Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PET FILTER do vsro serwerow

kbum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EDYCJA OSTATECZNA USTAWIENIA AUTOMATYCZNE - PODNOSI ALL SOXY WERSJA ANGIELSKA :D

TUTAJ BEDZIE MALY FILMIK JAK TO MA WSZYSTKO WYGLADAC SAMO ODPALENIE KDBOTA - NARAZIE NIE MA :P

Witajcie. Tak jak w temacie ponizej zamieszcze dokladny tutorial jak i co aby odpalic bota KDBOT ( i z niego uzywac sobie pet filter) . Jest on w 100% przetlumaczony juz na angielski !!!! Juz zostalo wszystko przetlumaczone - nie przezemnie ale dziekuje tej osobie ktora w to włożyła masę pracy naprawde kawal dobrej roboty .. A wiec do dziela.

Pierw potrzeba pobrac KDBOTA mozna stad ( AKTUALIZACJA -nic nie trzeba zmieniac podmieniac tak jak wczesniej , na samym dole zostawiam pytania i odpowiedzi moze sie komus przydadza ale raczej beda juz nie potrzebne )

To jest ukryta treść, proszę

lub z epvper jak kto chce - tyle ze tam nie macie all ustawionego ^^ tak jak odemnie :D

Do poprawnego dzialania KDBOTA jest potrzebne zainstalowanie

libary files

dotnetfix 3.5 lub 4.0 winxp/win7

- 3.5

- 4.0

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86) 32 bity - win xp i win7 32bit

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64)

- win xp i win7 64bit

oraz zmiana ustawien w systemie " opcji regionanych aby nie pjawial sie error 5"

-caly opis w sprawie problemu z bledem "error 5" jest opisany w tym temacie.

http://www.mpcforum....rror-5-naprawa/

OK jak juz macie pobranego bota , zmienione ustawienia i pobrane libary files to mozemy przystapic do odpalenia KDBOTA.

1. Wchodzimy do katalogu ... \KDBotLitePack_kbum dla MPC forum\KDBotLite\Proxy\02 - mamy tam dwa pliki jeden konfig a drugi phconnector. Config musi wygladac tak jak ponizej (oczywiscie w zaleznosci na jakim serwerze chcemy uzywac filtra taki tam wpisujemy reszte zostawiamy bez zmian)

nastepnie uruchamiamy phconnector - jezeli jest wszystko ok powinnismy zobaczyc taka tabelke

2. Nastepnie przechodzimy do ... \KDBotLitePack_kbum dla MPC forum\KDBotLite i uruchamiamy KDBotLite.exe ( ikonka duszka jak to ktos nazwal ) - jak sie nam zaladuje pokaze sie nam taka cala tabelka KBBOTA

jezeli wam wyskakuje w tym momencie blad "error 5" to wrocic trzeba do poczatku i postapic jak w temacie o "error 5" link jest u gory

3. Kolejnie wchodzimy do katalogu ... \KDBotLitePack_kbum dla MPC forum\edxLite i uruchamiamy loadera (jak go uruchomic chyba kazdy wie)

w pierwszej tabelce u gory podajemy sciezke to naszego clienta( aby luncher zadzialal musicie go ustawic awiec podac mu plik wykonywalny SRO_CLIENT.exe w katalogu waszego silka - serwera na ktorym chcecie grac aktualnie ) i wciskamy lunch

- wyskoczy fatal erro ale pomijamy go i dajemy ok

- pokaze nam sie kolejna tabelka w ktorej zaznaczamy sobie opcje ktore nam pasuja oraz

redirect login ip 127.0.0.1 i zmieniamy port z 15778 na 10001

redirect world ip 127.0.0.1 i zmieniamy port z 15778 na 10001

oczywiscie ptaszki czy fifki jak zwal tak zwal maja byc zaznaczone obok redirect login ip i redirect world ip obrazek ponizej

i wciskamy start biggrin.gif jezeli wszystko zrobilismy jak powyzej wowczas odpala nam sie silk biggrin.gif

Oki teraz wam pokaze na obrazkach co jest gdzie.

Ok przechodzimy do KBBOTA na zakladke ITEM FILTER i klikamy na ADVANCE ( lewy dolny rog ) pokazuyje sie nam nastepujaca tabelka

na powyzszym obrazku widac chyba dobitnie co i jak trzeba zrobic. Na przyklad aby wybrac zeby pet zbieral elki weapon to trzeba wejsc pod 2gi przycisk od gory i tam zaznaczyc sobie eliksir weapon jeden i drugi i wcisnac przycisk zaznacz obok po prawej pokaze sie taka mala gwiazdka . Nastepnie save & close i pet juz bedzie nam zbieral elki weaponka. Jak chcemy aby zbieral inne rzeczy wowczas robimy tak samo jak w przypadku weaponkow. Jest to naprawde proste, moze tylko na pierwszy raz wyglada troche strasznie.

