewni ze programisci z YMIR nie maja nic lepszego do roboty niz niszczenie serwerow? Taki zwykly programista, ktory to zrobil za kase dla firmy i co sie z tym stanie to on ma to gleboko w dupie. Jedynie komu moze na tym zalezec to ci ktorzy kupili licencje na te pliki... jak TEC czy tez GF. Dla nich te privy sa malo szkodliwe ze wzgledu na ilosc graczy na nich... Tak jak ktos powiedzial jezeli nie beda wstanie zarabiac na globalach (co sie i tak nie stanie) wtedy moga wynajac lub sami zabrac sie za te privy. Jednak uwierzcie mi... Ci ktorzy stworzyli ta gre znaja jej kod na pamiec... znaja kazde luki nawet te niewidoczne dla nas :P. Gdyby chcieli to zrobili by wszystko zeby zniszczyc servy.

Jedynie kto jest wrogiem tych serwow to "hackerzy" lub tez konkurencja. Takze nigdy nie uwierze w to ze YMIR atakuje ^^. No chyba ze sami info takie dadza a nie przez posrednikow takich jak TEC.

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ymir to wydawca, w kazdej chwili moze usunac wszystkie serwy i zobaczyc kto na nich gral i podac wszystkich do sadu. Dlaczego tego nie robia? Wtedy gracze zbuntowali by sie na calego i nie grali by jesczze bardziej na globalach ;) Takie jest moje zdanie xD Ymir i GameForge wystarczajaco kasy juz wyciagneli z dzieci IS, wiec dziecko kupilo cos w IS i wypad ? o.O Nieee, dziecko kupuje cos na privie i zamienia priva na eq na globalu i wtedy na globalu przybywa graczy i przybywa no-life <3 <3 <3:D

4ieVbpu.png
Opublikowano

A moje jest zdanie takie . Wczoraj siedziałem sobie na kompie i sobie tak myślałem , napisałeś temat taki a ja myślałem o tym też ale wymyśliłem coś innego czyli .. wiecie czemu padają serwery prywatne bo ją coś czuje że to nie robi jakiś gracz tylko to od metka pl . Tak naprawdę oni mają tam też informatyków i to dobrych , to raz dwa przeciesz przeste serwery prywatne to dużo graczy przestało tam grać a wtedy game master kasy nie zarabia takie jest moje zdanie .

Opublikowano

Ludzie ile wy macie lat 11, 12??

Pierwsze zastanówcie się co piszecie...

Tak na prawdę to gówno wiecie, a udzielacie się w tym temacie...

Co do tego, że Yamir poda do sądu, chłopie tym to się ośmieszyłeś, myślisz, że oni każdego gracza będą podawać do sądu?? 10lat by im nie starczyło:)

To że Yamir podjeła sie takich działań to nie znaczy, że GF musi, bo to GF traci, a nie Yamir:)

lyszka, myslisz, ze informatykom metin2.pl, chce sie latac za twoim serwerem??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh a ja wam powiem tak, głównie to do cb lyszka, oni nie bd bawic sie w ataki, bo tak oni robia na czarno, ymir jako tako moglby to robic ale polski gf nic, Moim zdaniem to oberwa serwery typu Imetin, pandora, wszysykie z is'em bo kaske zbija na tym. A taki nowy gracz sciagnie pliki serwerowe postawi privka i bd sam gral i co?? Nic im nie robi taki ktos,, wiec luzik. Z prawami autorskimi to prawda bo naruszamy te licencje, modyfikujemy clienta gry itp. Puki co nikt nie dostal grzywny i odsiadki za to.

Pozdrawiam

Opublikowano

To i ja dorzucę swoje dwa grosze.

Polska pod tym względem jest bezpieczna - czemu? Nasze prawo jest dziurawe jak ser szwajcarski, jeżeli chodzi o prawa autorskie. Podam tutaj jeden z przykładów. Kupując wersję OEM Windows'a XP, dostajesz dożywotnią licencję na korzystanie z niego. W naszym prawie napisane jest, że jeżeli mamy licencję na dłużej niż 5 lat, jest ona niezgodna z prawem i po 5 latach twój system staje się nielegalny. Parodia.

W takim razie, na pewno jest coś w naszym prawie, co i tak przeszkodzi panom z zagranicy was tknąć, drodzy administratorzy.

A takie gadki o zamykaniu serwerów, były wiele razy i jak widzicie - interes idzie dalej w najlepsze.

Panowie (i Panie), żyjemy w kraju absurdu, gdzie kupno iPhone'a równa się dwóm pensjom normalnego Polaka.

Przyzwyczajcie się do tego i nie bać się, bo nic się nie dzieje i dziać się nie będzie.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

z tego co wiem pare serwerow ma kupione pliki ;) od gameforge, gdzies kiedys czytalem o tym...

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Opublikowano

z tego co wiem pare serwerow ma kupione pliki ;) od gameforge, gdzies kiedys czytalem o tym...

To nie wiem jakich bajek się naczytałeś.

To jak z kupowaniem Windowsa na jedno stanowisko (OEM?).

Możesz użytkować go we własnym zakresie, ale nie możesz rozprowadzać jego kopii z tym samym kluczem.

To nielegalne, a tym bardziej, twój klucz staje się nieważny i stajesz się użytkownikiem nielegalnego windowsa.

W takim razie:

GameForge® kupił licencję na grę Metin2 i zobowiązał się do wprowadzenia jej w Europie (NIE MYLIĆ Z WYŁĄCZNOŚCIĄ BO TO BREDNIE!).

Sukcesywnie wdrążył tę ideę i nadal ją rozwija. Nie ma prawa jednak odsprzedawać licencji dla innych.

Taki ruch skończyłby się przed jakimś sądem z karą kilkuset tysięcy euro/dolarów (jak nie milionów).

Z tego co pamiętam, administrator starego GodMT2 odsprzedawał pliki serwerowe (na czarno ofc).

Dzięki temu powstał ClubMT2 (pierwszy priv w Europie - włoski).

Pamiętaj - licencję zawsze dostaje się (przy kupnie) od producenta.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Raczej mi się wydaje że YIMR nic nie może zdziałać w Europie ..

W Europie mają tylko prawa GF(GameForce) ..

Więc YMIR może pozamykać Azjatyckie Serwery mt2 ..

To Moję zdanie .. Jeżeli Pozamykają pirvy tak i tak nie będę grał na Globalu .

GF to dystrybutor a YMIR to producent , wiec z reguły to producent ma władze nad posrednikiem(dystrybutorem).

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

Dobra pogadaliście troche, starszy.

Ymir nie podejmuje żadnych kroków z zwalczaniem priv'ów.

Wina leżała po stronie pliku game.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...