Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaka postać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Od dawna dręczy mnie jedna myśl: jaka postać najlepsza na priva?

Jak się tak zastanawiam do dla mnie tylko 5 postaci wchodzi w grę: WP, BM, Dagger, Archer i Smok. (Wojów zbytnio nie lubię bo za dużo tego na serwach lata ^^)

WP- jest dobry w expie i na metki lecz nie wiem czy te 3 wprawdzie 2 skille wystarczą w pvp.

BM- jest bardzo dobry w pvp a z expem nie najgorzej sobie radzi lecz chyba każdy robi absy na magie

Dagger- jest bardzo dobry w pvp a do expa to już trochę gorzej no i każdy robi absy na sztylety

Archer- jest bardzo dobry w pvp (lecz ma powolne skille które się długo ładują) ale z expem to już masakra ale za to rzadko kto robi absy na strzały

Smok- expi się nim przyjemnie (przynajmniej mi) ale w pvp to niezbyt, ponieważ (chyba że mi się tylko tak wydaje) ma słabe skille i jak już wspominałem chyba każdy robi absy na magie (chyba że na skille smoka magia nie wpływa)

I oto mój cały dylemat. Bardzo proszę o pomoc.

P.S. Czy Archer czasem nie robi większego DMG na privie niż Dagger czy tylko mi się zdaje?

Edytowane przez Z44
Opublikowano

w pvp najlepsi sa BM i Archer

exp Archerem wcale nie jest tragiczny , wystarczy dobra bron i, bony i buff

smok tez jest dobry do pvp i jeszcze lepszy na wojny

wp lepsz w pvp od wojow

Z44 lubi to

860331433165800174608.png

Opublikowano

na każdego się robi absy. na magie, strzały itd. prawie nie ma wyjątku.

ja ci polecam ninje daggera lub jeśli umiesz grać sure WP.

może nie wygląda, ale na dużych lvlach naprawde WP wymiata.

Z44 lubi to
Opublikowano

Najlepiej grać szamanem na priv.

Tak jak powiedział Loney nikt prawie nie robi abs.

Ale jak bym miał wybierać to Sura WP lub BM ;)

Z44 lubi to
Opublikowano

Hmm... a ja Ci w bardzo dużym stopniu polecę Ninje Daggera szybko atakuje , ale skille się wolno ładują.Na różne turnieje PvP i wojny to polecam Archera gdyż ma ataki z daleka i można szybko uciekać przed wrogiem.Do PvP mogę polecić jeszcze smoka , ze względu na buffy i atak obszarowy , którym można przewrócić przeciwnika.Ogromnym plusem smoka są ataki ogniem , na którego mało osób robi abs , bo w większości jest on przypadkowy po 4%.

Z44 lubi to
Opublikowano

Ja polecam Wp bardzo fajnie sie expi idealna na metki zrobisz boja i masz wspaniały exp a i ku niedrogie a w pvp tez sobie nieźle radzi

Z44 lubi to
1388363882-U262029.png
Opublikowano (edytowane)

Z waszych wypowiedzi wynika że dobrzy są Dagger i Smok. To teraz mi tylko doradźcie która postać jest taka uniwersalna a która lepsza na wojny na privie oczywiście :)

Daggerem się nawet szybko expi ale jest kosa w pvp no i ma najmocniejsze skille (z moich doświadczeń i porównania z rekordami Monastyru :))

Smok nim się też szybko expi a w pvp to nikt na niego KD raczej nie ma i absów tak samo ale w porównaniu siły skili to wypada o wiele gorzej niż Dagger.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego ostatniego dylematu.

Edytowane przez Z44
Opublikowano

BU!. Zalezy od priva kazdy sie rozni i zalezy ktora postac najlepsza ...

Przykladowo na stare chińskie serwery najlepszy szaman smok , bo byly 6/7 (+15 inta) . wachlarze za duzy dmg mialy i nikt sie nie bonował ;).

Ale , przykladowo na takmim diamondzie gdzie mozna miec bóg wie ile na magie (nie wiem nie gralem tam wiem od kumpli) to taki szaman czy BM to jest leszcz.

Wiec morał z tej bajki jest krótki , wszystko zalezy od serwera ;D (jakos rymu nie ma ;( )

ps. np jak na serwer sa bony wartosc ataku dosc duze to wtedy dagger ma przewage ;P

Dobra koniec mysle ze ogarniesz ;d

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...