Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak i gdzie expić.

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku chciałbym wam opisać jak i gdzie expić w rappelz. Natchnął mnie nie dawno powstały temat, tak więc zaczynamy:

Zacznijmy najpierw od sprawy najważniejszej od wybrania postaci.

Osobiście strasznie podobała mi się postać mająca dużo defa i mocnego hita . Moim charem był żołnierz , wiele dni spędziłem na wyborze bohatera ,lecz dopiero on mnie w pełni zaspokoił ( bez podtekstu... ).

Rasa Deva :

Przewodnik > Hodowca > Opiekun Zwierząt > Pasterz światła

Przewodnik > Paladyn > Rycerz / Żołnierz > Templariusz / Gwardzista

Przewodnik > Uzdrowiciel > Kapłan / Kapelan > Wyrocznia / Egzorcysta

Rasa Gaia :

Rzezimieszek > Minstrel > Przywoływacz > Władca bestii

Rzezimieszek > Szaman > Druid / Szaman Bitewny > Arcydruid / Elementalista

Rzezimieszek > Wojownik > Mistrz Walk / Łucznik > Berserker / Myśliwy

Rasa Asura

Kłusownik > Mag > Mag Bitewny > Nekromanta

Kłusownik > Obieżyświat > Skrytobójca / Mroczny Łowca > Zabójca / Łowca śmierci

Kłusownik > Mroczny Czarodziej > Mag Chaosu / Czarnoksiężnik > Nemesis / Iluzjonista

Opiszę tylko żołnierza bo tylko o nim mam pojęcie

;)

Żołnierz :

+

- wysoki dmg ( na dole będzie legenda co oznaczają dane słowa )

- duży def

- mały cooldown skili

- dużo skili

- nie trzeba tak dużo wydać w postać ,aby siekała ;)

- ma przydatne dla siebie buffy ;D

-

- chyba nie bądź ja nie zauważyłem ;)

Po wybraniu naszej postaci możemy wziąć się za wbijania lvlu

:)

Rozpoczynamy w mieście adeptów a precyzyjniej na Wyspie Adeptów. Na tej wyspie gracze bardziej zaawansowani pomijają kilka qestów , ponieważ wiedzą jakie można ,ale początkujący gracz koniecznie musi wykonać je wszystkie ,aby dowiedzieć się co nieco o grze np.:

Jak tamować pety ( podaję tutorial o petach , na samym dole poradnika macie jak łapać

;) )

http://www.mpcforum.pl/topic/233028-tutpety/
To jest ukryta treść, proszę

Po osiągnięciu 10 lvlu robimy misję na zmianę profesji , oraz przenosimy się do miasta ,które jest przydzielone danej rasie :

Asura > Katan

Gaia > Horyzont

Deva > Laksy

I zaczynamy expić na potworka ,które są poza miastem. Oczywiście w między czasie robimy misję ( Jeżeli chcemy ).

Jak pewnie zauważycie co każde 5 lvli otrzymacie ssy . - patrz legenda niżej.

Okey, kolejny krok za nami. Po osiągnięciu 20 lvlu idziemy do tzw Lochu arid. Są tam potwory o wiele silniejsze , które musicie zabijać razem w raz z przyjaciółmi w party.

Mapa lokalizacji arid 1/2 :

arid1i2.jpg

Lokalizacja potworów na dany lvl w lochu arid.

aridpoziomy.jpg

Załóżmy ,że mamy już 50 lvl. Udajemy się do miasta obojętnie jakiego i zmieniamy naszą profesję ( patrz wyżej jakie są do wyboru ) . Musimy mieć 50 lvl ,oraz 40 pozp.

UWAGA !!

Najlepiej zmienić profesję jak się ma 50 pozp ,gdyż co 2 pozp od 40 otrzymujemy dodatkowe statystki ,które w dalszej grze nam się bardzo przydadzą !

Teraz nie wracamy już do naszego lochu arid ,lecz pędzimy do kolejnego ;) .

Lokalizacja lochu zagubiona kopalnia ( LM 1/2 )

552pxlm1i2.jpg

No i tam siedzimy do 65, lub jak ktoś lubi dobrą zabawę można zostać do 70.

Lokalizacja potworów w LM 1/2.

lmgrind.jpg

Dla tych , którzy nie chcieli expić do 70 lvl w lochu jest kolejny . Udajemy się do miasta rondo , a następnie :

Lokalizacja lochu cv 1/2

552pxcv12.jpg

Lokalizacja potworów :

548pxcv.jpg

Po osiągnięciu 70 lvl już pójdzie z górki ,ponieważ na owym lvlu rozpoczynają się qesty , dzięki którym osiągniemy 90 lvl. Po wykonaniu wszystkich misji otrzymamy tak dużo ilość PP ,że wystarczy na podwyższenie wszystkich umiejętności na maxymalny poziom. Dodatkowo otrzymamy kartę poziomu 4 wybraną przez nas - dobra kasa na początek

;).Myślę ,że po osiągnięciu tego lvlu poradzicie sobie ;).