Pozdrowienia dla was MPC-forumowicze. Wszelkie pytania prosze pisac w tym temacie. Mam nadzieje ze wam sie to przyda

Zauwazone zostaly problemy ze stabilnoscia phconnectora - w miescie jest duze prawdopodobienstwo do wystapienia bledu co powoduje zamkniecie gry do tej pory nie wiem jak to rozwiazac - najlepszym sposobem jest odpalenie go jak sie jest juz poza miastem.

Mozliwe pytania :)

Q: Zrobilem wszystko tak jak w temacie i mi nie odpala .

A: Pierwsze to kdbot dziala bez problemy na systemie winxpsp3 oraz na win7 32bity na 64bitach tez dziala ale ja nie wiem jak to ustrojstwo odpalic jezeli ktos ma problemy piszcie do "Pilot" z tego tematu jemu sie to udalo

Q: Odpalam nuconnectora i mam blad przy ladowaniu kdbota (blad w ladowaniu skili)

A: Zaisntaluj biblioteki libary files z tematu do ktorego jest odsylacz i zmien opcje regionalne

Q:Jak zrobic aby pet filter zbieral tlyko soxy ?

A:Jak juz odpaliliscie i all wam chodzi przechdzimy na zakladke Item Filter i wchodzimy w Advanced. Kolejno Przechodzimy na 2ga kolumne 1szy wiersz i jak to klikniemy to pojawi sie tam ( 7254 itemki z calej gry ) przechodzimy w dol i widzimy 3 pola do wpisywania w tym najdluzszym wpisujemy RARE ( sa to wszystkie soxy w grze ) zaznaczamy je wszystkie na niebiesko i potwierdzamy klikajac na przycisk Nh/Et jak zrobimy all dobrze to w tabelce po prawej stronie pokaze sie nam gwiazdka przy kazdym itemku. Dajemy Save/close i mamy podnoszenie itemkow tylko soxow w grze. ( w samej grze silku wopcjach petka naszego graba odznaczamy opcje equipment ma ona byc wylaczona w przeciwnym razie bedzie nam grab pet podnosil wszytskie itemki )

Q:Jak zaznaczyc aby zbieral elixiry ?

A: Przechodzimy do zakladki Advanced klikamy 1sza kolumne 2gi wiersz i wchodzimy na elixiry i zaznaczamy ktore chcemy. 1 i 5 weapon 2 i 6 shiled 3 i 7 protector 4 i 8 accesory (wiersz) zaznaczamy jeden i drugi wiersz w kazdym przypadku aby podnosil nam nasze i szyjes elki jak leza na glebie. Po za tym jak juz zapiszemy opcje i wejdziemy na glowna karte Item Filter musimy miec zaznaczone te opcje Use pet filter , Pick not mine , Pick before atack

Q Jak zmienic aby napisy byly po angielsku ?:

A Na drugiej stronie tego tematu jest pliczek item.txt . Zciagnij go i podmien do katalogu z kdbotem. Gdzie go wlozyc ?

... KDBotLitePack_kbum dla MPC forum\KDBotLite\Data i zamienic . Od tej pory w zakladce advanced w tabelkach bedziesz mialall po angielsku.

To juz jest chyba wszystko mam nadzieje ze teraz juz nie bede mial spamu dzien w dzien na moim GG :D Oczywiscie jak ktos nie moze sobie poradzic to piszcie.

Wazne !!!

Osoby posiadajace win7 32 bity i 64 bity ( chodz nie wiem jak na nim odpalic piszcie do Pilot na jego gg bedzie pozniej ) musicie ustwic w plikach ktore uruchamiacie zgodnosc !!! na winxpsp3 oraz dac plikom uprawnienia administratora !!! inaczej nie odpalicie kdbota i bedzie sie wieczal przy zaladowaniu tak samo phconnector sie wogole nie odpali . Jak to zrobic ? wchodzimy do wlasciwosci pliku i zmieniamy ustawienia w tych 3 plikach phconnector , kdbotlite ( taki duszek ) i edxloader.

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

masz plusa za to ,że zalogowałem sie botem na PARADISE a od kilku dni nie mogłem zrobiłem z ciekawości wszystko ip jak Ty i zadziałało jakimś cudem więc za to plus.

