Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ręczna aktualizacja Metin2.

Lancer Miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem zrobić tutek na temat zpatchowania gry bez TORRENTOWANIA.

Otóż jak wiadomo, nie którzy mają problemy z tym jebniętym torrentem (sam miałem - bluescreen wyskakiwał jak włączałem obojętnie jaki program do pobierania torrentów) i nie umieją inaczej zpatchować gry.

Zrobienie obejście to nie jest wyjście z sytuacji, gdyż same obejście do nie zpatchowanej gry jest złe, może nam po prostu się gra nie wczytać, włączyć lub nie wiem, może nie będziemy czegoś widzieli, czegoś po update.

A więc zaczynamy:

1. Pobieramy Metin'a ze strony Metin2.pl ;

SS:

74777108037492726219.jpg

2. Gdy już pobraliśmy, powinniśmy go zainstalować ;

SS:

81384056432861146577.jpg

Bardziej chyba nie będę objaśniał instalowania, bo jest to dziecinnie łatwe.

3. Gdy już pobraliśmy, zainstalowaliśmy, nadszedł czas na głupie pobieranie patchów do gry.

Aktualne patche możecie znaleźć na tej stronie metin2-team.pl/patch.

Przy pobieraniu klienta, przy instalce powinna znajdować się data (ja tak mam, więc wy pewnie też). To znaczy, że nie będziecie musieli pobierać aktualizacji, które były wcześniej, czyli np. klient z 28.09.2011r to nie musicie pobierać patcha z 25.07.2011r., gdyż jest on już w tej instalce.

4. Po pobraniu wszystkich patch'y, powinniście je wypakować (ja mam je w archiwum ,więc wy pewnie też) ;

SS:

28104667651010628763.png

Wszystkie z nich wypakujecie do folderu z metinem ../Gry/Metin2/, bez wrzucania w jakieś foldery, to wszystko od razu się wypakuje w dane foldery.

Oczywiście nie jest zakazane np. wypakowanie na pulpit a następnie skopiowanie folderów do głównego folderu metina, to po prostu jest troszkę bardziej pracochłonne.

5. Dobra, pobrane, zainstalowane, znowu pobrane i wypakowane. Tak więc mamy już ręcznie spatchowanego metina ! No dobra, spatchowany, ale nadal mam błędy z metinem, gdyż torrent jest upośledzony i nie mogę grać. Bierzemy się za robienie obejścia.

Prawdopodobnie większość z was wie jak zrobić obejście w notatniku, bo właśnie takiego sposobu użyje (sam używałem jeszcze dwa tygodnie temu).

a ) Stwórz nowy dokument tekstowy ;

SS:

11657063729052452659.png

b ) Wpisz w nim start metin2client.bin ;

SS:

97615099366985628804.png

c ) Zapisz plik z końcówką .bat, nazwa obojętnie jaka, np. metin2.bat ;

SS:

37577661625731700620.png

Nie wiem dokładnie, czy trzeba zmieniać tam na Wszystkie pliki, lecz na wszelki wypadek może zmieńcie.

d ) Powinno nam wyjść takie cudo ;

SS:

70023256135581912164.png

e ) Wrzucamy obejście do głównego folderu z grą i odpalamy przez nią, powinno wyskoczyć nam takie całe czarne okno ;

SS:

Niestety, u mnie znika zbyt szybko, by zrobić jakiekolwiek zdjęcie. Ale jest to takie samo okienko, jakbyście w start --> uruchom --> cmd *ENTER*.

5 i 1/2.

Zamiast tzw. pierdolić się ze zrobieniem dozwolonego obejścia (chyba), możecie wejść na stronę Metin2mod.tk, następnie kliknąć w zakładkę Metin2mod PL, pobrać danego moda i zainstalować go do naszego folderu z grą Metin2 (oczywiście zpatchowanego [ręcznie lub automatycznie przez torrenta <jak nie masz z nim problemu>]).

Będziecie mieli do dostępu cheaty, za które szybko możecie dostać bana i długo nie pocieszyć się swoim charem.

Nie robie dokładnego opisu, jak to zrobić, gdyż nie zachęcam do tego, bo jest to głupie ułatwienie i zepsucie starej atmosfery z roku 2008/9.

No i właśnie macie gotową grę Metin2.

Podsumowując, powinniście Ją : Pobrać, Zainstalować, Pobrać ręcznie patche z wyżej podanej strony, Zrobić obejście.

Sposób ten, jest dla tych ludzi, co nie mogą cieszyć się grą w Metina przez dziwne błędy wyskakujące przez Torrent'a. Jest to też sposób dla tych, którym wolno się pobiera przez torrent i wolą włączyć sobie łatwiutko pobieranie ręczne. Dodam, że ręczna aktualizacja nie zepsuje wam automatycznej przez torrenta, torrent wyczyta to z waszego metina, że macie tam wszystkie potrzebne pliki i nie będzie z powrotem pobierał.

No i tym sposobem kończę ten poradnik.

Nie ma on zbytnio na celu otrzymania plu$$$kuFFFfF, a pomaganiu osobom, którym nie działa metin (sam miałem takie problemy i brakowało mi takiego tematu).

Pozdrawiam !

Podobny temat z oficjalnego boardu, od ZagajQ :

To jest ukryta treść, proszę

fb.com/myrodj

Opublikowano

No tak po co innego pisać tut, jak nie dla zdjęcia % Oo Ale mniejsza...

Tutorial widać dopracowany i robiony starannie. Sądząc po tym, że widzę go 1 raz mogę stwierdzić, że jest to oryginał, ale jaka jest prawda tego nie wie nikt Oo

Dużym + są SS'ki na 100% ułatwią wykonanie tego "procesu"

Leci +...

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

Opublikowano

@shanell

Temat nie jest zrobiony dla zdjęcia %, robię rzadko tutoriale, może dwa na całą karierę na mpc miałem, to może admin się skusi i zdejmie coś.

Mam troszke %, to czemu by nie spróbować ?

@topic

Co do tej pracy, to robiłem to z 1h albo 2h, ale mam nadzieję, że wszystko jest czytelnie i ładnie.

A co do drugiego takiego tematu, to nie jestem w stanie tego stwierdzić, może jest ? może nie ma ? Nie wiem.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Mało wiesz na temat 'recznego patchowania' ... dla mnie to norma.

Link do oficlajnego forum Metin2 PL , linki z tego teamtu sa wiarygodne , czyste itp. Wrzuca je osoba z teamu. dodaj do pierwszej str.

To jest ukryta treść, proszę

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

@ZagajQ

Tak, mało wiem, ale nikomu nie chciało się zrobić takiego poradniku, więc ja go zrobiłem.

Może ktoś gra 2lata w metina ale nie zna się w ogóle na czymś takim, bo nigdy tego nie potrzebował a teraz akurat skorzysta ?

Sam tak miałem, na pewno ktoś skorzysta, może nie każdy, ale sporo powinno.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Super. Przyda się osobą co mają słaby net . Ja jak miałem 512 kb/s to torenty musiałem zostawiać na całą noc aby się zrobiły oczywiście za starania i na zachete dam ci +

1396292564-U784394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...