Legenda:

mob - potwór / stwór

dmg - ilość zadawanych obrażeń

pet - zwierzak lub tzw chowaniec

ss - Wspomagacz Wytrzymałości - jest to napój dzięki ,któremu nasz wytrzymałość ( pasek pod naszą maną i życiem ) podnosi się oraz zatrzymuje na okres jednej godziny w celu zdobycia większej ilości doświadczenia ,oraz PP

qest - misja / zadanie

deff - obrona

skill - umiejętność / czar

buff - umiejętność wzmacniająca danego bohatera

pp - punkty profesji ( potrzebne do zwiększenia poziomu naszych umiejętności )

pozp - poziom profesji ( potrzebne do zwiększania statystyk, oraz do zmiany profesji )

W razie jakichkolwiek pytań proszę zgłaszać się na pw bądź bezpośrednio w temacie.

Opublikowano

Ładnie, lecz mam jedno "ale"

Udajemy się do miasta obojętnie jakiego oprócz " Ronda "

O ile pamiętam tam też można profesję niedaleko teleporter'a do HV.

edit.

Dodaj, że za ukończenie wszystkich misji 70-90 masz wszystkie skill'e na max & dostajesz pusta t4 & 2'ie specjalne zbroję.

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dodałym jeszcze że po questach na wiedźme uzyskujemy 90 lvl i mamy dwa lochy do wyboru PP1 i PP2 gdzie expimy od 90 do 116 lvl-u ( jeśli tos ma na tyle nerwów :P ) potem od 116 lvl-u do 130 wita nas sanktu po santu jest szereg questów na lodowej wyspie oraz mellebrott ( i teraz od epicu 7 questy na profesje mistrzowską) i osiągamy r7 czyli 150 lvl i możemy expić w toa do 155 lvl ( r7 t2) na tym poziomie możemy przejśc do tolsa i jeśli komus uda sie dotrwać do 160 wita nas ostatni póki co dungeon toe gdzie mamy moby 160 + a boss ( słoń nazywany potocznie) posiada zacny 190 lvl .

P.S co do expienia w PP ja zawsze robie tak że do 95 ; 96 expie na poczatu PP ; 96 do 105 g3 ; 105 do 110 g16 , 110 do 116 g24 . ( no i oczywiście obowiązowe HD i rajdzi po bossach) .

Dla wszystkich Juggalo na tym zasranym świecie MMFCL !!!! This is Horrcore Shit and I'm The King Of Brutality Bich !

i-love-juggalos_design.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie. Ile zajmie wbicie 70 lvla z grą 2h dziennie ( bez eq i peta :P )?

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Mam pytanie. Ile zajmie wbicie 70 lvla z grą 2h dziennie ( bez eq i peta :P )?

Jak ogarniesz PT to jakies 4 dni. Bez peta ... hm. 6/7 dni? Moja kalkulcja :P

Ja wbijalem 3 dni z petkiem ;p mialem przerwy :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Jak ogarniesz PT to jakies 4 dni. Bez peta ... hm. 6/7 dni? Moja kalkulcja :P

Ja wbijalem 3 dni z petkiem ;p mialem przerwy :)

Wszystko zależy od postaci. Cleric ma łatwiej. . . . nie wymagany zwierz e3 czasami. . . .

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Dobra, jakoś expie narazie 34 lvl uzdro. A i dla nowych polecam np. na 20 lvlu iść na Rynek Bastet ( chyba tak sie pisze ), Poprosić jakiegoś druida lub kapłana o buffa i iść do Laksy na Mistrzów Yeti i Aniołki :) do 40 idzie wyexpić;)

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Dobra, jakoś expie narazie 34 lvl uzdro. A i dla nowych polecam np. na 20 lvlu iść na Rynek Bastet ( chyba tak sie pisze ), Poprosić jakiegoś druida lub kapłana o buffa i iść do Laksy na Mistrzów Yeti i Aniołki :) do 40 idzie wyexpić ;)

Na buff'ach od Priest'a, Hun'y, Chaos Magician z zwierzakiem 60+10 jedziesz spokojnie w m1/m2 =) na PL'u to sie chyba zwie arid

faaaaajpg_enprqxn.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...