Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum]Dynamiczny Avatar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebujemy minimum 2 avatarów. Uploadujemy je na dowolny hosting ( w moim przypadku jest to iv.pl)

Wchodzimy na stronę:

www.imgkk.com

Następnie wchodzimy w zakładkę Tools

Wybieramy opcję Image Randomiser

Wklejamy nasze linki do avatarów i klikamy przycisk Create.

Po tym wystarczy skopiować bezpośredni link (Direct) jako link do naszego avatara

By Blessed

maybenow.png

Opublikowano

Niezbyt rozumiem ta strona robi sama te avatary?. Czy mamy sami zrobic i tylko zuploadowac tam. Jaka tematyka? avatara

gri12.jpg

I AM THE GRIMMJOW JAGGERJACQUEES REMEMBER MY NAME SHIMNIGAMI

beztytuufdr.jpg

kontakt: mam w scianie

Opublikowano

Dajesz jakieś obrazki (avatary) na stronę np: imagehack.us, kopiujesz linki z imagehack tam gdzie napisałem klikasz w opcję Image Randomiser. Tam wklejasz linki do avatarów i dajesz create. To są zwykłe obrazki, ale po odświeżeniu strony masz innego avatara.

maybenow.png

Opublikowano

Ktoś na tym forum swego czasu podał nawet prosty skrypt w PHP do takiej rotacji obrazków z kolejnymi odświeżeniami. Mnie przyszło do głowy co innego. Chodzi o taki mało znany format APNG, który pozwala tworzyć bardzo ładne animacje w oparciu o pliki PNG. Jest nawet taki prosty dodatek do liska, którym możemy dodawać kolejne klatki w formie plików z sieci, albo dysku i regulować czas trwania każdej w milisekundach (

To jest ukryta treść, proszę
). Poniżej zmontowałem taki prosty przykład (każda klatka ustawiona na 5000 ms):

animation.png

Przykład z wiki z przezroczystym tłem:

Animated_PNG_example_bouncing_beach_ball.png

Od 2007 ten format powinno obsługiwać większość popularnych przeglądarek.

Opublikowano

Gify mają pewne ograniczenia, m.in liczba kolorów. Często też zostawiają brzydkie krawędzie, co widać przy animacjach z przezroczystym tłem. O ile piłka z drugiej animacji w formacie gif wyglądała by jeszcze jakoś znośnie, to zdjęcia z pierwszej już nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...