Opublikowano

zadzialalo bo ip jest teraz na paradise inne niz wczesniej :D

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Opublikowano

i jest zaje biscie :)

ciesza mnie wasze opinie . Oby wiecej bylo takich jak wasze . Reszte tabsow postaram sie rozgryzc dzisiaj wieczorem jeszcze. Ale wydaje mi sie ze te bardziej potrzebne sa :D

Opublikowano

Ten bot jest to ten sam bot co na epvpers tak ma tam cos w sobie nie wiem co to jest wszytskie scany sa na epvpers. Nie chcesz nie ruszaj nikogo do niczego nie zmuszam. Kazdy bot ma w sobie wiry zeby mogl jakos dzialac . DBbot mial ich w sobie jak dobrze pamietam 32/45 ^^

poza tym grozne wirusy to dla Ciebie niby co ?

prosze tutaj jest temat do epvpers i tam tez sa all scany do tego

a tu macie bezposrednio scan ten sam co jest na epvpers

i niby gdzie te grozne wirusy ?? nod32 i kaspersky nic nie wykrywaja a to sa jedne z najlepszych defenderow na kompa.

Opublikowano

hym dostaje C4 zanim mi sie silk odpali wie ktos czemu? w tym momencie jak to okienko do co gra sie laduje dostaje

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

OKey ściągnęłam, tylko cały czas ładuje mi się okienko KDBOT: Loading Skill Data, i tak w kółko ; O

mylove.gif

Opublikowano

hym dostaje C4 zanim mi sie silk odpali wie ktos czemu? w tym momencie jak to okienko do co gra sie laduje dostaje

C4 dostajesz bo albo masz system inny niz win xp sp3 lub bardziej nie zmieniles ustawien regionalnych co jestem tego na 100% pewny. Na samym poczatku jest to opisane co trzeba zrobic i jest podany odnosnik do tematu w ktorym to jest idealnie wyjasnione zarowno dla winxpsp3 jak i win7.

up

"OKey ściągnęłam, tylko cały czas ładuje mi się okienko KDBOT: Loading Skill Data, i tak w kółko ; O"

jezeli caly czas ci sie tylko laduje i nie wczytuje kbbot to pewnie nie wgrales bibliotek libary files , tez jest o tym napisane. Jezeli biblioteki sie wgra to trzeba zrestartwoac komputer. Aqq gg skype i inne gowniane komunikatory moga blokowac phconnectora i zaleacne jest ich wylaczenie. Mam nadzieje ze ta odpowiedz pomoze jka nie to pisz a zobaczymy cos innego.

Opublikowano

W sumie racja, że to może brak liberty files, zaraz to sprawdzę.

A mógłbyś dać linka do liberty? xD

czy naprawde jest tak ciezko przeczytac temat ktory jest o bledach kbbota ktory jest na tym forum i malo tego jeszcze podalem tez link do tego tematu i tam tez autor pisze o zainstalowaniu dodatkowych rozszezen.

prosze oto link

Opublikowano

@Up

Sorki nie zauważyłam na samym dole xD

@Edit

okey mam takie coś: okienko KDBot Loading Skill Data -> dochodzi do 100% i Error load Skill i tak cały czas ; /

mylove.gif

Opublikowano

mam xp sp3 i mam zmienione opcje

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

mam xp sp3 i mam zmienione opcje

blad c4 jest spowodowadny tylko i wylacznie jakims bledem od strony lunchera moze w phconnectorze nie zmieniles z configu portow albo w samym loaderze nie zaznaczyles redira, trudno tak powiedziec. Napisz dokladnie co i jak robisz co gdzie wpisujesz wtedy bedzie mi latwiej pomoc.

Up. co do twjego problemu hmm dziwne zachowanie kbbota nie spotkalem sie jeszzce aby po zaisntalowaniu i zrestarowaniu kompa dalej nie uruchaial sie i caly czas byl w zawieszeniu.

Napisz tez co i jak uruchamiasz w jakiej kolejnosci pomijam zmiane opcji regionalnych i ukladu klawiatury oraz zainstalwania libary files.

Opublikowano

witam a u mnie wyskakuje jak chcę bota odpalić i się niby ładuje i wyskakuje Error skillload o co chodzi??

czegos nie ma sprawdz dokladnie co trzeba pbrac i zainstalwoac i jak skonfigurowac system pod kdbota

Opublikowano

Itemy wszystkie ktore sa w grze sa nad tabsami pod tymprzyciskiem i oznaczone sa jako RARE jest ich okolo4 tysiecy w sumie. Tylko po co? , jak soxy sa widoczne jak dropna ?

Opublikowano

Robię wszystko jak jest napisane i jak już mi się pokazuje logo silkroad to wyskakuje mi "You has been disconnected from server"...

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

A mi się wydaje, że to przez ten phConnector.

Jak włączałem bez niego to normalnie się gra uruchamia.

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...